Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 196.715
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ulazak u EU - za ili protiv?

Najbolji su mi ovi sto kazu VIDI KAKO JE GRCKA I ITALIJA I... pa nemoj te me zezat ljudi... grcka je jedno ljeno balkansko đubre, italija je to vec godinama, pogledajte ko im je bio premijer pa to je mafijas ociti na kvadrat... i onda je EU kriva za nesposobnost mediteranskih zemalja... pa grcka bi sada doslovno jela gov*a da nije bilo EU, pa 2 puta su Grcku Bailoutali... zaboga miloga!

Naravno da Francuska Njemacka Benelux Poljska Ceska Engleska i tako dalje nece biti zahvacene krizom kada imaju STABILNE I JAKE EKONOMIJE baziranje na tehnologiji i industriji.... koju IZVOZE za NOVAC....

Dok retardiranje zemlje koje zive ko pijavice tipa Grcka Italija Portugal i Spanjoslka... koje se baze "Turizmom" mos si mislit jake i pouzdane gospodarske grane....

15 godina
neaktivan
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
Mew kaže...

Najbolji su mi ovi sto kazu VIDI KAKO JE GRCKA I ITALIJA I... pa nemoj te me zezat ljudi... grcka je jedno ljeno balkansko đubre, italija je to vec godinama, pogledajte ko im je bio premijer pa to je mafijas ociti na kvadrat... i onda je EU kriva za nesposobnost mediteranskih zemalja... pa grcka bi sada doslovno jela gov*a da nije bilo EU, pa 2 puta su Grcku Bailoutali... zaboga miloga!

Naravno da Francuska Njemacka Benelux Poljska Ceska Engleska i tako dalje nece biti zahvacene krizom kada imaju STABILNE I JAKE EKONOMIJE baziranje na tehnologiji i industriji.... koju IZVOZE za NOVAC....

Dok retardiranje zemlje koje zive ko pijavice tipa Grcka Italija Portugal i Spanjoslka... koje se baze "Turizmom" mos si mislit jake i pouzdane gospodarske grane....

Surovo ali istinito.

14 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

Ali smo dali guz za EU, isto će napraviti Srbija ( očekuju se neredi )...

Nije to džabe. Činjenica je da će među-granične carine nestati i trgovina će proraditi. Konkurentnost će porasti a s time doći će i niže cijene. Isto tako, mi samo tonemo u dugove. Nesposobni smo da se sami vadimo iz toga i treba nam netko drugi da nam pomogne. S druge strane, zna se da EU ima gomilu para. Čak su bili spremni Grčkoj oprostiti POLA DUGA što je oko 150 milijardi eura! Sa takvim igračima iza leđa koji zbog same stabilnosti EU moraju ti pomogati je puno lakše nego očekivati nešto iz vedra neba.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 12:21 (TracerCPP).
14 godina

Problem nije europa,vec je problem sto nakon 20 godina samostalnosti ulazimo ne spremni.
Problem je sto nam je EU ostala jedina opcija za "spas".

Previse smo slicni Grckoj da bi im se mogli rugati. I mi imamo javnu upravu za k.

Drzavna preduzeca koja su u minusu i 20 godina funkcioniraju na teret proracuna(svaka treca kuna u zeljeznici je iz proracuna).

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 12:23 (tadic).
17 godina
neaktivan
Mew kaže...

Najbolji su mi ovi sto kazu VIDI KAKO JE GRCKA I ITALIJA

Istina, sami su se doveli do toga.

U Grčkoj su vozači službenih automobila dobivali mjesečni bonus za 'zagrijavanje motora' (!). Vozači javnog prijevoza imali su dodatak od 310 eura, ako u mjesec dana nisu niti jednom zakasnili na posao. Službenici su dobivali na stotine eura dodatka za pranje ruku, uredno isporučivanje dokumenata itd. Za nasljeđivanje punog iznosa mirovine preminulog roditelja dovoljan kriterij bio je stanovanje na istoj adresi... Ima takvih primjera...

Je li to održiv sustav?

16 godina
protjeran
cale kaže...

Kad se vec tema pokrenula,jel ima neko da se razumije u to.Mislim sta gubimo ako udemo a sta ako ne udemo.Neke dobre razloge bio volio procitat.Uglavnom moj otac je za,al razloge koje daje su vise kao neka bajka,uvijek kaze isto.Bit ce bolje,bit ce vise mjesta za studiranje,za pronaci posao itd.

Italija,Spanjolska,Grcka.Engleska?Mislim da su to dovoljni razlozi da se ne udje u EU.

born to be gamer
14 godina
neaktivan
Mew kaže...

Upravo to. Dosta ljudi na osnovu kriza u Grčkoj i Italiji donosi sud o EU, dok zapravo pogledajmo stanje kod naše vlastite kuće - nije nama (niti njima) EU kriva što su naš naši vlastiti pokrali, i onda kada te EU izvlači iz krize (i to dvaput!) onda se to gleda kao crna strana EU.

Pa te zemlje su samo paraziti! Gledam ih na vijestima kako ti grci protestiraju a najrađe bi svakom od njih opalio šamar. Žive na tuđim novcima a kada te novce treba vratiti onda nitko ne bi iz svog džepa. "Ma kakva štednja!". Ponašaju se kao da se to njih ne tiče, a za sobom vuku i ostatak europe.

14 godina
macak kaže...

U Grčkoj su vozači službenih automobila dobivali mjesečni bonus za 'zagrijavanje motora' (!).

I mi imamo ribare koji dobivaju poticaj bez obzira koliko su ribe ulovili. Normalno bi bilo da se poticaji daju po kilogramu ulova,pa izvoli.

Poticaji na maslenike i vocnjake koji postoje samo na papiru. 2011 godine vlada je cca 25 mil kuna vratila poticaja jer se ustanovilo da na parcelama za koje su dobijeni poticaji nema nista. A sta je sa protekli 15-tak godina?

17 godina
Mew kaže...

A Hrvatska spada gdje? Ne budi smijesan. Nitko nas nece promijenit dok se sami ne promijenimo. Najmanje ce nas EU promijenit.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
15 godina
neaktivan

Gle nije stvar u promjeni, stvar je da se osiguramo ako zaglibimo da imamo EU da nas vadi ko Grcka...

Osim toga ne samo to, vec globalno trziste sve vise dominiraju Kina, Brazil, Indija... pogotovo kod Low Tech izvoza a pocinju i sa High Tech.

Europa se mora ujediniti nekako da moze konkurirat na tom ogromnom trzistu, EU ne donosi med i mljeko... vec donosi osiguranje za bolju buducnost.

Puno ljudi misli da EU FUCK YEAH sada ce mo imat neznam ni ja sta, ne necemo. Ostat ce mo ista hrvatska koja i jesmo, samostalni, nazalost glupi sto se tice gospodarskih planova ali sve ostaje isto, samo se dobija osiguranje i dobija se neka podpora, jel sta smo mi 4.5 Milijuna stanovnika, pa je doslovno maciji kasalj za 500 milijuna EUa ko da se jedan malo veci grad prikljucio EU... neki politicar je rekao da stvarno bezobrazno prema nama ponasali i jesu, pravili su retardirane uvijete i neznam ti ni ja sta za 4.5 milijuna stanovnika... dok su rumunji i bugari jos uvijek losiji od nas...  sa svojih PITAJ BOGA koliko stanovnika (30 milijona) usli u EU samo tako...

Ali eto sta je tu je... ja smatram ulazak u EU kao totalno logican splet okolnosti za osiguranje bolje buducnosti jer vecina nasih "trade partnera" je u EU ili planira uci u EU tijekom sljedecih 15 godina... A da ne govorim o novim potecijalnim trzistima.

Naravno EU ce isto biti dobra pouka za nase politicare (jer ce im neko povremeno stajat iza leđa i gledat da nerade pizd*rije, bar ne velike) i cijeli nas sustav opcenito. EU ima najveci BDP na svijetu (16,242,256 milijona dolara). Znaci znaju sta rade, mozda bi mi mogli nesto od njih nauciti?

17 godina
Mew kaže...

Gle nije stvar u promjeni, stvar je da se osiguramo ako zaglibimo da imamo EU da nas vadi ko Grcka...

Da, taman im fali jos netko u koga ce ulivati pare bez da im se ista vrati. Mos mislit. Budemo mi ubrzo prodavali otoke nase...

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Mew kaže...

Da, taman im fali jos netko u koga ce ulivati pare bez da im se ista vrati. Mos mislit. Budemo mi ubrzo prodavali otoke nase...

Vječiti pesimist {#}. Nemam ja ništa protiv onih koji nisu za ulazak u EU, no dajte bar dobre razloge, a ne ovakvo nešto neargumentirano. Pričanje u apstrakcijama je besmisleno.

No možda najveći problem je što su ljudi nedovoljno informirani. Zato je strah i prisutan jer po prirodi se bojimo onoga što ne poznajemo. Zato i ovakvi komentari koji su tek hipotetski i neosnovani a možebitno koče naš mogući razvoj i napredak.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 13:43 (TracerCPP).
15 godina
neaktivan

Hrvatski mitovi o EU , tportal : http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/168508/Hrvatski-mitovi-o-EU.html ( došlo ko nraućeno )

15 godina

Meni je samo do carine :D Prvo sto nabavljam je informatićka oprema, kažu da je u sloveniji to ko kifle.

Kopiraj link i zasnaj dosta F2P igara: http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/koji-f2p-fpstps-zaigrati/131423.aspx
13 godina
odjavljen
nul-3 kaže...

Meni je samo do carine :D Prvo sto nabavljam je informatićka oprema, kažu da je u sloveniji to ko kifle.

Di je u SLO tolko jeftinije?

15 godina
nul-3 kaže...

Pravi hrvat. Prodao bi domovinu da može bez problema uvest nešto iz zemalja članica EU. Hvala što pomažeš hrvatskom gospodarstvu.

Zašto sam protiv EU: 1) Gade mi se ove reklame na TV-u,a posebno ono da ćemo ulaskom u Eu moći studirati u inozemstvu. Pa to se može i sad,a uvjet će uvijek biti isti....a to je da imaš novaca. Pa neće nam netko drugi to plaćat.

2) Da ćemo se lakše moć zaposlit u članicama EU. Pa i sad se možemo zaposlit u inozemstvu. Eto oni jedva čekaju da im hrvati dođu i rade kod njih. Naravno da će prvo zapošljavat svoje.

3) Zašto mislite da će u EU biti bolje? Pa pogledajte Italiju,Španjolsku,Irsku,Grčku sve članice EU a nisu pošteđene krize. Zar stvarno mislite da su vođe članica EU tako dobri i da će nas obasipat milijunima?!!

4) Život u EU će biti još i skuplji.

5) Otvorene granice će omogućit dolazak mnogih naroda u Hrvatsku. Zamislite kad se na naše otoke dosele stanovnici zemalja članica EU. Pa to više neće biti otoci sa hrvatskim stanovništvom. Jel znate da se na Ibizu ulaskom u EU doselio velik broj nijemaca. Sada je tamo Njemačka stranka na vlasti.

Jel znate da je na isti dan potpisan ulazak u EU i tadašnju Jugoslaviju.

Europska unija nam nameće naime i svoje svjetonazore! Davno je europska unija bila samo trgovačka i gospodarska asocijacija, ako je ikad i bila. Ona je i svjetonazorska asocijacije koja nam nameće svoje poglede na svijet, na moralnost, na odgoj, na razlikovanje dobra i zla!

16 godina
KASA kaže...

Zašto sam protiv EU: 1) Gade mi se ove reklame na TV-u,a posebno ono da ćemo ulaskom u Eu moći studirati u inozemstvu. Pa to se može i sad,a uvjet će uvijek biti isti....a to je da imaš novaca. Pa neće nam netko drugi to plaćat.

Pa zapravo, to već rade... Malo samo pljujemo okolo bezveze, jel?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
TracerCPP kaže...

Vječiti pesimist {#}. Nemam ja ništa protiv onih koji nisu za ulazak u EU, no dajte bar dobre razloge, a ne ovakvo nešto neargumentirano. Pričanje u apstrakcijama je besmisleno.

Informirao sam se zadnjih 2 godine sa obicnim ljudima iz EU, ne politicarima, propagandnim seronjama i slicno.

Svabe kazu da ih je prelazak na euro poprilicno opekao - ali kazu, imamo pristojne place, pa ajde, nije toliki problem. Dalje, outsource-ali smo neke stvari u slovacku (pricao sa jednim covjekom koji radi u IT-u) gdje Slovaci za puno manje novaca kvalitetno odradjuju ono sto bi svabe radile za puno vise.

Kazu Slovaci da im je super sto mogu ic u njemacku kupit polovan auto za nikakvu cijenu. Nemaju carine i ostalih sranja. Kaze place nam ostale iste (po prici prosjek kao i kod nas, mozda cak i nizi), cijene otisle nesto gore. Kaze porasla zaposlenost radi svaba koji outsourceaju u Slovacku. Takodjer kazu da jos nisu 100% u EU pa da mi ne moze reci sve detaljno al eto.

Kaze ova frendica iz Italije da ih je euro ubio. Ona radi u nekoj spediterskoj firmi. Kaze da joj je standard poprilicno opao otkad je euro uveden.

Sto je pozitivno iz toga? Mozda nas svabe iskoriste kao code monkye i smanje nezaposlenost? Mozda budemo mogli jeftinije kupiti neke stvari, samo sa kojim novcem, s obzirom kakvo nam je gospodarstvo. Hrana ce biti skuplja. Sto se tice EU sufinanciranja, neznam jel tko od vas procitao kako to ide sa tim financiranjem i tim fondovima. Nije to bas "evo pajdo lova".

17 godina
woodgamesfx kaže...

Hrvatski mitovi o EU , tportal : http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/168508/Hrvatski-mitovi-o-EU.html ( došlo ko nraućeno )

Hrvatski identitet, sloboda i geni kameni mi je najnebitnija stavka oko ulaska u EU. Ja sam odavno rekao da sto se mene tice, da nas Austrijanci ili Njemci i sutra mogu okupirati, ja bi se borio na njihovoj strani, ako bi znao da ce sa HR postupati kao sto postupaju sa njemackom.

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kaze ova frendica iz Italije da ih je euro ubio. Ona radi u nekoj spediterskoj firmi. Kaze da joj je standard poprilicno opao otkad je euro uveden.

Sjecam se kad je Italija presla ne Euro (mi iz Ri idemo preko kupovat, tocnije isli smo, tada smo prestali i sad opet idemo) - oni su napravili kardinalnu glupost u tom trenutku. Naime glupani su jednostavno okrenuli računicu po principu 1000 Lira = 1 € u trgovinama. Euro je onda bio kao i sada - negdje oko 7-7,5 kn a 1000 Lira je bilo 4,30 kn, nesto manje od 1 DEM. Tako da su si talijani sami zakuhali taj problem. Njemci to nisu napravili s konverzijom DEM u €.

Vi veri veniversum vivus vici
15 godina
Bukva kaže...
KASA kaže...

Pa zapravo, to već rade... Malo samo pljujemo okolo bezveze, jel?

obrazloži ili daj neki link,ako sam pogriješio priznat ću.

one mizerne stipendije nemoj ni spominjat

15 godina
neaktivan
Sunburn kaže...
tnakir kaže...

Sjecam se kad je Italija presla ne Euro (mi iz Ri idemo preko kupovat, tocnije isli smo, tada smo prestali i sad opet idemo) - oni su napravili kardinalnu glupost u tom trenutku. Naime glupani su jednostavno okrenuli računicu po principu 1000 Lira = 1 € u trgovinama. Euro je onda bio kao i sada - negdje oko 7-7,5 kn a 1000 Lira je bilo 4,30 kn, nesto manje od 1 DEM. Tako da su si talijani sami zakuhali taj problem. Njemci to nisu napravili s konverzijom DEM u €.

nisu k.. ja sam živio u njem, a stari mi i dalje živi.. standard u njem. je pao za 50% od kad imaju €, i stari veli da su doslovice ostavili iste cijene, a promjenili valutu.. čitaj 1DEM je postao 1€..

njemci su živjeli ko carevi prije eura, sad je to k..

a OVCE koje se ovdje prse nekim argumentima za EU, očito ne vide dalje od svog kauča i telke.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
17 godina
neaktivan
nine kaže...
i stari veli da su doslovice ostavili iste cijene, a promjenili valutu.. čitaj 1DEM je postao 1€..

Stari ti nije dobro informiran, 1 euro = 1,95583 DM.

15 godina
neaktivan
macak kaže...
nine kaže...
i stari veli da su doslovice ostavili iste cijene, a promjenili valutu.. čitaj 1DEM je postao 1€..

pa da takav je omjer bio ali su oni stavili 1dem=1euro a place prepolovili

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
16 godina
Sunburn kaže...
tnakir kaže...

Da, ali ubrzo nakon konverzije došlo je do toga da se ono za što se prije plaćalo 1 DEM počelo plaćati 1€ (trgovci ko trgovci - to su dobro iskoristili u svoju korist).

EDIT: "nine" me preduhitrio...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 15:19 (Matozan).
15 godina
neaktivan
macak kaže...
nine kaže...

bitno da si ti pročitao 400 stranica baljezgarija i mazanja očiju, pa sad siješ pamet po IT forumu {#}

jeli imaš nekoga tko živi u EU? 

sa sigurnošću ti kažem da njemci preklinju dan kada su prihvatili prokletu valutu, a mislim da nisu jedini

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
14 godina

EU = YU

ak nisi bio tu, nisi ni tam...
16 godina
neaktivan

Kralj.

To je zemlja koja se za neovisnost borila gotovo 1000 godina i imali su je gotovo 20 godina nakon što su izašli iz propalog političkog eksperimenta koji je bila Jugoslavija, a ako glasuju za pridruživanje Europskoj uniji oni će glasati za ponovno pridruživanje novoj Jugoslaviji, tvorevini koja je propadajući politički eksperiment kojem prijeti propast.

{#}

Supporting Barcelona = fashion, Supporting Real Madrid = tradition ♥ Amor patriae nostra lex • EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. • PROUD AND LOUD SINCE 1986
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 15:51 (Fićo_CoD 5).
17 godina
neaktivan
nine kaže...
macak kaže...
...

jeli imaš nekoga tko živi u EU? 

Da, imam rodbinu u Austriji oko Salzburga, gdje sam i ja proveo nekoliko godina. A i u Beču. Tamo sad imam jednu firmu (nekoć dvije). Znam kako je bilo prije ulaska (1995.) i znam kako je nakon ulaska do danas. Bolje.

16 godina
KASA kaže...

obrazloži ili daj neki link,ako sam pogriješio priznat ću.

one mizerne stipendije nemoj ni spominjat

ERASMUS - 350 Eura / mjesečno iz EU + 100 Eura mjesečno iz Sveučilišne kase

I pazi, sad ne samo da dobiješ stipendiju, nego možeš vani i praksu napraviti. Znaš onu spiku tu po forumu da nitko neće zaposliti mlade jer nemaju iskustva...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice