ma kakvi... knjigovodstveni servis :D
Puno kanti za smeće za jednog knjigovođu? Očito mu dobro ide.
ma kakvi... knjigovodstveni servis :D
Puno kanti za smeće za jednog knjigovođu? Očito mu dobro ide.
nisu to kante, to su registratori.. (kompenzacija.., khm što bi tek bilo na legeru da je kurveraj u pitanju)
nisu to kante, to su registratori.. (kompenzacija.., khm što bi tek bilo na legeru da je kurveraj u pitanju)
.. nema next sa 226->227.
btw, za guglaše arjanja, velika prednost u odnosu na zip je bio folder i snimanje na diskete tj kad se pkzipalo bilo je problem (mali) identični file name s disketa kopirati na disk.. (u vrijeme prelaza s FDDa na CD). Drugi problem sa svim arhiverima tj juzerima je bio LFN tj juzeri nikako nisu mogli shvatiti da to ne mogu iz DOSa osim 8.3 s odrezanim '~'.
.. govoriš o ISKu ili Batmanu?
+ .. i crtica (izmišljena), batman je naše gore list, tj šišmiš-men, ili mišićavi čoik kad se reducira translejšen.
Prvog dana FALIŠ-a, u srijedu, 3. rujna u 20 sati u sklopu Književne večere, bit će predstavljena knjiga Šibenčanina Kristijana Mirića 'Informatičar starog kova'.
Blog je to pretočen u knjigu. ‘Informatičar starog kova' daje razlog za optimizam i obećava dobru književnost, jer u tom je naslovu spojeno nespojivo: ipak nova i prosječnom čovjeku 'virtualna', a u životu k'o za vraga neophodna disciplina, informatika, i pouzdanost, 'stari kov'.
Mirić je itekako potkovan u teoriji, posebno u informatici i ekonomiji, prekaljen u praksi, duhovit po rođenju, nepotkupljiv i satiričan po karakteru. Njegove crtice iz svakodnevice malog poduzetnika na divljem tržištu i susreti sa živopisnim likovima čine cijeli serijal. U njegovoj se informatičkoj butigi, za razliku od one velomištanske Dvornikove, itekako govori o, šire shvaćenoj, politici.
ima tu i negatvnosti.. nepotkupljiv kao negativan primjer (samim prefixom 'ne' je negativno).
-btw, Dvornikova butiga, je uvjek bila o politici, samo što Dvornik nije dao Papundeku da laprda, ponekad i o 'ajduku. Dali se kod nas išta mijenja (osim nagore)...
Naš novi selebriti se nebi ovdje pohvalio, jel?
Svaka čast na trudu, kupujem prvom prilikom, valjda će još nastavaka u budućnosti. #croatianbestseller2014
Naš novi selebriti se nebi ovdje pohvalio, jel?
Svaka čast na trudu, kupujem prvom prilikom, valjda će još nastavaka u budućnosti. #croatianbestseller2014
hvala :)
Kad knjiga bude dostupna na torrentima javite :) (just kidding).
Kad knjiga bude dostupna na torrentima javite :) (just kidding).
Pa već je dostupna. Evo ti link.
sad će s nives podijeliti kiklopa...
Cica njemu, cica kiklopu i svi zadovoljni.
Ma kako samo zna da ga od milja zove Kiklop...
-jednooko čudovište je završilo u rukama (i ostalim perifernim dijelovima tijela) rasne spisateljice, Faranhejt, ... kojoj se sad pridružuje ISK. Za Nivesicu mi je nekako jasno, nekako je 'predodređena' ta nagrada (ako gledamo koontekste prethodne rečenice), al što tu radi rasni informatičar.. čudni su puti nebeski.
-jednooko čudovište je završilo u rukama (i ostalim perifernim dijelovima tijela) rasne spisateljice, Faranhejt, ... kojoj se sad pridružuje ISK. Za Nivesicu mi je nekako jasno, nekako je 'predodređena' ta nagrada (ako gledamo koontekste prethodne rečenice), al što tu radi rasni informatičar.. čudni su puti nebeski.
eto, vi se šalili na moj račun... :)
I on bi htio biti s Nives Celzijus.
I on bi htio biti s Nives Celzijus.
da, volio bih joj uručiti kiklopa :)
http://www.sibenik.in/sibenik/sibencani-kristijan-miric-i-aljosa-vukovic-nominirani-za-kiklopa/30859.html
Nadam se da ćeš, u duhu fair playa koji je svojstven za našu generaciju, razmijeniti "Kiklopa" s Nives. Ti njoj svoga, ona tebi .....
Svaka čast majstore, ne zamjeri na trkeljanju.
http://www.sibenik.in/sibenik/sibencani-kristijan-miric-i-aljosa-vukovic-nominirani-za-kiklopa/30859.html
Nadam se da ćeš, u duhu fair playa koji je svojstven za našu generaciju, razmijeniti "Kiklopa" s Nives. Ti njoj svoga, ona tebi .....
Svaka čast majstore, ne zamjeri na trkeljanju.
vjeruj mi na riječ kad ti kažem: meni njezin ne triba ka se jadna tolko pomučila da ga dobije, a šta se tiče moga smislija san šemu da joj ga dadnem, a da i ostane kod mene :)
Nadam se da nije nešto komplicirano. ;)
Nadam se da nije nešto komplicirano. ;)
nije, nije, skužiće ona brzo :)
"Stručnjak je k..., a ne stručnjak. Stručnjak je kupija zadnja 2 broja Bug-a i PCchip-a, nabubeta je napamet njihove debilne i od strane domaćih distributera plaćene tekstove (jer ko bi inače normalan i zdrav napisa da je npr. kućište od 225 kuna “odlično kako za uredske korisnike tako i za igrače”, a ono šrot živi) i onda taj stručnjek dođe mene piliti “jel ovaj monitor 2 milisekunde” nebi reć da ima desno oko od BORG-a."
a jesi zmaj u pm...hahaha...malopren sam slucajno naletio na tvoj blog i evo jos nisam prista citat,a poceo sam od pocetka...joj sto volim kad neko ovako pise kao ti,da ne glumi sve nesto pismeno i ta sranja,nego bas pise kako je.¸
A kad spomenes ovih par izraza sto mi nedaju da napisem :) odma svi ajmee,vidi ovo...a kao svi pravi i posteni,niko to ne govori.
izvinjavam se na duplom postu...
A citajuc sve vise tvoje dogodovstine iz servisa i savjete za servisere itd. i posto sam imas radnju reci mi sta da ja radim.
Evo ovako,ima oko misec ipo da sam stariji laptop ostavio u servisu jer mi nije slike bilo i rekao sam da provjere sta je (sigurno graficka,jer je i procesor za
ladjenje sjjebban bio duze vremena) i da me nazovu jer ako kosta vise necu ni pravit jer se ne isplati,star laptop kupljen 2006,a nedavno sam i novi uzeo.
I tako proslo 10 dana ja odem u servis upitam za laptop posto niko nije ni nazvao,nadjem ga na polici di sam ga i ostavio,ovaj pojma nema,kaze zvat ce kolegu
i on ga proba upalit prid menom nece da upali sad nikako samo sve blica (a palio je kao nov kad sam donio) i fali neke plastike na njemu,kad odjednom nakon 20og puta skresa i ima slike,serviser se i dalje blesav pravi nema pojma sta je (on se i nesica sta sam mu reka da je problem,mada je i zapisa na naljepnicu i stavio na laptop) kaze zvat ce sutra da vidi s kolegom sta je.
I evo vec je proslo vise od 20 dana niko ne zove.