Testira sam ga na 3.2 GHz s Intel Burn Test-om 25 prolaza mislim da je to dosta i pisalo je da je proša test. Samo mi se je sad povećala voltaža CPU-a kad sam isključio turbo u BIOS-u pa me zanima da li je to normalna voltaža (vidi CPU-Z)?
Testira sam ga na 3.2 GHz s Intel Burn Test-om 25 prolaza mislim da je to dosta i pisalo je da je proša test. Samo mi se je sad povećala voltaža CPU-a kad sam isključio turbo u BIOS-u pa me zanima da li je to normalna voltaža (vidi CPU-Z)?
Ne znam što reći nego hvala ti puno na pomoći. Našao sam na internetu ''Core i7 920 oc 4G 2008.12.12_(ENG)'' to je upustvo od gigabytea kako overklokirat i7 920 na 4 GHZ pa ću prema tome isključiti i postaviti BIOS, a voltaže ću kako si mi ti rekao. Hvala još jednom.
Ne znam što reći nego hvala ti puno na pomoći. Našao sam na internetu ''Core i7 920 oc 4G 2008.12.12_(ENG)'' to je upustvo od gigabytea kako overklokirat i7 920 na 4 GHZ pa ću prema tome isključiti i postaviti BIOS, a voltaže ću kako si mi ti rekao. Hvala još jednom.

Evo overklokirao sam ga na 3.2 GHz. Testirao sam stabilnos s OCCT-om (1 sat i 25 min.) i s Intel Burn Testom (25 prolaza). Voltaže nisam mijenjao, jer su bile u redu postavljene osim Vcore, koju sam stavio na ''Normal'', a bila je na ''Auto''.
Evo overklokirao sam ga na 3.2 GHz. Testirao sam stabilnos s OCCT-om (1 sat i 25 min.) i s Intel Burn Testom (25 prolaza). Voltaže nisam mijenjao, jer su bile u redu postavljene osim Vcore, koju sam stavio na ''Normal'', a bila je na ''Auto''.
Uspio sam overklokirati na 3.7 GHz CPU, ali sam na Mugena dodao još jedan ventilator i to je dosta pomoglo. Testirao sam i s OCCT-om sat i trideset min. i prošao je test. Da li su to dobre temperature sada za Mugen 2?
Uspio sam overklokirati na 3.7 GHz CPU, ali sam na Mugena dodao još jedan ventilator i to je dosta pomoglo. Testirao sam i s OCCT-om sat i trideset min. i prošao je test. Da li su to dobre temperature sada za Mugen 2?
Meni se čini da su dobre,a gde si kupil taj novi vent i je isti ko onaj?A su nasuprotno ili si ih stavil jednog pokraj drugoga?
Nisam kupio novi ventilator nego sam imao jedan od Thermaltake Big Typhoon-a VX pa sam ga ugradio na vrh ventilatora (malo je pre bučan za razliku od ostalih pa moram kupiti neki novi, tiši), a drugi ventilator mi je na boku.
Hoću, a budu oko 73°C koliko se sijećam.
Evo, je li OK?
Evo, je li OK?
Dobre temperature, lijepo taj Mugen hladi znam po svom procu ;)
@Razer_Copperhead:jel mozes molim te napisati postavke koje si koristio za 3.7 ghz (znaci sve sta si mjenjao u BIOS-u) jer ja i frend cemo raditi testove sa mojom HD 4870x2 i njegovom GTX 295 pa da bi iskoristili punu njihovu snagu treba nam bjesan procesor pa bi ga malo klokali...
@Razer_Copperhead:jel mozes molim te napisati postavke koje si koristio za 3.7 ghz (znaci sve sta si mjenjao u BIOS-u) jer ja i frend cemo raditi testove sa mojom HD 4870x2 i njegovom GTX 295 pa da bi iskoristili punu njihovu snagu treba nam bjesan procesor pa bi ga malo klokali...
Dakle u BIOSU sam pod ADVANCE CPU FEATURES sve postavio na DISABLED osim CPU CORES ENABLED(to mora biti postavljeno na ALL) i CPU MULTI-THREADING(to mora biti postavljeno na ENABLED), CPU CLOCK RATIO postavio na 20,zatim sam BCLK FREQUENCY (MHz) postavio na 185, PERFORMANCE ENHANCE postavio na STANDARD i na kraju CPU Vcore postavio na 1.38750V. Ostalo nisam ništa dirao ni voltaže ni išta drugo. Kod tebe mogu biti i drukčije voltaže ne mora ti biti kao i kod mene jer po internetu je različitih voltaža za ovaj CPU i ovu frekvenciju.
@ benko što je ES možda Engineering Sample?
Ja mislim da bi i scythe kabuto dobro odradio zadaću...
Provao sam na 4 GHz, ali mi je za to potrebno dosta voltaže, oko 1.41. CPU se na toj voltaži dosta zagrije i nije stabilan. Tako da ću morati ipak čekati zimu za 4 i više GHz jer Mugen 2 nažalost to ne može podnijeti, a nije ni važno jer mi je puno i 3.2 ili 3.7 GHz.
U prilici sam zamijeniti Mugen 2 za Noctua NH-U12P ili za THERMALRIGHT Ultra 120- eXtreme Black Edition sada ne znam koji je od ta dva hladnjaka bolji za i7 920 i koliko su bolji od Mugena 2? Da li mi se isplati mijenjati Mugena 2 što vi mislite?
U prilici sam zamijeniti Mugen 2 za Noctua NH-U12P ili za THERMALRIGHT Ultra 120- eXtreme Black Edition sada ne znam koji je od ta dva hladnjaka bolji za i7 920 i koliko su bolji od Mugena 2? Da li mi se isplati mijenjati Mugena 2 što vi mislite?
Ako se radi o zamijeni bez nadoplate onda bih osobno zamijenio za true-a,ali za njega moraš posebno kupiti bracket za 1366.Ovaj noctua je isto odličan,a ako se radi o kupovanju novoga hladnjaka odluči da li ti je dosta postignuti takt sa mugenom i da li si zadovoljan sa temp.Ako ne ciljaš na nešto ekstremno onda ti je mugen(po meni)dovoljan.(ako se radi o zamijeni bez plaćanja onda bih mijenjao).
oba dva hladnjaka su top klasa...stavrno rame uz rame..jos ako je aj true negdje ogrreban ili mu nesto je..
ja bi rade ostao na noctu-i...
Novi su. Samo što si mislio da ako je negdje ostrugan?
Novi su. Samo što si mislio da ako je negdje ostrugan?
pa ono nekome je negdje sluacjno pao, puno puta je montiran itd...
Našao sam jedan test i ispada da je Thermalright-a bolji od Noctu-e.
Uzetiću onda Thermalright. Još me zanima kako je najbolje ukloniti staru pastu s procesora. Čime je vi uklanjate?
Znam, ali imam doma dva 120 mm ventilatora pa sam zato gledao prvi s dva ventilatora, ali to je sve tu negdje za 1-2°C. Čini mi se da ću ipak uzeti Noctuu. I kako najbolje uklonit staru pastu s CPU-a (maramicom pobrisat staru pastu, a zazim pobrisati ostatak gumicom)?
Da li su ovo dobre temperature? U sobi mi je 30°C. Sorry za dupli post.