Jedine komande koje ja priznan su Play, Stop, Pause, REC, Rew i Fwd :)
Što je s onima tipa:
- skuhaj ručak,
- odi po pivo,
- nareži nešto za baciti pod zub...
- ............
Eh... to nisu komande, to su podrazumijevajuće radne operacije :D
Što je s onima tipa:
Što je s onima tipa:
- uz obavezni dodatak, ''..,da draga'', kojeg zna svaki iskusniji mužjak (to je ona druga spolna jedinka iz binarnog svijeta, ITac , ne ženka)... mada to nikad ne priznaje pred pripadnicima svoje vrste.
Krenuo s instalacijom Debiana. Plavi ekran, DOS sučelje, evo javlja da je naša 3 mrežne kartice vrlo kriptičnih imena... obećava :)
Nudi ime računala "kanta" ??? Valjda pokupio od Ubuntua...
Što to nije defaultno ime za računalo u našoj regiji na Unixoidima?
Ništa od ovoga Debiana... tuca mermer na particioniranju, kaže failed, vrti me u krug 10 puta...
Ništa od ovoga Debiana... tuca mermer na particioniranju, kaže failed, vrti me u krug 10 puta...
Čekaj, nemoj još odustati. Baci SS ođe.
-btw, ako se pitaš od kud mu ime (nakon formatiranja..), -s mreže (router-dhcp, pamti MAC..).
-polako se skuplja sadržaj novogodišnje priče (?), nešto s obaveznom podjelom 1,2,2a koju razumiju i ekonomisti koji koriste linux...
Ma idem ja na "kantu" instalirati Vistu, ona mi je nekako najpouzdanija :)
-btw, ako se pitaš od kud mu ime (nakon formatiranja..), -s mreže (router-dhcp, pamti MAC..).
-polako se skuplja sadržaj novogodišnje priče (?), nešto s obaveznom podjelom 1,2,2a koju razumiju i ekonomisti koji koriste linux...
Da, samo u ovom slučaju sam ja ispa glup ki sić :)
Ono... informatičar starog kova koji ne zna instalirat operativni sustav.
Ma najbolje 3.1 :)
BTW jel bi se moga instalirat 3.1 i otić s njim na internet sa novih kanti? (IDE disk jasno)
Ma najbolje 3.1 :)
BTW jel bi se moga instalirat 3.1 i otić s njim na internet sa novih kanti? (IDE disk jasno)
Ako digneš IP, radi bez problema.
Ono... informatičar starog kova koji ne zna instalirat operativni sustav.
- još si mlad na *nixima, tu znanje ne igra puno. Više filing za miša i klikanje. Meni recimo svaki put prođe, to je do miša i ruke za klik 'next', ko za pečenje palčinki... mora ih nekoliko (stotina) završiti na podu, nakon tog krene, postaneš 'stučnjak' (šampion), kao prva stepenica prema ISKnotunix tituli (naziv prilagođen ovoj temi-mjernoj jedinici). Istina u svijetu linuxa ima samo dvije kategorije stručnjaka, jedni koji znaju i oni drugi.
Nakon stjecanja te prestižne titule, obično se vratiš windozama. (ne pitaj zašto, recimo dosada).
edit: .. jel sad bolje?
Samo da znate... ne odustajem :)
Samo da znate... ne odustajem :)
I, koja je distribucija iduća?
Iz izloga broj 2 izabrao sam Puppy Linux.
Iz izloga broj 2 izabrao sam Puppy Linux.
odlična odluka
moja preporuka je Slacko, sa Precise nisam zadovoljan
Samo sutra moram na "kantu" prvo instalirat ikspeaču, jer jedino kanta ima dvdrw, svi ostali su ćelavi po tom pitanju. Pa ću downloadat 5-6 distribucija, dat nekoj tetki u sud da mi sprži .iso, pošto ja ne znam i krenit sa instalacijama :)
možda ti kanta može bootat s usb sticka?
Može, ali mislim da mi je žena oprala sve stickove...
pa bar su čisti
Samo sutra moram na "kantu" prvo instalirat ikspeaču, jer jedino kanta ima dvdrw, svi ostali su ćelavi po tom pitanju. Pa ću downloadat 5-6 distribucija, dat nekoj tetki u sud da mi sprži .iso, pošto ja ne znam i krenit sa instalacijama :)
-jako važno, image uvjek snimati na (naj)nižoj brzini, x4, ako distra stane na CD, lakše čitljiv nego DVD (starija računala). Boot/install je osjetljiva stvar.
-LiveDistra je dovoljna (koja radi) za snimanje, osim ako postoji razlog odlaska do 'tetke'...
-drž se glavnih distri, ostalo su marginalci koje koristiš kad imaš konkretan razlog (kao Puppy, imaš dovoljno resursa da ti takav tip distre nije nužan, support je najvažniji zato ubuntu, debian, suse..). Potrebna ti je distra koja radi, ne za koju nitko nije čuo/koristio osim developera i njegovog frenda. Ako si Debianom imao problema, imat ćeš ih s polovicom distri. (najčešći uzrok, medij-snimka, RAM, HDD.. ostalo 3.14%), sve provjeri jednom live distrom koja radi, kao ubuntu-8-9-10.. memtest i liveDE su dovoljni za diagnostiku ili download-snimanje ostatka.
btw, koristio si Debian 6.0.6 DVD-i386 ili minimal-net (CD)..? Instalacija s PenDrivea je praktična ali ne rade svi diskovi jednako, ne rade sva (stara) računala jednako.. nema pravila.
Alo informaticka cheljadi
Evo mene sa puppy-ja
Za pocetak san rijesija enigmu iz google analyticsa 'vot d fak iz seamonkey' Malo san se nacepao zaledjene bukve dok je mrezna kartica proradila, ali evo radi. Sad cu klikniti na install jer sam u RAM-u.
Napomena: 'bem li mu nanu peksinavu onome ko je programira 'Croatian' tipkovnicu, ulogira san se na forum iz jedanaestog puta, normalno kad je 'ě' na '2'. Ups, koji security breach, sad znate da imam '2' u passwordu.
Alo informaticka cheljadi
Evo mene sa puppy-ja
Za pocetak san rijesija enigmu iz google analyticsa 'vot d fak iz seamonkey' Malo san se nacepao zaledjene bukve dok je mrezna kartica proradila, ali evo radi. Sad cu klikniti na install jer sam u RAM-u.
Napomena: 'bem li mu nanu peksinavu onome ko je programira 'Croatian' tipkovnicu, ulogira san se na forum iz jedanaestog puta, normalno kad je 'ě' na '2'. Ups, koji security breach, sad znate da imam '2' u passwordu.
Da nisi ti ubacio češku tipkovnicu, mi nemamo ě (oni ě imaju na broju 2)?
BTW da bi dobio brojke na češkoj tipkovnici drži Shift. :)
Vjeruj mi na rijec: ostavio sam se Ceske i Cehinja jos kad sam se ozenio.
Vjeruj mi na rijec: ostavio sam se Ceske i Cehinja jos kad sam se ozenio.
Onda je to neki češki nacionalist pisao :)
Eh šta ti je open source...
Prijavi bug ekipi Puppyja.
Malo o intuitivnosti linuxa... Dakle, znan da san ga diga live i ako ga želin da ga
moran instalirat, jel. I. desno stoji botun install i ja klik na install, odaberen sve šta
me zanimalo i ok i onda rodi mečku za svaki paket ok - ok i restartam se kad ono iznenađenje - windowsi iskpeača.
Molim da ruganja i provociranja ispalite odmah dok san dobre volje
Da nisi ti ubacio češku tipkovnicu, mi nemamo ě (oni ě imaju na broju 2)?
BTW da bi dobio brojke na češkoj tipkovnici drži Shift. :)
pogodio si :D
hrvatska je 100% ispravna...
Molim da ruganja i provociranja ispalite odmah dok san dobre volje
promašio si ceo fudbal
idi na puppy universal installer i preko njega instaliraj...
-loader (grub i sl.)? Ponekad ga je dobro instalirati.