Macka preko granice?!

poruka: 31
|
čitano: 17.590
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Macka preko granice?!
pitanje

Evo htio bih ici na tjedan dana u nasu sujednu BiH. E sad, zanima me dali mogu povesti sa sobom svoju macku. Zapravo.,sto treba sve imate,koje papire? trenutno imam samo veterinarsko-zdravstvenu svjedozbu za kucne ljubimce u kojoj su osnovni podatci macke i sva cjepiva koje je uzela u svoje 2 god. zivota. Dali treba imati neku posebnu putovnicu i kome trebam javiti za to.

eto tko god zna neke informacije puno je od pomoci

16 godina
neaktivan
Macka preko granice?!

Pa da li ti se više isplati dati je nekom susjedu da je pripazi na tjedan dana nego riješavat dodatnu papirologiju? Ja sam nešto čuo da životinje moraju biti u nekakvoj karanteni ali sad dalje ne znam. Pitaj veterinara?

Ništa ne ostavljaj nedvrš
16 godina
neaktivan
Macka preko granice?!

poz!

nemoj me drzati za rijec ali mislim da bi morao otic ikod veterinara da ti on napravi neku vrstu putovnice koja ako se ne varam nije skupa...

tako se nesto sjecam jer je moj stari htio voditi isto tako psa u bosnu,al opet kazem nisam 100% siguran u to...

nadam se da ce i ovo biti od pomoći http://www.24sata.hr/news/clanak/hrvatski-psi-i-macke-sada-ce-putovati-s-putovnicama/94022/

La lucha continuada...
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 12:49 (eterna luchar).
17 godina
neaktivan
Macka preko granice?!

govori li se ovdje o sisavcu od majke rođenom, ili izrađenom u nekoj high tech tvornici, pogonjenom alternativnim oblikom energije, te oplemenjenim softverom za umjetnu inteligenciju, čime bi se ova tema na neki način ipak mogla povezati sa ovim informatičkim forumom?

16 godina
neaktivan
RE: Macka preko granice?!
reefreemind kaže...

govori li se ovdje o sisavcu od majke rođenom, ili izrađenom u nekoj high tech tvornici, pogonjenom alternativnim oblikom energije, te oplemenjenim softverom za umjetnu inteligenciju, čime bi se ova tema na neki način ipak mogla povezati sa ovim informatičkim forumom?

daj nemoj pametovati nego rađe pomogni čovjeku... pa zato je stevio pod RAZNO>>OSTALo... nije stavio pod software zaboga miloga..
i am not a spamer... allright, not a big one xd _______________________ war... war never changes
17 godina
neaktivan
Macka preko granice?!

moj pas ima svoju knjižicu o cijepljenju,unutra i piše broj čipa i može tak prek granice.

valjda tak vrijedi i za mačke...ak ništa,ja ti pričuvam miciku,sam ne znam kak bi moj peso reagirao xD

carica Marica
17 godina
neaktivan
Macka preko granice?!

anyway...najbolje da pitaš veterinara ^..^

carica Marica
17 godina
neaktivan
Macka preko granice?!

Ako ides s autom, onda ju prokrijumcaris. Ja sam to sa svojim psom napravio, kupio ga preko granice, a nisam ga mogo legalno uvest u HR jer nije bio cijepljen protiv bjesnoće, a može se cijepit samo ako je stariji od 6 mjeseci, a on imo 2 i pol mjeseca. I nista, stavili ga u torbu ( glava mu virila XD) i pod noge i preko granice, nije nitko nista pito. Mislim da ce s mackom bit jos manji problem.

Core 2 Quad Q6600@ 3.5 GHz, Thermatake Max Orb, Asus P5K PRO, 2X2GB kingmax, WD 500 GB, Nvidia GeForce 9800 GTX+, Antec 900, Logitech G15 + Razer Death Adder + Razer eXact Mat+Logitech Cordless Rumble Pad II
16 godina
neaktivan
Macka preko granice?!

pozz! mislim da je najvažnije da je životinja cijepljena protiv bjesnoće. ukoliko je tvoj ljubimac redovno cijepljen, onda u svjedodžbi imaš sve potrebne markice. znam da neke EU-zemlje imaju putovnice za kućne ljubimce, nisam sigurna je li takva praksa i u nas (kad se raspitaš, javi jel to potrebno), ali znam da bi bilo dobro da u mačjem dokumentu imaš i fotku ljubimca.

Da se Facebook server srusi, 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali, stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Macka preko granice?!

Ma nemaš problema sa mačkom. U BIH možeš ući s tuđom putovnicom i neće te ništa pitati(isprobano)Smijeh

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
17 godina
neaktivan
Macka preko granice?!

da fakat...u Bosnu ulaziš i bez putovnice ak treba :D

mene nisu tražili...ona granica blizu Sl.Broda

carica Marica
17 godina
neaktivan
BORN kaže...

Ma nemaš problema sa mačkom. U BIH možeš ući s tuđom putovnicom i neće te ništa pitati(isprobano)Smijeh

A i sa tuđom mačkom
Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
17 godina
Macka preko granice?!

uguraj je u radio.... SALA xD.. mislim da se za tjedan dana ipak ne isplati nosit macku, osim ako nema papirologije .... sad ti radi kako oces

jučer sam overclockal WC-papir :P :P :P
17 godina
neaktivan
jojo1909 kaže...
reefreemind kaže...

daj nemoj pametovati nego rađe pomogni čovjeku... pa zato je stevio pod RAZNO>>OSTALo... nije stavio pod software zaboga miloga..
ah, neka čita narodne novine... očito mora biti članak o informatički pismenim kućnim ljubimcima Smijeh, ali vjerujem da se to odnosi samo na područje hrvatske... druga stvar je da nazove carinsku službu ili neki granični prijelaz i tako pita što je potrebno, ili da pita nekog veterinara...

nije ni švercanje loš izbor...

EDIT: pala mi super ideja na pamet... iz SciFi filmova, kriogeničko zamrzavanje... zamrzne mačku, stavi je ko neki ukras u auto, i odmrzne je... oprostite, nisam se mogao suzdržati... jadna mačka, bude radila probleme u BIH, čovječe, nahrani je whiskasom, plastični eksploziv nije dobra hrana... LOL
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 17:43 (reefreemind).
17 godina
protjeran
Macka preko granice?!

Mozes ic kod veterinara i on ti da neku vrstu putovnice za zivotinje i onda je samo das na granici i oni te posalju dalje (mislim da moras imat neku potvrdu koja pise daj je cjepljena u putovnici ness tako)

16 godina
neaktivan
autorov komentar

i sta da kazem na sve ove komentare. posteno sam se nasmijao. pocele suzit oci haha

najbolje da je prosvercam ali opet rizik. najvjerovatnije ga necu niti vodit. nemam pojma. putovnica gledao sam nije skupa nekih stotinjak kn. tako da jos moram razmislit.

thnx svima

16 godina
Macka preko granice?!

- pa ono kriogeno rješenje je OK, ali počelo je zatopljenje pa nebi bilo lijep prizor da se mačka 'probudi na granici... a tekući N je skup.

Ja bi je stavio na haubu, onako k'o kadilak ili Jaguar, zašarafiš je, to nije skupo, a ako mjauče, pusti glasnu muziku na radiu TURBO-folk! i nema problema za prelazak... (sretno)Plač

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina
neaktivan
Macka preko granice?!
Žive životinje

Sve vrste životinja mogu se uvoziti u Hrvatsku samo preko određenih graničnih prijelaza na kojima granična veterinarska inspekcija obavlja zdravstvenu kontrolu. Svaka životinja mora imati međunarodnu svjedodžbu o zdravlju životinja ili veterinarski certifikat ispostavljen od zemlje izvoznice.

Privremeni unos i iznos životinja, kućnih ljubimaca (psi, mačke, ptice i sl.) na kraće razdoblje (turističko putovanje, godišnji odmor...), može se dopustiti ako vlasnik posjeduje međunarodnu svjedodžbu o zdravlju životinja i može se vršiti preko svih graničnih prijelaza.

Kopirano sa:   http://www.carina.hr

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
16 godina
neaktivan
Macka preko granice?!

Ja više nikog ovdje ne razumijem...zar je tako teško strpat mačku u torbu,stavit pod noge i šverc-komerc...a ne neke politike...

=) ^..^

Hakiranje je umjetnost a ne zločinDa se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- pa ono kriogeno rješenje je OK, ali počelo je zatopljenje pa nebi bilo lijep prizor da se mačka 'probudi na granici... a tekući N je skup.

Ja bi je stavio na haubu, onako k'o kadilak ili Jaguar, zašarafiš je, to nije skupo, a ako mjauče, pusti glasnu muziku na radiu TURBO-folk! i nema problema za prelazak... (sretno)Plač

nije loša ideja, samo bih ja tu mačku ugelao sa nekim strong gelom, da se ne vidi da je dlakava, jer statue baš i nisu dlakave...Smijeh
16 godina
neaktivan
autorov komentar

haha koji ste vi carevi. ima jos netko fix ideja=)

17 godina
Macka preko granice?!

Eto ti "naseg" mentaliteta, vise od 50% odgovora je: "sverc, sverc, sverc....

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
17 godina
neaktivan

Pa zašto nešto ne ušvercati u bosnu, zašto bi sve dolazilo samo iz onog smjera? :D

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
16 godina
protjeran
divines kaže...

haha koji ste vi carevi. ima jos netko fix ideja=)

a prvo postavi još koje glupo pitanje paš vit ideja kolko ti srce oće
MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 2×1-TB-plus vanjski hd Maxstor-500gb NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
17 godina
neaktivan
Macka preko granice?!

nabavi jednu mačku-igračku i onda će stričeki na granici mislit da je i tvoja igračka (normalno,ak se zna dobro ukočit na određeno vrijeme).

carica Marica
17 godina
neaktivan
Macka preko granice?!

i još nešto,moraju bit na vidljivom mjestu da nebi posumnjali

ili jednostavno svakom stričeku po porciju čevapa i udri brigu na veselje! Nevinašce

carica Marica
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 23:19 (anshika05).
16 godina
neaktivan
reefreemind kaže...

Muahahaha predobro covjece!!
Maticna: Alienware approved intel x58 Procesor: intel core i7-965 extreme 3.2 ghz 8mb chace Graficka: dual 1gb NVIDIA GeFroce GTX 280 Ram: 12gb DDR3 SDRAM 1600mhz - 6x2048mb HDD: ExPerf 600GB (2x300GB) Velociraptor SATA 3.0Gb/Sec 10.000RPM 2x16mb Cache Veza: metronet 25mb/sec
16 godina
neaktivan

lol baš to tako ide...da su novci možda da ali čevapi???ah ipak neznaš ti bosance...

za što je sad ovo???
17 godina
neaktivan

samo da carinici nisu neki teški gejmeri igre postal, inače mačku nabodu kroz ono, na ono i pušketiraju po svima... ali jedno bude sigurno, neće ti biti hladno, kada mačka bude s tobom preko granice išla...

17 godina
neaktivan

Najbolje se obratiti veterinaru za savjet. Mislim da oni mogu izdati sve potrebne papire.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice