Sony Xperia U

poruka: 2.057
|
čitano: 768.752
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia U

Ima tko tko je voljan da mi roota GB?

Windowsi mi ne zele usnimiti adb drivere

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 23:04 (creativeone).
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...
ajde posto je vrijeme darivanja odat cu vam malu tajnu kako da ics ne steka...morate imat root i instalirat cwm...kad udete u cwm napravite wipe cache i rebootajte...radit ce savrseno bar 10 sati, i tako cim osjetite lagg to napravite....sad koristim cm9 pa ne moram to radit no nesto je sony gadno usrao kad je radio ics...
svejedno uz sve to i dalje preporucam ics...pogotovo kad uz njega instalirate CM9 onak samo na probu pa ostanete na njemu zauvijek

Imam rootan ICS,kako da stavim taj CM9? Imam onaj flash tool al kako šta napravit ja nemam pojma,moš objasnit?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
15 godina
Moraš otključati bootloader da bi mogao staviti CM9
robimarko@gmail.com
15 godina
Sony Xperia U
Install instructions:
first time
- power off the phone:
- hold vol+ and plug usb to boot into fastboot (blu led)
- fastboot flash boot boot.img (from cm10 zip)
- fastboot reboot
- enter recovery, on boot led will be violet for 3'', during this period press vol+
- flash rom zip
- flash gapps zip
- wipe
- reboot

ovaj postupak vrijedi i za CM9...i kad dodete do fastboot flash boot boot da se ne zezate sa tim pisanjem jednostavno ubacite boot.img datoteku iz zip fajla koji dobijete kad skinete rom u mapu flashtool i onda u njemu kliknete na fastboot, na desnoj strani 2 opcija po redu i pisat ce vam u logu da je sve zavrsilo to traje 2 sekunde
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...
Install instructions:
first time
- power off the phone:
- hold vol+ and plug usb to boot into fastboot (blu led)
- fastboot flash boot boot.img (from cm10 zip)
- fastboot reboot
- enter recovery, on boot led will be violet for 3'', during this period press vol+
- flash rom zip
- flash gapps zip
- wipe
- reboot

ovaj postupak vrijedi i za CM9...i kad dodete do fastboot flash boot boot da se ne zezate sa tim pisanjem jednostavno ubacite boot.img datoteku iz zip fajla koji dobijete kad skinete rom u mapu flashtool i onda u njemu kliknete na fastboot, na desnoj strani 2 opcija po redu i pisat ce vam u logu da je sve zavrsilo to traje 2 sekunde

Ništa od te ljubavi,radije ću ostat na stocku. Jbg,ako ikako moš napiši na Hrvatskom (znam engleski al ovo je kompjuterski engleski a to me yebe) da razumijem,da si mogu flashat CM9 sa Odinom. Hvala. 

EDIT: Ovako,imam pitanje. imam Samsung Galaxy Mini,nešto je bilo riknulo i kad je moj tata odnjeo na popravak ovaj mu je flasho Android 2.3.6. i od tada ne prepoznaje ga ni Kies,nemožemo ga ni rootat nemožemo ništa,šta mu je? Kako ga rootati kad ga ni Kies ne očitava?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 12:42 (filipvk1000).
13 godina
protjeran
Sony Xperia U

vratio se ja na stock gingerbread...nakon ics b pa b.54 pa c, gb je potvrđeno najbrzi od ta 4...mozda nema animacije kao ics, i dosta je spartanski ali lakse se naviknuti na bateriju bez %, walkman aplikaciju i sl, nego se naviknuti na to da nakon sto odg na poziv moram cekati bar 3 sek da on meni dopusti da pocnem razg...ics mozda je fluidniji, ali definitivno nije brzi...kam na gb je nesto cudesno nakon 2 mj ics-a...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 9:48 (Matijasever).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U
sa CM9 imas i brzinu i animacije
danas je pusten firedroid 1.2...baziran na fxp 152...zadnji put kad sam ga koristio bila je to neka alpha verzija koja je stalno restartala mobitel...al u onih pola sata kolko sam ga koristio vidio sam da je to rom s najvise opcija do sad...i radi sa stock .54 kernelom tako da vi sa zakljucanim bootloaderom mozete uzivat u ovom romu...

znam da je sonyjev softwer sranje al nemrete mi na dual core mobitelu imat android napravljen za 600 mhz krntije...makar probajte firedroid nemate sta izgubit, odlican je jer nije baziran na nekom sony romu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Malo glupo pitanje,kako se prave mape na pocetnom zaslonu?na gb sam mogao al na ics? nemogu nikak to nac {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
domac5 kaže...
sa CM9 imas i brzinu i animacije
danas je pusten firedroid 1.2...baziran na fxp 152...zadnji put kad sam ga koristio bila je to neka alpha verzija koja je stalno restartala mobitel...al u onih pola sata kolko sam ga koristio vidio sam da je to rom s najvise opcija do sad...i radi sa stock .54 kernelom tako da vi sa zakljucanim bootloaderom mozete uzivat u ovom romu...

znam da je sonyjev softwer sranje al nemrete mi na dual core mobitelu imat android napravljen za 600 mhz krntije...makar probajte firedroid nemate sta izgubit, odlican je jer nije baziran na nekom sony
prije ove xperije sam imao galaxy s...isprobao sve moguce custom rom-ove i svi su imali neke problemcice, bug-ove itd...siguran sam da i svi ti imaju svoje musice...stock gb je po meni jedini rom koji stvarno radi kako treba...iako, kao sto kaze, to je rom za mob od 600mhz, ali to nam je ponudjeno...kad bolje gledam, od silnih mobitela, ne znam sta bi me stvarno zadovoljilo...iphone me jak privlaci i bio sam blizu da ga nabavim, ali me sprijecio taj njegov ios koj ima previse restrikcija, ekrani preko 4 incha me ne zanimaju...zao mi je sto nisam uzeo xperiu P...mozda taj andreno nesto bolje vrti...ali kad sam vidio da xperia S znaci dualcore 1.5ghz steka pri otvaranju poruka, onda stbarno ne znam sta se moze izabrati...na trzistu ima svega i nicega...nakon ove xperie samo nexus 4 dolazi u obzir...
15 godina
Sony Xperia U
a vidi to je do sonyjevog softwera a ne do hardwera...aplikacije za dialer,imenik,
poruke su im koma, dok se od cyanogen moda se otvaraju normalnom brzinom...ovaj firedroid zasad jos ne moze snimat video...mozda te restrikcije kod iOs-a i nisu tako lose jer bar im OS radi besprijekorno cak i na 600 mhz iphoneu 3GS

neko je gore pito kako se rade mape...stavis npr. 2 ikone na homescreen i jednu dovuces do druge tako da se spoje i onda ce nastat mapa
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia U
ŽIVOT je kao pozornica, dođeš, vidiš, odeš. .
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

bas me zanima jel radi xLoud na CM9 kad flasham to...pise da bi trebo radit na svakom uredaju no meni na CM9 ne radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
domac5 kaže...

bas me zanima jel radi xLoud na CM9 kad flasham to...pise da bi trebo radit na svakom uredaju no meni na CM9 ne radi

Daj mi reci koji kernel i gdje da skinem za CM9 ?

14 godina
neaktivan
Jednostavno galaxy s II i to je to.telefon odlican a i softwer na njemu
15 godina
Sony Xperia U
kad skines npr. najnoviji fxp 152 otvori zip i unutra je boot datoteka... to je kernel i njega ces prebacit u flashtool mapu

evo flashao sam maloprije ligux rom baziran na fxp 152...predobar je, nije kao aokp koji ima dosta bugova(za par dana izlazi nova verzija aokpa baziranog na fxp 152) al ima vecina opcija kao na aokpu u predobar status bar
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
domac5 kaže...
kad skines npr. najnoviji fxp 152 otvori zip i unutra je boot datoteka... to je kernel i njega ces prebacit u flashtool mapu

evo flashao sam maloprije ligux rom baziran na fxp 152...predobar je, nije kao aokp koji ima dosta bugova(za par dana izlazi nova verzija aokpa baziranog na fxp 152) al ima vecina opcija kao na aokpu u predobar status bar

Upravo sam i ja na LIGUXU... izgleda u isto vrijeme flashali {#}

Instalirao ACID V6.0 i walkman player(njegov) i baca FC kada upalim kroz walkman neku glazbu - Sound enhacements has stopped, ili tako nesto. ??

15 godina
Sony Xperia U
ma nezz nisam ni probavao ni necu
jesi primjetio da je zvuk na liguxu puno jaci nego na obicnom CM9? bas ko da je xLoud ukljucen
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
domac5 kaže...
ma nezz nisam ni probavao ni necu
jesi primjetio da je zvuk na liguxu puno jaci nego na obicnom CM9? bas ko da je xLoud ukljucen

Nisam baš siguran.. meni je varirao zvuk pri jednoj pjesmi - kao da sa 100% ide na 40% pa na 100%... losi driveri... ceka se valjda fix acid-a v6.0 onda ce to tek da bude rokacina! a do tad FC j**** moram da gledam {#}

15 godina
Sony Xperia U
a ti si odma flashao acid? nisi probao zvuk bez acida?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
domac5 kaže...
a ti si odma flashao acid? nisi probao zvuk bez acida?

Probao sam, i navedeno se dešava.. mada je zanimljivo skinuo sam pjesmu (elitni odredi - ne koči - 320kbps - najbolja kvaliteta!!!!) i zvuk je katastrofalan - bez sound mod-a.. kao da pada kiša, dok puštajući sa youtube-a istu pjesmu zvuk je idealan..

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 16:21 (Prilika).
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Ovaj XU nema budučnosti.
Podrška na XDA-u gotovo i nema.. vrlo slab odaziv u vezi izrade romova. Prije ovog sam imao samsunga i imao je toliko custom romova da se nisam mogao odlučiti.

ICS na ovom mobitelu jednostavno ne funkcionira.... čitao sam strane forume i svi su popljuvlai ics... jedino ovdje ga šaka ljudi hvali na sve strane.... i to oni koji imaju custom romove...a ti custom romovi uvijek imaju bugove -nije to to.

Eventualno ću rootat GB.... no, ne vjerujem da ću mob zadržati... budem uzeo nekog samsunga ili htc, koji će radit kako spada.
Zbilja šteta što je Sony unakazio ovaj super mob.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 17:04 (creativeone).

0 1 hvala 0
15 godina
mersimh kaže...
Jednostavno galaxy s II i to je to.telefon odlican a i softwer na njemu

bravo, kako si to samo zakljucio...usporedujes mobitel koji je u svoje vrijeme kostao 4500 kn a sad ga nema ispod 2000 polovan i xperia koja je nova 1700 a polovna 1300 max...i naravno samsung i sony su nebo i zemlja

creativeone kaže...

Ovaj XU nema budučnosti.
Podrška na XDA-u gotovo i nema.. vrlo slab odaziv u vezi izrade romova. Prije ovog sam imao samsunga i imao je toliko custom romova da se nisam mogao odlučiti.

ICS na ovom mobitelu jednostavno ne funkcionira.... čitao sam strane forume i svi su popljuvlai ics... jedino ovdje ga šaka ljudi hvali na sve strane.... i to oni koji imaju custom romove...a ti custom romovi uvijek imaju bugove -nije to to.

Eventualno ću rootat GB.... no, ne vjerujem da ću mob zadržati... budem uzeo nekog samsunga ili htc, koji će radit kako spada.
Zbilja šteta što je Sony unakazio ovaj super mob.

nisu svi custom romovi puni bugova...meni osobno je bugovitiji sonyjev rom nego custom romovi...CM9 ce uskoro bit kompletno bez bugova i onda ce to bit to...i sad je odlican al ne radi snimanje videa

a romovi bazirani na sonyjevom romu su druga prica...napumpani skriptama bore se sa losim ram managmentom koji je sony napravio i onim katastrofa aplikacijama...imenik i dialer koji se moraju otvarat u sekundi otvaraju se po 5 sekundi i to je nedopustivo

zasad je xda takav kakav je, ST Ericsson U8500 chipset nije bas popularan chipset medu tim developerima i jako malo ima onih koji su uopce vrijedni spomena

15 godina
Sony Xperia U

ma samo neka oni srede do kraja CM 9.1 i u budućnosti još izbace CM 10 i ja zadovoljan, ne treba mi ništa više.

I nije baš istina da nema romova, donedavno je bilo više romova za Xperiu U nego za Xperiu P, neznam kakvo je sad stanje...

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U
Na XDA su trenutno dva custom GB roma i ima ih dost ICS. Radje bih stavio neki poboljšani GB, nego ICS sa bugovima.
Mob sam ujedno uzeo zbog kamere, a pogotovo zbog snimanja..a to ne radi na custom romovima bas i ne radi kako spada.. ili uopce nemaju tu funkciju kamere.

Nadam se da će izaci kakav ICS, a da osnovne funkcije mobitela rade kako spada. :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

S kojim vi to programom stavljate custom ROM-ove? Jel se to može s Odinom ili flashtoolom? flashtool sam koristio samo za root pa neznam,može li mi ko u kratkim crtama objasniti kako flashati neki custom ROM (npr CM9),evo kako bi izgledalo:

link custom ROM-a

upute za flashanje (po mogučnosti što jednostavnije i što detaljnije a i pomogučnosti na hrvatskom),stvarno želim staviti custom ROM al preko nekog GUI alata jer se ne usudim ono kad gasim mobitel pa ulazim u neke recovery i te gluposti

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U
e to je jedini nacin na sony mobacima...iako nisam nikad vidio da se custom rom na samsungu instalira preko odina....
sta ti vrijede upute na hrvatskom?
jednostavnije je kad su upute na engleskom jer recovery je na engleskom
cwm=recovery, na xda forumu ih ima malo more za instalirat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tko želi može isprobati novi leakani Xperia launcher
http://www.mediafire.com/?q2p9gptkcls7qw2
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...
e to je jedini nacin na sony mobacima...iako nisam nikad vidio da se custom rom na samsungu instalira preko odina....
sta ti vrijede upute na hrvatskom?
jednostavnije je kad su upute na engleskom jer recovery je na engleskom
cwm=recovery, na xda forumu ih ima malo more za instalirat

koji,preko flashtoola? ej,našo sam ovo,pa me zanima dali to radi i da li ste vi tako radili: http://www.teq2day.com/2012/08/how-to-flash-your-xperia-devices-using.html

15 godina
Sony Xperia U
vidi custom romovi se flashaju iz recoverya a sluzbeni firmwarei i kerneli preko flashtoola i to je jedina namjena flashtoola...
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...
vidi custom romovi se flashaju iz recoverya a sluzbeni firmwarei i kerneli preko flashtoola i to je jedina namjena flashtoola...

Aha,de ja tražim ko konj po google-u i nemogu nać kako staviti custom ROM na xperiu U,ajd daj bar link ili pokušaj ako imaš vremena objasnit ili bilo ko da objsni,stvarno želim naučiti kako..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice