- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo jedna i od mene
probaj ponovno
virus
prije će bit da je to crnogorski virus a ne irski 
par vojničkih
Jel to Matin Zetor? Onaj tip što sjedi unutra mu je sigurno ćaća oboružan kao Rambo, spreman da oslobodi Ivanovac.
svi smo upoznati sa onim testom inteligencije koji vam (ako ste posebna vrsta bisera) pojede pristojnu količinu novaca na mobitelu..
isto tako, shvatio sam da je kreator istog tog kviza također biser koji nema baš previše pameti..
pogledajte pitanje o kvadratima (ispravak- PRAVOKUTNICIMA)..
svi smo upoznati sa onim testom inteligencije koji vam (ako ste posebna vrsta bisera) pojede pristojnu količinu novaca na mobitelu..
isto tako, shvatio sam da je kreator istog tog kviza također biser koji nema baš previše pameti..
pogledajte pitanje o kvadratima..
Ako bolje pogledaš ima 8 PRAVOKUTNIKA i 10 KVADRATA.
Misliš pravokutnicima, ima ih osam ako uzmemo u obzira da pravokutnik nije kvadrat...
Misliš pravokutnicima, ima ih osam ako uzmemo u obzira da pravokutnik nije kvadrat...
Pa da zato se i zove TEST INTELIGENCIJE.
Edit: niš vidim da bi samo nastavio sa off-topicom pa zanemarite ono..
On topic:
Zakasnio
mali Perica na prva dva školska sata. I pita njega učiteljica-Dobro Perice,gdje si ti prva dva školska sata?Perica: -znate učiteljice,ležim vam ja u krevetu i čujem nekakvo pucketanje. ...Pogledam ja gore nema ništa,pogledam ja lijevo nema ništa,al i dalje ja čujem pucketanje,pogledam ja desno i opet ništa al ...i dalje ...se čuje pucketanje,pogledam ja dolje kad ono meni puca k*rac za prva dva sata!
.
pravokutnik je svako tijelo koje ima 4 prava kuta. bitno je da su nasuprotne UVIJEK jedanke duljine.
na onoj slici ih je, dobro si reko, 18
Ja vidim barem 18 pravokutnika.. Veliki vanjski, unutar njega žuti, zeleni, plavi, narančasti, veliki unutarnji, unutar njega žuti, plavi, zeleni, narančasti, te u svakom od ta dva (veliki vanjski i mali unutarnji) možeš vidjeti još po četiri, ovisno o linijama koje odabireš za stranice pa tako imamo u svakome još pravokutnike koji pokrivaju boje: žuta+narančasta, narančasta+plava, plava+zelena, zelena+žuta. Ukupno 18.
Floda, slobodno prestaneš vrijeđat preko privatnih poruka i blamirat se bezveze i ispadat veći glupan nego što i jesi..
pravokutnik je svako tijelo koje ima 4 prava kuta. bitno je da su nasuprotne UVIJEK jedanke duljine.
na onoj slici ih je, dobro si reko, 18
Sve to stoji, međutim po ponuđenim rezultatima se vidi da je autor zadatka jasno povukao razliku između pravokutnika, i onih pravokutnika koji su ustvari kvadrati.
Dakle i to treba uzeti u obzir. mislim da tu nema ništa upitno jer nam samo pogled na ponuđene rezultate govori da točan odgovor 8 pravokutnika. Ovi ostali pravokutnici, njih 10, spadaju u kvadrate i kao takvi se ne računaju, u ovom zadatku. Inače i u školi se uči da se pravokutnici sa svim jednakim stranama zovu isključivo kvadrati. Barem smo mi tako, u moje vrijeme osnovne škole. Uostalom kod testova inteligencije nikad ne gledaš samo pitanje pa razmišljaš, uvijek gledaš i ponuđene odgovore, naravno, i onda kreneš u riješavanje. Pogotovo ako je neka pitanja moguće dvojako shvatiti, kao što je ovo.
.
LOL
ali to opet ne mijenja činjenicu da je kvadrat -> pravokutnik, i po tome ih ima 18..
po mojoj logici, frajer zayebo.. no, svatko može drugačije tumačit