Sony Xperia S

poruka: 2.039
|
čitano: 751.621
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Sony Xperia S

ma ne to u vezi home-a to sam odavno sam napravia, nego me baš interesiralo, šta ima za updateat, vrtia sam se po netu

i ne vidim ništa, ugl. nije ni važeno pravi update tek dolazi u 3 mj! ma kvalitetan je masu, meni je jedno 15 puta već pao na pod

s različitih visina i samo su se malo kutevi ogrebali..

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Pozdrav.

Trebam odgovor nekog tko ima Xperiu S ili zna nesto o tome.

Radi se o nekom problemcicu s fotoaparatom. Gledao sam postavke, ali nisam uspio sloziti.

Dakle, mutna mi je slika kada zelim nesto slikati. Zanimljivo je da kada slikam neku stvar na blizini (nekoliko centimetara udaljenosti) slika je fenomenalna, kako i treba biti. 

A kada zelim slikati na normalan nacin nesto udaljenije samo je mutan ekran pa i slika na kraju. Do nedavno mi je sve normalno bilo i odjednom sada to.

Ne znam jel sam sam slucajno nesto promijenio postavke, ali nisam nista nasao u opcijama kako bih vratio na staro. Cudno mi je to, a ne znam zasto je tako.

Vjerojatno nije neki kvar, vec se radi o nekoj postavci, nadam se.

Ako netko zna o cemu se radi i zasto je stvar takva, hvala na odgovoru, ako moze sto prije.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Ta fotografija s nekoliko cm udaljenosti se zove macro, kad ti je jedan objekt u krupnom planu.

Ta slika je inače jako čista i pokazuje sve detalje objekta.

Fotografije koje tebi ispadaju mutne su vjerojatno fotografije koje su uslikane na otvorenom, neki pejzaž primjerice.

Slika ti može biti mutna iz više razloga. Ako je vani malo svjetla, fotoaparati na mobitelima jednostavno ne mogu napraviti tako čistu sliku. Ako ti slike pri takvim uvjetima nisu čiste, ne treba se čuditi.

Ili ako ti ruka pri slikavanju nije mirna, teško da ćeš dobiti čistu sliku.

Također, isključi automatski stabilizator. Za to koristi gumb za slikavanje, pomoću njega stabiliziraj sliku.

Ako ništa od ovoga ne upali javi pa ćemo probati nešto drugo.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Ej, ma znam sve to, ali nije nista od toga, znao bih. Imam nikon D70 (tata) pa znam o fotografiji toliko kada fotografiram. Zato sam i pitao, jer mi je bas cudno bilo.

Te macro fotografije su bas super, ali sto se tice ovih ostalih sve ispadnu mutne. Bilo da sam u otvorenom, bilo da sam u zatvorenom uvijek je mutno. Bez obzira na temperaturu. 

Nije da je malo mutno, nego je bas ocito zamuceno. Nema veze niti s mirnocom ruke niti nicim ostalim, zato mi je i neobicno, a u postavkama nisam nasao nista da sam izmijenio.

Najcudnije je sto je macro fotka super, a svaka normalna slika ispadne mutna. Na 20ak cm udaljenosti postane mutno. Bas zato se cini kao da je promijenjena neka postavka, ali ne znam.

Sad mi bas treba fotoaparat na njemu i sad me to zafrkava. Inace radi super fotke (sto sam prije radio njime) zadovoljan sam kvalitetom uistinu, a i ova macro je zbilja bistra.

Ali s normalnim fotografirenjem nesto sada nije u redu, kao da se je posemerilo.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Doslovce sto vise udaljavam kameru mobitela od odredenog predmeta fotografiranja, slika postaje sve mutnija. 

Kao da je promjenjeno nesto na bazi makrofotografije, a nije mi jasno u cemu je fora. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Sad znam u čemu je problem.

Tata mi ima isti problem na Samsung galaxy s II.

Neznam do čega je to, njemu se nije dalo nosit na garanciju.

Ali što je čudno, zadnja dva mjeseca su fotke normalne, a te prijašnje su baš jako mutne. slike izgledaju ko da je neka mast na objektivu.

Ja bi na tvom mjestu to odnio na garanciju pa  nek vide što je to.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Uhh, ako je to u pitanju i kod mene onda bas "krasno".

Da, bas je mutno, kao masno. A zanimljivo je da je makro fotografija super dobra. Nije mi jasno zasto sada to.

A bas mi sad treba ovih dana fotoaparat na mobitelu {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Probaj skinut neku aplikaciju za kameru pa vidi kakva će bit slika, vrijedi probat.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Skinuo sam aplikaciju, ali i tamo je mutno. Makro fotografije su i dalje idealne, ali ove koje bi trebale bit klasicne su mutne.

Nije mi jasno radi cega sad to, neobicno. Sad necu moc slikat par dana kad mi treba, ali rijesit cu to s garancijom sto prije cu moc.

Svejedno hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Sony Xperia S
domac5 kaže...
ccc trebo si ugasit, rastavit i ubaciti u posudu s rizom odmah i tako ostaviti par dana dok ne upije vlagu...ovo se cudim kako ti sad sve radi

Pa to sam i napravil,ali nisam imao rižu.Ugašen je bio i rastavljen.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia S
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=L2b5IpkYH2w&NR=1
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sony Xperia S

Za sve one koju se*u po bateriji, imam još 10%, a zadnje punjenje prije točno 3 dana. :) Mobitel je cijelo vrijeme bio priključen na wi-fi i koristio sam ga za surfanje.

A puno puta mi i uz mrcvarenje igrama i glazbom izdrži i po dan i pol, tako da vam baterija ne mora biti nikakav minus prilikom kupnje :)

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wifi manje zdere bateriju od 3Ga!
14 godina
neaktivan

Teško da ima u HR, ali imaš na DX-u za 12 dolara. Free shipping jedino što čekaš 3-4 tjedna da dođe u HR.

http://dx.com/p/abs-ps-charging-cradle-docking-station-usb-cable-for-sony-xperia-s-lt26i-black-135838

13 godina

Koliko dobiješ vremena "screen on", ak može ss, jer znaš kako kažu pics or it didnt happen

When we're good they never remember, when we're bad they never forget. JM
13 godina
Sony Xperia S

Evo za sve nevjerne Tome :P

edit:
ne znam zašto mi nije uploadalo sliku jučer... :/

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 12:40 (cro_scouser).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

A na koliko ti je svjetlina, jel imas widgete ili neke aplikacije

o stednji baterije da ti je toliko izdrzala?

0 0 hvala 0
13 godina

Koliko vremena dobiješ screen on, jer se to po grafu ne vidi, može svatko izvući 3 dana, ako uopće ne koristi telefon, ak ti nije prob slj put samo napraviti ss gdje se vidi koliko je ekran bio, a svjetlina do 50% je razumna, nema velike razlike u potrošnji između 15% i 50%, ja držim na nekih 30ak, pristojno se vidi i dobijem ne puna dva dana korištenja sa nekih 3,5h "screen on", pa me zanima koliko ti dobiješ
i ak možeš napisati koji firmware imaš

When we're good they never remember, when we're bad they never forget. JM
13 godina
neaktivan

Ovo je istina što čovjek priča da traje 3 dana, tako je i moja...ALI nemogu uslikat zaslon, znam da ide Power button+Volume down al neće, pa neće. Ako netko može samo opisat taj postupak slikanja pa da probam još jedanput. {#}

Steam ID: BOSS-FaiL. xFire ID: josipcod
16 godina
neaktivan
Sony Xperia S
Drži pritisnute obe dvije dok se ne uslika

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Da i ja bi se slozio sto se tice baterije. Za sada sam zadovoljan baterijom.

Mislim da uistinu za jedan takav dobar smartphone baterija drzi i traje poprilicno dobro. Ja ga isto koristim dosta, recimo prosjecan korisnik i sasvim je u redu vijek baterije.

A ono s mutno masnom slikom na kameri me jos uvijek muci. Odjednom se kao nesto normaliziralo, jedino je zadnjih par centimetara s jedne strane bilo mutno i to je isto bilo cudno. Sad mi je opet mutna slika, a makro fotografija je fenomenalna. Kao da se u njoj samoj nesto posemerilo, tak izgleda da cu se morat pozvat na garanciju da vide u cemu je stvar.

0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia S

Evo imam jedno pitanje, mislite li da ce me doc jeftinije ovaj mobitel ako ga kupim u njemackoj (roditelji mi idu u njemacku uskoro), pa sam mislio tamo kupit, ali samo me jos zanima ako kupim mobitel koji je zakljucan na t-mobile (ali njemacki), hoce li mi mobitel radit na hrvatskom t-mobile-u? Hvala!

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein; originID: rake_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ima neko problema sa vibracijom, npr samo prestane radit , ugasim ili sam nakon vremena krene vibrirat opet , valjda opet do softvera :/
13 godina
neaktivan

Nisam primjetio.

Steam ID: BOSS-FaiL. xFire ID: josipcod
17 godina
Sony Xperia S

prvi put čujem..

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ima tko informaciju sto ce jelly bean donest novo na ovom uredaju, bilo bi dobro da imamo onaj popup kalkulator i biljeske kao i precace u notification baru te postotak baterije desno
15 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Prema Sony-evoj stranici imam zadnji firmware,6.1.A.2.45,

dok mi PC Companion baca da imam update,i to veliki update.

Uređaj je kupljen carrierfree,bootloader nije otključan niti je rootan.

Ikakve informacije u vezi dotičnog 4.1 updatea? 

P.S.Pogledajte Momax-ovu stranicu,imaju predobra kućišta za Xperiu S.
Metalna,dolaze s screen protectorom i krpicom za čišćenje,cijena prava sitnica

148HKD ili 28BAM,što se računa kao nekih 110Kn. 

Bijela XS+Crveni Case <3

EuNE:AnakinSW,WoT: BlackRainCRO
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 23:04 (pandza94).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Sony Xperia S
Kad uđemo u EU dobit ćemo jelly bean :)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia S

oke što sam sad napravila,spojila sam xperiu na laptop i preko pc companiona je javio nekakvi updejt,,i ja to pokrenem,kad na pola veli isključi usb,ugasi nakon 5 sek upali i drži volum down.. i ja napravila..onda je javio da isključim usb i upalim i jesam..i što sam zapravo updejtala jer ja nevidim ništa posebno? verzija androida 4.0.4 br međuverzije 6.1.A.2.45

Pobrinite se da u ovim ledenim danima uzimate dovoljno vitamina C ! On se nalazi u namirnicama: Prasen-CE, Sarmi-CE, Kobasi-CE, Slanini-CE... Kao i u napicima: Piv-CE, vin-CE, razne rakiji-CE...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

pa sto ti je pisalo kod updatea ? 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice