Ima i hp predstavljanja proizvoda samo šta hp nije već 5 godina zaredom najinovativnija tvrtka na svitu po magazinu businessweek pa nikog ne zanima šta će novo izvuć iz rukava
"Citat jednog od komentara s linka koji je dao BiO. Moram priznati da mi je teško shvatiti količinu ljubavi koju neki (u ovom slučaju Mac) korisnici gaje prema svom stroju; ako malo prođeš kroz razne teme o konfiguracijama na ovom forumu, primijetiti ćeš kako pojedinci pišu da ne vjeruju nekim proizvođačima, jer su imali gadnih problema. Ovo se odnosi na komponentu koja je bila neispravna, a ne da je povukla ostale za sobom. I u Appleu to nisu mogli dijagnosticirati godinu i pol dana?! No, D1a (autor citiranog komentara iznad) na sve to izjavljuje da ne žali niti trenutka, objašnjavajući to jednostavnošću i ugodnošću korištenja koju prema istom tekstu nije imao godinu i pol?! WTF?!?!?!"
Hmm dakle ipak nisam "umišljen" i očito te nešto pecka u cijelom tom mac svijetu kad imaš vremena čitati tamo neki opskurni sajt, a pogotovo analizirati u detalje komentare na njemu. Haha uglavnom, dok ne PROBAŠ Mac (ili bilo koji drugi OS osim windowsa) ... tvoji "argumenti" ne vrijede pišljiva boba jer si ograničen u mindsetu koji taj OS donosi.
I da... vidim da ti Macintosh povezuješ sa hardware-om što je vidim i kamen spoticanja. 99% atraktivnosti koje sa sobom donosi Mac je u Mac OS X-u i činjenjici da je upravo nevjerojatno bolji sustav od Windows OS-a ( koje uostalom ne spore ni sami tvorci Windows OS -a )
Da ponovim još jendom MAC nije SAVRŠENSTVO SVIH SAVRŠENSTVA, ima mana i prednosti kao i svaka druga STVAR ali iz osobnog iskustva korištenja 15 ak godina Windows, 2-3 na linuxu i 4 na Mac OS X-u kad zbropjiš pluseve i minuse Macintosh je definitivno najbolje što možeš izabrati. Ali ne za svakoga.
Istina je da su mnogi Mac korisnici "zealoti" i ponekad nekritički (zato ih se i naziva Fanboi-evima) ti si opet ona druga krajnost koju se naziva Zuneboy :D i raspravljaš se radi rasprave same , ne i radi postizanja neke poante što se vidi u tvojim "raspravama", količinom teksta nadoknađuješ nedostatak argumenata, kao što to često biva u takvim situacijama.
Ovo je značajno... kad shvatiš poantu toga, onda možemo pričati
"No, nije mi jasno kako to misliš "nisam naišao ni na jedan jedini post gdje netko iznosi svoje negativne stavove prema samom macu a da je doista i sam bio ili jest mac korisnik"? Pa valjda Mac korisnici svoja računala koriste jer su im dobra, inače ne bi bili Mac korisnici?!"
Znači srati po Gorenje veš mašinama a da nikad nisi koristio ni gorenje veš mašinu je u najmanju ruku zatucano :)
Pozdrav od (sačuvajmebože) alterega draga gajskog...
Dakle sa moje strane EOD... jer kao i sve rasprave Nešto vs Nešto ... ovo prerasta u sapunicu i nižu se "argumenti" bez pokrića sa tvoje strane... the truth is in the eye of the beholder...
Hmm dakle ipak nisam "umišljen" i očito te nešto pecka u cijelom tom mac svijetu kad imaš vremena čitati tamo neki opskurni sajt, a pogotovo analizirati u detalje komentare na njemu. Haha uglavnom, dok ne PROBAŠ Mac (ili bilo koji drugi OS osim windowsa) ... tvoji "argumenti" ne vrijede pišljiva boba jer si ograničen u mindsetu koji taj OS donosi.
Da ponovim još jendom MAC nije SAVRŠENSTVO SVIH SAVRŠENSTVA, ima mana i prednosti kao i svaka druga STVAR ali iz osobnog iskustva korištenja 15 ak godina Windows, 2-3 na linuxu i 4 na Mac OS X-u kad zbropjiš pluseve i minuse Macintosh je definitivno najbolje što možeš izabrati. Ali ne za svakoga.
Istina je da su mnogi Mac korisnici "zealoti" i ponekad nekritički (zato ih se i naziva Fanboi-evima) ti si opet ona druga krajnost koju se naziva Zuneboi :D.
- to je uglavnom točno (ako izuzmemo da ljudi i macove nadograđuju bez problema al po meni ne bi to trebali raditi), no točno je i to da jedno računalo u paketu niti ne možeš imati duže od 2 godine. Zašto? Pa to, recimo dođe nova memorija, moraš mjenjat matičnu ploču. Promjeniš matičnu, moraš mijenjat i procesor jer je chipset na matičnoj drugačiti. Učiniš to i već si promjenio 80 % računala. Ako si pak gejmer moraš mjenjat grafičku... Zašto odmah ne promjeniti cijelo računalo? Kod iMaca je utor za memoriju dostupan izvana i u službenim uputama dolaze naputci kako ubaciti dodatnu memoriju u 2 minute.
- to je isto točno, ako ste gamer, Mac nije za vas, ako pak povremeno želite zaigrati Unreal Tournament, Hallo, Need for Speed ili još neke hitove to možete činiti i na macu ali takvih popularnih igara nema previše.
- svaki potez mišem i klik po tipkovnici veliki je užitak. Skoro poput sexa ali ne baš tolko. Operativni sistem je dizajniran da taj užitak učini što većim.
- to je u potpunosti netočno, Mac je najjeftinije računalo na svijetu. Naravno ako ćemo gledati što se na kraju dobije a što plati. Mac je podcijenjen, a to uviđaju mnogi stoga se broj korisnika maca udvostručio u godinu dana, a prošle godine mu porasla prodaja za 300 %
- to je u potpunosti netočno. Mac neće nikada biti u svakom domu niti može zauzeti više od 15 % tržišta. Zašto? Jednostavna balkanska poslovica to dobro objašnjava. Ne bacajte biserje pred svinje. Iliti nije žvaka za seljaka. Šalu na stranu, PC zadovoljava večinu korisnika koji imaju manje prohtjeve i tako će to i ostati.
3. Rad na macu je užitak
- svaki potez mišem i klik po tipkovnici veliki je užitak. Skoro poput sexa ali ne baš tolko. Operativni sistem je dizajniran da taj užitak učini što većim.
- to je u potpunosti netočno, Mac je najjeftinije računalo na svijetu. Naravno ako ćemo gledati što se na kraju dobije a što plati. Mac je podcijenjen, a to uviđaju mnogi stoga se broj korisnika maca udvostručio u godinu dana, a prošle godine mu porasla prodaja za 300 %
- to je u potpunosti netočno. Mac neće nikada biti u svakom domu niti može zauzeti više od 15 % tržišta. Zašto? Jednostavna balkanska poslovica to dobro objašnjava. Ne bacajte biserje pred svinje. Iliti nije žvaka za seljaka. Šalu na stranu, PC zadovoljava večinu korisnika koji imaju manje prohtjeve i tako će to i ostati.
- Slažem se sa ovime što si napisao.
- Ovdje se nemam što slagati ili ne, mislim da nitko više nema ništa protiv ovoga. Osobno, to ne vidim niti kao plus, niti kao minus (iako je u direktnoj relaciji s #5.)
- Nadam se da se nećeš ljutiti, stvarno ne znam kako da ovo kažem pristojnije - ovo je vrlo osobna i vrlo subjektivna stvar. Ostanimo na tome.
- Postoji razlika između jeftinog i isplativog. Mac nije jeftin. Eventualno može biti isplativ ako ti treba točno ono što nudi (iLife paket, npr.)
- Tko zna, možda Mac i poveća svoju bazu korisnika u toj mjeri da se počne i sve više igara portati na njega. Unixoidna baza koja je (vjerujem) dovoljno slična s Linuxom bi eventualno mogla omogućiti ovo povećanje. U kolikoj mjeri, tko zna...
Ja sam se nedavno prebacio s PC na mac i mislim da je to najbolja stvar koju sam učinio.
PC ili mac? Kako tko voli!! Al mislim da nije uredu pljuvat po nečemu što nisi sam probao!

http://www.google.com/search?hl=en&lr=&q=apple+%22poor+quality%22&btnG=Search
mislim da apple, sto mu se vise povecava trziste, radi sve nekvalitetnije proizvode.
Prije tjedan dana stigao mi je MBP 17" i ne mogu drzati ruke na njemu od topline kucista... nasao sam na netu programcic koji kontrolira brzinu ventilatora i rijesio problem, ali mrzim kada se takve stvari desavaju na kompu od 18000kn.

brzinu ventilatora i rijesio problem, ali mrzim kada se takve stvari desavaju na kompu od 18000kn.
brzinu ventilatora i rijesio problem, ali mrzim kada se takve stvari desavaju na kompu od 18000kn.
mislim da apple, sto mu se vise povecava trziste, radi sve nekvalitetnije proizvode.
Prije tjedan dana stigao mi je MBP 17" i ne mogu drzati ruke na njemu od topline kucista... nasao sam na netu programcic koji kontrolira brzinu ventilatora i rijesio problem, ali mrzim kada se takve stvari desavaju na kompu od 18000kn.
evo ti i link na probleme sa zagrijavanjem i molim te smanji dozivljaj pravednika
http://www.appledefects.com/wiki/index.php?title=MacBook_Pro#Heat
prvo smiri se prije nego napadaš. moga si uljudno pitat odakle mi izvor dijete
Previously: Monitor brightness ranges from light to dark, and blue to yellowish (in a left to right scenario) The glossy screen and glare situation is not an issue to me, and actually is a nice change. Problem isinaccurate calibration due to the above brightness and color shifting across the monitor.
Update: Monday afternoon - I spent most of the morning at a second Apple store looking at and checking the brightness shift on the new 24" iMac screens. That makes 6 display models (3 each at 2 different stores) All show the same defect. Left side is noticably brighter than the right side. (desktop image set to solid, gray... the default blue swirls mask the defect)
I demonstrated this to several Apple store employees in each store... their reactions ranged from shock to "Oh well, it's a consumer model, most people won't notice
I demonstrated this to several Apple store employees in each store... their reactions ranged from shock to "Oh well, it's a consumer model, most people won't notice