Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.324.518
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
ansha kaže...
picajzla0707 kaže...

Ne mislim ja na njegov konkretni slucaj, ovo je bila mala digresija na temu restrikcija airflowa, tihih kucista itd...

a jbga, ja sam govorio za njegov konkretni slučaj u kojem nema baš nikakve potrebe izmišljat bijesne gliste i nove puteve airflowa zbog navodne zakrčenosti protoka kroz te bočne proreze 

17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
ansha kaže...
picajzla0707 kaže...

Ne mislim ja na njegov konkretni slucaj, ovo je bila mala digresija na temu restrikcija airflowa, tihih kucista itd...

a jbga, ja sam govorio za njegov konkretni slučaj u kojem nema baš nikakve potrebe izmišljat bijesne gliste i nove puteve airflowa zbog navodne zakrčenosti protoka kroz te bočne proreze 

Kaj možeš kad sam ja poeban pa meni ima Uglavnom drago mi je da smo to malo prokomentirali

16 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
ansha kaže...
picajzla0707 kaže...

Ako cemo realno, nema potrebe ni za case ventovima...

12 godina
ansha kaže...

nisam siguran koliko bi mu se zagrijalo kućište iznutra bez iti malo airflowa, a problemčić nije u procesoru ili grafi, koliko u hard diskovima koji baš i ne trpe temperature od 50-60 stupnjeva

12 godina
picajzla0707 kaže...
ansha kaže...

nisam siguran koliko bi mu se zagrijalo kućište iznutra bez iti malo airflowa, a problemčić nije u procesoru ili grafi, koliko u hard diskovima koji baš i ne trpe temperature od 50-60 stupnjeva

ni ja ne trpim temperature veće od 60c

MISCREATED
16 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
ansha kaže...

I kad skines straznji vent, vent od procesora svejedno gura zrak u istom smjeru, tako da bi zrak svejedno cirkulirao u kucistu, temperature bi definitivno bile vise ali ne nesto strasno..

15 godina
XXX kaže...

I zakaj nitko ne komentira kak sam okrenuo cpu hladnjak baš sam se nadao da će nentko pitati

Da je to u tvom konkretnom slučaju bitno, netko bi sigurno pitao, a ovako kad bi taj procesor mogao 

hlatiti bez i jednoga ventilatora, to je manje bitna stvar.

17 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Evo povratni info.

na 4.2 nisam niti pokusavao svega jedan stepen napon sam uspio spusti za stabilnost.

Ono to me iznenadilo a to cu s vremenom ulazim u windowse s 3333mhz memorijom i tu se crasha

vjerujem da cu s vremenom puknut to na 3.2ghz i to je to.

za sada sam jako zadovoljan ucinjenim.

9 godina
protjeran

uzeli smo i novog glodavca od kolege Glavaša 

sad je to najjača gaming konfa od Južne Afrike do Sjevernog pola 

16 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Kratke su ti cijevi, mora bar metar bit svaka..

9 godina
protjeran
ansha kaže...
lav1000 kaže...

kaj ti znaš Deda, ja i Stjepan te poderemo sa intel stock coolerima

16 godina
protjeran
lav1000 kaže...
ansha kaže...
lav1000 kaže...

kaj ti znaš Deda, ja i Stjepan te poderemo sa intel stock coolerima

Sta ce ti cooler, puses po ihs-u i oderes me...

16 godina

Sta Intelu treba takva blamaza,ako je ovo istina? 

Rade odlicne procesore te ne kuzim zar ih je Ryzen bas toliko uzdrmao?

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2018 21:29 (evincar).
16 godina
protjeran
evincar kaže...

Sta Intelu treba takva blamaza,ako je ovo istina? 

Rade odlicne procesore te ne kuzim zar ih je Ryzen bas toliko uzdrmao?

Brutalno su se osramotili, sta je je. 

14 godina
protjeran
Pogledao sam taj video, covjek ih je posrao sa stilom :)))

Ocito da nemaju kvalitetnog odgovora na TR, a mogao bi i mainstream zakazati ako ne ustimaju 10nm na vrijeme
16 godina

Mislim imaju love+iskustvo....vrijeme je da zasucu rukave te krenu raditi bolje proceve a ne baviti se glupim PR forama.

16 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Ocito da nemaju kvalitetnog odgovora na TR, a mogao bi i mainstream zakazati ako ne ustimaju 10nm na vrijeme

Ma taj 28 core je ok odgovor, al koji je smisao bio predstavljat ga na 5ghz sa nakazom od ploce i nakazom od hladjenja?

I onda amd iduci dan predstavi TR2 lijepo elegantno sa zracnim hladjenjem, popisali se po intelu...

17 godina
odjavljen
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2018 22:34 (XXX).
17 godina
neaktivan

jucer namontirao bq dark rock pro 4

ako je ovo jednostavnija montaza ne zelim ni blizu dr pro 3 

cooler je odlican, tih,samo sta je 2mm od graficke (matx ploca) ali koliko vidim to ne bi trebalo predstavljati problem

aida test i7 7700k na 4.5 temp ne prelazi 70stupnjeva

nego,jel tko primjetio "fluktuacije" temp u idle-u na ovom procu? ide mi od 35 do 50 stupnjeva 

CARPE DIEM
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2018 13:28 (simeparanoja).
16 godina
protjeran
simeparanoja kaže...

nego,jel tko primjetio "fluktuacije" temp u idle-u na ovom procu? ide mi od 35 do 50 stupnjeva 

Nista cudno, kad je 50 nije idle nego ga nesto "optereti"...

14 godina
ansha kaže...
war3_tft kaže...

Ma taj 28 core je ok odgovor, al koji je smisao bio predstavljat ga na 5ghz sa nakazom od ploce i nakazom od hladjenja?

I onda amd iduci dan predstavi TR2 lijepo elegantno sa zracnim hladjenjem, popisali se po intelu...

hmm

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2018 15:53 (DarthMarkus).
17 godina

Idemo sada jednom  za svagda razbiti i svaku sumnju u BN Ryzena.

BF1 multiplayer s 64 igraca u svim slucajevima.

Dakle moj novi Ryzen na 4.1ghz i rami na 3000mhz s gtx 1080 grafickom.

unlockan fps

1920 x 1080 rezolucija. Ryzen ovdje bilo od low pa bilo do ultra nema jednostavno što tražiti ne drzi niti lock 144 na bilo kojoj postavci.

Idealan monitor do 120hz max ali bn na debelo ali cete imati uvijek iznad 100 fpsa, lock necete drzati na 144nikad pa niti na 120 konstantno ali cete biti blizu tih 120 fpsa rekao bih nekih 90% vremena

Pomak na rezoluciji 1920x1200 identican scenarij.

Pomak na 2560x1440 skoro pa identican scenarij u broju slicica u seknudi samo je gpu usage nesto veci ali i na ultra ima padove ispod 99% i to svako malo.

3440x1440 bn sve do high detalja u tom slucaju garantiran 100fps lock

Na ultra detaljima grafa gotovo konstantno na 99% 100hz monitor idealan za ovu rezoluciju... ako pustite fps nece biti bn-a ali racunajte da na ovoj rezoluciji je polako grafa bn opet 1080ti nema smisla jer ce mi davat preformanse mozda par postotaka vise u odnosu na gtx 1080 jer ce je Ryzen kocit.

Suma sumarum maksimalan monitor do 120hz bez obzira na kojoj rezoluciji igrali, idealan do 100hz u kombinaciji s cim vecom rezolucijom.

Ako uzimate novu konfu s Ryzenom prvo gledajte koji monitor imate jer ako imate FHD 144hz monitor tada vam je isti racku imali gtx 1070 ili 1080 jer cete dobivati isto to je eto otprilike koliko Ryzen koci.

13 godina

Za 144hz gaming uz gtx 1080 BF1 MP 1080p ti treba 8700k na 5ghz a i s njim ces imati dropove, AMD nema sta traziti za 1080p 144hz trenutno zbog snage IPC-a

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
chaselol kaže...

Za 144hz gaming uz gtx 1080 BF1 MP 1080p ti treba 8700k na 5ghz a i s njim ces imati dropove, AMD nema sta traziti za 1080p 144hz trenutno zbog snage IPC-a

no ne samo ti vec ti je apsolutno isto imao ti 1070 ili 1080 obje ce ti dati jednak broj slicica sekundi na toj rezoluciji dakle treba pazit radi evetnualne ustede na gpu. Ovo govorim za bf1 ne za druge naslove.

Takoder vecina spominje 60hz gaming na Ryzenu sto je neispravno... Bilo kome mogu reci slobodno uzimite 100-120hz monitor i biti cete okey od gtx 1070 pa sve do 1080.. Bn-a ce biti ali cete imati 100 ili 120 lock ukoliko sami gpu nebude bn jer ovo ovisi od naslova do naslova

16 godina
odjavljen
toxic kaže...

Idemo sada jednom  za svagda razbiti i svaku sumnju u BN Ryzena.

BF1 multiplayer s 64 igraca u svim slucajevima.

Dakle moj novi Ryzen na 4.1ghz i rami na 3000mhz s gtx 1080 grafickom.

unlockan fps

1920 x 1080 rezolucija. Ryzen ovdje bilo od low pa bilo do ultra nema jednostavno što tražiti ne drzi niti lock 144 na bilo kojoj postavci.

Idealan monitor do 120hz max ali bn na debelo ali cete imati uvijek iznad 100 fpsa, lock necete drzati na 144nikad pa niti na 120 konstantno ali cete biti blizu tih 120 fpsa rekao bih nekih 90% vremena

Pomak na rezoluciji 1920x1200 identican scenarij.

Pomak na 2560x1440 skoro pa identican scenarij u broju slicica u seknudi samo je gpu usage nesto veci ali i na ultra ima padove ispod 99% i to svako malo.

3440x1440 bn sve do high detalja u tom slucaju garantiran 100fps lock

Na ultra detaljima grafa gotovo konstantno na 99% 100hz monitor idealan za ovu rezoluciju... ako pustite fps nece biti bn-a ali racunajte da na ovoj rezoluciji je polako grafa bn opet 1080ti nema smisla jer ce mi davat preformanse mozda par postotaka vise u odnosu na gtx 1080 jer ce je Ryzen kocit.

Suma sumarum maksimalan monitor do 120hz bez obzira na kojoj rezoluciji igrali, idealan do 100hz u kombinaciji s cim vecom rezolucijom.

Ako uzimate novu konfu s Ryzenom prvo gledajte koji monitor imate jer ako imate FHD 144hz monitor tada vam je isti racku imali gtx 1070 ili 1080 jer cete dobivati isto to je eto otprilike koliko Ryzen koci.

Tako je, jer BF1 je jedina igra na svijetu

chaselol kaže...

Evo još jednog tko ne zna što je IPC, ryzen ima isti IPC kao intel, samo manju max frekvenciju jedne jezgre.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina

Ryzen IPC ~ Haswell, uz brzi ram dobijas beneficije no ne i veci IPC jer to je uvijek isto, uz pomjeranje frekvencije, vise se odradi.

Stavi rajzena i skylake na 4ghz i testriaj single core bencheve i vidjeces da ima razlike.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
protjeran
chaselol kaže...

ajde nakon 6 godina da smo vidjeli jednu pametnu od tebe 

naravno ne možeš ti protiv sebe, pa je prvi dio rečenice malo manje pametan 

17 godina
Jakovp kaže...

Tako je, jer BF1 je jedina igra na svijetu

Nije jedini, identicno se ponasa gotovo svaki noviji MP naslov.

Destiny2, COD WW2 itd...

16 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ryzen IPC ~ Haswell, uz brzi ram dobijas beneficije no ne i veci IPC jer to je uvijek isto, uz pomjeranje frekvencije, vise se odradi.

Stavi rajzena i skylake na 4ghz i testriaj single core bencheve i vidjeces da ima razlike.

Opet nebuloze pises, visi je ipc nego kod haswell-a, jako je blizu sky/coffee/kaby-u, zaostaje u igrama zbog 20% nizeg takta i sjebane kominikacije medju jezgrama, ne zbog ipc-a.

17 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...

Opet nebuloze pises, visi je ipc nego kod haswell-a, jako je blizu sky/coffee/kaby-u, zaostaje u igrama zbog 20% nizeg takta i sjebane kominikacije medju jezgrama, ne zbog ipc-a.

Rekao bih da je samo zbog viseg takta nego, imas li gdje link za ovo boldano da si malo citam?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice