Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.542.611
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema
ansha kaže...

Ali ovo nije sky-x, sky-x ima svojih problema, ovo je ono sta je 6-core sky-x trebao biti...

Ok reci nam koja ce biti razlika, sve nas to interesuje buduci da je sky-x tehnoloski isprdak koji intel nije napravio otkako postoji i kako ce biti ista drugacije jer je ista arhitektura, jedino sto ce ploce biti jeftinije 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
protjeran
XXX kaže...

Sobzirom da AMD ima 80% ispravnih procesora po waferu brijem da mogu dodatno sniziti cijene, wim-win

edit: ja sad čekam polovne i7 6700/ i7 7700 

Vidjet ces da se nece isplatit uzet polovnog pored novog i5...

9 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Let's play a game.

Pogledaj sad svoju masinu i razmisli o tom pitanju sto si meni postavio, nisi glup skontaces odgovor.

Ako ne skontas evo,

K procesor i ploca gdje neces clockati?

Ti stvarno mislis da ces moci ohladiti jeftinim kulerom 6 intelovih jezgri kad ih clocknes?

Radi se o najdorađenijem proizvodnom procesu, leakovi pokazuju tdp od 65w za non k modele i 95w za k modele, isto kao kaby.Kod intela spominješ vodeno hlađenje i skupe ploče a ne spominješ skuplji ram i ploče za ryzen te da i5 8400 neće trebati brzi RAM i skupe ploče te će i takav vjerovatno rasturati r5 1600.

_mark0_69 kaže...

Malo sam gledao ove rezultate i uspoređivao sa skyx-om. Dakle ovaj coffee bi trebao radit na 4.3ghz all core, a rezultati su usporedivi sa skylake x 6c procom na 4.9-5.1ghz. Zar stvarno mislite da će intel bit tako darežljiv sa performansama da doslovno pokopa svoju novu high end platformu sa mainstreamom?

Isto kao što amd nudi 8 core threadripper po nešto višoj cijeni od r7 1700.

XXX kaže...

Sobzirom da AMD ima 80% ispravnih procesora po waferu brijem da mogu dodatno sniziti cijene, wim-win

Ili zamisli, zašto svi imaju identičnu potrošnju?Izbace microcode I otključaju jezgra na svim postojećim procesorima ako kava ne bude promašaj. :D

10 godina
protjeran
chaselol kaže...

Let's play a game.

Pogledaj sad svoju masinu i razmisli o tom pitanju sto si meni postavio, nisi glup skontaces odgovor.

Ako ne skontas evo,

K procesor i ploca gdje neces clockati?

Ti stvarno mislis da ces moci ohladiti jeftinim kulerom 6 intelovih jezgri kad ih clocknes?

Pa K ploce idu po 1000kn, a hlađenje ti je dosta i nesto u rangu Scythe Mugen MAX za 4.5GHz

13 godina
neaktivan

Lijepo je bit optimističan, ali moje mišljenje je da su ove brojke prenapuhane.

EDIT: sad vidim tvoj edit, jedan čovjek ima takve rezultate na tom taktu, svi ostali trebaju 300mhz više, a kava je računata kao 4.3 što je još 300mhz... yeah right

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 18:37 (_mark0_69).
18 godina
XXX kaže...

Jel ti čitaš ovaj ili neki drugi forum, ako si se u međuvremenu preselil na Klingon onda javi fučkaj ga.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=321&jumpto=5454792&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 18:41 (rambox).
18 godina
odjavljen

Slabo je to, cijene još trebaju dolje. Tko im je kriv kad su se počeli šamarati sa jezgrama, sad želim šamaranje cijenama. Osam jezgri za soma kuna kaoliko sam platio FX-a 

18 godina
XXX kaže...

Slabo je to, cijene još trebaju dolje. Tko im je kriv kad su se počeli šamarati sa jezgrama, sad želim šamaranje cijenama. Osam jezgri za soma kuna kaoliko sam platio FX-a 

To jedino vrjedi za Intel, reci njihovim budaletinama da spuste cijenu 10/20 procesora na razumnu granicu.

Kao što ranije rekoh ili napisah, kad bude moguče negdje kupit R7 1700 ispod 300dolara=uloženo-dobiveno to je najbolji proc u zadnjih deset godina.

14 godina
protjeran
CPU chat tema

jebe se intelu za 10c/20t cpu, najvise prodanih se bazira na obicnoj i7 za "mase" a to ce sad postati ovaj i7 8700k koji ce ocigledno rasturat 4.7ghz? lol!

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 21:00 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

jebe se intelu za 10c/20t cpu, najvise prodanih se bazira na obicnoj i7 za "mase" a to ce sad postati ovaj i7 8700k koji ce ocigledno rasturat 4.7ghz? lol! lp

Nije im baš svejedno za Xeone.

Nope.
14 godina
protjeran
CPU chat tema

pa naravno da im nije svejedno(to sam onako rekao da post bude dramaticniji:), vidim i sam koliko koji dio(ccg vs dcg) donosi prihoda, no ja pricam o kolicini, xeoni su u vecoj manjini na ljesticama prodaje!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
18 godina
Stjepanj kaže...

jebe se intelu za 10c/20t cpu, najvise prodanih se bazira na obicnoj i7 za "mase" a to ce sad postati ovaj i7 8700k koji ce ocigledno rasturat4.7ghz? lol! lp

Za ekipu kojima se diže na puno ghz, vama je ionak svejedno vi ne gledate cijenu, ali eto problema jer večina nema viška love fučkaj ga sad.

Normalni razumni kupci+logika, CPU se kupuje samo po principu uloženo-dobiveno i nikak drukčije.

Kaj se tiče Intel žutanjka, u svijetu logike i razuma taj proc nema apsolutno nikakve šanse vs R5 1600 ili R7 1700.

12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Zanimljivije mi je 5ghz nego 12 jezgri, od Ghz cu vise profitirat nego od puno jezgri. Naravno ovisi od CPUa do CPUa, ali noviji Inteli profitiraju od takvog clocka, zašto ne?

Battlelog: D3lBoy-00
10 godina
protjeran
CPU chat tema

Kad tehnološki nemogu parirat onda dodaju jezgre, pa prodaju price na temelju tih sporih jezgri kao da svi rade u filmskoj produkciji i njihovoj potrebi a neznaju ni render upalit... 

A tamo gdje je bitno, zaostaju na velko 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2017 0:44 (Lucidius).
8 godina
protjeran
rambox kaže...

Normalni razumni kupci+logika, CPU se kupuje samo po principu uloženo-dobiveno i nikak drukčije.

Da bi pojedinac kao takav znao koji mu je CPU uloženo-dobiveno najisplativiji prvo treba znati za što će taj isti CPU koristiti, tako da ne postoji CPU kojeg možeš u globalu prozvat za best buy uloženo-dobiveno, ali ta činjenica tebi očito ne dopire do mozga, samo tepeš AMD AMD AMD AMD AMD AMD i krečiš forum jer ko fol su to bitne činjenice na koje bi svi trebali posebno  obratit pažnju.

Bgmi dragog ti si kolega ili na masnoj plaći u AMD-a ili imaš teški fetiš na AMD kao firmu i AMD proizvode kao takve. 

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Zanimljivije mi je 5ghz nego 12 jezgri, od Ghz cu vise profitirat nego od puno jezgri. Naravno ovisi od CPUa do CPUa, ali noviji Inteli profitiraju od takvog clocka, zašto ne?

Zato si uzeo "obicni 6600" jel 

Znaci koji lol je ovaj komentar, ma lolcina

Moze pitanje? Cime se ti bavis u zivotu i za sta ti sluzi PC, budi iskren molim te, moze i u private.

Nije mi namjera da vrijedjam/provociram samo pokusavam da shvatim.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2017 7:03 (chaselol).
16 godina
Lucidius kaže...

Kad tehnološki nemogu parirat onda dodaju jezgre, pa prodaju price na temelju tih sporih jezgri kao da svi rade u filmskoj produkciji i njihovoj potrebi a neznaju ni render upalit... 

A tamo gdje je bitno, zaostaju na velko 

Dramatiziraš... takt od 3.8-4.0 je čist fajn za 90% korisnika...ak su ti igre najbitnije onda je i dalje bolja investicija u jaču grafičku.

16 godina
odjavljen
Zasto onda nemas 7350k, on ti ima veliku frekvenciju a manje jezgri, i nije skup.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina
Jakovp kaže...
 i nije skup.

LOL.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Iako im ne vjerujem, idu glasine kako je 8700K brži od 7700K za oko 20%. Bit će jeftinih 7700K na njuškalu sad. :P

Nope.
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Iako im ne vjerujem, idu glasine kako je 8700K brži od 7700K za oko 20%. Bit će jeftinih 7700K na njuškalu sad. :P

Nemoguce, u singlu je brzi valjda minimalno a u multiju oko 50%...

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Stvarno? 

Nope.
16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Stvarno? 

Pa kolko ce 6-core bit brzi od 4-corea slicnog takta i slicnog ipc-a?

9 godina
neaktivan
CPU chat tema
17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Pa ja se gore sprdam s tim, zato ":P" na kraju. Naravno da će razlike bit minimalne, tj. uglavnom u domenti takta (i jezgara za 6-core). A kako je krenulo, od Intela neko dulje vrijeme ne moramo očekivati velike procesore na 10nm, jer su im yieldovi loši i 10nm je zasad rezerviran za mobilne.

DaShip kaže...

Ništa od kave do jeseni

https://i.redd.it/8l763m6h42hz.png

Jesen je na vratima, još par dana i gotovo je s kolovozom.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2017 11:42 (Tonči).
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Pa ja se gore sprdam s tim, zato ":P" na kraju. Naravno da će razlike bit minimalne, tj. uglavnom u domenti takta (i jezgara za 6-core). A kako je krenulo, od Intela neko dulje vrijeme ne moramo očekivati velike procesore na 10nm, jer su im yieldovi loši i 10nm je zasad rezerviran za mobilne.

Sta nas briga, napredak im je i onako nikakav u odnosu na 22nm, cak si i ti istaknuo haswell-a kao primjer napredka prelaskom na 14nm ;)

17 godina
odjavljen

Da, da, my bad. Očekujem logično bolji napredak s obzirom da na istim površinama mogu potrpati više toga, ali Intel ide i na minijaturizaciju. Fascinantno mi je kako su im novi i5 za mobilne 15W, a performanse ove serije prema seriji 7 su odlične. Za laptope je to zakon.

Nope.
9 godina
neaktivan
Tonči kaže...
ansha kaže...

DaShip kaže...

Ništa od kave do jeseni

https://i.redd.it/8l763m6h42hz.png

Jesen je na vratima, još par dana i gotovo je s kolovozom.

Može izaći i u 12. mjesecu, nikakav datum još nemamo, ipak postoje dvije jeseni (astronomska i meteorološka).

Što se tiče yieldova amd bi ih mogao strahovito potući ako zen 2 bude imao 6 jezgri po ccx-u, sigurno intel neće moći trpati toliko jezgri za male pare, svejedno će i kao takvi vladati na potrošačkom tržištu jer većini ljudi trebaju brza jezgra a ne mnogo jezgri.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2017 12:07 (DaShip).
9 godina
neaktivan
CPU chat tema

pakiranja za 8-mu generaciju desktopa, koja potvrduju da rade samo na 300 chipsetu

specifikacije mobilnih procesora 

i7

i5

12 godina
neaktivan
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Zato si uzeo "obicni 6600" jel 

Znaci koji lol je ovaj komentar, ma lolcina

Moze pitanje? Cime se ti bavis u zivotu i za sta ti sluzi PC, budi iskren molim te, moze i u private.

Nije mi namjera da vrijedjam/provociram samo pokusavam da shvatim.

Zato što mi 300mhz nisu opravdavali cijenu, a nisam imao para za i7. Ovo me više nego dobro služi, a podebljano sam rekao opcenito o procesorima, ja ne branim samo svoj CPU i kenjam po drugima kao ti. Tako da sve što govorim se ne odnosi nužno na moju opremu vec opcenito.
A za sta koristim komp? Pa također u podebljanom ti piše, ako mi ne treba puno jezgri ocito da mi ne treba za pro upotrebu kao "tebi i nekima" koji su opsjednuti jezgrama, a igraju cs i budu na forumu.

Jako puno stvari radim sa kompom osim igara, obrađujem videe za YT (sony vegas, adobe...), koristim razne plug inove za instrumente, razlicite software za glazbu (cubase, ignite, ableton, guitar rig) to sve dobrano moze zagusiti CPU ako se natrpa stvari... i još puno toga što vecina ljudi ovdje ne radi, ne mislim to kao ništa loše, ali ako ja sa quad coreom mogu raditi apsolutno šta god mi treba + igrati igre, ne znam šta je problem i cemu toliko opsjedanje necim sto ne znas ni kako iskoristit jednom, a kamoli da koristiš na dnevnoj bazi.

Tako da nije ništa smiješno sa mojim komentarom, meni i meni slicnima ce biti bitnija brzina cpua nego 10, 12, miljon jezgri, jer realno necemo ih koristit, cak i ako se pojavi trenutak gdje ces potrošiti 300 sec. više na nešto samo zato što imaš 4 jezgre mi apsolutno ne igra ulogu jer takve stvari ne radim cesto. Zato meni, tebi i bilo kome slicnom takav procesor ne treba.

Ali ne, napunili portali glavu...

EDIT: Wtf. zabrijo sam 6600 i 6600k rade na istom clocku 3.9 max i 3.6 all core...

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2017 17:01 (D3lBoy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice