Evo, ja se već dvije godine mučim s ovom kožnom bolesti. Dakle, pojavljuje se osip i crvenilo na pregibu ruke (nesuprot lakta). Koristio sam nekakve kreme i ništa mi nije pomoglo. Ako se neko susreo s tim, kako je rješio osip. Naime, preko ljeta to prestane, ali onda ostaju bjele mrlje na mjestu osipa.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Ma bil sam kod njega, dal mi 2 kreme al nula pomoću. Čital sam nekaj da pomaže kozje mlijeko. Zna možda netko nešto više?
cudno kako ti nije preporucio promjenu prehrane
obicno je taj dermatitis rezultat neke alergije, cesto na mlijeko i jaja
ljeti je bolje radi sunca i mora (more cini cuda za kozne bolesti)
Vidiš, kod mene ti je to drukčije. Na jesen se pojavi i na proljeće nestaje. U ljeti je bilo odlično. Alergije nikakve nemam, jer to se javlja samo na jesen i prek zime.
Vidiš, kod mene ti je to drukčije. Na jesen se pojavi i na proljeće nestaje. U ljeti je bilo odlično. Alergije nikakve nemam, jer to se javlja samo na jesen i prek zime.
Tako i kod mene, preko ljeta ga nema. Mene muči to oko 2 godine. Ali uglavnom dobro mi pomaže Afloderm/Beloderm (lokalni kortikosteroidi). Što sam radio od pregleda jest određivanje IgE imunoglobulina. Rekao mi je da bi trebao uraditi test intolerancije na hranu, koji se naravno može samo privatno tak da se razmišljam da li bi to trebao napraviti....
Meni se negdje oko 10e godine na desnoj ruci, na šaci, pojavila nekakva vrsta dermatitisa (radio sam čak i biopsiju no nisu nikada otkrili što je točno to bilo).
Uglavnom, to bi ljeti bilo baš izraženo i smetalo je, dok zimi i nije tako jako. 5-6 godina sam to mazao svakakvim kremama, svim mogućim, svatko je davao drukčije preporuke jer nitko nije znao što je to točno, a pomoglo mi je mazanje uljem crnog kumina (kima, ćurokot). I to čini mi se bašovim (scroll malo dolje).
Mazao sam se s time jedno 4-5 mjeseci po preporuci s raznih foruma (to navodno liječi sve, jako je zdravo za piti čak, moj rođak koji je imao grozne alergije i astmu u proljeće bi to pio 2-3 mjeseca zimi i praktički nije imao nikakvih problema više). Uglavnom, to mi je prošlo od toga i već jedno 2 godine se ne vraća niti ima išta na ruci, i nadam se da će tako i ostati.
Znam čak i da jedna doktorica ovdje u bolnici to često preporučuje, jer je stvarno ljekovito, i sam sam se uvjerio u to iako sam bio pomalo skeptičan.
cesto se i sam povuce