Teorije zavjere

poruka: 1.884
|
čitano: 314.792
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Teorije zavjere
teodor.francic kaže...
Doći ćeš na kraju do PRVOGA UZROKA i dalje jednostavno nema.

A taj uzrok je VJEČNO postojao, i ak ideš opet natrag opet dođeš do onoga prvoga što je nastalo pa sve do današnjih dana.

Tako je. Kugla iz koje je eksplodirao Big Bang je bila prvi uzrok. Ona je vječno postojala.

9 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Tako je. Kugla iz koje je eksplodirao Big Bang je bila prvi uzrok. Ona je vječno postojala.

Nije bilo kuglastoga oblika, bilo je BEZ OBLIKA. 

Garant! 

Ali za to još nema dokaza, a sumnjam da ćemo ikada vidjeti kako to izgleda u živo. 

Mi smo U TOME, da bi to vidjeli morali bi IZAĆI iz toga, a to uvjeren sam nikada nikome neće uspjeti, valjda je jasno zašto. 

9 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...

P.S. Matematički opis za ništa je davnih dana izveden. A to je 0 (nula) 

Ma je li? Pa nisam mislio na to, to svako dijete zna.

E pa ja imam i DRUGAČIJI opis NIŠTA  ili NULE, i vjeruj mi, možeš se s time i vječno igrati i računati i JOŠ NEĆEŠ matematički opisati NIŠTA ili NULU, kako god to zvao.

Evo ako hoćeš ozbiljno, dodaj recimo jednoj prostorno-vremenskoj nuli još jednu takvu i što dobiješ? 

Mislim u prostorno-vremenskom smislu?

Ajde pitanje za pametne glavice, neka se pokažu na djelu. Da nešto naučimo, već je vrijeme. 

17 godina
Teorije zavjere

Ma daj više dosta...

Prouči malo znanstvene teorije velikog praska (nagađanja što je bilo prije/poslije, dali je ovo uopće bio jedini veliki prasak, zatim fenomen višestrukih svemira, fenomen širenja i sažimanja svemira, teoriju struna, itd itd.). Tim pitanjima bave se stotine tisuća znanstvenika već par stotina godina.

Tvoja teorija se sastoji od par izmišljotina gdje si izmislio nekakvu svoju fiziku i u nju dodao još nekakav aspket religije (pošto vidim da i Isusa spominješ dosta)...

Kak ti se da uopće više s*at o tome kad ni sam ne znaš što pričaš...

Objavi teoriju, pa kad ju netko dokaže (iako nitko normalan neće ići dokazivati tvoju maštu) i kad dobiješ nobelovu nagradu za nju onda se javi 

Do tad rasprava nema smisla...

17 godina
moderator
teodor.francic kaže...
Ali za to još nema dokaza, a sumnjam da ćemo ikada vidjeti kako to izgleda u živo.

Ima dokaza, vidio sam to u živo, a pokazat ću ih za recimo pet godina.

teodor.francic kaže...
Mi smo U TOME, da bi to vidjeli morali bi IZAĆI iz toga, a to uvjeren sam nikada nikome neće uspjeti, valjda je jasno zašto.  

Ja sam IZAŠAO iz TOGA, tako da si krivo uvjeren.

12 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Einsteinova teorija nije bila plod njegove mašte nego plod godina i godina proučavanja dokazanog svijeta fizike i na vrhuncu otkrića nečeg novog, a imao je i jako dobru podlogu od ranijih znanstvenika.

Itekako je bila plod mašte. Ajd ti faco zamisli dimenziju prostor-vremena i njezinu zakrivljenost?! Rekao bih da je bio na tripu i dobio eureka moment :)

Znanstvena dostignuća itekako potječu od intuitivnog dijela "mozga", puno češće nego deduktivnog, logičkog. Al ajd, ti si govorio ipak o tome kako Einstein nije maštajući dokazao TR već dokazima... 

PS Na koju podlogu misliš, od ranijih znanstvenika?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...

Do tad rasprava nema smisla...

No, ipak se slažemo u nečemu. 

9 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Ja sam IZAŠAO iz TOGA, tako da si krivo uvjeren.

Ok, onda si morao vidjeti da to NEMA OBLIKA. 

Je li tako?

Ali da bi zbilja izašao moraš proći BESKONAČNO PROSTRANSTVO, imaš kakvu ideju kako bi to mogao proći? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 19:36 (teodor.francic).
17 godina
moderator
teodor.francic kaže...
Ok, onda si morao vidjeti da to NEMA OBLIKA.

Nije bilo ni oblika ni inteligencije. Ono "kugla" je bilo samo metaforički.

teodor.francic kaže...
Ali da bi zbilja izašao moraš proći BESKONAČNO PROSTRANSTVO, imaš kakvu ideju kako bi to mogao proći?  

Jesam. Za recimo pet godina ću objasniti kako točno.

17 godina
eywa33 kaže...

PS Na koju podlogu misliš, od ranijih znanstvenika?

Newton, Poincare, Lorentz, Maxwell...

Einstein je znao o čem priča, da sinulo mu je i naravno da je tu i mašta imala ulogu u svemu, al nije izmišljao stvari iz ničega, bio je genijalac i znao fiziku i njene zakone jakooo jakoo dobro, nije biflao napamet kao teodor, i bome nije pričao gluparije i povezivao bibliju i znanost.

Teorija struna je validna teorija (nikad dokazana), big bang je validna teorija (nikad dokazana), big rip je validna teorija (to možda i vidimo što će biti ). 

Ali postanak svemira od nekog bića za koje nikad nitko nije čuo i vidio i pitanje kak je to biće nastalo iz ničega nije validna teorija jer nemamo apsolutno nikakvih naznaka što je bilo prije big banga, niti ćemo vjerojatno ikada imati. Možemo samo nagađati, a to nije uopće vrijedno spomena.

Jedino izumom vremeplova bi možda mogli shvatiti što je bilo, ali putovanje u prošlost je teoretski fizički nemoguće (još uvijek).

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 19:51 (lllnuclearlll).
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
 Itekako je bila plod mašte. 

Prije bi rekao intenzivnog razmišljanja (za što mnogi nisu sposobni dakako).

Ili filozofiranja da svima bude jasnije.

Da se Einstein samo držao eksperimenata u svoje vrijeme, a isto tako i razmišljanja kakva su vladala u znanosti u to doba, a da nije duboko filozofirao (i crtao si na papiriću te svoje zamisli), ne bi nitko za njega znao, a teoriju relativnosti bi netko drugi morao napisati. 

Dva najveća fizičara, Newton i Einstein svoje su radove napravili kao mislioci, kao filozofi a ne kao fizičari. 

I što god se nova hoće otkriti MORA se slijediiti njihov put, nema druge. A Einstein je lijepo rekao da nije on pametan, već da se samo voli PITATI, a onda i pronalaziti odgovore na svoja pitanja. U tome je sva mudrost. "Omnia mea mecum porto!"

12 godina
odjavljen
Teorije zavjere

lllnuclearlll - što se tiče raznih teorija struna, cruncheva i bangova... Promašio si poantu mislim. Pitanje je "odakle sve i zašto", odn. "zašto uopće nešto postoji, zašto radije nema ništa". "Spontano nastajanje ni iz čega" je najbolje što filozofija i znanost mogu ponuditi kao odgovor na to pitanje. No opet je granica na onom "ništa", odn. ono kad ti fizičar kaže "mi ne znamo što se dogodilo prije planckovog vremena"; ako je "prije" uopće postojalo.

Po meni, multiversi su potpuno promašena teorija. Tu su samo da bi objasnili (explain away) "fine tuning" odn. prirodne konstante. Mislim da je to far fetched, al ajd. Nek rade svoj posao. 

Sve u svemu, uzrok svemira (prije planckovog vremena) će ovakvoj znanstvenoj metodi zauvijek biti nepoznanica. Ovdje bih se usudio reći čak "apsolutno sam siguran"... Tu nema dvojbe. Prostor-vrijeme su digitalizirani u punom smislu riječi, a planckova jedinica je "bit" (u informatičkom smislu bit) koja je nedjeljiva, indivizibilna. Tako da je naše znanje apodiktički ograničeno na planckovu skalu, jedinicu. 

Što se tiče Newtona, Poincarea, Lorentza i Maxwella... Ne znam gdje je poveznica između bolesno genijalne zamisli o zakrivljenosti prostor-vremena koju je imao Einstein i ovih velikana koje si naveo. Imali su svoj moment, ali Einsteinu po tom pitanju - gravitacije - nema premca ipak. Tu je bio, usudio bih se reći potpuno "sam". 

S druge strane, mislim da je Tesla smatrao Einsteinovu TR promašajem. Ima danas nekolicina znanstvenika koje pokušavaju nastaviti tamo gdje je Tesla stao pri objašnjavanju gravitacije. Imaju jako zanimljive ideje, al u ovakvoj znanstveno-dogmatičnoj zajednici, heretik si ako ideš protiv Einsteina. S razlogom doduše, al svejedno - dogmatično!

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Ali postanak svemira od nekog bića za koje nikad nitko nije čuo i vidio i pitanje kak je to biće nastalo iz ničega nije validna teorija jer nemamo apsolutno nikakvih naznaka što je bilo prije big banga, niti ćemo vjerojatno ikada imati. Možemo samo nagađati, a to nije uopće vrijedno spomena.

Jedino izumom vremeplova bi možda mogli shvatiti što je bilo, ali putovanje u prošlost je teoretski fizički nemoguće (još uvijek).

Isprike na double postu... 

Podebljano naravno da nije validna znanstvena teorija. To se zove vjera. A koliko ja znam, vjerom se nešto zove onda kada to ne možeš dokazati znanstvenom metodom. No je li to validno ili ne, odn. istina ili iluzija, to bumo vidjeli :)

Kažeš da nije vrijedno spomena pitanje postoji li nekakva stvarnost koja nadilazi prostor-vrijeme kojoj možebitno i pripadamo... Nije vrijedno spomena?... Za onoga koji drži materiju apsolutnom i jedinom stvarnosti, takvome nema smisla govoriti o možebitnoj metafizičkoj realnosti jer u nju ne vjeruje zbog nedostatka dokaza, što je apsurd i kontradikcija po sebi. Kako sam rekao, u metafiziku se ili vjeruje ili ne vjeruje. O njoj nemamo "dokaza" u znanstvenom smislu. Reći da nije vrijedno spomena je po meni arogantno, bez uvrede. Po meni, postoje oni koji vjeruju u postojanje metafizike i oni koji vjeruju da ona ne postoji. Nema nevjernika po tom pitanju jer dokaza za niti jedan oblik "vjere" ne postoji. 

17 godina

Krivo sam se izrazio.

Ono što sam htio reći je da nije vrijedno spomena u trenutnom znanstvenom krugu.

Barem za sad, možda jednom i bude, nikad ne reci nikad, al kao i ti, iskreno sumnjam u to 

Ako nas i je stvorio nekakv "Bog", očito se jako dobro pobrinuo da nikad ne dođemo do njega ovozemaljskim metodama, a kolega teodor nam tumači da on ima lako dokazivu teoriju o tim stvarima 

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 20:21 (lllnuclearlll).
17 godina
moderator
lllnuclearlll kaže...

Ako nas i je stvorio nekakv "Bog", očito se jako dobro pobrinuo da nikad ne dođemo do njega ovozemaljskim metodama, a kolega teodor nam tumači da on ima lako dokazivu teoriju o tim stvarima 

U matrixu smo! U moćnom überkompijutoru, predstavljeni logičkim nulama i jedinicama! Normalno da nemoš iz toga. Programeri se nisu za to ni morali nešto posebno pobrinuti - mislim, kako ćeš van iz softverske simulacije? Kako ćeš uopće znat jesi li ili nisi u simulaciji? Ona crvena i plava pilula su samo na filmu - fikcija.

12 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Krivo sam se izrazio.

Ono što sam htio reći je da nije vrijedno spomena u trenutnom znanstvenom krugu.

Barem za sad, možda jednom i bude, nikad ne reci nikad, al kao i ti, iskreno sumnjam u to 

Ako nas i je stvorio nekakv "Bog", očito se jako dobro pobrinuo da nikad ne dođemo do njega ovozemaljskim metodama.

Bravo! Stvarno se dobro pobrinuo. No Kant je o tome govorio još u svojoj Kritici rasudne moći ako se ne varam. Gdje je poantirao po meni, kad je rekao da "dokazati Boga" bi bio dokaz da on ne postoji :)

Zanimljivo doista. Jer kad bi se Bog mogao dokazat bilo kakvom metodom, bio bi biće među bićima, a takvo biće zasigurno nije Bog - kao punina bitka. Po meni najbolje objašnjenje pojma Bog je "biće kojem se bitak i bit spajaju". Imaš zanimljiv članak na hrčku našeg poznatog darvinista Josipa Balabanića. Mislim da se zove "Neočitost Božje prisutnosti u svijetu"... Vrijedi pročitati!

Baksa - najsmješnije je što si kroz sarkazam jako blizu stvarnoj slici. Govor o holografskom svemiru nije toliko bedast kolko se na prvu čini. A to da je ovaj svemir digitaliziran - to je činjenica. Samo što nije binarni kod već kvantni :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 20:29 (eywa33).
17 godina
Teorije zavjere

Vi zbilja raspravljate sa ovim pacijentom?

Rvat katolik!
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ovdje imamo vrlo interesantne postove zahvaljujući Teodoru.

npr. ovaj lik eywa33 me zaprepastio (pozitivno) sa pokazanim znanjem, elokvencijom, kulturom.

npr Baksa je standardno dobar (osim kad se zaleti  ) i drugi ...

i sve to zahvaljujući Teodoru.

17 godina
anndrej kaže...

npr. ovaj lik eywa33 me zaprepastio (pozitivno) sa pokazanim znanjem, elokvencijom, kulturom.

Eto, svako zlo za neko dobro 

12 godina
odjavljen
anndrej kaže...
tnakir kaže...

Vidim često komentirate raspravu, zašto se ne bi i uključili? :)

14 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Vrlo rado bi se uključio 

ali

istinita priča (nazočio) koja lijepo oslikava moj slučaj 

Za vrijeme "stare Jugoslavije" :)) u menzi jedne državne jake firme, u vrijeme marende (ručak) bila je posebno poredana grupa stolova gdje su jeli "šahisti" i usput igrali šah, strastveno, svaki dan.

Sa tacnom u rukama jedan pomočni radnik ispred mene je prokomentirao pomalo prezrivo-zavidnim tonom:

- Da ja znam igrati šah al' bi im svima pokazao ... sve bi ih pobijedio!

Heto, to je sada moj slučaj, rado bi se pridružio ... ali sam glupan, nemam ništa pametno za reči, pogotovo kad vidim sa kojom zavidnom razinom znanja neki ovdje barataju.

Jedino mogu uživati čitajući i navijati ... za obadvije strane :))

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Što se tiče Newtona, Poincarea, Lorentza i Maxwella... Ne znam gdje je poveznica između bolesno genijalne zamisli o zakrivljenosti prostor-vremena koju je imao Einstein i ovih velikana koje si naveo. Imali su svoj moment, ali Einsteinu po tom pitanju - gravitacije - nema premca ipak. Tu je bio, usudio bih se reći potpuno "sam". 

Naravno da je u toj ideji Einstein bio sam, ali za mene najveći doprinos znanosti Einstein je dao time što je dokazao da su prostor i vrijeme RELATIVNI, dok je većina ljudi smatrala i jedno i drugo apsolutnim. Za to moram reći sve pet za Einsteina! 

eywa33 kaže...

S druge strane, mislim da je Tesla smatrao Einsteinovu TR promašajem. Ima danas nekolicina znanstvenika koje pokušavaju nastaviti tamo gdje je Tesla stao pri objašnjavanju gravitacije. Imaju jako zanimljive ideje, al u ovakvoj znanstveno-dogmatičnoj zajednici, heretik si ako ideš protiv Einsteina. S razlogom doduše, al svejedno - dogmatično!

Gore sam hvalio Einsteina a ovdje ću ga s razlogom kritizirati. 

Potpuno se slažem s Teslom i njegovim objašnjenjem gravitacije, što će reći da iako je Einstein POGODIO s relativnošću prostora i vremena, potpuno je promašio sa zakrivljenošću našega prostor-vremena, jer naše prostor-vrijeme NIJE zakrivljeno, i o tome ima moja teorija što reći, ali nije ovdje mjesto za takve rasprave.

I moram te pohvaliti (već te netko ovdje pohvalio od forumaša s razlogom dakako), stvarno se vidi da si obrazovan (ja nisam nažalost imao novaca za neki fakultet,  kada mi je majka umrla morao sam se zaposliti i raditi za moje mlađe petero sestre i braće, što se tu može),  i  ono što je najvažnije imaš ispravno logično zaklućivanje, što se ne može naučiti u školama, to je jednostavno TALENAT, pa samo nastavi, zanimljivo te je čitati. Pozdrav 

9 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...

Ako nas i je stvorio nekakv "Bog", očito se jako dobro pobrinuo da nikad ne dođemo do njega ovozemaljskim metodama

Eksperimetnima sigurno ne ali RAZMIŠLJANJEM da, garant.

Time možeš čak i "putovati" po drugim prostor-vremenima, drugim svemirima, i stvarno "vidjeti" da li su slični našem svemiru ili ne.

Metafizika, na koju je Nikola Tesla upozorio znanost, da će VIŠE napredovati ako se time više bude bavila nego kroz sva stoljeća otkada znanost postoji, može nam donijeti onu pravu istinu o našem postanku, ali nisu Teslu na žalost uzeli za ozbiljno, ali je jesam, i ova moja teorija je rezultat toga.

Moja je teorija METAFIZIČKE NARAVI, i nema toga eksperimenta koji ju može oboriti. 

Jer recimo multisvemir nećemo nikada fizički vidjeti a ni kročiti u njega, ali ipak POSTOJI, ne da to vjerujem to znam, ali na metafizički način, ne na osnovu nekoga eksperimenta, jer takav ekperiment nije moguće izvesti, koliko god naprednu tehnologiju imali. 

17 godina
teodor.francic kaže...
lllnuclearlll kaže...

Ako nas i je stvorio nekakv "Bog", očito se jako dobro pobrinuo da nikad ne dođemo do njega ovozemaljskim metodama

Eksperimetnima sigurno ne ali RAZMIŠLJANJEM da, garant.

Time možeš čak i "putovati" po drugim prostor-vremenima, drugim svemirima, i stvarno "vidjeti" da li su slični našem svemiru ili ne.

Metafizika, na koju je Nikola Tesla upozorio znanost, da će VIŠE napredovati ako se time više bude bavila nego kroz sva stoljeća otkada znanost postoji, može nam donijeti onu pravu istinu o našem postanku, ali nisu Teslu na žalost uzeli za ozbiljno, ali je jesam, i ova moja teorija je rezultat toga.

Moja je teorija METAFIZIČKE NARAVI, i nema toga eksperimenta koji ju može oboriti. 

Jer recimo multisvemir nećemo nikada fizički vidjeti a ni kročiti u njega, ali ipak POSTOJI, ne da to vjerujem to znam, ali na metafizički način, ne na osnovu nekoga eksperimenta, jer takav ekperiment nije moguće izvesti, koliko god naprednu tehnologiju imali.  

Ni dokaza koji je može dokazati, jel...

Nego, koje tablete pijes? Posaljes tablu?

Rvat katolik!
17 godina
Teorije zavjere

@Teodor

Ono što ti u biti radiš je teorija neke nove religije.

btw. Tesla je stvarno bio genijalac, ali je također bio i dosta "ćvrknut" na ostalim područjima života, očito je ta genijalnost uzela svoj danak.

Ti si na žalost samo "ćvrknut"  Vjerujem da Mišak još ima emisiju "Na rubu znanosti" da bi te rado ugostio. Inače, zašto su to ukinuli? Znalo je biti stvarno zanimljivih tema, a bome si se mogao i dobro nasmijati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 11:54 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Mislim da griješite. Nije Theodor čvrknut. Ovo je izmišljeni lik, promišljeno izmišljen lik.

Ne vjerujem niti da je ovako naivan kako se može učiniti na prvu. Ne znači to ništa loše, to prije označava našu sadašnju primitivnost civilizacije, društva, da je za novu smjelu ideju potreban "pseudonim". Svi sa novom idejom su bili ismijani od strane "pametnih i normalnih". Što je bila smjelija ideja to su bili više izrugivani, bez obzira da li se poslije radilo o općeprihvačenoj ili odbačenoj ideji.

17 godina
Teorije zavjere

Vi mene stvarno yebete? Lik izvali hrpu gluposti koje je izvukao iz guzice i vi to branite i pokusavate "uvesti" logiku u te njegove nebuloze?

Rvat katolik!
14 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Kad neznaš igrat šah, ti nisi niti skužio kako su se figure micale po ploči 

14 godina
neaktivan
Teorije zavjere

dupli post

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 12:39 (anndrej).
16 godina
anndrej kaže...

Mislim da griješite. Nije Theodor čvrknut. Ovo je izmišljeni lik, promišljeno izmišljen lik.

Ne vjerujem niti da je ovako naivan kako se može učiniti na prvu. Ne znači to ništa loše, to prije označava našu sadašnju primitivnost civilizacije, društva, da je za novu smjelu ideju potreban "pseudonim". Svi sa novom idejom su bili ismijani od strane "pametnih i normalnih". Što je bila smjelija ideja to su bili više izrugivani, bez obzira da li se poslije radilo o općeprihvačenoj ili odbačenoj ideji.

- sad si ti 'teodor' koji vjeruje u inteligentnog kreatora.. :))

- ne, nije ON kreator ili inteligentan (mada je uvjeren u dio toga).

.. puko sam na '26 smjerova'.. ono, čupa od nekud nebuloze, vjeruje.. i dokazat će nam za 5g. (a mbaksa, dan poslje..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice