Informatičar starog kova

poruka: 1.401
|
čitano: 394.589
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Informatičar starog kova

ma jeste ga napali ko da je stavio JNCa. Sve pet, osim što kućište vrijedi više od svake druge komponente (da ne spomenem Asr i amd..) tako da je ssd-hdd (bigfoot?) najmanji problem. {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Manje od 1% :)

A kućište san stavija FD jer svaki kompjuter mora imat svoju žlicu Vegete :D

15 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Ma nije loše složeno!

SSD vs HDD, milslim da HDD dobiva zbog kapaciteta jer što god rekli s vremenom ispadne da ti je tih 120 GB malo i za da ne rečem šta..

Jednino, pošto je kanta za juniora, hoće li grafička gonit sve što poželi, pogotovo ako će igrat na FullHD?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Ja se nadan da oće, a ako ne bude lako ću ubacit neku grafičku. Ali smatram da je procesor i memorija zasad dovoljno. Valjda će APU položit test na LOL :)

17 godina
Re: Informatičar starog kova
godo kaže...

Ma nije loše složeno!

SSD vs HDD, milslim da HDD dobiva zbog kapaciteta jer što god rekli s vremenom ispadne da ti je tih 120 GB malo i za da ne rečem šta..

Jednino, pošto je kanta za juniora, hoće li grafička gonit sve što poželi, pogotovo ako će igrat na FullHD?

Hoće, kak neće, nemora igrati sve na MAX, ja na svojoj konfi igram Fifu2012 na fullhd-u bez problema. Ok fifa nije zahtjevna igra, ali moći će i druge igrati.

Ako mu baš bude frka, nek uzme jednu 6570grafu, za nekih 300-400kn, i podižu mu se performanse za 75% (dokaz ima i temi o APU procesorima).

NE, hdd danas nikako ne dobiva bitku sa SSD-ovima. U sav ovaj silni cloud, jednostavno nema potrebe za tolikim storage diskovima.

AKo baš hoćeš, kupiš on WD knjige od 1-2tb i bok. Cloud je danas prejeftin da ga se ne iskorištava...

Podaci su sigurniji nego na mehaničkom disku podložnom mehaničkim oštečenjima. Istina, osim ako imaš neke super tajne podatke, onda shvačam potrebu za vanjskim diskom {#}

Tko god je probao koristiti mjesec dana samo ssd, pod recimo sata3 sučeljem, pri nekim brzinama oko 500/500 read/write, teško da će se vratiti na mehaniku; osim ako je mazohista {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Uf, kako mi je sad ža šta san se mislija za SSD pa na kraju odabra HDD :(

17 godina
Informatičar starog kova kaže...

Stvarno, ovo ti je inžinjerskog pogleda na svijet katastrofalna pogreška, ali opet, s strane ekonomista, ovo je klasičan "utirat ću ti ga opet" potez.

Prodaš čovjeku HDD od 1tb, vjerovatno neki green model od WD-a, čovjek mući pola godine se s njim, i onda mu još kažeš:"za samo 700kn ubrzat ću ti komp 70%" i onda mu utališ i ssd...

Nego quark,da ti zapravo nisi prekriveni ekonomista? {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
godo kaže...

Ma nije loše složeno!

Hoće, kak neće, nemora igrati sve na MAX, ja na svojoj konfi igram Fifu2012 na fullhd-u bez problema. Ok fifa nije zahtjevna igra, ali moći će i druge igrati.

Ako mu baš bude frka, nek uzme jednu 6570grafu, za nekih 300-400kn, i podižu mu se performanse za 75% (dokaz ima i temi o APU procesorima).

NE, hdd danas nikako ne dobiva bitku sa SSD-ovima. U sav ovaj silni cloud, jednostavno nema potrebe za tolikim storage diskovima.

AKo baš hoćeš, kupiš on WD knjige od 1-2tb i bok. Cloud je danas prejeftin da ga se ne iskorištava...

Samo što neki ljudi (recimo ja) i dalje trule na 4/256 pa nemogu jednostavno toliko uploadati na cloud jer traje po nekoliko sati.

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
17 godina
Unix kaže...

Samo što neki ljudi (recimo ja) i dalje trule na 4/256 pa nemogu jednostavno toliko uploadati na cloud jer traje po nekoliko sati.

Zato kupiš APU konfiguraciju, kao ja, koja troši kao prosječan upaljač, zakupiš za 25kn mjesečno gdrive 125gb prostora, i ako što trebaš, preko noći ostaviš da se upload-a...

Uostalom, koliko toga bi trebao upload-ati, pa ja uglavnom uploadam stvari manje od 100mb, a ako mi treba neš od 2-3 gige, ostavim to na kompu, 120gb je s razlogom tu, ne 60gb samo za OS.

S bilo kakvim malo bržim pristupom netu, može se koristiti cloud ako se želi. Nevidim smisao spremanja filmova i muzike, kad se i jedno i drugo skine za max 2 sata sa neta u kvliteti da ti oči ispadnu...

14 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Stvarno, ovo ti je inžinjerskog pogleda na svijet katastrofalna pogreška, ali opet, s strane ekonomista, ovo je klasičan "utirat ću ti ga opet" potez.

Prodaš čovjeku HDD od 1tb, vjerovatno neki green model od WD-a, čovjek mući pola godine se s njim, i onda mu još kažeš:"za samo 700kn ubrzat ću ti komp 70%" i onda mu utališ i ssd...

Nego quark,da ti zapravo nisi prekriveni ekonomista? {#}

Da znaš da si me zamislija.

15 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

A jbg, ja gledam iz svoje perspektive, a iz čije bi i mogo, ali u biti kad gledaš za nekog prosječnog korisnika, SSD od 120GB je bolja opcija, iako treba imat na umu i da je skuplji od HDD-a.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
17 godina
godo kaže...

A jbg, ja gledam iz svoje perspektive, a iz čije bi i mogo, ali u biti kad gledaš za nekog prosječnog korisnika, SSD od 120GB je bolja opcija, iako treba imat na umu i da je skuplji od HDD-a.

Pa da, definitvno, paljenje kompda do 20sec "ready to go", brzo otvaranje programa koje koristiš, jako malo "pješčanog sata" (dobro sad je to onaj prokleti kružić, ali stari windosači se znati o čem pričam), jako je tih. Ako si več kupio fractala, kupio si APU, staviš tihi hladnjak, nemaš turbina na grafama, Fractal ima odlične tihe ventove, zašto onda ubijati to savršenstvo zujanjem diskova?

Znam da večina ljudi pati od onog sindroma "nek se ima, moj je veći", ali pogleda funkcijonalnosti, HDD se može sakriti pred SSD-om...

EDIT: nova tipkara, puno promašenih slova, sorry na tome {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.11.2012 20:06 (rooswelt1991).
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Lagano se već skuplja materijal za fra Vjenceslav 6 :D

15 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Uglavnom pošto sam mladi informatičar,napokon sam uspio sakupiti svoje prve gudize:

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/info-2012/170368.aspx

Ali obavezno sam se sjetio ISK-a.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Alo ljudstvo... nadam se da mogu pitanje koje me zanima pitati ode, vjerujem da ima stručnjaka :)

Dakle, kako sam juniora nagradio gejmerskom kantom, logično je da je stvoren PC "viška" doma i da spada u kategoriju "nit' prodat, nit' poklonit". Pa mi je palo na pamet malo se poigrati s Linuxom :)

E, sad, konfiguracija je sljedeća: procesor Intel Pentium 4 Northwood 1.8 GHz, 2 GB DDR400 memorije, matična ploča Intel D845GVSR (onboard grafika  i nema AGP utora, nema ni SATA), Seagate 80 GB IDE disk. Uglavnom računalo je ispravno i funkcionalno, čak i neloše radi pod Windows XP SP3.

Imate li kakav savjet za distribuciju Linuxa, što jednostavniju za mene početnika i što manje hardverski zahtjevnu?

16 godina
moderator

Puppy linux, radi na svemu :D

http://puppylinuxnews.org/

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
15 godina

Alo ljudstvo... nadam se da mogu pitanje koje me zanima pitati ode, vjerujem da ima stručnjaka :)

Dakle, kako sam juniora nagradio gejmerskom kantom, logično je da je stvoren PC "viška" doma i da spada u kategoriju "nit' prodat, nit' poklonit". Pa mi je palo na pamet malo se poigrati s Linuxom :)

E, sad, konfiguracija je sljedeća: procesor Intel Pentium 4 Northwood 1.8 GHz, 2 GB DDR400 memorije, matična ploča Intel D845GVSR (onboard grafika  i nema AGP utora, nema ni SATA), Seagate 80 GB IDE disk. Uglavnom računalo je ispravno i funkcionalno, čak i neloše radi pod Windows XP SP3.

Imate li kakav savjet za distribuciju Linuxa, što jednostavniju za mene početnika i što manje hardverski zahtjevnu?

Ubuntu familija (Ubuntu; Xubuntu i Lubuntu u verziji 12.04) - zbog comunitya i široke baze koja će odgovoriti na sva pitanja.

Mint - osobno sam imao problema na starijem računalu.

openSUSE - meni jako draga distribucija.

Budući si ti informatičar starog kova, mislim da je najbolje da započneš sa Slackwareom ili Gentoo-om. Stara škola instalacije, bolje od ovoga ne postoji.

Za hardver nebi trebalo biti problema, može on pogoniti sve što trebaš.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

evo mene sa ubuntua :)

13 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Budući si ti informatičar starog kova, mislim da je najbolje da započneš sa Slackwareom ili Gentoo-om. Stara škola instalacije, bolje od ovoga ne postoji.

Za hardver nebi trebalo biti problema, može on pogoniti sve što trebaš.

Tako nek se čovjek muči i prepadne kad vidi Linux CLI i treba iz njega prvi put instalirati OS koji nikad nije koristio kako spada Smijeh

Ajd da si i ti odlučia vidjeti šta ima u drugom taboru :)

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
15 godina

Sve radi "out of box"? Ne treba tražiti drivere po bespućima interneta? Tek sad si opravdao naziv.

Unix kaže...

Tako nek se čovjek muči i prepadne kad vidi Linux CLI i treba iz njega prvi put instalirati OS koji nikad nije koristio kako spada Smijeh

O kojem čovjeku ti pričaš? Pa to je ISK, kosti su mu izgrađene iz terminala a žilama teku komande nakucane u komandnoj liniji. S terminalom je tek Svoj na svome.Smijeh

14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Molim vas recite mi da je ovo šala i da su me skužili iz Ububtua pa vele: eno Quarka, ajmo mu ga zavaljat :)

Dakle, otvorim ja iskusno škafetin sa CD-ovima i nako malo gledam i vidi vraga: Ubuntu! Ništa, instaliram ja njega, sve radi, upalim forum i pohvalim se (ovo gori prije par postova)... i tako ja reko sam sebi: ajde budalo vidi šta ima, pitaće te ekipa sa foruma za ovo i ono pa ćeš ispasti seljo i čoban. Čačkam ja, čačkam, tu digitalnu mečku i nađem "Distribution upgrade" i kažem sam sebi: "Budalo, ko zna kad si taj CD snimija, vidiš da ti Ubuntu izgleda ko Win 3.11, nadogradi svoju 'distru', bar tu ne možeš GENUINE popušit"

Šta da kažem... pokrenija ja nadogradnju i on kaže da ima 1400 nečega za skinit cca 700 MB, kliknem ja "Guni Mićo" i on skida i sad kad je skinija kaže "8 hours remaining" Pa majke mu ga spalim...

15 godina

Molim vas recite mi da je ovo šala i da su me skužili iz Ububtua pa vele: eno Quarka, ajmo mu ga zavaljat :)

Dakle, otvorim ja iskusno škafetin sa CD-ovima i nako malo gledam i vidi vraga: Ubuntu! Ništa, instaliram ja njega, sve radi, upalim forum i pohvalim se (ovo gori prije par postova)... i tako ja reko sam sebi: ajde budalo vidi šta ima, pitaće te ekipa sa foruma za ovo i ono pa ćeš ispasti seljo i čoban. Čačkam ja, čačkam, tu digitalnu mečku i nađem "Distribution upgrade" i kažem sam sebi: "Budalo, ko zna kad si taj CD snimija, vidiš da ti Ubuntu izgleda ko Win 3.11, nadogradi svoju 'distru', bar tu ne možeš GENUINE popušit"

Šta da kažem... pokrenija ja nadogradnju i on kaže da ima 1400 nečega za skinit cca 700 MB, kliknem ja "Guni Mićo" i on skida i sad kad je skinija kaže "8 hours remaining" Pa majke mu ga spalim...

Od kada ti je taj CD ('94 ili '95-a)? Šta ti nije bilo lakše skinuti preko torrenta verziju 12.04 (čas posla) i uživaj.

17 godina

Možda su vidjeli kakvu si konfu složio pa ti vračaju {#}

mario.L_hr kaže...

Od kada ti je taj CD ('94 ili '95-a)? Šta ti nije bilo lakše skinuti preko torrenta verziju 12.04 (čas posla) i uživaj.

Ozbiljno tu verziju za taj komp?

Pa ja sam probao tu verziju na mom htpc-u sa dualcore procom 3gb ddr3 rama, ION grafom, pa je štekalo, kako će tek biti na ovome {#}

Quark, izbjegavaj pomoć od marija, pa pogledaj mu samo potpis {#}

14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

A ko je zna? Plus toga sad piše "39 minutes remaining"... Biće su ovu rutinu prepisali od Microsofta.

14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

A vidin mu potpis... pari da ga je od mene prepisa :)

14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Tek san sad vidija da nisan dosad ima svoj standardni potpis... nakon 18 miseci...

Potpis i pečat nisu potrebni jer je post pisan na elektroničkom računalu.
17 godina

A ko je zna? Plus toga sad piše "39 minutes remaining"... Biće su ovu rutinu prepisali od Microsofta.

Nije to ništa, imam na poslu jedan program od tvrtke Oracle, spceijaliziran samo za našu firmu, i kad upišem da mi nešto traži dobijem obajvest "xxx godina" i tako stoji par minuta i onda nađe za 2-3 min {#}

Očigledno, očekivao sam da ćeš brzo puknuti još jedan post u kojem se ispričavaš poštenoj publici svoje male blogosfere na očajnom savjetu za konfu {#}

15 godina
rooswelt1991 kaže...

Možda su vidjeli kakvu si konfu složio pa ti vračaju {#}

mario.L_hr kaže...

Ozbiljno tu verziju za taj komp?

Pa ja sam probao tu verziju na mom htpc-u sa dualcore procom 3gb ddr3 rama, ION grafom, pa je štekalo, kako će tek biti na ovome {#}

Quark, izbjegavaj pomoć od marija, pa pogledaj mu samo potpis {#}

Nebi trebalo biti problema, ako mu nije dovoljno brzo uvijek može preći na Xubuntu ili Lubuntu (brže varijante DE-a).

A ne, ne, ja sam jedan od posljednjih koji baštine drevnu starohrvatsku vještinu odmaganja (istraživanja pokazuju da seže od stoljeća 7-og). Kao što sam već pisao, svi ste se dali u pomaganje tako da imam posla preko glave.

17 godina
mario.L_hr kaže...

Imat će problema, ovaj novi ubntu je prezahtjevan. Meni je SLAX ok distra {#}

Quark da bi dobio dozvolu za odmogavanje,moraš položiti ISO standard kod maria {#}

15 godina
rooswelt1991 kaže...
mario.L_hr kaže...

Imat će problema, ovaj novi ubntu je prezahtjevan. Meni je SLAX ok distra {#}

Quark da bi dobio dozvolu za odmogavanje,moraš položiti ISO standard kod maria {#}

Novi je 12.10 ja govorim o 12.04 LTS.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice