Hladnjak za i7 - 920

poruka: 96
|
čitano: 20.905
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Testira sam ga na 3.2 GHz s Intel Burn Test-om 25 prolaza mislim da je to dosta i pisalo je da je proša test. Samo mi se je sad povećala voltaža CPU-a kad sam isključio turbo u BIOS-u pa me zanima da li je to normalna voltaža (vidi CPU-Z)?

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 17:44 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Hladnjak za i7 - 920
Razer_Copperhead kaže...

Testira sam ga na 3.2 GHz s Intel Burn Test-om 25 prolaza mislim da je to dosta i pisalo je da je proša test. Samo mi se je sad povećala voltaža CPU-a kad sam isključio turbo u BIOS-u pa me zanima da li je to normalna voltaža (vidi CPU-Z)?

Mislim da je malo previše.Vijerojatno imaš Voltaže postavljene na Auto regulaciju.
Ručno i postavi sljedečim redom:
Vcore na: 1.35v:možeš probat i manje.
RAM na 1.5v
VTT(QPI) stavi na 1.27v(max 1.35v).
Ja sam koji jesam.
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Ne znam što reći nego hvala ti puno na pomoći. Osmijeh Našao sam na internetu ''Core i7 920 oc 4G 2008.12.12_(ENG)'' to je upustvo od gigabytea kako overklokirat i7 920 na 4 GHZ pa ću prema tome isključiti i postaviti BIOS, a voltaže ću kako si mi ti rekao. Hvala još jednom.

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Ne znam što reći nego hvala ti puno na pomoći. Osmijeh Našao sam na internetu ''Core i7 920 oc 4G 2008.12.12_(ENG)'' to je upustvo od gigabytea kako overklokirat i7 920 na 4 GHZ pa ću prema tome isključiti i postaviti BIOS, a voltaže ću kako si mi ti rekao. Hvala još jednom.

Evo da ne trbaš baš prevoditi sa engleskok na Hrvatski.
Prvo digneš temeljni takt na 200Mhz(200x20=4000Mhz)
Kad si to uradio stavi brzinu RAM-a na MAX1600Mhz(više od toga nesmije biti zato što mem kontroler u samom procu mora biti duplo brži od efektivnog takata RAM-a).
Ako očeš manju brzinu RAM-a,a veče latencije samo smanji množitelj RAM-a.
Sad dolazimo na napone.
Sa Vcorom kombiniraj:samo gledaj da ti bude što manje,a da radi stabilno.
VTT napon stavi na 1,35v.
I napon RAM-a stavi na MAX 1.65v(Probaj i niže ako ide).
SRETNO TI BILONamigiva
Ja sam koji jesam.
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Evo overklokirao sam ga na 3.2 GHz. Testirao sam stabilnos s OCCT-om (1 sat i 25 min.) i s Intel Burn Testom (25 prolaza). Voltaže nisam mijenjao, jer su bile u redu postavljene osim Vcore, koju sam stavio na ''Normal'', a bila je na ''Auto''.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 17:44 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Evo overklokirao sam ga na 3.2 GHz. Testirao sam stabilnos s OCCT-om (1 sat i 25 min.) i s Intel Burn Testom (25 prolaza). Voltaže nisam mijenjao, jer su bile u redu postavljene osim Vcore, koju sam stavio na ''Normal'', a bila je na ''Auto''.

Evo vidiš da je na Auto postavkama Vcore napona BIOS davao i više nego je to bilo potrebno.A sad se vidi i dobro na temperaturama koje su dosta niže od prijašnjih.
Ja sam koji jesam.
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Uspio sam overklokirati na 3.7 GHz CPU, ali sam na Mugena dodao još jedan ventilator i to je dosta pomoglo. Testirao sam i s OCCT-om sat i trideset min. i prošao je test. Da li su to dobre temperature sada za Mugen 2?

We don't need no educatio/ We don’t need no thought control/No dark sarcasm in the classroom...
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 17:45 (Razer_Copperhead).

1 0 hvala 0
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

Uspio sam overklokirati na 3.7 GHz CPU, ali sam na Mugena dodao još jedan ventilator i to je dosta pomoglo. Testirao sam i s OCCT-om sat i trideset min. i prošao je test. Da li su to dobre temperature sada za Mugen 2?

Meni se čini da su dobre,a gde si kupil taj novi vent i je isti ko onaj?A su nasuprotno ili si ih stavil jednog pokraj drugoga?

AC Milan
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Nisam kupio novi ventilator nego sam imao jedan od Thermaltake Big Typhoon-a VX pa sam ga ugradio na vrh ventilatora (malo je pre bučan za  razliku od ostalih pa moram kupiti neki novi, tiši), a drugi ventilator mi je na boku.

We don't need no educatio/ We don’t need no thought control/No dark sarcasm in the classroom...
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2009 10:40 (Razer_Copperhead).
17 godina
neaktivan
daj ti upali occt i nakon pola sata pokazi slike u loadu...glupo je ovak pricat dali su dobre temp u idle-u....
eXtreme overclocker
17 godina
neaktivan
autorov komentar
benko kaže...
daj ti upali occt i nakon pola sata pokazi slike u loadu...glupo je ovak pricat dali su dobre temp u idle-u....

Hoću, a budu oko 73°C koliko se sijećam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2009 10:48 (Razer_Copperhead).
17 godina
neaktivan
onda je to ok ;)
eXtreme overclocker
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Evo, je li OK?

1 0 hvala 0
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

Evo, je li OK?

Dobre temperature, lijepo taj Mugen hladi znam po svom procu ;)

otpor je uzaludan!
17 godina
neaktivan
nije lose,kaj je to ES proca??
eXtreme overclocker
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920

@Razer_Copperhead:jel mozes molim te napisati postavke koje si koristio za 3.7 ghz (znaci sve sta si mjenjao u BIOS-u) jer ja i frend cemo raditi testove sa mojom HD 4870x2 i njegovom GTX 295 pa da bi iskoristili punu njihovu snagu treba nam bjesan procesor pa bi ga malo klokali...

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
GeForce kaže...

@Razer_Copperhead:jel mozes molim te napisati postavke koje si koristio za 3.7 ghz (znaci sve sta si mjenjao u BIOS-u) jer ja i frend cemo raditi testove sa mojom HD 4870x2 i njegovom GTX 295 pa da bi iskoristili punu njihovu snagu treba nam bjesan procesor pa bi ga malo klokali...

Dakle u BIOSU sam pod ADVANCE CPU FEATURES sve postavio na DISABLED osim CPU CORES ENABLED(to mora biti postavljeno na ALL) i CPU MULTI-THREADING(to mora biti postavljeno na ENABLED), CPU CLOCK RATIO postavio na 20,zatim sam BCLK FREQUENCY (MHz) postavio na 185, PERFORMANCE ENHANCE postavio na STANDARD i na kraju CPU Vcore postavio na 1.38750V. Ostalo nisam ništa dirao ni voltaže ni išta drugo. Kod tebe mogu biti i drukčije voltaže ne mora ti biti kao i kod mene jer po internetu je različitih voltaža za ovaj CPU i ovu frekvenciju.

@ benko što je ES možda Engineering Sample? Izlanuo se

16 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920

Ja mislim da bi i scythe kabuto dobro odradio zadaću...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Provao sam na 4 GHz, ali mi je za to potrebno dosta voltaže, oko 1.41. CPU se na toj voltaži dosta zagrije i nije stabilan. Tako da ću morati ipak čekati zimu za 4 i više GHz jer Mugen 2 nažalost to ne može podnijeti, a nije ni važno jer mi je puno i 3.2 ili 3.7 GHz. Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
@razer- da ES je Engineering Sample, ali vidio sad sliku cpu-z i sazno da nije es ;)
eXtreme overclocker
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

U prilici sam zamijeniti Mugen 2 za Noctua NH-U12P ili za THERMALRIGHT Ultra 120- eXtreme Black Edition sada ne znam koji je od ta dva hladnjaka bolji za i7 920 i koliko su bolji od Mugena 2? Da li mi se isplati mijenjati Mugena 2 što vi mislite?

I don't need sex government fuck me everyday.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

U prilici sam zamijeniti Mugen 2 za Noctua NH-U12P ili za THERMALRIGHT Ultra 120- eXtreme Black Edition sada ne znam koji je od ta dva hladnjaka bolji za i7 920 i koliko su bolji od Mugena 2? Da li mi se isplati mijenjati Mugena 2 što vi mislite?

Ako se radi o zamijeni bez nadoplate onda bih osobno zamijenio za true-a,ali za njega moraš posebno kupiti bracket za 1366.Ovaj noctua je isto odličan,a ako se radi o kupovanju novoga hladnjaka odluči da li ti je dosta postignuti takt sa mugenom i da li si zadovoljan sa temp.Ako ne ciljaš na nešto ekstremno onda ti je mugen(po meni)dovoljan.(ako se radi o zamijeni bez plaćanja onda bih mijenjao).

Kasda je zakon!
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2009 12:16 (iwan).
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

oba dva hladnjaka su top klasa...stavrno rame uz rame..jos ako je aj true negdje ogrreban ili mu nesto je..

ja bi rade ostao na noctu-i...

addicted to HD :)
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Novi su. Samo što si mislio da ako je negdje ostrugan?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Novi su. Samo što si mislio da ako je negdje ostrugan?

pa ono nekome je negdje sluacjno pao, puno puta je montiran itd...

17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Našao sam jedan test i ispada da je Thermalright-a bolji od Noctu-e.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 17:46 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Uzetiću onda Thermalright. Još me zanima kako je najbolje ukloniti staru pastu s procesora. Čime je vi uklanjate?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Našao sam jedan test i ispada da je Thermalright-a bolji od Noctu-e.

cuj na ovom testu noctu-a je bolja..onaj prvi TRUE je sa dva venta, gledaj onaj doljnji TRUE..

17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Znam, ali imam doma dva 120 mm ventilatora pa sam zato gledao prvi s dva ventilatora, ali to je sve tu negdje za 1-2°C. Čini mi se da ću ipak uzeti Noctuu. I kako najbolje uklonit staru pastu s CPU-a (maramicom pobrisat staru pastu, a zazim pobrisati ostatak gumicom)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 17:03 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Da li su ovo dobre temperature? U sobi mi je 30°C. Sorry za dupli post.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice