Napokon +1
Stvarno čitam i vidim da previše reagirate. Škripi poklopac (kupi maskicu), nije isitina da ne hvata tipke NIKADA iz prve. Fotić je čisto u redu. Štekanje riješite restartiranjem tehničkih postavki (tako sam ja riješio i sada radio smooth).
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Napokon +1
Stvarno čitam i vidim da previše reagirate. Škripi poklopac (kupi maskicu), nije isitina da ne hvata tipke NIKADA iz prve. Fotić je čisto u redu. Štekanje riješite restartiranjem tehničkih postavki (tako sam ja riješio i sada radio smooth).
Imam futrolu...ljepse mi je drzati koznu futrolu nego gumenu masku. Nisam rekao da ne hvataju nikad, ali morate priznati da je to mana mobitela. Probajte Xperiu U. Na njoj nema sanse da mozete pogrijesiti. Slike su odlicne kada ima puno svjetlosti...bile bi jos bolje da ih sustav ne komprimira...nije mi jasno zasto, posto ima 32GB koji su po meni dovoljni za spasiti hrpu slika. Restartati mi se ne da jer onda moram sve ponovo vracati kako meni pase, i za to nemam zivaca. Ja posjedujem SL. Ta verzija je izasla sa ICS i malo je drugaciji od S (radi se o sitnicama) i za takav hardware, mobitel bi trebao brze raditi. Zna mi se dogoditi da slusam muziku i imam otvoreni chrome i svako malo zvuk zastane na sek. I opet ponavljam, mob je sveukupno odlican, ali me smeta sto Sony ne montira oleofobicne ekrane, nego stavi taj izvorni screen protector koji nije otporan na ogrebotine, znaci trebas staviti jedan dodatni i time trpiti prasinu koja se zavuce ispod, a ako skines izvorni, staklo stvara preveliki otpor i tesko je koristiti mobitel normalno. Meni se cini da to nije bas neka beznacajna stvar.
Nazalost sve sto je @Matijasever napisao je tocno. I nazalost ja sam kroz sve te stvari prosao. Od zastajkivanja i trzanja softvera, do groznih skripanja, losih prednjih kapacitivnih tipki, losem odazivu ekrana i naravno katastrofalne kamere (najvece razocaranje) itd.
I jos na kraju sam ju jedva uspio prodati za mizernih 1400kn. (S time da sam ju platio 3900kn)
ima li nekih novosti za JB ili umri cekajuci
ima li nekih novosti za JB ili umri cekajuci
to i bude kao prosle godine sa xperiom U ako se ne varam. ICS je trebao izaci u 6. mj ali na kraju je stigao krajem 9og
al meni steka xperia ludnica sutra je mjenjam za one x uz doplatu od 40€ valjda se necu zeznuti
al meni steka xperia ludnica sutra je mjenjam za one x uz doplatu od 40€ valjda se necu zeznuti
Ja ju takodjer prodajem (Xperia SL) i sutra kupujem novi Samsung S3 LTE. Koliko trazi lik za taj HTC?
.semc-fullbackup je ime foldera gdje se spremaju backupovi.
Po datume su sortani u foldere odabereš koji hoćeš i deletaš.
xperiu i 40€
Nadji ga sa tockom kad udjes tam di su folderi
.semc-fullbackup
opet mi se dogodilo da je priko noci otislo i preko 50% baterije, drugi put vec, neman pojma ni kako ni zasto!!
FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
ma nije, problem je šta je uvik normalno i ovo mi se dogodilo još jednom u dva tjena, a razloga nema
Evo i mog iskustva... .
Nekad davno, još dok se ni u najluđim snovima nije razmišljalo o ekranu u boji, zapravo zvučalo mi je kao SF da bi mobiteli to mogli dobiti u dogledno vrijeme (no eto, tko bi rekao). Tada je bio aktualan Ericsson 1018 i nešto prije GA628, naravno još sam bio balav, ali kao počeo sam se nešto malo služit mobitelom i tada je krenula invazija Ericssona T(e)ovaj T(e)onaj itd. no već su mi se zgadili. Ericssona je bilo na svakom uglu, ali stvarno ih više nisam mogao progutat i pri kupnji mobitela bila je teza "nikad više Ericsson".
Sony je uvijek bio tu negdje, pojavljivao se s raznim novotarijama, zanimljivim dizajnom (da se tako izrazim), ali uvijek bih ga gledao iz prikrajka i sa nekom dozom skeptičnosti i tad se dogodio svima poznato "vjenčanje" SonyEricsson. Bio sam još jedan od onih koji je pao na K750i. Moram priznati da je prvi (i zadnji) K750i koji sam kupio završio neslavno u manje od pola godine jer sam ga jednom prilikom bacio s jednog kraja sobe na drugi, prilikom čega je izletila baterija i blago se spigala, ali mobitel nije pretrpio nikakva kozmetička oštećenja. Nije se više htio upaliti. Sreća po mene da nije bio nigdje vidljivo oštećen, te sam ga odnio na servis tj. uvalio ga pod garanciju i dobio novog u zamjenu jer ovaj nisu mogli popraviti (jupi). Trebam li spomenuti onaj sve(ne)mogući joystick? Osim što je joystick radio kad mu se i kako htjelo, mobitel se znao nekad ugasiti sam od sebe, ničim izazvan. Snimanje Opere u mobitel bila je umjetnost, no ajd nema veze. Još je tu bilo gro gluposti i tada sam opet rekao "nikad više", samo prolog se zvao SonyEricsson.
Još je taj dvojac izbacio gro mobitela, a neki su mi se i sviđali, no jednostavno nije postojala ni teorija da kupim još jednog SonyEricssona. Ipak, prije izvjesnog vremena se dogodio razvod i Sony je sam krenuo u pohod. Iskreno priznajem, nisam se pretjerano obazirao na to što Sony plasira na tržište, čak sam ga na neki način ignorirao. Stjecajem okolnosti, ilivamga "psihofizičkogludumozak" stanja kupim Xperiu S (i onda ispod poklopca piše SonyEricsson).
Nikad u životu me nije razveselilo neko raspakiravanje uređaja (osim možda fotoaparata) kao što je to bilo u slučaju Xperie S, zapravo razveselilo me to što sam u kutiji pronašao "kožnu" futrolu za mobitel, a u ni jednom unboxingu nisam vidio da futrola dolazi s mobitelom, već folija za ekran. To je bilo to, Sony je odjednom postao velik u mojim očima. FAKJE, ne moram kupovat torbicu ili nešto, sretan ko tranzistor. Ipak prva primjedba stiže na veličinu, no ista nije pravovaljana jer to je samo stvar kolike šape imate. Nema veze, dan je prošao u veselju i blagom negodovanju zašto nema ICS i kad će doći ta nadogradnja (bio je to negdje 7. mjesec).
Ubrzo je postalo jasno da kvaliteta uređaja nije shodna cijeni, a niti rangu u kojeg se svrstavao (govorim o Sonyjevoj ponudi uređaja). Poklopac škripi u predjelu HDMI priključka, a ni ona prozirna "lajsna" ne odiše kvalitetom, tj. ne uljeva mi povjerenje da bi se nastavila držati za mobitel ukoliko na tom predjelu zadobio kakav malo jači udarac (tim više jer sam vidio u kakvom je stanju bila na izložbenom primjerku u Tele2 trgovini, no zato sam ekstra pažljiv prema tome). Op, folija na ekranu, to mi je trebalo neko vrijeme da skužim, no zanimljivo je kako se ista lako ošteti i pravo mi je nevjerojatno koja je funkcija te folije (pa to nema ni u Hollywoodu). Dok kapacitivne tipke su priča za sebe, no neću previše trošiti riječi na tu temu, već samo želim reći da je potrebno usvojiti tehniku korištenja istih. Inače svi ovi spomenuti nedostaci nisu toliki problemi, niti problemi s kojima se nije moguće ili lako nositi, samo bi bilo lijepo da ih nema i da o takvim glupostima n treba voditi brigu. Stoga mišljenja sam da je to pravi pokazatelj koliko se Sony žurio da izbaci na tržište svoj samostalni model čim prije po okončanju suradnje s Ericssonom.
Čekanje nadogradnje na ICS bilo mi je šugavije nego isčekivanje hoće li HTC izbaciti GB za Desire. To se nije smijelo toliko rastezati, a onda opet se sjetim da je Sony ne tako davno izašao iz braka "SE" pa oprostim i zanemarim. Ma nije bilo problem ni to da sam morao resetirat mob u manje od 48 sati. Ma apsolutno ništa nije problem i onda stigne ICS. Očekivano da su očekivanja porasla. No mobitel trza s vremena na vrijeme, zapinje, nekada se čak počne blesirati kao da je preopterećen s more radnji, a ja snimio samo dvije nove aplikacije u kratko vremena. Osim toga, do sada nisam vidio da neki mobitel (senzor za svjetlost) može biti toliko osjetljiv da pod nekim kutom, ovisno kako svjetlost pada na senzor, počne blago treptat sa svjetlinom ekrana jer se ne može odlučiti hoće li biti za toliko svjetliji ili tamniji, ali ok, malo ga pomaknem iz tog položaja i sve pet (bolje i to nego kao kod iPada, nakon što posvjetli ekran više ne smanjuje svjetlinu dok to sam ne smanjiš ili off/on). A najnoviji problem je bilo nepouzdan prikaz postotka baterije. Prikazuje mi još 17% baterije i dok sam poslao poruku obavještava me da je 1% i ugasi se. No to sam riješio tako da sam ga nakon idućeg punjenja ispraznio do kraja i ugašenog ga napunio do kraja i sada je sve u redu. Kad već spominjem bateriju, bio je slučaj gdje je mob zablokirao i ništa više nije pomagalo da se dobije, lajsna svjetli, ni jedna tipka ne radi, a bateriju ne mogu izvaditi van. Sva sreća pa je to bilo samo dva puta, jer da je bilo više mislim da bi mobitel već odavno prodao.
Bio bih glup da nisam očekivao moguće poteškoće (bilo kojeg) uređaja na Andoridu, ali ovo je već dosta bolje u odnosu na Eclair (kojeg jedva da sam probao) i Froyo, tako da sa softwareske strane ne uzimam toliko za zlo. No ono što doista uzimam za zlo je činjenica da ušljivu nadogradnju na JB čekamo toliko dugo i k tome riječ je o gotovo godinu dana staroj verziji OSa. Jasno mi je da neki uređaji neće dobiti ni to, ali c'mon, pa nisam kupio baš najjeftiniji mobitel.
U konačnici zadovoljan sam uređajem unatoč svim manama i nedostacima (čak ću zanemariti i slušalice koje su došle uz njega, iako su to najgore koje sam ikad dobio uz neki mobitel. Zapravo do sada nisam imao slušalice kod kojih možeš čuti u uhu kako negdje dodiruješ žicu.), premda ponovaljam, bilo bi lijepo kad ih ne bi bilo i svejedno ćemo se družiti do onog trena dok ne kaže zbogom. Sviđa mi se Sony UI (ili kako da to već nazovem) iako ima dosta prostora za poboljšanje, ali sad mi je jasno da sam trebao nastaviti ignorirati Sony, obzirom na korisničku podršku koja se u 99% slučajeva oglušava na upite i obzirom na potrebno vrijeme za izdavanje nadogradnje koje graniči s apsurdnim, moram reći svoje posljednje "nikad više" Sony, ni Ericsson u ni u kakvom obliku.
Dobra Xperia, malo fali, puno treba. Živila Xperia. :D
imutak hvala za backup, zna li jos netko gdje se kriju svi kontakti ako postoji mogucnost spremanja kontakata u neki od foldera.
rijeseno, ako nekom treba. ode se u sve kontakte i posalje na email. kasnije vrlo lako uveze u mob.
Neko trola @Sićo tebe gledam hahaha a ovo za JB, negdje sam vidio da je već došao, ali ipak se moram strpit....
Dobro ljudi ako je Bond za svoju Xperiu T mogao čekati do sada onda mi možemo do ljeta
.
E da nemam 6 mj. garancije odavno bi gore bio custom rom, ovako me ipak malo strah.
Kakvi su dojmovi sa custom romovima?
Ajde neko neka baci review!
Dobro ljudi ako je Bond za svoju Xperiu T mogao čekati do sada onda mi možemo do ljeta
.
E da nemam 6 mj. garancije odavno bi gore bio custom rom, ovako me ipak malo strah.
Kakvi su dojmovi sa custom romovima?
Ajde neko neka baci review!
katastrofa, vecinom
ako mi ko moze preporuciti dobar, stabilan custom rom, i da sve radi kako treba, po mogucnosti 4.1.2, nemam xperiu s a niti sam upoznat s razvojem custom romova, a treba da frendu nabacim
fala :)
i ako moze ukratko kako se nabacuje, imam galaxy s plus, pa ne znam da li otprilike ide tako i na drugim uredjajim, nabacim custom recovery, flasham rom, full wipe i to je to?
ako mi ko moze preporuciti dobar, stabilan custom rom, i da sve radi kako treba, po mogucnosti 4.1.2, nemam xperiu s a niti sam upoznat s razvojem custom romova, a treba da frendu nabacim
fala :)
i ako moze ukratko kako se nabacuje, imam galaxy s plus, pa ne znam da li otprilike ide tako i na drugim uredjajim, nabacim custom recovery, flasham rom, full wipe i to je to?
svi putevi vezani za takve stvari ti vode do xda forum-a (najcesece)
preporuka je cyanogenmod
izgleda da cu i na cyanogen mod ici, ali me interesuje da li imas sta da ne radi na CM?
ja kod sebe navikao za GalaxyS plus da pise what´s working i what´s not working listu, a vamo nista ne pise, i kad odem da skinem zadnju verziju CM-a, izbaci mi par nekih download linkova, nesto Yuga, Odin, Mango, Mint
ono sto znam jeste da su to kodna imena, interesuje me koju da skinem za Xperiu S
http://unrestrict.li/FXP -nzomi
nema walkman-a (moze se naknadno ubacit ali nije to to), kamera uzas, posebno na cm10 (jb) na kojem neams ni snimanje u full hd rezolucij, nema xloud-a, bravia engine-a, sto se tice muzike mozes koritit power amp ali ni on neradi ni blizu ko na stock-u
bio sam i ja znatizeljan oko tog cm-a o kom svi pricaju ali vrlo brzo bi se vratio na stock rom
Ako sad nešto za*ebu sa tim updateom,