Sony Xperia S

poruka: 2.039
|
čitano: 751.073
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Sony Xperia S
A jeli vi koristite default sonyev launcher ili? Ako koristite, riješite se toga i instalirajte Nova ili Apex launcher, mobitel je s njima 100 puta fluidniji. Isto tako pod developer options uključite opciju force gpu rendering.

Nije mi jasno kako vam Xperia S može štekati, a ja imam Xperia U pa mi mobitel leti? I da, nije stvar u tome da sam "naviknut" na Android, prije sam koristio ipod touch i sa ovime sam više zadovoljan.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia S

Nezz, meni je za sada sve u redu. Nemam neš pretjereno aplikacija (nemam widgeta) nikakvih launchera...I sve normalno. I netko je napisao 200mb RAM, ja kad je sve normalno imam prek 300

Steam ID: BOSS-FaiL. xFire ID: josipcod
17 godina
Sony Xperia S

Nije toliko Android kriv koliko developeri aplikacija. Na marketu se nalazi masa aplikacija koja su loše napisana i rade mobitel neupotrebljivim. Većina aplikacija razvijaju likovi povođeni lakom zaradom i copy paste-anjem koda sa interneta bez razumiju uopće kako nešto radi ili funkcionira.

Evo primer iz prakse. Imam x10i (koji me već 2 godine dobro služi). Nakon nekog vremena mobitel mi se počeo stalno restartati, katastrofa lag prilikom uporabe, a ništa nisam novoga instalirao. Lijepo sam došao doma, priključio mob na komp, digao Eclipse i ADT (bavim se razvojom android aplikacija), uključio logcat(logiranje aplikacija) i malo pratio. Odmah sam vidio da neka aplikacija logira neko sranje ko luda (zavrtilo se nešto u petlji i nikako da izađe van iz nje). Ispostavilo se (preko paketa u kojoj je bila klasa u kojoj se nešto zagnojilo) da je Contacts Go poludio na Go launcher-u!!!! Zašto ? Ne znam. Maknuo Contacts Go i radi dalje ko pila. Očito su nešto shebali sa zadnjim update-om.

Isto tako imaš aplikacije koje konstantno logiraju masu toga (iako google preporučuje da se u produkcijskim aplikacijama ugasi logiranje osim levela error ili warning), naravno time usporavaju cijeli sustav

Aplikacije koje nisu optimizirane prije stavljanja u produkciju (zipalign, traceview itd.) pa sporo radi dizanje app-a.

Aplikacije u kojima se nalaze nekompresirane slike pa je opet sporo dizanje, a budući da je ram na dalviku ograničen po aplikaciji, dalvik mora često pozivati GC (garbage collector, a operacija je garbage collection) nad aplikacijom jer nekompresirana slika pojede skoro pa sav ram, opet imamo sporo izvođenje aplikacije.

itd. primjera ima ko u priči.

Ljudi se žele brzo obogatiti, priliku vide u android-u, znaju osnove programiranja i onda rade aplikacije copy paste-anjem koda sa neta. Ne čitaju google guidelines i tako nastaju shranja od aplikacije.

Preporučam da nakon svake instalacije neke aplikacije, ako osjećaš usporenje, napraviš uninstall, pa probaš neku alternativu (a bome ima ih).

Mislim da se time morao google već sam pozabaviti i takve appove maknuti sa marketa, ali buduće da ih ima masa (aplikacija na marketu) shvaćam ih i da nemaju vremena za testiranje svega.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2012 11:55 (dado2202).

1 0 hvala 2
15 godina
Sony Xperia S

Upalim wireless na Xs i nista se ne dogada,odem u settings,wi-fi i stisnem connect na moj wireless od kompa i apsolutno se nista ne dogadja.Nekuzim u cemu je problem ako netko zna neka mi pomogne.

EDIT  :Problem je bio u routeru,resetiro ga i sad je sve ok

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2012 18:39 (lmutak).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

nadam se da ste vidjeli kada dolazi jelly bean za xperiu s haha 

0 0 hvala 0
17 godina

Kad dolazi? Sony je samo rekao da ce uskoro objaviti vise informacija.

15 godina
dejo6 kaže...

Kad dolazi? Sony je samo rekao da ce uskoro objaviti vise informacija.

objavili su danas, update dolazi sredinom prvog kvartala sljedeće godine.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
17 godina

Di su objavili? Na blogu nema nista novo. De link

15 godina
17 godina

Ajd ponovo pročitaj šta tamo piše

15 godina
dejo6 kaže...

Ajd ponovo pročitaj šta tamo piše

ajme pardon, pomiješao sam ovu još noviju seriju telefona sa Xperijom S. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 16:50 (antimadridista).
13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

pa to da , da ce doc za xperiu s, al ako za ove nove dolazi u 1 kvartalu da ce za s jos kasnije,tako da skoro godinu dana nakon sto je izaso ... 

0 0 hvala 0
17 godina
mile1989 kaže...

pa to da , da ce doc za xperiu s, al ako za ove nove dolazi u 1 kvartalu da ce za s jos kasnije,tako da skoro godinu dana nakon sto je izaso ... 

Za S će doći prije nego na nove, ne kasnije

13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

http://mob.hr/sony-objavio-listu-uredaja-koji-dobivaju-jelly-bean/#comments

pise da za nove dolazi prvi kvartal 2013, a za ove s , acro s... tek poslje i da se nezna datum 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Nikad neznaš kad će doć... :P  Moje pitanje je: Što je rootanje androida, zašto i kako? Hvala. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ExStazy kaže...

Moje pitanje je: Što je rootanje androida, zašto i kako? Hvala. {#}

Pročitaj:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/faq-android-flash-custom-rom-root/113178.aspx

De gustibus non est disputandum.
13 godina
neaktivan
Sto vi kazete, dobio sam prijedlog za zamjenu svoje xperie s za iphone 4s ? Isplati li se mjenjat?
15 godina
neaktivan
mile1989 kaže...
Sto vi kazete, dobio sam prijedlog za zamjenu svoje xperie s za iphone 4s ? Isplati li se mjenjat?

Ako nisi zadovoljan ili želiš nešto drugo probati, onda da.. u suprotnom ja ne bi!

De gustibus non est disputandum.
13 godina
neaktivan

Slažem se sa @mario1990. Što više, frend se htio mijenjat svoj 4S za Xperia S + neš sitno nadoplate.

13 godina
neaktivan
To i ja kazem iphone je za bogate mamine sinove kojima mob sluzi za sminku
13 godina
neaktivan
mile1989 kaže...
To i ja kazem iphone je za bogate mamine sinove kojima mob sluzi za sminku

Nećemo vrijeđat. :)

13 godina
neaktivan

@dado2202, potpisujem od prvog do zadnjeg slova. 

Problem je što nekakva provjera aplikacija na Play Store-u praktički i ne postoji i iste su eventualno podložne kasnijim revizijama. Google bi mogao puno naučiti od Apple-a koji secira sve što developeri uploadaju prije objavljivanja na iTunes-u.

http://wp.me/2Nmv3 - Portable Gaming Region
13 godina
Sony Xperia S

ma smijurija slazem se... meni isto fraer tu na forumu nudi 4s zgreban od padanja i moju doplatu uz otkljucanu xperiu s s jamstvom,i cudi se sto sam ga odbio haha

prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stvarno nerazumijem zašto si ga odbio... hahahahhaha {#}

13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

zna netko di se moze narucit kuciste , vidim da nema na ebayu, ne ona zastitna maska nego bas kuciste 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia S
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Evo malo sam se poćeo interesirati za rootanje moba, a pošto sam prilično mlad i imam -2% iskustva s tim zanima me:

Koliko vas je root-alo svoju Xperiu S?

4 DA
3 NE
6 HOĆU, ali neznam
2 Uopće me NE interesira
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Ako netko želi rootati mob evo link

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460

Provjereno radi ja jučer rootao.

Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Dakle ja imamam Sony Xsperiu S LT26i 32GB,zanima me dali tko koristi NFC,stvarno mi nije jasna ta funkcija...

Meni baterija traje čist ok s obzirom na korištenje,dan i pol nekad više nekad manje..desi mi se da nekad zbloka inače na ostalim mobitelima izvadiš bateriju i upališ opet,,,ali kako postupiti kad se to desi,pokušala sam štoštana kraju bi se ugasio sam i upalio,možda sam i potrefila što treba ali neznam što točno..

šteta što na bugu nema ljubavni status xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kad zablokira ugasiš tako da držiš tipku za gašenje i tipku za pojačavanje glasnoće zajedno par sekundi. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice