Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 196.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ulazak u EU - za ili protiv?

Ajde recimo hipotetski da ćemo profitirati od EU.

Daje li to za pravo vlasti da nam gura propagandu niz grlo, bez ikakve objektivnosti, a da tu propagandu naziva objektivnim informiranjem. To mi se gadi, bez obzira hoće li nam EU donijeti dobra ili ne.

Možda zaista vjeruju u to (ili misle da će sami profitirati), pa se vode onom da cilj opravdava sredstvo.   {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 17:07 (Random.).
15 godina
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
Bukva kaže...
KASA kaže...

obrazloži ili daj neki link,ako sam pogriješio priznat ću.

one mizerne stipendije nemoj ni spominjat

ERASMUS - 350 Eura / mjesečno iz EU + 100 Eura mjesečno iz Sveučilišne kase

I pazi, sad ne samo da dobiješ stipendiju, nego možeš vani i praksu napraviti. Znaš onu spiku tu po forumu da nitko neće zaposliti mlade jer nemaju iskustva...

dobro nije loše,al čuo sam za to i prije. ima dobrih i loših  iskustava. al ti isto tako možeš nać slične stipendije za USA,Kanadu itd. tako da to nije ništa revolucionarno.

e da uostalom taj program omogućuje obavljanje prakse u zemljama članicama EU bez obzira jel Hrvatska u EU

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 17:19 (KASA).
15 godina
neaktivan

@macak

daj mi molim te pojasni šta je bolje.. tvoj biznis bolje šljaka ili?

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
17 godina
neaktivan

Protiv.

17 godina
neaktivan
nine kaže...

@macak

daj mi molim te pojasni šta je bolje.. tvoj biznis bolje šljaka ili?

Da, manje je ograničenja. Roba i ljudi brže putuju, nema više granica, pojednostavljene carinske procedure, jedinstvena valuta - transakcije se brže obavljaju, nema konverzije, usklađivanja tečaja, slobodno kretanje kapitala, mogućnosti poslovanja na puno većem tržištu, pojednostavljena kupovina nekretnina, vozila...

14 godina
protjeran

To da će korupcije nestati, i to u što ti vjeruješ je ono u što nas hiptotički uvjerava naša vlada i svi mediji, ali nažalost to nije istina.  Trube o tome da će Europska komisija zajedno s ostalim institucijama uvijek raditi u najboljem interesu građana, neprestano osluškujući njihove želje i zahtjeve, te da će ona dokrajčiti korupciju. No nasuprot ovakvoj upakiranoj laži, istina je, kao i u svemu što javnost propagira, drugačija. Pogotovo kada isti političari koji su sami u korupciji do ušiju, govore o tome kako ćemo ju iskorjeniti kad nas ONI uvedu u EU. Europska komisija je pod velikim utjecajem lobističkih grupa (“neformalne” grupacije europskih multinacionalnih kompanija u službi korporacija (poput British Petroleuma Philip Morrisa, itd.,) koje utječu na kreiranje njezine politike.  Ova vrsta lobiranja koju takve korporacije provode predstavlja legaliziranu korupciju.Drugim, jednostavnijim riječima, korupcija, koju mnogi poznaju iz niza primjera vladinih afera i pranja novca, sada se seli u visoke vode, interesnih skupina za koje ne vrijede zakoni i pravila, oni ih posjeduju. EU jest zvanično protiv korupcije u Hrvatskoj (i drugim zemljama pristupnicama), ali ne zbog svojih "civilizacijskih dosega", "načelne netolerancije korupcije" ili sličnih floskula, nego iz razloga što EU ne odgovara korupcija u Hrvatskoj jer to znači da se na taj način njima otima dio tržišnog kolača otežavajući im ili potpuno sprječavajući "ulaganja" (tj. izvlačenje profita iz Hrvatske i drugih zemalja). Recimo – ako korporacije iz EU ne mogu ući u Hrvatsku zbog političkih veza domaćih kapitalista, to je za njih gubitak potencijalnog profita. Ili – ako trebaju potplaćivati lokalne vlasti za svaki korak, to su za njih dodatni troškovi (na koje su spremne ako drugačije ne ide, a profit je zajamčen, no koje je bolje eliminirati). Korupcija postoji u samom neoliberalnom sustavu koji EU promiče, a kojemu su u osnovi interesi kapitala na štetu većine društva.

13 godina
odjavljen
macak kaže...

Da, manje je ograničenja. Roba i ljudi brže putuju, nema više granica, pojednostavljene carinske procedure, jedinstvena valuta - transakcije se brže obavljaju, nema konverzije, usklađivanja tečaja, slobodno kretanje kapitala, mogućnosti poslovanja na puno većem tržištu, pojednostavljena kupovina nekretnina, vozila...

Ko ima kupovat ce ko nema nece bezobzira na vece mogucnosti i eu.{#}

15 godina

Pa ljudi zar ne vidite da cijeli naš sustav lagano ubija sam sebe. Moramo nešto pod hitno promjeniti a to nije samo vlast. Konkurentnost i fleksibilnost naše privrede je jednaka nuli.Čitam u prethodnim postovima da ćemo propasti zbog navale jeftine radne snage i jeftinijih proizvoda iz EU. O čemu vi to pričate? Hoćete reći da će trgovci morati smanjiti besramne marže kako bi prodali "hrvatske" proizvode iz Kine, Malezije.... Pa mi i grah i luk uvozimo iz Kine.Mi imamo tako "velike" potrebe za radnom snagom i u roku keks ćemo zaposliti sve nezaposlene iz EU koji će raditi za manju plaću od nas samih.

Sustav treba prodrmati iz temelja, stresti trule jabuke da bi zdravi plodovi ostali. I neće nam ništa pasti u ruke za svaki euro se treba izboriti kvalitetnim planom i programom ali kad ga dobiješ neće biti zahtjeva za "rikvercom" zbog naštelavanja posla.

Kako radim u branši koja je u recesijsko vrijeme izuzetno pogođena znam što znači natjecati se za svaki posao i koliko je teško dovući dovoljno posla da bi mogli normalno funkcionirati. Ulaskom u EU neće biti bitnijih promjena na tom planu. Jedina promjena je ta da više nema "zapišanih" teritorija (poslova) i da je svaki dan nova bitka.

Ja sam za EU jer mi u biti i nemamo izbora. Ne ući u EU bez iakakve proizvodnje (iole ozbiljnije), s refinanciranjem dugova dizanjem novih kredita (dokle tako ako nam nastavi padati kreditni rejting?), čekati idući vlak nema smisla ionako smo puno izgubili što prije nismo uskočili.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
KASA kaže...

dobro nije loše,al čuo sam za to i prije. ima dobrih i loših  iskustava. al ti isto tako možeš nać slične stipendije za USA,Kanadu itd. tako da to nije ništa revolucionarno.

e da uostalom taj program omogućuje obavljanje prakse u zemljama članicama EU bez obzira jel Hrvatska u EU

Nije ništa revolucionarno. Za jednu takvu organizaciju i radim koja šalje i u Kanadu i u USA na praksu. Al je poanta u tome da se otvorilo još XY stipendija koje možemo koristiti.

Ako netko očekuje da će mu ulaskom u EU, kao na ovoj reklami za Raiffeisen odjednom TV postati veći za 10 inča i Yugo preko noći prerasti u Audi, taj malo ima problema sa samim sobom. Al neka mi se kvaliteta života overall poveća za 5-10% i ja prezadovoljan. A istina je da ćemo imati jako puno malih stvari gdje ćemo profitirati (well, barem ja osobno). 

Osobno, jesam u samostalnoj RH ili me opet vrate u Jugu, to mi aposlutno ništa ne znači. Jel plaćam carinu ili ne, e to direktno na džepu osjetim.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Random. kaže...

Ajde recimo hipotetski da ćemo profitirati od EU.

Daje li to za pravo vlasti da nam gura propagandu niz grlo, bez ikakve objektivnosti, a da tu propagandu naziva objektivnim informiranjem. To mi se gadi, bez obzira hoće li nam EU donijeti dobra ili ne.

Možda zaista vjeruju u to (ili misle da će sami profitirati), pa se vode onom da cilj opravdava sredstvo.  {#}

Pa vladajuča elita če sigurno profitirat u EU, nego kaj si ti mislil zato se tak i ponašaju fučka se njima za ostalo večinom to je takva taktika po cijeloj Europi to je ta praksa jel. Kad vidim ovu Pusičku i kaj je ona, u prošlosti izjavljivala o Hrvatskoj odma moram ič na zahod puca gura Euniju Stoy ko da nema sutra pa kaj bude i gotovo.{#}{#}

Tu još i jedna druga činjenica da se u takvim,{#} i svim sličnim situacijama di očeš nekaj progurat pošto poto pa makar i krivo iskorištava ljudska priroda i način ponašanja i razmišljanja u društvu.{#}{#}

Jedan odličan primjer je tu "Asch Conformity Experiment", kak se ljudi ponašaju u odnosu na okolinu oko sebe pa umjesto da počnu sami razmišljat i donosit zaključke oni se priljepe večini. Ako je neupučena vecina za EU pa onda budem i ja, kaj sad pa ne može bit tak loše iako osoba vidi da tu nekaj ne štima i ništ nije razjašnjeno i precizirano kaj če ljudi mislit o njima i eto svi ili večina za EU jel.{#}{#}

http://en.wikipedia.org/wiki/Asch_conformity_experiments

"Asch's experiment is a classic.

It reveals how people
will deny what they see

and submit to group pressure.

It allows us not only
to observe conformity,

but to study the
conditions that increase

or reduce its occurrence."

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan

@macak zašto misliš da bi išta od navedenog meni kao građanu/radniku trebalo podići kvalitetu života?

ništa mi ne znači slobodnije tržište i granice kad NEMAMO ŠTO IZVOZITI!!! samo će uvoz biti još olakšan.

jedinstvena valuta? ja samo vidim da euro tone sve dublje i dublje.. ispravi me ako sam u krivu. ja kao posljedice toga vidim samo inflaciju i smanjenje i ovako jadnih plaća i standarda.. (ako misliš to osporiti nađi jednu zemlju koja je prihvatila €, a da nije doživila masivnu inflaciju)

olakšana trgovina? yeh right.. kad ti bude kruh skuplji za 50% nećeš razmišljati o uvozu auta iz EU lol, a nećeš imati ni za jeftinije gume.

@bukva džaba što neće biti carina, kad će ti plaća biti manja, a život skuplji {#}

na kraju krajeva kao što sam rekao par stranica u nazad. ITS A DONE DEAL... možemo raspravljati koliko hoćemo, ali mi u EU ulazimo htjeli, ne htjeli..

bitno da smo mi Hrvati najpametniji, i dok pole europe hoće van iz EU, mi se guramo unutra.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
14 godina
protjeran

Rezultati su: za svakoga ko želi da se Hrvatska prdruži EU dolazi 1,62 onih koji ne žele (tako odprilike na svakom news poratalu koji je postavio anketu), dok na TV-u slušamo ovo: 

Dali su Hrvati toliki idioti da nasjednu na one glupe propagandne filmiće ili su ovo neke "naštelane" ankete, ja mislim da je prije ovo drugo. Jako mi je žao forumaša koji unatoč pravim informacijma o EU, forumima, blogovima na internetu oni i dalje misle da će im EU donjeti neki prosperitet i boljitak. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 18:59 (Tawals).
16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Rezultati su: za svakoga ko želi da se Hrvatska prdruži EU dolazi 1,62 onih koji ne žele (tako odprilike na svakom news poratalu koji je postavio anketu), dok na TV-u slušamo ovo: 

.

Dali su Hrvati toliki idioti da nasjednu na one glupe propagandne filmiće ili su ovo neke "naštelane" ankete, ja mislim da je prije ovo drugo. Jako mi je žao forumaša koji unatoč pravim informacijma o EU, forumima, blogovima na internetu oni i dalje misle da će im EU donjeti neki prosperitet i boljitak.

Internet često ne koriste starije osobe koje su ipak uključene u ove ankete na koje se oni pozivaju. Tako da, ankete na internetskim portalima nisu odraz mišljenja čitavog stanovništva.

16 godina
neaktivan

Mislim da bi za mlade bilo puno bolje da uđemo u EU

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 19:12 (cuspajz).
15 godina

Ja sam protiv ulaska, ali nase misljenje ne znaci nista jer ce drzava lazirati rezultate referenduma, i eto nas u EU. Nakon sto dodjemo do ruba bankrota, Vlada ce vjerojatno podignut PDV na 26% i onda Istrani na*ebu {#}.

Europska Unija{#}{#}{#}

13 godina
odjavljen

Ne postoji mogučnost da rezultat bude NE.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 19:30 (Diplomat).
17 godina
protjeran
TracerCPP kaže...

Kao što rekoh, mi smo dokazano nesposobni da se sami brinemo o sebi - nažalost. Dug je sve veći i samo tonemo. Ovako uskoro samo možemo čekati PDV od 35%.

TracerCPP kaže... @tknakir Ako ćemo gledati samo negativne primjere onda je najbolje da se odmah upucamo.

To što nas vodi politička mafija je druga stvar. Sada misle prebaciti odgovornost i brigu na EU.

Nismo mi ništa nesposobni. Sve se može ako se hoće. Niti je Norvežanima, Šveđanima, Fincima i Švicarcima sposobnost došla iz neba nego vlastitim zalaganjem i trudom. Ako se nećemo pouzdati u vlastite snage, neće nam nitko pomoći nego samo izrabljivati što potvrđuje tvoje kmetsko razmišljanje pogodno za političke floskule koje nam se svakodnevno serviraju putem dalekovidnice.

a uskoro i granicu s Kosovom samo da bi bili kandidat za članstvo.

Kosovo je političko pitanje, SAD ima svoje interese i vojnu bazu u tom "regionu" i nema veze sa EU.

a ovako u EU bar iza leđa imati zemlje koje su nas spremne čupati.

Bivše imperijalne i kolonijalne sile imaju svoju računicu i ne čupaju druge iz govana radi altruističkih poriva.

tnakir kaže...
Mew kaže...
Gle nije stvar u promjeni, stvar je da se osiguramo ako zaglibimo da imamo EU da nas vadi ko Grcka...
Da, taman im fali jos netko u koga ce ulivati pare bez da im se ista vrati. Mos mislit. Budemo mi ubrzo prodavali otoke nase...

Nemoj zanemariti činjenicu da će i Hrvatska jednom sudjelovati u pomoći Grčkoj ili nekoj drugoj članici sa sličnim problemima...

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15446154,00.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 23:09 (the_tux).
14 godina
protjeran

Ja sam protiv iz jednog jedinog razloga.

Doma u našoj banana/kiflica državi imamo puno previše birokrata koji niš ne rade,i samo te šaltaju od šaltera do šaltera, i sad mi takvi sa, tolko zaposlenih ljudi u državnom aparatu koji čohaju onu stvar,silom želimo uč u neku uniju koji i sami imaju gazilijon takvih istih koji ništa ne rade i mudruju i tlače male ljude koji zamisli sad ovo?!?! samo žele radit i da im se takvi paraziti skinu sa KUJCA!

RECI NE EU!

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
15 godina
neaktivan

.ebeš EU,želim povratak nekada snažnog hrvatskog kraljevstva

17 godina
neaktivan
roseman kaže...

Ja sam protiv iz jednog jedinog razloga.

Doma u našoj banana/kiflica državi imamo puno previše birokrata koji niš ne rade,i samo te šaltaju od šaltera do šaltera, i sad mi takvi sa, tolko zaposlenih ljudi u državnom aparatu koji čohaju onu stvar,silom želimo uč u neku uniju koji i sami imaju gazilijon takvih istih koji ništa ne rade i mudruju i tlače male ljude koji zamisli sad ovo?!?! samo žele radit i da im se takvi paraziti skinu sa KUJCA!

U institucijama Europske Unije radi 47.500 službenika. To je manje od broja državnih službenika zaposlenih u hrvatskoj državnoj upravi.

Dakle, u jednoj državici sa manje od 4,5 milijuna stanovnika radi više državnih službenika nego u institucijama EU (136 delegacija i ureda u cijelom svijetu, 20 specijaliziranih agencija, Vijeće ministara i Europski parlament).

14 godina

Protiv!

Zašto?
Prije svega, nemam dovoljno argumenata jer nismo previše upučeni. Dezinformacije kruže, lažne parole su nas obasipala minulih godina.
No, objektivno gledajući po europskom kontinentu, EU odgovara jedino osnivačicama (čitaj vodećim državama Europe).

Slovenci ušli = bore se za tečaj, padaju u krizu bez obzira na EU.
Grčka = treba li komentirati?
Italija =  -||-  -||-  -||- 

A događaj koji uopće nije upitan hoće li se dogoditi je raspad same EU.
Jer na ovakim temeljima ne može opstati.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
13 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

Protiv!

Slovenci ušli = bore se za tečaj, padaju u krizu bez obzira na EU.
Grčka = treba li komentirati?
Italija =  -||-  -||-  -||- 

Hrvatska = ???????

NE hvala {#}

17 godina
neaktivan

Povijest nas uči da sve integracije u kojima smo bili nisu bile za nas već protiv. Da nabrojimo Beč, Budimpeštu, Beograd i sada Brisel. I zašto opet ponavljamo istu grešku? Jel ovo sve vrijedi toga da par mlatimudana iz RH u EU parlamentu dobiju svoje "zaslužene" plaćice 7.000 i više ojra? Opet se ponavlja ona Radićeva "Ne srljajte kao guske u magli", ali ova podanička vlast mora naći skut gdje će se priviti i glodati kosti koje će joj gazda baciti za poslušnost.

Evo što mi je kolega poslao na e-mail pa da se promisli prije nego bude kasno:

20 RAZLOGA ZAŠTO BITI PROTIV EU  
1. Hrvatskoj vladi je naređeno da se svih 35 potpisanih poglavlja drže u tajnosti i da Vam nastave prodavati maglu do konačnog ulaska, pa sad pročitajte ISTINE koje su se Hrvatskoj dogodile, ili bi se dogodile ulaskom u Eu, pa će Vam biti jasno zašto ih hrvatska vlada i hrvatski predsjednik skrivaju od Vas.

2. Ulaskom u EU gubi se Suverenitet, Neovisnost i Pravo na Slobodu odlučivanja. Sve daljnje odluke su ustvari naredbe po volji Bruxellesa koje moraju biti izvršene, inače slijede kazne i sankcije!

3. Lisabonski ugovor (Ustav Eu) napisan je na nerazumljivih 2800 stranica koje nitko iz vlade nije niti pročitao, jer su i sami priznali da nemaju prijevod Lisabonskog ugovora!

4. EU nije zastupnička demokracija. Političari u Eu se sami biraju između sebe. Eu birokrati su sami sebi izglasali Lisabonski ugovor, bez pristanka svojih građana putem referenduma.

5. Vijeće ministara EU bespogovorno potpisuje sve zakone koje im EU komisija (EU Vlada) daje na potpis i pečatiranje. (Priznali da su 2008. potpisali sve zakone, a samo 15% pročitali jer 'vjeruju' Eu komisiji).

6. Predsjednik EU komisije sam odabire članove EU komisije! EU komisija sama bira predsjednika EU komisije!

7. Zakone za EU komisiju piše 3000 radnih grupa za koje nitko ne glasa i nitko ne zna tko su. Ispisano je već 100,000 stranica zakona preko kojih se građani polako privikavaju na novi robovlasnički sistem!

8. U EU možete glasati samo da bi izabrali zastupnike u EU parlamentu. Hrvatskoj je dozvoljeno samo 12 mjesta u EU parlamentu koji trenutno broji čak 784 zastupnika!

9. EU parlament nema prava veta na zakone. EU parlament samo diskutira o već donesenim zakonima.

10. Odluke poput rasprodaje svih hrvatskih nacionalnih bogatstava, naseljavanja Hrvatske, broja izbjeglica za prihvat, odlaganje radioaktivnog otpada, uzgoj GMO kultura će se donositi bez pristanka Hrvatske!

11. BBC već sada savjetuje cijeli svijet da razgrabi hrvatsku prelijepu obalu i otoke. Postoje planovi o naseljivanju 250,000 ljudi i to samo u Dalmaciji! Ulaskom u EU, Španjolska je naseljena sa 5,5 milijuna useljenika, od čega samo 780,000 Rumunja, dok je Poljsku, nakon ulaska u EU, naselilo 60,000 Vijetnamaca. Tako će i Hrvatska dobiti nove stotine tisuća useljenika, pored 285,000 nezaposlenih Hrvata, gdje tzv. kukuriku koalicija sa hns-ovom kozom već priprema teren za veliko useljenje Hrvatske ako dođu na vlast, dok druga hdz-ova koza tjera Hrvate da rade van!

12. Lisabonski ugovor propisuje da se bilo koji državljanin EU može kandidirati za lokalne jedinice uprave ili mjesto u vladi bilo koje države članice. Ako bi recimo Hrvatska ušla u EU, a sutra i Srbija, Hrvatska i Srbija bi opet bile u istoj državi! S obzirom na planove naseljenja Hrvatske, vaše lokalne jedinice uprave ili gradonačelnik će biti birani iz redova stranaca koji će vas brojčano nadjačati nakon poplave useljenika, a koja će uslijediti upravo zbog hrvatske sačuvane ljepote kakvu je EU sebi već odavno uništila i hrvatskog Jadrana, najljepšeg mora na svijetu, koje bi takvom politikom useljenja stranaca postalo europsko, kad nemože biti hrvatsko. Ulazak u EU odgovara samo velikim članicama, ali ima katastrofalne posljedice na male. Hrvatska može biti prijatelj EU bez ulaska u EU! Da li EU to može?

13. Hrvatska vlada je potpisala ugovor o rasprodaji hrvatskih oranica i zemlje Europskoj uniji 7 godina nakon ulaska. Aneksom se hrvatska vlada obavezala da EU može jednostrano i poništiti taj ugovor već nakon 3 godine! Ne zaboravite: riječ zemlja se često koristi u zamjenu za riječ država!

14. Eventualnim ulaskom Hrvatske u EU, NE otvaraju se nikakve nove mogućnosti izvoza hrvatskih proizvoda u EU, a koje već nisu ostvarene kroz "Sporazum o slobodnoj trgovini između Hrvatske i EU".

15. Eventualnim ulaskom u Europsku uniju bit će Vam zabranjeno zaposlenje u uniji slijedećih 7 godina, dok se danas tamo možete zaposlit odmah, ako nađete posla pored njihovih 30 milijuna nezaposlenih.

16. Prema Lisabonskom ugovoru, ako bi vaša firma obavljala posao u EU, vaše plaće moraju biti hrvatske. Ukoliko želite studirati u EU, možete to i sada, ako vam roditelji to mogu omogućiti.

17. Sad bi se plaćalo Bruxellesu putem izdvajanja: 50% prihoda od pdv-a + 50% prihoda od hrvatskih carina + godišnja članarina od 550 milijuna Eura, što je ujedno i cijena Pelješkog mosta kojeg Eu inače brani graditi, jer se navodno ne uklapa u njihove vizure

18. Eventualnim ulaskom Hrvatske u EU, hrvatski dug će enormno porasti. Primjer za to su države poput Portugala, Irske, Italije, Grčke, Španjolske koje Europska unija pogrdno naziva skraćenicom PIIGS (SVINJE), dok će izlazak iz EU značiti plaćanje do 30% jednogodišnjeg proračuna

19. Ako je hrvatsko zakonodavstvo sada usklađeno sa Eu zakonodavstvom, čemu onda ulaziti?

20. Omjer ravnopravnosti Hrvatske u Europskoj uniji kao i mogući njen utjecaj u EU:
Europska unija (500 milijuna stanovnika)
Hrvatska (4,3 milijuna stanovnika)

Neka mi netko da 1 razlog zašto bi glasovao za ulazak u EU... "

Sažetak prošlih izbora: kopanja ista, druge svinje na valovu...
17 godina
protjeran

Zašto Moldavija nije u EU?

15 godina
the_tux kaže...

Zašto Moldavija nije u EU?

lol, pa da svi postanu beskućnici...
14 godina
neaktivan

sto ja (maloljetnik) mogu uciniti da sprijecim ulazak hrvatske u eu? 

Smrt jednog čovjeka je tragedija, smrt milijuna - statistika.
15 godina
Staljin kaže...

Hakirat im sustav i srušiti EU.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 0:04 (dturko).
14 godina
neaktivan

molio bih, bez ovakvih sarkasticnih odgovora.^^^

13 godina
odjavljen
Staljin kaže...

Ništa isto kao ni ja punoljetan.

14 godina
neaktivan

referendum? nista? selim iz ove propadajuce zemlje sto prije...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice