Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.252.305
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Zen CPU
Stjepanj kaže...
Ma tebi direktor intela donosi procesor osobno doma , pogotovo kad si uzimao tu starudiju od 50$, to je ekskluziva ide poseban tretman za takve forumaske render magove poput tebe!lp

Nemas pojma kak enterprise trziste funkcionira.

Stvarno, jel imas vise od 13 godina ili si lagao na profilu da te se shvaca ozbiljnije?

Po nacinu kak pises se dobije skroz drukciji dojam.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Nisam baš upućen ali nije li ovaj post pokazao da je ova prva grupa najviše profita donijela firmi, a u tu grupu uglavnom spadaju desktop, notebook I slično(osobni korisnici koliko shvaćam)? Serveri su ispod sa nemalom razlikom. Jesam što krivo shvatio?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Nisam baš upućen ali nije li ovaj post pokazao da je ova prva grupa najviše profita donijela firmi, a u tu grupu uglavnom spadaju desktop, notebook I slično(osobni korisnici koliko shvaćam)? Serveri su ispod sa nemalom razlikom. Jesam što krivo shvatio?

X3M kaže...

1. Client Computing Group (CCG) - 

1 - notebooks,

2 - 2-in-1 systems,

3 - desktops,

4 - tablets, and smartphones,

5 - wired and wireless connectivity products and mobile communication components. 

$32.2 billion revenues, 58.2% of the total, from the client computing group.
$16.0 billion revenues, 28.9% of the total, from the data center group.
$2.3 billion revenues, 4.2% of the total, from the Internet of things group.
$2.2 billion revenues, 3.9% of the total, from the software and services group.
$2.7 billion revenues, 4.9% of the total, from all other. 

Meni se čini da su desktopi tek jedna od 5 stavki koje čine CCG, a ti desktopi su onda podijeljeni na najmanje:

1 - uredski

2 - gejmerski

3 - radne stanice

4 - farme

Dakle, u najboljem slučaju radi se o podkategoriji 1/4 podkategorije 1/5.

prodajem jednu od mašina
12 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Ne znam što je farma, ali što su tamo serveri u drugoj kategoriji? 

I nije baš da možeš sigurno tvrditi da desktop ima četvrtinu uspjela u ovoj kategoriji. Jedna je od četiri, ali podatak da je i jedna četvrtina - nije baš vidljiv ovdje.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Ne znam što je farma, ali što su tamo serveri u drugoj kategoriji? 

I nije baš da možeš sigurno tvrditi da desktop ima četvrtinu uspjela u ovoj kategoriji. Jedna je od četiri, ali podatak da je i jedna četvrtina - nije baš vidljiv ovdje.

Gdje sam ja napisao da desktop ima "četvrtinu uspjela" (što god to bilo). Desktop je jedna od pet (5) kategorija.

S malo znanja o tome i gulganja može se doći do toga da kategorije 1 i 2 čine ogroman dio, kao i kategorija 5, što "Desktop" kao jednu od tih 5 kategorija tada postavlja u drugom svjetlu. U prodaji PC-a, po istraživanjima desktop je na 35%. U prodaji dekstopa "gejmerski" su na oko 35%.

http://jonpeddie.com/publications/pc_gaming_hardware_market_report

http://fortune.com/2016/06/09/pc-sales-are-worse-than-you-think/

http://www.techrepublic.com/blog/cracking-open/diy-desktops-are-dead-in-business-and-dying-in-the-home/

Nemamo nažalost skupa podatke, trebalo bi se baviti analizom, ali... otprilike se može nagađati.

prodajem jednu od mašina
13 godina
protjeran
AMD Zen CPU

meni se cini, ja mislim, nisam siguran, kaj ti mislis, bla bla, vidim ovi najglasniji "render aka Donald Trump magovi"(ansha, nixass) pucaju od znanja, toliko su me uvjerili, ma kad bolje promislim ponizili statistikama, brojkama informacijama o tome kaj su "cpu farme" a vidim i đepovi im pucaju od love cim kupuju te "polucrknute" xeone od 300kn! mladen, x3m i donekle tonci su jedino nesto konkretno napisali pa onda molim te iste( ne one gore magove) ili nekoga drugog da zavrsimo pricu koliko kosta jedna "farma" koliko je to isplativo i kad..

vidim i ovaj ford eleanor i Jakovp konstantno djele td pa valjda i oni neki "k" znaju, slobodno se decki pridruzite i pokazite to svoje "prikriveno znanje", nitko ne grize!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 16:58 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Spamate po svetoj AMD temi!

17 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Bok

samo da se javim malo s ostalim nostalgicarima

1 IBM ili Cyrix 200+ 1995 g.

2. Onteö Cpre2Duo E8400 2008 g.

Trenutno sam na Xeonu koji je prosle godine zamjenio i dalje radisnog E8400

nekon 8.5 godina red je da si obnovim, pa umjesto bratovog blizanca i/-6700K, odlucio sam ici na jeftinijeg AMD, oa ako Bog da

bit ce  to Ryzen. znaci pratim i cekam.

Par fotkica  :)

Nije mi rodendan danas!!
17 godina
Stjepanj kaže...

meni se cini, ja mislim, nisam siguran, kaj ti mislis, bla bla, vidim ovi najglasniji "render aka Donald Trump magovi"(ansha, nixass) pucaju od znanja, toliko su me uvjerili, ma kad bolje promislim ponizili statistikama, brojkama informacijama o tome kaj su "cpu farme" a vidim i đepovi im pucaju od love cim kupuju te "polucrknute" xeone od 300kn! mladen, x3m i donekle tonci su jedino nesto konkretno napisali pa onda molim te iste( ne one gore magove) ili nekoga drugog da zavrsimo pricu koliko kosta jedna "farma" koliko je to isplativo i kad..

vidim i ovaj ford eleanor i Jakovp konstantno djele td pa valjda i oni neki "k" znaju, slobodno se decki pridruzite i pokazite to svoje "prikriveno znanje", nitko ne grize!LP

ako te bas zanima radim za najveceg svjetskog "farmera" i ispred sebe na terminalu upravo gledam pozamasnu kolicinu servera (vece vrijednosti od gore navedenih cifri).

dobro znam kako funkcionira nabava enterprise hardvera na veliko a bome znam i kolko taj hardver kosta.

a tebe se nema kaj uvjeravat jer si ko papagaj.

btw kakve veze ima moj dzep? da mi privatno i treba, bez problema uz sve zivotne troskve svaki mjesec slozim dvije i7 konfe, ali nemam OCD i ne bacam drkicu na fraps ko neki, radije putujem po svijetu svaki mjesec.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 19:16 (nixass).
17 godina

Evo da probam malo opširnije, kad već Stjepanj zahtjeva :)

Za profit .. ako su troškovi razvoja jedne generacije zajednički (npr. Haswell) a ona obuhvaća desktop, -E i Xeon modele, to u praksi znači, karikirano, da istu stvar prodaju po 100-300$ (desktop) pa do preko 7.000 $ po komadu (Xeoni za 8-CPU servere). Nekako sumnjam da i na ovim najjeftinijim išta gube (čak škrtare i na pasti :)), a kako je materijalni trošak gotovo isti onda na Xeonima imaju stvarno pozamašan profit. Uz to su još tako fino podesili cijene da nema nekog izrazitog best-buya, a čak ni jednak broj jezgri na istom taktu ne košta jednako ako je za 2, 4 ili 8-CPU ploče. Na koncu, dobar primjer čiste politike je i taj da se i7 -E modeli ne mogu uparivati na nekoj dual-CPU ploči, iako vjerojatno nema tehnološkog razloga za to.

Za velike farme ne znam, vidio sam samo fotke ogromnih Googleovih hangara u koje vjerojatno stane na tisuće rackova (ormara) sa po desetak servera, pa kad se to malo pomnoži eto par desetaka ili koja stotina milijuna dolara samo u procesorima. Facebook, Apple, Microsoft, razni storage servisi ... sa svojim cloud uslugama isto ne oskudjevaju sa takvim hangarima, tako da se može pretpostaviti da su tu stvarno vrte milijarde.

Malo više sam se susretao sa render-farmama koje žive od iznajmljivanja CPU-snage za 3D-rendering. Ukratko, uploadaš file, odabereš procesora koliko ti se žuri :), platiš i downloadaš gotove slike.

Umanjena varijanta toga je par do 10-tak makina u nekom malom studiju ili kućnom uredu, sa najjačim i7 ili eventualno dual-CPU Xeonima ... ali to je prije kokošinjac nego prava farma :).

Pripadam toj zadnjoj skupini pa me zato i zanima cijela priča oko Zena, posebno Naples, iako bi i RyZen za 400-njak $ bio jako dobra solucija za jeftini render-slave. Koliko god zvuči neozbiljno, za naše uvjete je mainstream procesor zgodan izbor jer živimo u ... khm, gdje već živimo, pa ga kad zastari možeš prodati ili bar pokloniti, dok sa nekim starim Xeonom nemaš kud.

13 godina

Ti mislis da ce to Stjepko procitati? Taj ce lupiti TD cisto iz principa jer nije imao AMD proc bar 5 mozda i vise godina 

Samo kad se sjetim kad je hvalio ono malo govance g3258 i uzdizao ga iznad svega 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 19:32 (chaselol).
17 godina
AMD Zen CPU

U iščekivanju koliko da vas oderu, pripremili su vam wallpapere

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
17 godina
chaselol kaže...

Ti mislis da ce to Stjepko procitati? Taj ce lupiti TD cisto iz principa jer nije imao AMD proc bar 5 mozda i vise godina 

A eto, pokušavam slijediti Dragine upute za kvallitetno diskutiranje ... ako sam previše zaspamao nadajte se da cijela priča sa Zenom uspije, imat ću manje vremena za laprdanje na forumu :)

17 godina
odjavljen
Mladen kaže...

Evo da probam malo opširnije, kad već Stjepanj zahtjeva :)

Za profit .. ako su troškovi razvoja jedne generacije zajednički (npr. Haswell) a ona obuhvaća desktop, -E i Xeon modele, to u praksi znači, karikirano, da istu stvar prodaju po 100-300$ (desktop) pa do preko 7.000 $ po komadu (Xeoni za 8-CPU servere). Nekako sumnjam da i na ovim najjeftinijim išta gube (čak škrtare i na pasti :)), a kako je materijalni trošak gotovo isti onda na Xeonima imaju stvarno pozamašan profit. Uz to su još tako fino podesili cijene da nema nekog izrazitog best-buya, a čak ni jednak broj jezgri na istom taktu ne košta jednako ako je za 2, 4 ili 8-CPU ploče. Na koncu, dobar primjer čiste politike je i taj da se i7 -E modeli ne mogu uparivati na nekoj dual-CPU ploči, iako vjerojatno nema tehnološkog razloga za to.

Za velike farme ne znam, vidio sam samo fotke ogromnih Googleovih hangara u koje vjerojatno stane na tisuće rackova (ormara) sa po desetak servera, pa kad se to malo pomnoži eto par desetaka ili koja stotina milijuna dolara samo u procesorima. Facebook, Apple, Microsoft, razni storage servisi ... sa svojim cloud uslugama isto ne oskudjevaju sa takvim hangarima, tako da se može pretpostaviti da su tu stvarno vrte milijarde.

Malo više sam se susretao sa render-farmama koje žive od iznajmljivanja CPU-snage za 3D-rendering. Ukratko, uploadaš file, odabereš procesora koliko ti se žuri :), platiš i downloadaš gotove slike.

Umanjena varijanta toga je par do 10-tak makina u nekom malom studiju ili kućnom uredu, sa najjačim i7 ili eventualno dual-CPU Xeonima ... ali to je prije kokošinjac nego prava farma :).

Pripadam toj zadnjoj skupini pa me zato i zanima cijela priča oko Zena, posebno Naples, iako bi i RyZen za 400-njak $ bio jako dobra solucija za jeftini render-slave. Koliko god zvuči neozbiljno, za naše uvjete je mainstream procesor zgodan izbor jer živimo u ... khm, gdje već živimo, pa ga kad zastari možeš prodati ili bar pokloniti, dok sa nekim starim Xeonom nemaš kud.

Pogotovo jer nas za render prisiljavaju licencama da bude jedna mašina s milijun jezgara, a takav CPU košta kišu novaca pa nema bježanja na jeftine i7-Extreme od 1-2 tisuće eurića koji se k tome i overclockaju za razliku od Xeona.

prodajem jednu od mašina
17 godina
Tonči kaže...

Pogotovo jer nas za render prisiljavaju licencama da bude jedna mašina s milijun jezgara, a takav CPU košta kišu novaca pa nema bježanja na jeftine i7-Extreme od 1-2 tisuće eurića koji se k tome i overclockaju za razliku od Xeona.

Tu je Cinema4D ok sa svojim TeamRenderom, a posebno V-Ray koji već u osnovnom paketu (800€) ima 5 nodeova za distributed rendering, a daljnjih 5 za 250€, tako da sam tu često u nedoumici ... jedan oc-ani i7-E ili dual-Xeon.

Plug-in (integrirani GUI za V-Ray) inače radi Laublab iz Beča, za razliku od ostalih aplikacija koje su direktno pod Chaosom. Da budem ontopic :) ... tu bi baš dobro sjeli Ryzen ili Naples, a ako sve bude prema najavama, ni hlađenje oc-anih neće biti problem.

12 godina
odjavljen
@nixass

Ne trebaš svaki mjesec izdvajati soma dva eura, dovoljno ti je jednom u godinu-dvije. Ovisno o apetitu dakako. Mislim kad već tvrdiš da možeš. Ako ti nije napeto - onda ok. Ali vidim da ti gejmanje nije "strano" pa kad već imaš mogućnost, why the f not... 

A to za putovanje, a čuješ, netko nema mogućnost otputovati jer ima familiju, bebu, posao koji ne dozvoljava izbivanja... Takvi umjesto na putovanje, vole bacati na druge stvari, od kojih je nabijanje sličica jedna od...

Što se tiče naše teme... imam loš osjećaj i nadam se da me vara. Razum mi govori da bi AMD, ako ima jako konkurentan proizvod, to razglasio na sva zvona, bili bi uvjerljiviji... mene nisu uspjeli uvjeriti i nisu tako ni zvučali. Ali najiskrenije bi htio da me osjećaj vara... Volio bih da sutra možemo piknuti i7-like cpu za nekih 1500-2000 kn. A ne da moram nabavljati iz Amerike :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 20:53 (eywa33).
13 godina
protjeran
nixass kaže...
Stjepanj kaže...

ako te bas zanima radim za najveceg svjetskog "farmera" i ispred sebe na terminalu upravo gledam pozamasnu kolicinu servera (vece vrijednosti od gore navedenih cifri).

dobro znam kako funkcionira nabava enterprise hardvera na veliko a bome znam i kolko taj hardver kosta.

btw kakve veze ima moj dzep? da mi privatno i treba, bez problema uz sve zivotne troskve svaki mjesec slozim dvije i7 konfe, ali nemam OCD i ne bacam drkicu na fraps ko neki, radije putujem po svijetu svaki mjesec.

Jebe se meni i to doslovno di, sta ti radis(i bilo tko drugi), kamo putujes i na sta trosis novce i u sta trenutno buljis, mene zanimaju informacije, ako vec pametujes onda napisi neki k jer do sad na forumu od tebe nisam procitao ni jedne pametne, spominjes stalno mene, birtije i djecunaporan si s tim u 3pm...i nemoj nama(ocigledno namjenjeno iskljucivo samo meni jer imas nesto protiv mene) kenjati u "inkognito modu" o bacanju drkice dok gledam u fraps kao neki jer eto ti mislis za sebe da radis nesto "vrijednije" putujes ma zamisli(ti jedini na cijelom svijetu). Nemas yebenog pojma sta ja ili itko drugi radi van foruma(niti bi te trebalo biti) zato sljedeci put napisi nesto konkretno o temi o kojoj velis da toliko znas, gledas, radis tamo ili sta vec...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
eywa33 kaže...
@nixass

Ali vidim da ti gejmanje nije "strano" pa kad već imaš mogućnost, why the f not... 

ne vjerujem u kupovanje novih komponent za potrebe igranja (eventualno graficka), ista stvar ko i sa novim autima. dok mi s druge strane nisu jasni neki koji zbog lose kodiranog game enignea seru po cijelim arhitekturama procesora i trose bogatstva jer im je GPU usage pao ispod 97%.

za moje potrebe je i 3-4 godine star high end (ploca i CPU)i vise nego dosta (csgo, l4d2, diablo2, starcraft2, civ serijal, tu i tamo neki racing sim..), isto tako ne vjerujem u maxiranje grafickih settingsa jer se moje gejmanje ne svodi na divljenje grafici nego - igranje :D

ova prva konfa iz potpisa je i vise nego sposobna za igranje svih mogucih naslova iducih godinu-dve, na drugoj treba samo graficku promijenit al sestra ju koristi za autocad tak da nema smisla, cak bi ju i downgradeao zbog manje potrosnje.

dodjem cesto u napast kupit novu platformu al onda vidim da je napredak sa OCanog 5 godina starog 6/12 Xeona u odnosu na stock i7 3770k mozda 15ak% posto u korist i7, sto stvarno nema nikakvog opravdanja za trosak.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 21:44 (nixass).
17 godina
Stjepanj kaže...
nixass kaže...
Stjepanj kaže...

Jebe se meni i to doslovno di, sta ti radis(i bilo tko drugi), kamo putujes i na sta trosis novce i u sta trenutno buljis, mene zanimaju informacije, ako vec pametujes onda napisi neki k jer do sad na forumu od tebe nisam procitao ni jedne pametne, spominjes stalno mene, birtije i djecunaporan si s tim u 3pm...i nemoj nama(ocigledno namjenjeno iskljucivo samo meni jer imas nesto protiv mene) kenjati u "inkognito modu" o bacanju drkice dok gledam u fraps kao neki jer eto ti mislis za sebe da radis nesto "vrijednije" putujes ma zamisli(ti jedini na cijelom svijetu). Nemas yebenog pojma sta ja ili itko drugi radi van foruma(niti bi te trebalo biti) zato sljedeci put napisi nesto konkretno o temi o kojoj velis da toliko znas, gledas, radis tamo ili sta vec...lp

kad pocnes tupiti o necemu i propitkavati (pa makar i retoricno), naravno da cu odgovorit (a ocito te zulja moja jeftina nesposobna konfa).

na kompu ne radim nista vrijednije, samo ne izvodim od toga znanstvenu fantastiku ko ti.

nigdje se nisam hvalio da znam o tome (makar eto, kad pitas, znam, al ti je 100x vec receno) al tebi na jedno uho unutra, na drugo van, bez volje da procitas i shvatis.

btw, volim kad se uzrujas i onda pises jos vece nepovezane nebuloze sa obaveznim nervoznim lp na kraju :)

nemam pojma kaj radis, nit me briga, al me briga kad pises gluposti bez poante i cilja

17 godina
eywa33 kaže...

Što se tiče naše teme... imam loš osjećaj i nadam se da me vara. Razum mi govori da bi AMD, ako ima jako konkurentan proizvod, to razglasio na sva zvona, bili bi uvjerljiviji... mene nisu uspjeli uvjeriti i nisu tako ni zvučali. Ali najiskrenije bi htio da me osjećaj vara... Volio bih da sutra možemo piknuti i7-like cpu za nekih 1500-2000 kn. A ne da moram nabavljati iz Amerike :)

Razum ostavi po strani,bolje koristi čistu logiku sasvim dovoljno su pokazali to sigurno dakle Preview.Sve ostalo je velikim igračima odavno poznato, zaboravljaš ko je bio šef AMD Zen tehnikalija za to je prvi link.Drugi link je sam po sebi jasan, dakle Kineski posao koji je zapravo baziran oko RyZen procova, i da tu su Jabučari kaj drugo itd ima toga još kaj i nije navedeno u toj temi.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/amd-zen-arhitektura-cetvrtom-kvartalu-2016-godi/230196.aspx?page=3&jumpto=4786664&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-vlak-napokon-krece-pravom-smjeru/238615.aspx

Skok AMD-ovih dionica je prilično visok, trenutno su na 11.5 dolara pa ko je kupio dok su išle(mutni mešetarski poslovi) samo za 1.8 dolara taj je zaradio koš love.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 21:55 (rambox).
17 godina
odjavljen
nixass kaže...
eywa33 kaže...
@nixass

Ali vidim da ti gejmanje nije "strano" pa kad već imaš mogućnost, why the f not... 

ne vjerujem u kupovanje novih komponent za potrebe igranja (eventualno graficka), ista stvar ko i sa novim autima. dok mi s druge strane nisu jasni neki koji zbog lose kodiranog game enignea seru po cijelim arhitekturama procesora i trose bogatstva jer im je GPU usage pao ispod 97%.

za moje potrebe je i 3-4 godine star high end (ploca i CPU)i vise nego dosta (csgo, l4d2, diablo2, starcraft2, civ serijal, tu i tamo neki racing sim..), isto tako ne vjerujem u maxiranje grafickih settingsa jer se moje gejmanje ne svodi na divljenje grafici nego - igranje :D

ova prva konfa iz potpisa je i vise nego sposobna za igranje svih mogucih naslova iducih godinu-dve, na drugoj treba samo graficku promijenit al sestra ju koristi za autocad tak da nema smisla, cak bi ju i downgradeao zbog manje potrosnje.

dodjem cesto u napast kupit novu platformu al onda vidim da je napredak sa OCanog 5 godina starog 6/12 Xeona u odnosu na stock i7 3770k mozda 15ak% posto u korist i7, sto stvarno nema nikakvog opravdanja za trosak.

Ja mislim da je kupovanje bilo čega osim hrane jednako besmisleno. :P Al' stvarno. Recimo, vozim se u vrlo jeftinom autu i skroz mi je dobar, odveze me od A do B full dobro. :)

Inače, ovo podebljano najčešće rade oni koji ne razumiju kako softver uopće i igre rade, a kamoli da bi mogli napisati neku. Problem je u poznatom hrvatskom birtijskom pametovanju; zemlja je ovo s najviše nogometnih trenera, programera, političara, pilota, liječnika, biologa, epidemiologa... svega po glavi stanovnika. :)

prodajem jednu od mašina
16 godina
ford eleanor kaže...
    igrice

igrice, buci-buci moja cakina bebice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 22:39 (rokonja).
17 godina
AMD Zen CPU

Alo, nije Razum nego Ryzen.

Twitter: @191x7
9 godina
rambox kaže...
....

Skok AMD-ovih dionica je prilično visok, trenutno su na 11.5 dolara pa ko je kupio dok su išle(mutni mešetarski poslovi) samo za 1.8 dolara taj je zaradio koš love.

tuga je šta se znalo da će skoćit još kad je bilo oko 2.20$ samo stas kad mi hrvati nemamo para za uložit ni kad se zna da se nemože propast , ako zen bude dobar ide to još do 50$ .

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 23:18 (dabar_solta_V2).
17 godina
Tonči kaže... 

Ja mislim da je kupovanje bilo čega osim hrane jednako besmisleno. :P Al' stvarno. Recimo, vozim se u vrlo jeftinom autu i skroz mi je dobar, odveze me od A do B full dobro. :)

Inače, ovo podebljano najčešće rade oni koji ne razumiju kako softver uopće i igre rade, a kamoli da bi mogli napisati neku. Problem je u poznatom hrvatskom birtijskom pametovanju; zemlja je ovo s najviše nogometnih trenera, programera, političara, pilota, liječnika, biologa, epidemiologa... svega po glavi stanovnika. :)

Ja sam uvjeren da je ovo u svakoj zemlji, u svakom gradu tako. Ne znam zašto misliš da je samo kod nas tako. Prije bih rekao da samo ljudi kod nas misle da je samo kod nas tako.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Jebemti, svako jutro otvorim ovu temu u nadi da ima nekih novih informacija o procesoru a ono same ol' shit...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
hrvooje kaže...

Ja sam uvjeren da je ovo u svakoj zemlji, u svakom gradu tako. Ne znam zašto misliš da je samo kod nas tako. Prije bih rekao da samo ljudi kod nas misle da je samo kod nas tako.

Jer mi je to nezamislivo glupo pa se nadam da baš narod nije tako nezamislivo glup. :P

Nego, kupuješ li ti Zen? Ili čekaš Zen 2 kao Friday ?

prodajem jednu od mašina
14 godina
AMD Zen CPU

Čekam snijeg pa da ga koristim za hladenje.

9 godina
AMD Zen CPU

evo jedan 9590 1minuta 55 sek (koji ne moze radit ni na stoku) na 150 samplova.

15 godina
dabar_solta_V2 kaže...

evo jedan 9590 1minuta 55 sek (koji ne moze radit ni na stoku) na 150 samplova.

zalosno

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice