Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 197.481
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
prvo da kazem da 99% od vas koji ste za ulazak ste nekakvi utopisti i ponasate se ko da zivite u nekoj bajci, oce na ku*ac EU izvlačit iz krize, oće izvlačit ako će imat neki profit od tog, npr. vodu, dam se kladit da smo mi u top 5 zemalja s najvise pitke vode, i dobro, oni nas izvuku, ali imaju nadzor nad nasim vodama, i nakon 10 godina ce im se te pare vratit peterostruko, kao što se ratuje za naftna područja tamo na bliskom istoku, tako će se za nekoliko godina i za vodu, sta vi mislite zasto ameri drze vojsku tamo, da odrzavaju mir? malo sutra, salju ih iz svojih interesa, a to je nafta, sta mislite zasto je gadafi svrgnut s vlasti, ljudi su imali besplatno zfravstvo i školstvo, alooooo, pa to u hr NIKAD nece bit, jest da je tamo bio loš životni standard, i da je gadafi pare sebi uzimo, al tamo si doslovno iz nicega mogo bit postic nesto, ali dali su tamo ameri i ostale sile imale nadzor nad njihovom naftom? nisu! jel imaju sad? imaju! ovo je bio malo offtopic, ali shvatite da nitko, baš nitko nece pomoc, osim iz vlastitog interesa, tj dobiti poslije, pa nece nama EU pomoc, nece davat nikakve pare, pa ni vi nebi svom rođenom bratu pomogli, digli ga s dna, a kamoli EU nekoj pišljivoj i bezvrijednoj državici, naravno osim iz svojih interesa, a to će biti voda, koja ce im vratit peterostruko više para. To je to od mene, makar nemam 18, nsm glup, i razmišljam i vidim neke stvari, nisam kao ovi neki koji misle da žive u bajci, i od tih koji su za EU, 90% ih je bas ono dobrostojećih, aka koji place imaju velike ko politicari na vise, i 10% koji baš ništa nemaju, i rade potez iz očaja... to bi bilo sve od mene. Pozz
17 godina
Ulazak u EU - za ili protiv?

Prikladno Prikladno

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 13:20 (Matozan).
15 godina
neaktivan
cro)kiselo_mlijeko kaže...

Čuj isto tako ispada da oni koji su protiv ispadaju histerični izolacionisti sa samoodređenim kriterijem domoljublja koji podrazumijeva mržnju spram drugih .

14 godina
neaktivan
cro)kiselo_mlijeko kaže...
prvo da kazem da 99% od vas koji ste za ulazak ste nekakvi utopisti i ponasate se ko da zivite u nekoj bajci, oce na ku*ac EU izvlačit iz krize, oće izvlačit ako će imat neki profit od tog, npr. vodu, dam se kladit da smo mi u top 5 zemalja s najvise pitke vode, i dobro, oni nas izvuku, ali imaju nadzor nad nasim vodama, i nakon 10 godina ce im se te pare vratit peterostruko, kao što se ratuje za naftna područja tamo na bliskom istoku, tako će se za nekoliko godina i za vodu, sta vi mislite zasto ameri drze vojsku tamo, da odrzavaju mir? malo sutra, salju ih iz svojih interesa, a to je nafta, sta mislite zasto je gadafi svrgnut s vlasti, ljudi su imali besplatno zfravstvo i školstvo, alooooo, pa to u hr NIKAD nece bit, jest da je tamo bio loš životni standard, i da je gadafi pare sebi uzimo, al tamo si doslovno iz nicega mogo bit postic nesto, ali dali su tamo ameri i ostale sile imale nadzor nad njihovom naftom? nisu! jel imaju sad? imaju! ovo je bio malo offtopic, ali shvatite da nitko, baš nitko nece pomoc, osim iz vlastitog interesa, tj dobiti poslije, pa nece nama EU pomoc, nece davat nikakve pare, pa ni vi nebi svom rođenom bratu pomogli, digli ga s dna, a kamoli EU nekoj pišljivoj i bezvrijednoj državici, naravno osim iz svojih interesa, a to će biti voda, koja ce im vratit peterostruko više para. To je to od mene, makar nemam 18, nsm glup, i razmišljam i vidim neke stvari, nisam kao ovi neki koji misle da žive u bajci, i od tih koji su za EU, 90% ih je bas ono dobrostojećih, aka koji place imaju velike ko politicari na vise, i 10% koji baš ništa nemaju, i rade potez iz očaja... to bi bilo sve od mene. Pozz

Ček, ti, kao, imaš pametniji prijedlog kako se izvući iz krize? Ako zanemarivo idiotarije o peterostrukoj naplati duga ti zapravo ništa drugo nisi niti rekao. Zapravo, sve nagađanja i špekulacije a ništa konkretno i argumentirano. Zato je i jasno zašto pesimisti vode u anketi jer se ne trude niti da se dovoljno informiraju. Samo ih uplaši nečim i to je dovoljno.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
17 godina
woodgamesfx kaže...

Čuj isto tako ispada da oni koji su protiv ispadaju histerični izolacionisti sa samoodređenim kriterijem domoljublja koji podrazumijeva mržnju spram drugih .

Ja sam protiv EU, ali to nema veze sa ovim sto si ti rekao. Niti ima veze sa domoljubljem, niti ima veze sa icim slicnim. Ja samo gledam kako cu za 20 - 30 godina zivjeti.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
neaktivan

kao sto su englezi rekli: "jurite u novu jugoslaviju!"

13 godina
odjavljen
TracerCPP kaže...

Ček, ti, kao, imaš pametniji prijedlog kako se izvući iz krize? Ako zanemarivo idiotarije o peterostrukoj naplati duga ti zapravo ništa drugo nisi niti rekao. Zapravo, sve nagađanja i špekulacije a ništa konkretno i argumentirano. Zato je i jasno zašto pesimisti vode u anketi jer se ne trude niti da se dovoljno informiraju. Samo ih uplaši nečim i to je dovoljno.

Kolko ja vidim u zadnjih par godina članice tonu u krizu a mi ulazimo u taj brod.

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
woodgamesfx kaže...

Ja sam protiv EU, ali to nema veze sa ovim sto si ti rekao. Niti ima veze sa domoljubljem, niti ima veze sa icim slicnim. Ja samo gledam kako cu za 20 - 30 godina zivjeti.

Nisam mislio na tebe, nego sam komentirao sadržaj jedngm člana, pošto je on postavio karte na svoj način , ja sam mu za ilustraciju htio pokazati da se stvari mogu i drugačije okrenut i protumaćit.

Kažem tako ispada, ali ne mora bit, mada smatram da u domeni tvoje branše ulazak u EU bi bio više dobit nego gubitak, naime znam frenda koji radi u manjoj developerskoj firmi  kod nas ( zagrebački tehnopark ) razvoj na MS tehnologiji i pričao je kako su nekoliko poslova izgubili na natječaju zbog tadašnjih (ne)pravila tržišne utakmice ( bio je jedan veći projet u pitanju oko kojeg se moglo dosta čitat, tj oko negovog neuspjeha i traljave izrade-implementacije itd. ) .

14 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
TracerCPP kaže...

Kolko ja vidim u zadnjih par godina članice tonu u krizu a mi ulazimo u taj brod.

Zar je EU kriva što Grčka ne zna dovesti svoj novčanik pod kontrolu? Pa Grčka je EU shvatila samo kao novi izvor tuđeg novca. Zato bezobrazno i vuku ostatak europe za sobom.

Inače, besplatni telefon za informiranje;

0800 622 622

Maloprije sam zvao i ljudi odgovore na sva postavljena pitanja.

17 godina
woodgamesfx kaže...

Kažem tako ispada, ali ne mora bit, mada smatram da u domeni tvoje branše ulazak u EU bi bio više dobit nego gubitak, naime znam frenda koji radi u manjoj developerskoj firmi  kod nas ( zagrebački tehnopark ) razvoj na MS tehnologiji i pričao je kako su nekoliko poslova izgubili na natječaju zbog tadašnjih (ne)pravila tržišne utakmice ( bio je jedan veći projet u pitanju oko kojeg se moglo dosta čitat, tj oko negovog neuspjeha i traljave izrade-implementacije itd. ) .

Za mene je lako. Mene ceka posao u Australiji kad god hocu. Ali ja imam i roditelje, i prijatelje i obitelj koji nebi profitirali sa EU.

Gledam malo sire od svoje guzice.

A tako bi trebali i ostali koji govore nesto tipa "sad cu moc kupovat priko ebaya bez carine".

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
15 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
TracerCPP kaže...

Da vidim ne clanicama je isto super jeli.

Amerika nije u nikakvoj krizi... ni ostatk zapadnog svijet jel  tako?

Samo je EU kriva.

Stvarno? Vidim da u Srbiji, Bosni, Makedoniji, Norveskoj, Švicarskoj, Islandu, Ukraini, Bjelorusiji, Moldaviji ko da padaju kise od mljeka i teku rijeke meda...

17 godina
Mew kaže...

Stvarno? Vidim da u Srbiji, Bosni, Makedoniji, Norveskoj, Švicarskoj, Islandu, Ukraini, Bjelorusiji, Moldaviji ko da padaju kise od mljeka i teku rijeke meda...

Za ove dvije boldane tvrdim da im padaju kise od mlijeka i teku rijeke meda.

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Mew kaže...

Ja isto tako tvrdim da pada kisa u Finskoj, Svedskoj, Danskoj, Belgiji, Luxemburgu, Nizozemskoj koje su u EU.

16 godina
tnakir kaže...

Za mene je lako. Mene ceka posao u Australiji kad god hocu. Ali ja imam i roditelje, i prijatelje i obitelj koji nebi profitirali sa EU.

A točno kako bi se njima standard unazadio?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Oće ZET voziti Bugari za cenera mjesečno dok uđemo u EU? {#}

13 godina
neaktivan

Ako uđemo u EU, opet ćemo imati sličnu priču kao u Jugi, morati ćemo slušati njemce jer su oni tamo glavni.

Da ja sada počnem nabrajati mane EU-a, ne bi do sutra prestao.

Kalko1212 ingame
17 godina
neaktivan
kalko1212 kaže...

Da ja sada počnem nabrajati mane EU-a, ne bi do sutra prestao.

Ajde micek, humor me.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
17 godina
Bukva kaže...
tnakir kaže...

Pa samim time sto bi standard pao. Iste place + vece cijene. Eto ti.

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Bukva kaže...
tnakir kaže...

Pa cijene bi trebale biti manje.

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Na koju foru standard pada ako od EU dobivamo kamione pune novaca? Usto, dobivaš i mogućnost slobodne trgovine s ostalim zemljama članicama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 14:05 (TracerCPP).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pa ,da Hrvatska ima nafte i plina ko Norveška ili koncentraciju najvećih svjetskih banaka ko Švicarska ,mogla bi si priuštiti biti samostalna i samodostatna!

Vidim ,ovdje svi sve znaju ,ali (po izjavljenim biserima) nitko očito nije pročital ugovor.

Puni ugovor i dodaci

Hrvatski mitovi o EU

Ja sam skeptik ,ali sam si barem dal truda i pročital nešto! I preporučam to svima!

tnakir kaže...

Da ,pa kad se vratiš ćeš i ti trčat pijan i gol po Stradunu!! {#}{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 14:16 (kizo2703).
17 godina
woodgamesfx kaže...

Pa cijene bi trebale biti manje.

U teoriji. U praksi je svugdje doslo do poskupljenje. Njemacka, Italija, Slovacka, Slovenija bla bla bla... Svugdje je pao standard.

TracerCPP kaže...

Na koju foru standard pada ako od EU dobivamo kamione pune novaca? Usto, dobivaš i mogućnost slobodne trgovine s ostalim zemljama članicama.

Malo ste vi previse zaneseni kamionima punim novca. To ne znaci da ce EU iskrcat kamion pun novaca u nas proracun. Informirajte se malo kako i kada do tih novaca. Ti novci se mogu i ne moraju iskoristiti. Clanarina se pak MORA platiti.

Slobodna trgovina znaci i da ce strani proizvodjaci moci siriti trziste u HR tako da mozes ocekivate propadanje odr. broja hrvatskih firmi sto nosi otkaze sto nosi manju plateznu moc dijela gradjana.

kizo2703 kaže...
tnakir kaže...

Pa ,da Hrvatska ima nafte i plina ko Norveška ili koncentraciju najvećih svjetskih banaka ko Švicarska ,mogla bi si priuštiti biti samostalna i samodostatna!

Nisam specificirao zasto ime tece med i mlijeko. Ali on ih spominje u kontekstu da su bez obzira na EU sve zemlje u banani. Nisu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 14:25 (tnakir).
15 godina
neaktivan
16 godina
tnakir kaže...

U teoriji. U praksi je svugdje doslo do poskupljenje. Njemacka, Italija, Slovacka, Slovenija bla bla bla... Svugdje je pao standard.

Da, u Njemačkoj i Italiji (članicama osnivateljicama) je pogotovo pao standard kad su ušle u EU {#}

Za Slovačku ne znam.

Slovenija je prije krize bila daleko najjača ex-Yu zemlja i jedna od najperspektivnijih zemalja u EU i to zahvaljujući upravo fondovima EU. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
neaktivan

Prvo i osnovno zašto neću da uđemo je jer ćemo morat one šugave eure koristit. I npr kola će koštat 50 centi i onda ću po novčaniku morat te žute kovanice nosit i sav šuškat. Kune ftw!

15 godina

Sad nam je kasno birat. Bili smo u idealnoj situaciji jednom prije, kada nam EU uopće nije trebala, kada bi nam bilo bolje bez nje. Međutim sada kada su nam sve rasprodali, sve što je vrijedilo puno, sve što je vrijedilo bilo koliko sve je sada od stranaca. E sada je kasno za referendum, jer u ovom trenutku da ne odemo u EU loše bi prošli. Ako EU preživi trenutna događanja onda ćemo i mi u nju i ja sam za to, samo zato jer sada to više nije ni izbor, nego za opstanak i jedina mogućnost. Što me žalosti, jer imali smo sve.

17 godina
Volvox kaže...

Prvo i osnovno zašto neću da uđemo je jer ćemo morat one šugave eure koristit. I npr kola će koštat 50 centi i onda ću po novčaniku morat te žute kovanice nosit i sav šuškat. Kune ftw!

Euri ti nece doci do 2018. mislim.

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
17 godina
Bukva kaže...
tnakir kaže...

Da, u Njemačkoj i Italiji (članicama osnivateljicama) je pogotovo pao standard kad su ušle u EU {#}

Za Slovačku ne znam.

Slovenija je prije krize bila daleko najjača ex-Yu zemlja i jedna od najperspektivnijih zemalja u EU i to zahvaljujući upravo fondovima EU. 

Da, pao je, tako su mi rekli sugovornici iz Njemacke (kolega iz IT-a, ocev rodjak koji je voditelj sale u nekom restoranu, rodjak koji je arhitekt, rodica koja je pravnica), Italije (prijatelji koji se bave obradom mramora i granita, prija koja radi u nekoj spedicijsko firmi), Slovacke (covjek je nekakav PHP programer). Vec sam o tome bio pisao. Svi su slozni da im je pao standard.

17 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Čuj, ja bi rađe da za kolu mogu dat 1 kovanicu umjesto 3-7.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
13 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
Volvox kaže...

Euri ti nece doci do 2018. mislim.

Ma znam, ali opet ih ne želim, po čemu ćemo onda bit drugačiji od drugih? Spojeni smo bez granica, svi mogu uć u našu državu, lovit kod nas i sve, imamo novce iste, jos ce nam u zastavu stavit one zvjezdice svoje i gotovo:)

Da ne govorim da će trgovina ljudima naglo porast i trgovanje drogom, pošto nema granica, ništa ih ne sputava, u bunker i piči do Bugarske, nitko mu ništa nemože:)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice