Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.324.113
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
toxic kaže...
chaselol kaže...

Za 144hz gaming uz gtx 1080 BF1 MP 1080p ti treba 8700k na 5ghz a i s njim ces imati dropove, AMD nema sta traziti za 1080p 144hz trenutno zbog snage IPC-a

no ne samo ti vec ti je apsolutno isto imao ti 1070 ili 1080 obje ce ti dati jednak broj slicica sekundi na toj rezoluciji dakle treba pazit radi evetnualne ustede na gpu. Ovo govorim za bf1 ne za druge naslove.

Takoder vecina spominje 60hz gaming na Ryzenu sto je neispravno... Bilo kome mogu reci slobodno uzimite 100-120hz monitor i biti cete okey od gtx 1070 pa sve do 1080.. Bn-a ce biti ali cete imati 100 ili 120 lock ukoliko sami gpu nebude bn jer ovo ovisi od naslova do naslova

ja dok sam imao r5 1600, memorija na 2800, nije mogao dati praktički više od 130fps-a u BF1, a sa tom istom grafom 8600k na 5.2ghz praktički 200fps lock na mediumu imao...

16 godina
protjeran
toxic kaže...

Rekao bih da je samo zbog viseg takta nego, imas li gdje link za ovo boldano da si malo citam?

Core to core latencije infinity fabrica (kad jezgre nisu na istom ccx-u) su prilicno velike, intelov ring bus je puno brzi. Brzina fabrica a time i komunikacija medju ccx-evima je povezana sa brzinom/latencijama rama, od tud prilicno velika korist od clockanja rama kod ryzena... progooglaj, ima dosta o tome..

16 godina
Jbt, nisam ništa pio a nisam ni drogiran. Čitam i ne vjerujem, AMD armada hvali Intel a Intel huligani brane AMD. Zona sumraka 😈😂
Tigar Krezumica
12 godina
fromcelltohell kaže...
Jbt, nisam ništa pio a nisam ni drogiran. Čitam i ne vjerujem, AMD armada hvali Intel a Intel huligani brane AMD. Zona sumraka 😈😂

Upali smo u neki alternativni svemir 

MISCREATED
9 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Otrov je samo dao potvrdu za ono što i ptice na grani odavno znaju, ja ne vidim ovdje nikakvih anomalija  

12 godina

I sad će navući bijes svojih dojučerašnjih saveznika 

MISCREATED
17 godina
odjavljen
sve to znamo. ryzen nije za 120 hz gaming u najzahtjevnijim naslovima, ali zato ima druge prednosti u odnosu na konkurenciju.

za gamere je trnutno dobra, jako dobra situacija baš zbog konkurencije. privjesak, i3, i5, i7 cijene su fenomenalne zahvaljujući jako dobroj konkurenciji od koje i super jaki Intel drhti.
9 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Mogu se oni ljutiti na koga hoce, ali se potvrdilo da je 8400 gaming institucija za ryzena, osim ako ne zelis u r5 konfu ulupati pare dovoljne za 8700k, da bi prestigao performanse od i5 8400 

17 godina
odjavljen
vrtio stres test cpuz dvadesetak minuta i ovaj i3 8100 stoji na 50 stupnjeva...na hladnjaku od 90 kn i uz neku staru pastu koju sam našao u ladici.
Jednostavno fenomenalno.
14 godina
protjeran
XXX kaže...
vrtio stres test cpuz dvadesetak minuta i ovaj i3 8100 stoji na 50 stupnjeva...na hladnjaku od 90 kn i uz neku staru pastu koju sam našao u ladici.
Jednostavno fenomenalno.

Ma treba to delidat, Intel majoneza, ovo ono. 

16 godina
protjeran
XXX kaže...
Jednostavno fenomenalno.

Doduse taj cpu z test se tesko moze nazvat stress testom. Odvrti linx 0.6.5., to je najstresnije sta postoji...

14 godina

Nakon 5-6h Rusta

Grafa je non stop na 99% zakucana,OC-ana vjerujem da će ići 1900 core (nzm el to dobro),memorija zasad 8208
Temp max bila 77,inače stalno 74-75

Rezolucija je 2k pa samim time CPU cirka oko 45-50% (ako i toliko),uz poneke oscijalacije ali FPS je konstantan.

CPU temp max 70,ali većinu vremena 55 negdje na stock cooleru koji gledam zamijeniti jer je prebučan.

Koliko vidim prema grafovima,sve jezgre su išle do 3911 i tu se i vrtile

Sve u svemu,nije loša kombincija za 2k rezolucija.

S tim kad izađe nova NVDIA serija pa uzeti 1180 možda i biti miran za sve 2k igre 

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
17 godina
lav1000 kaže...
nicky.sl kaže...

Mogu se oni ljutiti na koga hoce, ali se potvrdilo da je 8400 gaming institucija za ryzena, osim ako ne zelis u r5 konfu ulupati pare dovoljne za 8700k, da bi prestigao performanse od i5 8400 

kako si to izvukao?

pa znas i sam da na visokom rr-u i5 8400 udara u plafon?

da si rekao i5 8600k ili i7 8700k okey ali i5 8400, ja se ovdje ne slazem.

iz mojeg testa se jedino moze izvuci da BN postoji ali da je Ryzen dovoljan za 100-120hz gaming monitor bez obzira na rezoluciji a ne 60hz kako se prije pricalo.

Budimo realni niti Ryzen niti i5 8400 ne mogu se nositi s gtx 1080 na nizim rezolucijama niti pod razno.

kako viidm i5 8400 ne moze u bf1 niti 1070

lose cpu skroz gore gpu usage los

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2018 7:43 (toxic).
9 godina
protjeran
toxic kaže...

kako si to izvukao?

pa znas i sam da na visokom rr-u i5 8400 udara u plafon?

da si rekao i5 8600k ili i7 8700k okey ali i5 8400, ja se ovdje ne slazem.

iz mojeg testa se jedino moze izvuci da BN postoji ali da je Ryzen dovoljan za 100-120hz gaming monitor bez obzira na rezoluciji a ne 60hz kako se prije pricalo.

Budimo realni niti Ryzen niti i5 8400 ne mogu se nositi s gtx 1080 na nizim rezolucijama niti pod razno.

kako viidm i5 8400 ne moze u bf1 niti 1070

lose cpu skroz gore gpu usage los

evo Otrove, ja snimio pa ti reci...

po ovo što ja vidim na mojim clipovima, OK nije 1000% 144fps lock, ali je 8400 uz neki sync definitivno fino upotrebljiv za tu namjenu, kako si i sam rekao i ja kako sam isto iskustvo imao, r5 uopće ne može dignuti do 144fps... 

17 godina
odjavljen

i5 8400 je jeftiniji od ryzena 2600X, ne treba overklokersku ploču i radi dobro sa jeftinim ramom.

12 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...

Ryzen IPC ~ Haswell, uz brzi ram dobijas beneficije no ne i veci IPC jer to je uvijek isto, uz pomjeranje frekvencije, vise se odradi.

Stavi rajzena i skylake na 4ghz i testriaj single core bencheve i vidjeces da ima razlike.

Opet nebuloze pises, visi je ipc nego kod haswell-a, jako je blizu sky/coffee/kaby-u, zaostaje u igrama zbog 20% nizeg takta i sjebane kominikacije medju jezgrama, ne zbog ipc-a.

kako onda chaselol na cinebenchu dobije par posto slabiji rezultat na istih 3,7hgz od mojeg haswella?

oba procesora 4-core, ista brzina na svim jezgrama i još on ima poprilično brži ddr4 (ne znam koliko i da li uopće ram utječe na cb, nisam baš u benčanju)

EDIT:

evo link na mjerenja

na 3,7 moj haso ima rezultat 585, njegov rajzen na istoj brzini 569 i to s točno duplo bržom memorijom (moja 1600mhz vs njegova 3200mhz)

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2018 10:44 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan

Vjerujem da ga najviše koči single channel memorija, a i brzina memorije ne ovisi samo o taktu pa nije točno reći da ima duplo bržu memoriju.

IIRC testirali smo i pokazali da je ryzen ipc između hase i skya, no ispada da je bliži skyu zbog efikasnijeg HT-a. Kad se testiraju procesori bez HT-a, onda bi mogao biti i bliže hasi, ali za neke konkretne brojeve za direktnu usporedbu bi trebali imati potpuno kontrolirane uvjete testiranja.

12 godina
_mark0_69 kaže...

Vjerujem da ga najviše koči single channel memorija, a i brzina memorije ne ovisi samo o taktu pa nije točno reći da ima duplo bržu memoriju.

IIRC testirali smo i pokazali da je ryzen ipc između hase i skya, no ispada da je bliži skyu zbog efikasnijeg HT-a. Kad se testiraju procesori bez HT-a, onda bi mogao biti i bliže hasi, ali za neke konkretne brojeve za direktnu usporedbu bi trebali imati potpuno kontrolirane uvjete testiranja.

u svakom slučaju ima bržu memoriju, pa čak i da je izjednačiš - rezultat je mu je opet slabiji od hase na istom kloku

14 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
ansha kaže...
chaselol kaže...

Ryzen IPC ~ Haswell, uz brzi ram dobijas beneficije no ne i veci IPC jer to je uvijek isto, uz pomjeranje frekvencije, vise se odradi.

Stavi rajzena i skylake na 4ghz i testriaj single core bencheve i vidjeces da ima razlike.

Opet nebuloze pises, visi je ipc nego kod haswell-a, jako je blizu sky/coffee/kaby-u, zaostaje u igrama zbog 20% nizeg takta i sjebane kominikacije medju jezgrama, ne zbog ipc-a.

kako onda chaselol na cinebenchu dobije par posto slabiji rezultat na istih 3,7hgz od mojeg haswella?

oba procesora 4-core, ista brzina na svim jezgrama i još on ima poprilično brži ddr4 (ne znam koliko i da li uopće ram utječe na cb, nisam baš u benčanju)

EDIT:

evo link na mjerenja

na 3,7 moj haso ima rezultat 585, njegov rajzen na istoj brzini 569 i to s točno duplo bržom memorijom (moja 1600mhz vs njegova 3200mhz)

evo kafice na 3.7ghz s 4 jezgre:

cisto za usporedbu.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

evo kafice na 3.7ghz s 4 jezgre:

cisto za usporedbu.lp

Jel to sa HT ili bez?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
protjeran

8600k je cistokrvni 6 core(dakle bez HT)lp

12 godina

Evo i moj Broadwell-E na 3.7 s 4 jezgre bez HT-a

MISCREATED
16 godina
odjavljen

Ok, evo i TR ista stvar, 4c4t 3.7 ghz:

Možda bih se još mogao igrati su subtiminzima, ali nemam vremena sada. Nije loše, bar sam bolji od nicky-a   Evo, ryzen 2xxx bi bio još brži tako da ono, nije loše.

14 godina
protjeran

bome fino to dere TRlp

12 godina
Jakovp kaže...

Možda bih se još mogao igrati su subtiminzima, ali nemam vremena sada. Nije loše, bar sam bolji od nicky-a   Evo, ryzen 2xxx bi bio još brži tako da ono, nije loše.

kako onda chaselolu ispada 5-6% slabiji rezultat na istoj brzini s 4-core rajzenom i 3200mhz ramom?

16 godina
odjavljen
Zato jer tko zna zna, a tko ne zna dva lol.

Glavno da se sere po ryzenu po forumu, a nema se pojma. (To ne ide tebi, nego opcenito)
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2018 15:56 (Jakovp).
12 godina
Jakovp kaže...

Glavno da se sere po ryzenu po forumu, a nema se pojma. (To ne ide tebi, nego opcenito)

eh, jel to ima veze sa stavljanjem prioriteta u windowsima, dual channel vs single ili je riječ o nekim drugim trikovima

mislim, ako je ista arhitektura, ista brzina i tako to, onda bi valjda i rezultat trebao biti vrlo sličan

ma rajzen je baš ono što nam je trebalo, bilo kao procesor koji ćeš uzeti za relativno povoljnu cijenu ili ako si pak intelaš - kao konkurencija koja je natjerala intel na mrdanje od pederske politike 5% godišnjeg napretka

12 godina
Jakovp kaže...

Zašto ti piše i u CPU-Z i u Cinebenchu da je uključeno 16 jezgri ???

MISCREATED
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

eh, jel to ima veze sa stavljanjem prioriteta u windowsima, dual channel vs single ili je riječ o nekim drugim trikovima

mislim, ako je ista arhitektura, ista brzina i tako to, onda bi valjda i rezultat trebao biti vrlo sličan

ma rajzen je baš ono što nam je trebalo, bilo kao procesor koji ćeš uzeti za relativno povoljnu cijenu ili ako si pak intelaš - kao konkurencija koja je natjerala intel na mrdanje od pederske politike 5% godišnjeg napretka

Ma kakvi, nisam dirao prioritete u windowsima, a za single channel ne znam, iako smatram da bi svatko trebao koristiti barem dual.

nicky.sl kaže...
Jakovp kaže...

Zašto ti piše i u CPU-Z i u Cinebenchu da je uključeno 16 jezgri ???

Jer ne mogu u biosu staviti na 4 jezgre i isključiti SMT, mogu ili jedno ili drugo, pa sam isključio SMT u biosu i rekao Cinebenchu da koristi samo 4 threada, to mi je jedini način.

Žao mi je što nemam kod sebe neki 12nm ryzen, sa 3% većim ipcom i boljom latencijom između jezgri bi taman bilo oko 630.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2018 17:23 (Jakovp).
12 godina
Jakovp kaže...
Jakovp kaže... 

Jer ne mogu u biosu staviti na 4 jezgre i isključiti SMT, mogu ili jedno ili drugo, pa sam isključio SMT u biosu i rekao Cinebenchu da koristi samo 4 threada, to mi je jedini način.

ah, znači nije "tko zna zna" 

nego si kemijao i vjerojatno u tom kemijanju dobio nešto veći rezultat od chaselola koji je jednostavno stavio 4-core rajzena na 3,7 i dobio slabiji rezultat od haswella na istom kloku

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice