Mac ili PC? zaključana tema

poruka: 362
|
čitano: 96.043
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Mac ili PC?
Veliki Brat kaže...
 No, D1a (autor citiranog komentara iznad) na sve to izjavljuje da ne žali niti trenutka, objašnjavajući to jednostavnošću i ugodnošću korištenja koju prema istom tekstu nije imao godinu i pol?! WTF?!?!?!

jasno je da nešto neštima. čak sam u jednom stranom časopisu za kompjutere pročitao da su mac korisnici krajnje neobjektivni, jer se u jednoj anketi dobili nerealni rezultati.
gledam prezentaciju steve jobs-a lik uru vrimena samo ponavlja za neki proizvod svoj kako je AMAZING; BEST, bolji od drugih po 100puta, sve sitnici koje su recimo bolje od neke konkurencije, ali NIGDJE ne spominje nikakvu manu tj. nema mane jer je zapravo "prednost imat 1usb na laptopu" i slične stvari. I čak  kad vidim nekva takva predstavljanja od Hp-a recimo (koji objektivno naprave bolji proizvod) vidim koliko zapravo su ovi u applu pukli. 
I onda je ovakva situacija:
Pc user : nešto zašteka - poludi, proklinje proizvođača itd..
Mac user : rikne disk, rikne baterija, zašteka nešto : jeeej pa to je apple, ja chu platit popravak pa che apple dobit para jeeej jednog dana mozda budemo popularniji
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Ima i hp predstavljanja proizvoda samo šta hp nije već 5 godina zaredom najinovativnija tvrtka na svitu po magazinu businessweek pa nikog ne zanima šta će novo izvuć iz rukava

http://www.youtube.com/watch?v=upzKj-1HaKw

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

"Citat jednog od komentara s linka koji je dao BiO. Moram priznati da mi je teško shvatiti količinu ljubavi koju neki (u ovom slučaju Mac) korisnici gaje prema svom stroju; ako malo prođeš kroz razne teme o konfiguracijama na ovom forumu, primijetiti ćeš kako pojedinci pišu da ne vjeruju nekim proizvođačima, jer su imali gadnih problema. Ovo se odnosi na komponentu koja je bila neispravna, a ne da je povukla ostale za sobom. I u Appleu to nisu mogli dijagnosticirati godinu i pol dana?! No, D1a (autor citiranog komentara iznad) na sve to izjavljuje da ne žali niti trenutka, objašnjavajući to jednostavnošću i ugodnošću korištenja koju prema istom tekstu nije imao godinu i pol?! WTF?!?!?!"

Hmm dakle ipak nisam "umišljen" i očito te nešto pecka u cijelom tom mac svijetu kad imaš vremena čitati tamo neki opskurni sajt, a pogotovo analizirati u detalje komentare na njemu. Haha uglavnom, dok ne PROBAŠ Mac (ili bilo koji drugi OS osim windowsa) ... tvoji "argumenti" ne vrijede pišljiva boba jer si ograničen u mindsetu koji taj OS donosi.

I da... vidim da ti Macintosh povezuješ sa hardware-om što je vidim i kamen spoticanja. 99% atraktivnosti koje sa sobom donosi Mac je u Mac OS X-u i činjenjici da je upravo nevjerojatno bolji sustav od Windows OS-a ( koje uostalom ne spore ni sami tvorci Windows OS -a )

Da ponovim još jendom MAC nije SAVRŠENSTVO SVIH SAVRŠENSTVA, ima mana i prednosti kao i svaka druga STVAR ali iz osobnog iskustva korištenja 15 ak godina Windows, 2-3 na linuxu i 4 na Mac OS X-u kad zbropjiš pluseve i minuse Macintosh je definitivno najbolje što možeš izabrati. Ali ne za svakoga. 

Istina je da su mnogi Mac korisnici "zealoti" i ponekad nekritički (zato ih se i naziva Fanboi-evima) ti si opet ona druga krajnost koju se naziva Zuneboy :D i raspravljaš se radi rasprave same , ne i radi postizanja neke poante što se vidi u tvojim "raspravama", količinom teksta nadoknađuješ nedostatak argumenata, kao što to često biva u takvim situacijama.

Ovo je značajno... kad shvatiš poantu toga, onda možemo pričati 

"No, nije mi jasno kako to misliš "nisam naišao ni na jedan jedini post gdje netko iznosi svoje negativne stavove prema samom macu a da je doista i sam bio ili jest mac korisnik"? Pa valjda Mac korisnici svoja računala koriste jer su im dobra, inače ne bi bili Mac korisnici?!"

Znači srati po Gorenje veš mašinama a da nikad nisi koristio ni gorenje veš mašinu je u najmanju ruku zatucano :)

Pozdrav od (sačuvajmebože) alterega draga gajskog... 

Dakle sa moje strane EOD... jer kao i sve rasprave Nešto vs Nešto ... ovo prerasta u sapunicu i nižu se "argumenti" bez pokrića sa tvoje strane... the truth is in the eye of the beholder... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 12:21 (Bi0).
17 godina
Bi0 kaže...

Hmm dakle ipak nisam "umišljen" i očito te nešto pecka u cijelom tom mac svijetu kad imaš vremena čitati tamo neki opskurni sajt, a pogotovo analizirati u detalje komentare na njemu. Haha uglavnom, dok ne PROBAŠ Mac (ili bilo koji drugi OS osim windowsa) ... tvoji "argumenti" ne vrijede pišljiva boba jer si ograničen u mindsetu koji taj OS donosi. 

Da ponovim još jendom MAC nije SAVRŠENSTVO SVIH SAVRŠENSTVA, ima mana i prednosti kao i svaka druga STVAR ali iz osobnog iskustva korištenja 15 ak godina Windows, 2-3 na linuxu i 4 na Mac OS X-u kad zbropjiš pluseve i minuse Macintosh je definitivno najbolje što možeš izabrati. Ali ne za svakoga

Istina je da su mnogi Mac korisnici "zealoti" i ponekad nekritički (zato ih se i naziva Fanboi-evima) ti si opet ona druga krajnost koju se naziva Zuneboi :D.

Pa čuj, ako želiš raspraviti neku temu, onda moraš pročitati što ti sugovornik da (neki opskurni site, npr.). To je samo temeljitost, ništa više.  I ne znam zašto stalno ponavljaš da nisam probao Mac? Probao ga jesam, u nekoliko prilika sam imao prilika raditi na njemu (neke sitnice) i naravno da mi je bilo čudno (koliko već mora biti čudno kada radiš na drugoj platformi). Ipak, nisam Mac korisnik i nadam se da ne očekuješ uistinu da ću ići toliko daleko da kupim Mac samo kako bi vidio kakav je? Ako me nešto ne može privući u roku od pola sata, smatram da nije vrijedno daljeg isprobavanja.

Naravno, ovaj stav krije i neke zamke, ali kao kućni korisnik zaista ne vidim zašto bi morao izdvojiti više novaca za nešto što na kraju samo ljepše izgleda? Sve što doma moram napraviti na stroju je napisati koji mail, prosurfati Internetom, pogledati TV (preko TV kartice, imam HTPC) i poigrati koju igru (ništa prezahtjevno, MAME, PES8 i svaku godinu ili dvije si ponovim instalaciju Fallouta - volim zaboraviti, pa ispočetka krenuti otkrivati istu priču). U tom smislu cijena Maca i sve što dolazi u paketu s njim su za mene overkill. I mislim da to vrijedi za barem 50% ljudi.

Nisam Zuneboy, zapravo, općenito nisam ičiji fan. Ovo boldano gore (u citatu tvog teksta) je moj jedini zaključak cijele priče - postoje korisnici kojima je Mac super, ali ne morate zato izvlačiti besmislene argumente i veličati ga kao da je Mac najbolje što se ovom svijetu ikada dogodilo. Zašto umjesto toga nitko od vas nije naveo kakvim se poslom bavi, za što točno koristi Mac i slično, mislim da bi to svima na ovoj temi bila korisna informacija.

EDIT:
Evo, sada vidim i da si dodao još malo teksta vezano na povezivanje s hardverom - upravo obratno, OSX i smatram najvećom prednošću Mac računala i jednim od najznačajnijih iskoraka Applea uopće, zato i mislim da je ona 'recenzija' loša, jer isti uopće ne obrađuje, kao niti rad s aplikacijama. Portabilnost OSX-a na iPhone je samo pokazatelj koliko je OS skalabilan. Ali nije na meni da govorim te stvari, već na vama, korisnicima Macova. Da ste o tome pričali od početka, vjerujem da bi čitava prepiska izgledala daleko drugačije i ja ne bi bio prisiljen secirati autora 'recenzije' upitne kvalitete, niti bi dgigibao meni govorio što ja radim ili ne radim, te što si mogu, a što ne mogu priuštiti. (@dgigibao; samo da usput napomenem - nisam se nadao da ćeš se spustiti toliko nisko, još mi samo ti ostavljaš dojam korisnika 'na zemlji', koji piše nešto konstruktivno. Samo što na tvoje postove nisam imao što za reći.)

No bilo bi zgodno i da pri iznošenju iskustava razmislite što može biti poboljšano, petpostavljam da ste svi aktivno koristili (ili još koristite) Windowse. Sto posto sam siguran da postoji nekoliko stvari koje su vam dobro legle sa PC-a a na Macu ih nema ili su riješene na neki nezgodniji način. Ako i griješim, možda vam je nešto stvaralo problem u prilagodbi, neki program, način rada. Kada čitam kako je Mac neusporedivo bolji od PC-a, a imao sam prilike probati ga i nisam iskusio ovakvo oduševljenje, mogu vam ili ne vjerovati, ili prihvatiti da je to vama jednostavno bolje. Ne vidim u čemu je problem?
Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 12:50 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Naprosto mi se ne da ovu knjižurinu čitati. Oprosti.

Ja sam prvi koji će reći da nešto nije dobro ako nije dobro, uostalom rekao sam to za svoj high-end HP laptop koji sam platio 13.000 da je smeće i naveo sam razloge (btw ak ga neko oce dajem ga za 5.000 kn).

Kao i do sada, još jednom ću izvući neke zaključke koji su objekivni u potpunosti.

1. PC se može nadograđivati a Mac ne
  • to je uglavnom točno (ako izuzmemo da ljudi i macove nadograđuju bez problema al po meni ne bi to trebali raditi), no točno je i to da jedno računalo u paketu niti ne možeš imati duže od 2 godine. Zašto? Pa to, recimo dođe nova memorija, moraš mjenjat matičnu ploču. Promjeniš matičnu, moraš mijenjat i procesor jer je chipset na matičnoj drugačiti. Učiniš to i već si promjenio 80 % računala. Ako si pak gejmer moraš mjenjat grafičku... Zašto odmah ne promjeniti cijelo računalo? Kod iMaca je utor za memoriju dostupan izvana i u službenim uputama dolaze naputci kako ubaciti dodatnu memoriju u 2 minute.

2. Igrica za Mac je malo ili ih nema dovoljno
  • to je isto točno, ako ste gamer, Mac nije za vas, ako pak povremeno želite zaigrati Unreal Tournament, Hallo, Need for Speed ili još neke hitove to možete činiti i na macu ali takvih popularnih igara nema previše.

3. Rad na macu je užitak
  • svaki potez mišem i klik po tipkovnici veliki je užitak. Skoro poput sexa ali ne baš tolko. Operativni sistem je dizajniran da taj užitak učini što većim.

4. Mac je preskup
  • to je u potpunosti netočno, Mac je najjeftinije računalo na svijetu. Naravno ako ćemo gledati što se na kraju dobije a što plati. Mac je podcijenjen, a to uviđaju mnogi stoga se broj korisnika maca udvostručio u godinu dana, a prošle godine mu porasla prodaja za 300 %

5. Mac će sustići PC po broju računala
  • to je u potpunosti netočno. Mac neće nikada biti u svakom domu niti može zauzeti više od 15 % tržišta. Zašto? Jednostavna balkanska poslovica to dobro objašnjava. Ne bacajte biserje pred svinje. Iliti nije žvaka za seljaka. Šalu na stranu, PC zadovoljava večinu korisnika koji imaju manje prohtjeve i tako će to i ostati.

Prosvjedna nota redakciji časopisa Bug:

Ono što nikako nije Ok da se gospoda nisu udostojila napisati nekakvu recenziju iMaca, a druga stvar koja nije OK je što se na bugovom CD-u ne nalazi HTML ili Java program pa da i Mac i Linux korisnici mogu nešto naći za sebe.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 12:40 (Inari).
17 godina
Inari kaže...
Naprosto mi se ne da ovu knjižurinu čitati. Oprosti.

Pošteno, ako misliš da nije vrijedno čitanja, to je tvoja stvar i to mi je OK.

Inari kaže...
Kao i do sada, još jednom ću izvući neke zaključke koji su objekivni u potpunosti.

1. PC se može nadograđivati a Mac ne

2. Igrica za Mac je malo ili ih nema dovoljno

3. Rad na macu je užitak
  • svaki potez mišem i klik po tipkovnici veliki je užitak. Skoro poput sexa ali ne baš tolko. Operativni sistem je dizajniran da taj užitak učini što većim.

4. Mac je preskup
  • to je u potpunosti netočno, Mac je najjeftinije računalo na svijetu. Naravno ako ćemo gledati što se na kraju dobije a što plati. Mac je podcijenjen, a to uviđaju mnogi stoga se broj korisnika maca udvostručio u godinu dana, a prošle godine mu porasla prodaja za 300 %

5. Mac će sustići PC po broju računala
  • to je u potpunosti netočno. Mac neće nikada biti u svakom domu niti može zauzeti više od 15 % tržišta. Zašto? Jednostavna balkanska poslovica to dobro objašnjava. Ne bacajte biserje pred svinje. Iliti nije žvaka za seljaka. Šalu na stranu, PC zadovoljava večinu korisnika koji imaju manje prohtjeve i tako će to i ostati.

Prosvjedna nota redakciji časopisa Bug:

Ono što nikako nije Ok da se gospoda nisu udostojila napisati nekakvu recenziju iMaca, a druga stvar koja nije OK je što se na bugovom CD-u ne nalazi HTML ili Java program pa da i Mac i Linux korisnici mogu nešto naći za sebe.

Potpuna objektivnost ti pada u trećoj točki, ail krenimo redom:
  1. Slažem se sa ovime što si napisao.
  2. Ovdje se nemam što slagati ili ne, mislim da nitko više nema ništa protiv ovoga. Osobno, to ne vidim niti kao plus, niti kao minus (iako je u direktnoj relaciji s #5.)
  3. Nadam se da se nećeš ljutiti, stvarno ne znam kako da ovo kažem pristojnije - ovo je vrlo osobna i vrlo subjektivna stvar. Ostanimo na tome.
  4. Postoji razlika između jeftinog i isplativog. Mac nije jeftin. Eventualno može biti isplativ ako ti treba točno ono što nudi (iLife paket, npr.)
  5. Tko zna, možda Mac i poveća svoju bazu korisnika u toj mjeri da se počne i sve više igara portati na njega. Unixoidna baza koja je (vjerujem) dovoljno slična s Linuxom bi eventualno mogla omogućiti ovo povećanje. U kolikoj mjeri, tko zna...

Vezano za prosvjednu notu, BUG je imao recenziju iMaca, Mac minija, MacProa (istina, davno) i MacBook Aira (u pretposljednjem broju).
Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 13:11 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Nasao sam jedan sajt na kojem su sakupljeni problemi vezani uz macove.

link 1

link 2

jesti i spavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam se nedavno prebacio s PC na mac i mislim da je to najbolja stvar koju sam učinio.

PC ili mac? Kako tko voli!! Al mislim da nije uredu pljuvat po nečemu što nisi sam probao!

17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
 Da ste o tome pričali od početka, vjerujem da bi čitava prepiska izgledala daleko drugačije i ja ne bi bio prisiljen secirati autora 'recenzije' upitne kvalitete, niti bi dgigibao meni govorio što ja radim ili ne radim, te što si mogu, a što ne mogu priuštiti. (@dgigibao; samo da usput napomenem - nisam se nadao da ćeš se spustiti toliko nisko, još mi samo ti ostavljaš dojam korisnika 'na zemlji', koji piše nešto konstruktivno. Samo što na tvoje postove nisam imao što za reći.)

Sorry ako sam te uvridija nije bilo cool od mene al to je bila moja impulzivna reakcija na tvoje mega seciranje. Neznam kad sam zadnji put pročita toliko bespotrebne analize kad se iz aviona vidi da je tekst na indexu PR tekst.
17 godina
dgigibao kaže...
Veliki Brat kaže...
 Da ste o tome pričali od početka, vjerujem da bi čitava prepiska izgledala daleko drugačije i ja ne bi bio prisiljen secirati autora 'recenzije' upitne kvalitete, niti bi dgigibao meni govorio što ja radim ili ne radim, te što si mogu, a što ne mogu priuštiti. (@dgigibao; samo da usput napomenem - nisam se nadao da ćeš se spustiti toliko nisko, još mi samo ti ostavljaš dojam korisnika 'na zemlji', koji piše nešto konstruktivno. Samo što na tvoje postove nisam imao što za reći.)

Sorry ako sam te uvridija nije bilo cool od mene al to je bila moja impulzivna reakcija na tvoje mega seciranje. Neznam kad sam zadnji put pročita toliko bespotrebne analize kad se iz aviona vidi da je tekst na indexu PR tekst.
Sve OK. Istina, bilo je i nepotrebno i megaseciranje, ali tako to izgleda kada spojim slobodne dane, a ne mogu se maknuti iz ZG Osmijeh
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

http://www.google.com/search?hl=en&lr=&q=apple+%22poor+quality%22&btnG=Search

mislim da apple, sto mu se vise povecava trziste, radi sve nekvalitetnije proizvode. 

Prije tjedan dana stigao mi je MBP 17" i ne mogu drzati ruke na njemu od topline kucista... nasao sam na netu programcic koji kontrolira brzinu ventilatora i rijesio problem, ali mrzim kada se takve stvari desavaju na kompu od 18000kn. 

jesti i spavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
dgigibao kaže...
Veliki Brat kaže...

Sve OK. Istina, bilo je i nepotrebno i megaseciranje, ali tako to izgleda kada spojim slobodne dane, a ne mogu se maknuti iz ZG Osmijeh
 Sad kad smo to riješili za poklon ćeš dobiti besplatnog iMaca Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 14:56 (dgigibao).
17 godina
dgigibao kaže...
Sad kad smo to riješili za poklon ćeš dobiti besplatnog iMaca Smijeh
Hahaha!
Hvala, sada mi bar nitko neće moći reći da pričam bezveze jer ne radim na Macu Smijeh
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
branimir kaže...

brzinu ventilatora i rijesio problem, ali mrzim kada se takve stvari desavaju na kompu od 18000kn. 

to i mene drži dalje od kupovine. gledam si uzet imac 24", nije tako loša cijena s obzirom kako kazhu ima jedan od najboljih ekrana s H-ips matricom blabla. Uglavnom nije tako, nešto je bolji od 20" iMac monitora s TN matricom, ali ako smanjiš malo svjetlinu od tvorničkih postavki dobieš predivni gradient preko ekrana i neravnomjernost prikaza. u applu kažu pošto je to consumer proizvod, da to nie neki problem jer većina ne primjeti. i šta bi ja sad triba davat +10 000kn za nešto šta i nije toliko kvalitetno. Consumer proizvod ima svoju cijenu, za 13 000kn ipak  se očekuje nešto šta neče radit probleme.
17 godina
neaktivan
Thog kaže...
branimir kaže...

brzinu ventilatora i rijesio problem, ali mrzim kada se takve stvari desavaju na kompu od 18000kn. 

to i mene drži dalje od kupovine. gledam si uzet imac 24", nije tako loša cijena s obzirom kako kazhu ima jedan od najboljih ekrana s H-ips matricom blabla. Uglavnom nije tako, nešto je bolji od 20" iMac monitora s TN matricom, ali ako smanjiš malo svjetlinu od tvorničkih postavki dobieš predivni gradient preko ekrana i neravnomjernost prikaza. u applu kažu pošto je to consumer proizvod, da to nie neki problem jer većina ne primjeti. i šta bi ja sad triba davat +10 000kn za nešto šta i nije toliko kvalitetno. Consumer proizvod ima svoju cijenu, za 13 000kn ipak  se očekuje nešto šta neče radit probleme.
 Apple je imao odlicne monitore i mat ekrane u bijelim imacovima(imam 2), i onda je sve upropastio sa ekranima koje sada ugradzuje. Ekran koji se sada ugradzuje u 24" imac je presvjetli cak i kad se potamni do kraja (ima ga frend). Inace 24" imac bio bi super stroj za fotografe i graficare da ima kvalitetniji mat ekran. Ja zadnjih 4 godine sakupljam frustracije sto se tice applea. Poneki prblemi sa hardverom i krajnje neljubazni ljudi u servisu (powercom). Mislim da slamperaj koji si apple dopusta pri izradi svojih proizvoda kad tad ce mu se vratiti i da fama koja danas postoji o uber kvalitetnim proizvodima ce nestati. 
jesti i spavati
17 godina
neaktivan
Thog kaže...
branimir kaže...

Ovu su gluposti totalne, na 24" iMacu imaš gradient? Ajd molim te link na taj članak. Ja imam 20" i ove spike sa gradientom su dječje gluposti.

Naravno da u procesu proizvodnje postoji i mogućnost da se nešto zezne stoga postoji garancija pa ga odeš zamijeniti. Ako netko i ima gradient to može riješiti kalibriranjem boja.

Thog kaže...
u applu kažu pošto je to consumer proizvod, da to nie neki problem jer većina ne primjeti.

U Appleu to ne kažu, niti su ikada komentirali svoje monitore, obožavam kad netko izvači citate iz desne nosnice.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 17:14 (Inari).
17 godina
neaktivan
branimir kaže...

mislim da apple, sto mu se vise povecava trziste, radi sve nekvalitetnije proizvode. 

Prije tjedan dana stigao mi je MBP 17" i ne mogu drzati ruke na njemu od topline kucista... nasao sam na netu programcic koji kontrolira brzinu ventilatora i rijesio problem, ali mrzim kada se takve stvari desavaju na kompu od 18000kn. 

Kad se kompjutor od 18.000 kn zagrijava?? Ti želiš kalkulator od 18.000 kn ili računalo? Jesi kad bio u fini ili T-comu? Znaš li kako izgledaju računala koja su snagom znatno iza desktop pc računala? Npr serverska i kako se ona hlade?? Klima uređajima spojenim na pozadinu racka!

Toplina na Macu je povećana prelaskom na intel procesore. Iste procesore koji se nalaze u pc-u!

Koji dio proizvodi toplinu a da nije procesor ili procesor na grafičkoj??

Al ga seresh da nije normalno. Ti da imaš tog maca malo bi drugačije pričao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 17:19 (Inari).
17 godina
neaktivan
branimir kaže...

link 1

link 2

Naprosto ne mogu vjerovati da daješ linkove na bugove OS-a. S koje si ti planete pao, Windowsi su sami po sebi jedan veliki Bug.

Evo i tebi malo linkova

Hoćeš još? Mogu ti ih izgooglat sigurno 10 puta više nego ti.

Windowsi su nesigurna platforma koja se stalno ruši, izložena je virusima, crvima i loših je performansi.

PC sam po sebi je inferioran poluproizvod koji može zadovoljiti samo low-end usere koji koriste računalo za obradu tekstova i poneku igricu dok se ne pojavi Blue Screen.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 17:03 (Inari).
17 godina
neaktivan
Inari kaže...
branimir kaže...

Kad se kompjutor od 18.000 kn zagrijava?? Ti želiš kalkulator od 18.000 kn ili računalo? Jesi kad bio u fini ili T-comu? Znaš li kako izgledaju računala koja su snagom znatno iza desktop pc računala? Npr serverska i kako se ona hlade?? Klima uređajima spojenim na pozadinu racka!

Toplina na Macu je povećana prelaskom na intel procesore. Iste procesore koji se nalaze u pc-u!

Koji dio proizvodi toplinu a da nije procesor ili procesor na grafičkoj??

Al ga seresh da nije normalno. Ti da imaš tog maca malo bi drugačije pričao.

Evo ti pa gledaj macove... imam jos jednog u dubrovniku...

evo ti i link na probleme sa zagrijavanjem i molim te smanji dozivljaj pravednika
http://www.appledefects.com/wiki/index.php?title=MacBook_Pro#Heat

jesti i spavati
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 17:25 (branimir).
17 godina
neaktivan
Inari kaže...
branimir kaže...

link 1

link 2

Naprosto ne mogu vjerovati da daješ linkove na bugove OS-a. S koje si ti planete pao, Windowsi su sami po sebi jedan veliki Bug.

Daj pogledal linkove ponovo i reci mi kakve veze imaju sa softverom....
jesti i spavati
17 godina
neaktivan
Inari kaže...
Windowsi su nesigurna platforma koja se stalno ruši, izložena je virusima, crvima i loših je performansi.

PC sam po sebi je inferioran poluproizvod koji može zadovoljiti samo low-end usere koji koriste računalo za obradu tekstova i poneku igricu dok se ne pojavi Blue Screen.

ako nisi znao, mogu i igre i virusi i blue screenovi na jednog (npr.) iMaca ako na njih pukneš Windowse; zato ako već igraš na plavi ekran i softwareske probleme/mogućnosti, ne balati PCje već Windowse.
There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
17 godina
neaktivan
branimir kaže...

"Latest Mac OS X update causing wireless problems?"
Stvarno ne znam kakve.

Meni zvučiš kao netko tko ili nikada nije radio na PC-u i susreo se sa deformacijama poput one kada je Dell izdao laptope sa ekspozivnim baterijama, HP sa neispravnim ekranima, matičnim pločama, Microsoft konzolu koja se grije ko pećnica i sl. Defects-i su normalna stvar u hardverskoj industriji.

Kod nekoga se pojavljuju kod nekoga ne, no to što se kod nekih usera pojavio, ne možeš etiketirati tvrtku zbog toga jer bi i HP i Dell i Microsoft odavno propali. Imaš garanciju i ako ti nešto ne štima idi na servis.

Ne izigravam pravednika nego vidim da puno kakaš. Ovi appleovi koji su na slici su od firme u kojoj radiš, pretpostavljam?
17 godina
neaktivan
niki kaže...
zato ako već igraš na plavi ekran i softwareske probleme/mogućnosti, ne balati PCje već Windowse.

Windowsi čine 98% PC OS-a na tržištu i stoga su sinonim za PC svidjelo se to tebi ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 17:39 (Inari).
17 godina
neaktivan
Inari kaže...
niki kaže...
zato ako već igraš na plavi ekran i softwareske probleme/mogućnosti, ne balati PCje već Windowse.
Windowsi čine 98% PC OS-a na tržištu i stoga su sinonim za PC svidjelo se to tebi ili ne.

i ne sviđa mi se.
i kada neko kaže PC ili Mac svako s malo mozga bi trebao znati da se govori o hardweru, koji nema veze sa softwareskim problemima tj. prednostima.
There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
17 godina
neaktivan
Inari kaže...

Ovu su gluposti totalne, na 24" iMacu imaš gradient? Ajd molim te link na taj članak. Ja imam 20" i ove spike sa gradientom su dječje gluposti.

Ako imas aluminijski imac 20" obojaj si desktop u jednu boju i pogledaj koju nijansu imas na dnu a koju na vrhu ekrana. Osobno sam vidio taj problem kod dvoje ljudi, a evo i clanak o tome -> http://www.silvermac.com/2007/imac-colours-washed-out/
jesti i spavati
17 godina
neaktivan
branimir kaže...
Inari kaže...

Ako imas aluminijski imac 20" obojaj si desktop u jednu boju i pogledaj koju nijansu imas na dnu a koju na vrhu ekrana. Osobno sam vidio taj problem kod dvoje ljudi, a evo i clanak o tome -> http://www.silvermac.com/2007/imac-colours-washed-out/

Pročitaj što sam napisao. Meni je jasno da je u 20" modelu TN matrica za koju sam znao i kada sam kupovao, a kut od 160 stupnjeva je takav kod svih monitora sa TN matricama. Nema to veze s Appleom.

Ti si naveo 24" model. Potkrijebi svoju tvrdnju dokazom da na 24 " model sa S-IPS matricama ima ikakav gradijent i pod kutom od 170 stupnjeva ili da mu išta drugo fali.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 18:01 (Inari).
17 godina
neaktivan
Inari kaže...
branimir kaže...

"Latest Mac OS X update causing wireless problems?"
Stvarno ne znam kakve.

Meni zvučiš kao netko tko ili nikada nije radio na PC-u i susreo se sa deformacijama poput one kada je Dell izdao laptope sa ekspozivnim baterijama, HP sa neispravnim ekranima, matičnim pločama, Microsoft konzolu koja se grije ko pećnica i sl. Defects-i su normalna stvar u hardverskoj industriji.

Kod nekoga se pojavljuju kod nekoga ne, no to što se kod nekih usera pojavio, ne možeš etiketirati tvrtku zbog toga jer bi i HP i Dell i Microsoft odavno propali. Imaš garanciju i ako ti nešto ne štima idi na servis.

Ne izigravam pravednika nego vidim da puno kakaš. Ovi appleovi koji su na slici su od firme u kojoj radiš, pretpostavljam?
Pogledaj stol pa ces vidjeti dell laptop. Kompovi nisu od firme jer nisam zaposlen vec radim freelance i 11 godina studiram. U 12 godina imao sam svega, matroksove video montaze, pcove kakve hoces - windovse, par distribucija linuksa, beos i ... Nasarafio sam se svega, pocupao par konektora na maticnoj sa odvijacem stavljajuci procesor...mislim da imam nekog iskustva

Sto se tice PCa nigdje ga nisam spomenuo... osobno se ljutim na apple jer je poceo proizvoditi proizvode slabije kvalitete, a odnos sa kupcima je katastrofa. Imam izrazito neugodna iskustva sa serviserima. Dajem puno love za opremu i ne treba mi sa se kvari, pregrijava, gasi, ima los ekran... i onda da mi serviser kaze da je to normalno.

Sto se tice linkova, pogledaj ih ponovo - izbroji hardverske i softverske teme na stranici...
jesti i spavati
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

prvo smiri se prije nego napadaš. moga si uljudno pitat odakle mi izvor dijete

Previously: Monitor brightness ranges from light to dark, and blue to yellowish (in a left to right scenario) The glossy screen and glare situation is not an issue to me, and actually is a nice change. Problem isinaccurate calibration due to the above brightness and color shifting across the monitor.

Update: Monday afternoon - I spent most of the morning at a second Apple store looking at and checking the brightness shift on the new 24" iMac screens. That makes 6 display models (3 each at 2 different stores) All show the same defect. Left side is noticably brighter than the right side. (desktop image set to solid, gray... the default blue swirls mask the defect)

I demonstrated this to several Apple store employees in each store... their reactions ranged from shock to "Oh well, it's a consumer model, most people won't notice

http://discussions.apple.com/message.jspa?messageID=5166261

slije http://picasaweb.google.com/TheLooby

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Inari kaže...
branimir kaže...
Inari kaže...

Pročitaj što sam napisao. Meni je jasno da je u 20" modelu TN matrica za koju sam znao i kada sam kupovao, a kut od 160 stupnjeva je takav kod svih monitora sa TN matricama. Nema to veze s Appleom.

Ti si naveo 24" model. Potkrijebi svoju tvrdnju dokazom da na 24 " model sa S-IPS matricama ima ikakav gradijent i pod kutom od 170 stupnjeva ili da mu išta drugo fali.

Nisam ja nista naveo... netko drugi je ovo spomenu. ja sam se samo nadovezao na problem 20" imaca. 24" ima presvjetli ekran ->http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=351494. Nije mi jasno kako mozes biti zadovoljan sa takvim ekranom, i braniti apple kako je divan i krasan. Meni se cini kako je netko odlucio da se stavi nekvalitetniji ekran kako bi se povecao profit. Kao krajnji korisnik ja sam bjesan na takve stvari.
jesti i spavati
17 godina
neaktivan
Thog kaže...

I demonstrated this to several Apple store employees in each store... their reactions ranged from shock to "Oh well, it's a consumer model, most people won't notice

http://discussions.apple.com/message.jspa?messageID=5166261

slije http://picasaweb.google.com/TheLooby

Aha, neka teta u prodavaonici Appleovih strojeva (kao kod nas koka u Powercomu bez previše pameti) je dala neku izjavu.

Just for notice, postoje prodavači hardvera i oni koji ga proizvode. Ova izjava nema veze s službenom Apple izjavom, kao što sam rekao nisu još dali ni jednu izjavu vezanu uz monitore
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice