Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.542.683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema

Nisam se nasmijao komponentama nego komentaru.

Pricas da su jednom mhz vazni jednom nisu, pa jbg sad :D

Vise jezgri je buducnost i imao bi ti debele koristi od njih, to sto ne zelimo da priznamo to je stvar ljudi na ovom forumu.

Evo ja sam uzeo baby ryzen 4 jegre za 100eur, radi sve sto i sve i jedna i5 na trzistu.

Dovoljan za 1070, za sve iznad slab.

4 jezgre su 4 jezgre, malo, vec vidim razliku u odnosu na FX i lakse se zagusi.

I want more.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
protjeran
chaselol kaže...

Vise jezgri je buducnost i imao bi ti debele koristi od njih, to sto ne zelimo da priznamo to je stvar ljudi na ovom forumu.

Evo ja sam uzeo baby ryzen 4 jegre za 100eur, radi sve sto i sve i jedna i5 na trzistu.

I want more.

To se govori već 15 godina

9 godina
neaktivan
honor8 kaže...
chaselol kaže...

I want more.

Šta se govori 15 godina?Siguran sam da je amd tada bio konkurentan pa mi nije jasno kako 4 jezgra nisu postala minimum već tada.

A čuj ovog, r3 na nivou i5ice -.- ni kad su kloknuti do maksimuma jedva se približe i5 7400 

8 godina
protjeran
DaShip kaže...

Šta se govori 15 godina?

Pa npr. kad je FX bio u svom prime time-u se masovno prdilo da ćemo u "budućnosti" imati koristi u igrama od njegovih jezgara i što danas kad je ta budućnost postala sadašnjost imamo ? Imamo to da ga šije u 90% igara dvojezgreni pentač od intela heh

14 godina
Kak ne kužiš da je to trenutno best buy kad ga je chaselol kupio.
12 godina
neaktivan
chaselol kaže...

I want more.

Kao prvo Nisam nigdje rekao da clock nije bitan, vec mi nije bilo vrijedno para. Jedno je kad pricamo o 3,6ghz i skoro 5ghz na novom Intelu. To je ogromna razlika i utjecat ce više na igre nego 10 jezgri.
Kao drugo pricao sam o 8 i više jezgrenim CPUovima.
Kao trece, Ryzen 4c/4t ne parira Sky/kaby i5 ni zbog clocka ni zbog IPCa.

Gdje ti se Ryzen zaguši spram FXa? Ja sam jedino u streamanju osjetio razliku, a u svemu ostalom ga je i5 otreso onako dobro. Za 8 jezgri u gamingu ce trebati jos neko vrijeme, to što doslovno 2-3 igre profitiraju od 8 jezgri ne znaci da je "SMRT 4C/4T" kako se tu predstavlja.
Za dualce su jos 2010. govorili kako je to vec slabo ovo ono, skoro 8 godina poslije još uvijek sasvim solidni pa cak i za neki gaming, a kao trebo je odavno umrt. Ništa od tog, quad coreovi ce jos sasvim solidno raditi u igrama barem do 2019. A pošto Intel donosi sada 6 coreove potrajat ce da 8 core ima full support u igrama.

A kupovat 8 core sad i rec "Neka, bar sam miran" nema smisla. To je kao da si kupio FX 8120 tamo 2011. i reko "pusti doci ce jednom vrijeme 8 jezgri"... Ajmo rec da je došlo (iako nije ni blizu u gamingu), opet šta ti vrijedi tako star 259 core cpu? Zato mi je bitniji clock nego coreovi, a 6600 sam uzeo umjesto 6600k, jer oba stock rade na 3.9, a da bi mogao clockati morao bi uzeti kvalitetnu plocu (ako uzmes u obzir razliku u cijeni između 6600 i 6600k + maticna, ne isplati se, bolje bi uzeo 6700)

Evo sad igram escape from tarkov grafa na 99%, CPU na 29%... Bitno da je quad core mrtav.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2017 17:02 (D3lBoy).
9 godina
neaktivan
honor8 kaže...
DaShip kaže...

Šta se govori 15 godina?

Pa npr. kad je FX bio u svom prime time-u se masovno prdilo da ćemo u "budućnosti" imati koristi u igrama od njegovih jezgara i što danas kad je ta budućnost postala sadašnjost imamo ? Imamo to da ga šije u 90% igara dvojezgreni pentač od intela heh

Ali to je bilo prije 6 godina.Problem buldožera je bio sam buldožer, sada su bliži nego tada (iako prema svim recenzija vidim da je zen na nivou Sandy Bridgea, samo kasne 6 godina ).Ljudi ne shvaćaju da nema smisla paralelizovati stvari koje se mogu obavljati na manje brzih jezgri, zašto bi iko paralelizovao softver samo za crvene kad intel omogućava visoke performanse bez paralelizacije?Isto je i sad, niko neće paralelizovati softver (igre), hoće koristiti sva ta jezgra ali ne da cjepkaju trenutni rad već da ih koriste za novi rad.A i tada će intel biti lider.Za prosječnog potrošača je bolje kupiti 6 brzih jezgri.

@D3lboy 4 jezgre će biti dovoljno dok god ne izađu nove konzole, tek 2020.-2021. ali ne ovaj r3 već pravi intelov ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2017 17:06 (DaShip).
13 godina
neaktivan
honor8 kaže...

Ti onda kupi g4560 kao i ti sto ti lajkaju i poklopite se po usima i sutite 

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Evo sad igram escape from tarkov grafa na 99%, CPU na 29%... Bitno da je quad core mrtav.

Jbg ako ti samo gledas CPU zauzece dok igras, sve je ok 

8 godina
protjeran
chaselol kaže...
honor8 kaže...

Ti onda kupi g4560 kao i ti sto ti lajkaju i poklopite se po usima i sutite 

Kupio ga davnih dana za 450 kunića heh

Mališa dere guzove, lagano mi je overkill pa ću ga morat prodat za 500kn i kupit sebi punokrvni dualac, nema smisla da mi jadničak pati neiskorišten. 

Ček jel ti napisa malo prije da si se sa 8 jezgri prešalto na četiri ? Eto kakav ti je AMD, kupio si prije 5 godina FX-a 8xxx za sa 8 jezgara za 1000kn a sad ti uvalio AMD 4 jezgre za 1000kn, bolje da si šutio heh. 

13 godina
neaktivan
honor8 kaže...

Mališa dere guzove, lagano mi je overkill

Veliki ti guzovi 

Dobar je nema sta, meni je u dnevnoj i sluzi za pustanje filmova i poneki Dota 2 gejm, ali za sve ostalo mi je malo 2 jezgre 

8 godina
protjeran
chaselol kaže...
honor8 kaže...

Mališa dere guzove, lagano mi je overkill

Veliki ti guzovi 

Dobar je nema sta, meni je u dnevnoj i sluzi za pustanje filmova i poneki Dota 2 gejm, ali za sve ostalo mi je malo 2 jezgre 

Moj je na tavanu i krunim kukuruze sa njim 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Kod mene u dnevnoj celeron N3050 (u NUC-u). Malac glaba mediu bez greske 

Cure cak i minecraft igraju na njemu

Freak Show Inc.
12 godina
@DaShip
Cuj na rangu Sandy Bridgea, lol, koji si ti dijamant.
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Kod mene u glavnom gaming stroju G4560...volio bi ne mjenjati ga još godinama i testirati koliko će još dugo gurati igre kako treba. O serijama i filmovima da i ne pričam 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

G4560 je posebno optimiziran za serije

Freak Show Inc.
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

I igre. 22wata pri 100% uz višesatno napucavanje pixela, kud ćeš bolje za 470 kn. Kao da ga je Isus parvio.

17 godina
XXX kaže...

Kod mene u glavnom gaming stroju G4560...volio bi ne mjenjati ga još godinama i testirati koliko će još dugo gurati igre kako treba. O serijama i filmovima da i ne pričam 

Gaming stroj sa štednom žaruljom je vrh, ne treba mu nikakav hladnjak čak ga i dekicom pokriješ zimi jer se zamrzne kad je u mirovanju

kradem mine iz minskog polja
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Pa je, evo ovaj moj sirotinjski hladnjak od 90 kn ga drži na max 45 stupnjeva...komp služio umjesto klime 

14 godina
protjeran
Friday kaže...

Ovaj covjek kad izvali bas se nasmijem onako od srca.

8 godina
protjeran
Friday kaže...

Za enkodiranje serija je isto optimiziran

Trebaš vidit šta životinja radi u handbrake, kladim se da se zgazi ryzen 1200 ko od šale, h.264 intel QSV je čudo ko ga zna koristiti na ispravan način, 3 put veći fps a kvaliteta i zauzeće fajla isto kao i kod klasičnog h.264(x264) enkodiranja. 

encoder preset na quality i ove extra postavke.

level=4.1:vbv-bufsize=78125:rc-lookahead=30:vbv-maxrate=62500:ref=6:bframes=5:weightp=1:subme=6:8x8dct=1:cabac=1:b-pyramid=normal:b-adapt=fast:direct=spatial:me=hexa:subme=7:merange=16:strength=1:psy-rd=1:psy-rd=1:analyse=most:trellis=1:no-dct-decimate=0:deblock=0:deblock=0

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ti si neki pro user, ja sam vulgaris...samo serije, filmovi, i i granje. Na 22 wata 

12 godina
@XXX
Frajer je anti ryzen pro user. Handbrejka ko od sale.
8 godina
protjeran
Chico12 kaže...
@XXX
Frajer je anti ryzen pro user. Handbrejka ko od sale.

Na osnovu čega si to zaključio ? 

Ryzen je prava stvar, to niko nemere da opovrgava, što se tiče handbrake i dalje mislim da sa QSV skrši ryzen 1200 u handbrake enkodiranju.

Eto chaselol ima tog ryzena pa možemo bacit neki test iz zajebancije ako mu se da.

14 godina
protjeran
CPU chat tema

nema ovdje zajebancije samo ozbiljno!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
18 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

nema ovdje zajebancije samo ozbiljno!lp

Kaze i uzme 120 mm AIO umjesto Noctue...

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
CPU chat tema

može pomoć-dobivam besplatno procesor i matičnu-mogu birat između intel7820x ili amd1800x.Koja je vasa preopruka?Nikako da se odlučim

12 godina
alexspalato kaže...

može pomoć-dobivam besplatno procesor i matičnu-mogu birat između intel7820x ili amd1800x.Koja je vasa preopruka?Nikako da se odlučim

a za šta ti treba procesor ???

ništa mi se neda
13 godina
neaktivan

Ma ako je besplatno, uzmi intela i delidaj ga - šta te briga, nisi ga platio

16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
alexspalato kaže...

a za šta ti treba procesor ???

za sve pomalo-igranje,video editiranje/konverzija.Već imam gtx1080ti,32gb ddr4 corsair lpx 2400 ram,evga 850w napajanje

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice