Samsung Galaxy Note II!

poruka: 2.160
|
čitano: 493.781
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy Note II!
Akira kaže...
zeko73 kaže...

Po dosadašnjom postovima ekipe koja je upgredala na 4.3 ne vidim baš nešto pozitivno. Ima li uopće nešto za što bi mogli reć da je poboljšano? Isplati li se uopće stavljat 4.3 sada ili da čekam neku zakrpu ako će uopće dolazit?

Ako nemas garanciju idi na Ditto Note3 rom. Ako hoces official bolje cekaj 4.4 jer ovdje su promjene slabe a i nicim zanimljive.

Iskreno nerazumijem koji je vrag samsungu. Mogli su staviti sve sto ima i note 3.

A ako misle da ce netko tko ima note 2 kupiti note 3 samo zbog air pena onda su u zabludi.

KNOX su stavili jer su mislili zaustaviti rootanje. Ali nece im pomoci. Dok je XDA tu bit ce i rootanja.

Tako da je samsung sam sebi zakomplicirao ovim updateom.

Meni je 4.1.2 bio bolji od 4.3. Ali mozda je stvar navike. Neznam. Mozda mi sjedne za par dana koristenja.

Ali da sam znao isao bih na 4.3 ditto

edit: i baterija je ocajna. vidjet cu kakva ce biti nakon prvog punjenja.

Pričekaj koji dan i koji ciklus punjenja da sudiš o bateriji.... Vjerujem da bi trebala biti ok, na onom zadnjem indijskom testnom je bila ok baterija...

Samsung Galaxy Note II :)
14 godina
Samsung Galaxy Note II!

Kod mene 0 bodova, kupio mob u T Com-u, otvorio na sve mreže kodom, instalirao 4.3 betu samsungovu i tu sam stao! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što nisi zadovoljan ili ?

14 godina
protjeran
goranbm kaže...
zeko73 kaže...

Po dosadašnjom postovima ekipe koja je upgredala na 4.3 ne vidim baš nešto pozitivno. Ima li uopće nešto za što bi mogli reć da je poboljšano? Isplati li se uopće stavljat 4.3 sada ili da čekam neku zakrpu ako će uopće dolazit?

Pa vidi ako nisi stavio jos nemoj ni stavljati službeni zbog Knoxa. Bolje si stavi neki Custom ROM, recimo ovaj Dito Note 3 je odličan, ja ga koristim, evo jučer sam stavio verziju 3.2 i super je, Imaš neke stvarčice i dodatke sa Note 3, Fino si kod instalacije sam biraš očeš ga napunit Samsung slupostima ili ne, tako da odličan je. Ako ti se i ne svidi možeš bez problema otići natrag na 4.1.2 .. Ako staviš službeni zapeo si na njemu do daljnjega zbog glupog KNOXA.

Kako misliš zbog knoxa?? Pa ljudi vele da ga ni nemoraš instalirat i da se može diseblat bez brige.

I npr ako hočeš sa tog 4.3 ponovo na 4.1.2 zar se više ne moće kao prije samo preko odina flashnut sa službenim 4.1.2 i to je to?? Jer kad flashah preko odina baš i ne gleda koju verziju softvera imaš, barem kolko ja znam.

Ili sam u krivu??

17 godina
Doctor Freak kaže...

Kako misliš zbog knoxa?? Pa ljudi vele da ga ni nemoraš instalirat i da se može diseblat bez brige.

I npr ako hočeš sa tog 4.3 ponovo na 4.1.2 zar se više ne moće kao prije samo preko odina flashnut sa službenim 4.1.2 i to je to?? Jer kad flashah preko odina baš i ne gleda koju verziju softvera imaš, barem kolko ja znam.

Ili sam u krivu??

Tako je, Knox ni nije instaliran, nego imaš samo shortcut za njegovu instalaciju.

Osim toga, on ne služi za sprečavanje rootanja, nego za enterprise okruženja i BYOD spiku. Pa tako imaš poslovne aplikacije sandboxane od ostatka privatnih aplikacija. To je ustvari odlično za one kojima treba (poslovnim ljudima koji koriste svoj uređaj za posao, i administratorima koji to moraju administrirati). Sprečavanje rootanja je nužno da se osigura sigurnost uređaja, pa je to eto samo kolateralna žrtva nakon instalacije Knoxa. Onaj tko je ikad radio sa sigurnosti znat će cijeniti to, onaj ko nije ne može to shvatiti (a ne mora ni instalirati).

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 14:30 (Bitanga).
14 godina
goranbm kaže...

Što nisi zadovoljan ili ?

Ako mene pitaš kolega goranbm, da ti pravo kažem više nisam nego jesam. 

Dok sam bio na 4.1.2 nisam imao problema bez obzira koliko sam imao otvorenih stranica u preglednicima, bilo kojem pojedinačno i ukupno zborno, sada imam dnevno četri minimalno smrzavanja, najčešće Opera preglednik ali i neke od drugih aplikacija, znači da nije greška "samo" do opere, već je nešto software-sko! 

Još nešto, KNOX sam dobio i on me ne pere niti imalo, ali me pere nedostatak funkcionalnosti S Pen opcija, onaj Adidas mi ne funkcionira u osnovama, ima tu još štofa za nadodavati, tako da me čak pomalo i zabrinjava optimalnost verzije 4.4 a da o 5.0 ili slično ne spominjem uopće. Tim više, pere me i optimizacija funkcionalnosti, ako nam "namjerno" ne žele dopustiti razinu sa Note 3! 

Što bi Jeremy Clarkson rekao, R U B I S H!!!! 

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan
Doctor Freak kaže...
goranbm kaže...
zeko73 kaže...

Pa vidi ako nisi stavio jos nemoj ni stavljati službeni zbog Knoxa. Bolje si stavi neki Custom ROM, recimo ovaj Dito Note 3 je odličan, ja ga koristim, evo jučer sam stavio verziju 3.2 i super je, Imaš neke stvarčice i dodatke sa Note 3, Fino si kod instalacije sam biraš očeš ga napunit Samsung slupostima ili ne, tako da odličan je. Ako ti se i ne svidi možeš bez problema otići natrag na 4.1.2 .. Ako staviš službeni zapeo si na njemu do daljnjega zbog glupog KNOXA.

Ili sam u krivu??

Iskreno ne znam jesi li u krivu ili ne, moram priznati da nisam zadnjih 2-3 tjedna pratio baš kako se razvija to oko KNOXA, i jesu li uspjeli zaobići. Ali znam da sam čitao o tome prije i da je bilo riječi da će se preko ODINA moći flashati samo službeni FW i to iste verzije ili noviji. Ali su se poslije ljudi žalili da im se aktivirao taj KNOX bit flashanjem orginalnog FW-a preko Odina.

13 godina
Samsung Galaxy Note II!

Koliko znam, kad jednom stavite službeni 4.3 ne može se jednostavno downgradeati na 4.1.2 zbog nekakvih razlika u bootloaderu. Nek me netko slobodno ispravi ako griješim. Pozz

jaska jaska jaskaja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Nevjerovatno, ipak treba vremena da se baterija stabilizira malo.

Hmm... negdje sam to vec bio napisao.

Inace istina je da i official fw prilikom flashanja aktivira knox.

Kao da samsung namjerno smanjuje broj uredaja koji je pod garancijom. 

I Don't Give A Damn

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
KRISTIJANJE kaže...

Koliko znam, kad jednom stavite službeni 4.3 ne može se jednostavno downgradeati na 4.1.2 zbog nekakvih razlika u bootloaderu. Nek me netko slobodno ispravi ako griješim. Pozz

Ako je to istina nabijem ih...bokte sad si kao nemozes vise ni birat koju sluzbenu verziju zelis. Dakle stavis 4.3 i to je to..ako ne valja i ako je losija od 4.1.2 nema natrag...super samsung cestitam

13 godina
Samsung Galaxy Note II!

A gle sto ga umotavaju u cokoladnu ambalazu :)

- Trebao bi moci normalno downgrade napraviti. Bootloader stari pregazi novi i to bi trebalo biti to ?

YES / NO ?

ja
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 18:48 (bender_007).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
KRISTIJANJE kaže...

Nisam siguran za Note 2, ali moguće je, ja sam recimo to na S3 napravio, zato što je zadnji naš službeni 4.1.2 već bio sa tim novijim bootloaderom pa nije bilo problema, istina je da je bio nebrandirana (TRA) vertija, al ok...  E sad to je bilo na S3, sad ne znam da li i na N2 već imaju neki ti 4.1.2 FW sa novijim bootloaderom .... A sad koliko sam čitao za S3 prije, to vraćanje na stari bootloader ti zdrma efs folder, pa se izgubi IMEI itd, itd. Ali čak je bio moguć i taj povratak, ako si imao recimo backup efs foldera sa 4.1.2 verzije.

bender_007 kaže...

gle sto ga umotavaju u cokoladnu ambalazu :)

- Trebao bi moci normalno downgrade napraviti. Bootloader stari pregazi novi i to bi trebalo biti to ?

YES / NO ?

A nije baš tako, zato što noviji bootloader koristi efs v2 (ako sam dobro zapamtio), uglavnom noviju verziju, i onda ti se vraćanjem na stari bootloader, kako sam gore napisao, izgubi IMEI i nemaš signal, itd, itd. Pomoći može ako imaš efs backup sa starog bootloadera, a opet za takav backup mislim da mob mora biti rootan...

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 19:28 (goranbm).
13 godina
Samsung Galaxy Note II!

Ili flashas noviji baseband. Mislim da je to vise sgs3 related. Nisam skuzio da se note2 useri zale na efs.

A i na i9300 koji imas nemas knox.

Za efs moras biti rootan, da. Znaci eventualno prije upgrade na 4.3, rootati, napraviti efs backup, triangle away, sve stock. Upgrade na 4.3 i onda tek mozes "tamo i vamo" .

Ali to je sve za gore napisani sgs3. Ne znam kako n2.

@vracanje - ne zdrma vracanje, efs format ti ostane isti ali ga tvoj stari PRE-XXEMG4 modem ne cita. Ali nemojmo o s3 ovdje.

ja
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 19:35 (bender_007).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bender_007 kaže...

Ili flashas noviji baseband. Mislim da je to vise sgs3 related. Nisam skuzio da se note2 useri zale na efs.

A i na i9300 koji imas nemas knox.

Za efs moras biti rootan, da. Znaci eventualno prije upgrade na 4.3, rootati, napraviti efs backup, triangle away, sve stock. Upgrade na 4.3 i onda tek mozes "tamo i vamo" .

Ali to je sve za gore napisani sgs3. Ne znam kako n2.

@vracanje - ne zdrma vracanje, efs format ti ostane isti ali ga tvoj stari PRE-XXEMG4 modem ne cita. Ali nemojmo o s3 ovdje.

Zato i jesam napisao da nisam siguran za N2... Podjelio sam svoje iskustvo sa S3, pa ukoliko je takva situacija i sa N2, da ljudi znaju otprilike što i kako treba :)

14 godina
protjeran
Samsung Galaxy Note II!

Sta nitko na xda nije govorio o tom problemu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo što je jedan član na xda napisao:

Downgrade from 4.3 to 4.1.2

My phone have 
Custom Binary count: No. 
Device status: Official.
In the setting>about device>status>device status:Normal. Now, I'm getting on 4.1.2 from MJ5 4.3. I used the followings

1. flash the respective official 4.1.2 firmware from sammobile.com. after finish flashing , go to recovery mode and wipe data.
2. flash Philz recovery via Odin.
3. install updated 4.1.2 modem (XXDME4 / DXDMF1 / DDMG1) from http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2044937 via CWM (at this step you should get IMEI back.) 
4. root the device with CF-auto root.(CF-Auto-Root-t03g-t03gxx-gtn7100.tar)
5. install Triangle away to reset flash counter.
6. full unroot super SU
7. wipe all data/factory reset .

Check the device status in setting. And then go to download mode to check again. 

I'm not sure is this steps working on every Galaxy note 2 N7100. But actually I've been downgraded to 4.1.2 and I can get OTA also (already checked).

I decided to downgrade my N7100 because most of the custom roms use high RAM usage.

14 godina
protjeran
Samsung Galaxy Note II!

Hahahha custom cwm, pa root...pa wipe pa opet unroot hahaha..pa ako sam spreman za to onda sam spreman i na klasicni custom rom i gubitak garancije...bezveze...moram to ja jos malo proucit prije nego napravim update na 4.3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Samsung Galaxy Note II!

Ovako stoje stvari;

Ja na mobu imam Samsung official betu 4,3 version 

AP: N7100XXUEMI6

CP: N7100XXEMI6

CSC: 7100XAEMI6 

Na Sammobile stranici pod Croatia - TRA i za T Com nude 

PDA: N7100XXDMB2

MODEM: N7100XXDLK7

CSC: N7100CRODMA2 

Problem je sa datumom izdavanja, prošla godina, prva polovica, tako da pitam oli sam negdje promašio tražiti ili pod krivim kodom tražim verziju firmware-a?! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Samsung Galaxy Note II!

Pogledaj ovdje

ja

0 0 hvala 0
14 godina
Samsung Galaxy Note II!

Dali netko zna kako mogu maknuti ovu sliku lijevo od naslova pjesme , na svakoj pjesmi mi je ta slika i vec me polako zivcira.trenutno imam 4.3 ali taj problem je bio i na 4.1.2 dok na indijskom beta 4.3 i dr ketanu nije bilo.

edit: sliku sam obriso iz galerije ali opet isto

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 22:42 (Xboxn00b).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Ovako stoje stvari;

Ja na mobu imam Samsung official betu 4,3 version 

AP: N7100XXUEMI6

CP: N7100XXEMI6

CSC: 7100XAEMI6 

Na Sammobile stranici pod Croatia - TRA i za T Com nude 

PDA: N7100XXDMB2

MODEM: N7100XXDLK7

CSC: N7100CRODMA2 

Problem je sa datumom izdavanja, prošla godina, prva polovica, tako da pitam oli sam negdje promašio tražiti ili pod krivim kodom tražim verziju firmware-a?! 

Zadnji T-Mobile je:

Model: GT-N7100

Country: Croatia (T-Mobile)

Version: Android 4.1.2

Changelist: N/A

Build date: Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 +0000

Product Code: CRO

PDA: N7100XXDMB2

CSC: N7100CRODMA2

MODEM: N7100XXDLK7

I zadnji TRA:

Model: GT-N7100

Country: Croatia

Version: Android 4.1.2

Changelist: 1071214

Build date: Fri, 31 May 2013 02:18:10 +0000

Product Code: TRA

PDA: N7100XXDME6

CSC: N7100OXFDMF1

MODEM: N7100XXDMF1

Tako piše pod firmvares na sammobille .... Što bi značilo da si dobro tražio, ali još nije izašao 4.3 za T-mobile i nebrandirani (barem takokaže Sammobille)

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 22:58 (goranbm).
17 godina
Xboxn00b kaže...

Dali netko zna kako mogu maknuti ovu sliku lijevo od naslova pjesme , na svakoj pjesmi mi je ta slika i vec me polako zivcira.trenutno imam 4.3 ali taj problem je bio i na 4.1.2 dok na indijskom beta 4.3 i dr ketanu nije bilo.

U playeru pro makni kvačicu sa download album artwork, onda se vrati na albume, dotakni prstom i drži koju sekundu taj album cijeli na kojem ti smeta slika, odaberi manage artwork, pa onda clear ili što već želiš.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 0:46 (Dardevil).
14 godina
Samsung Galaxy Note II!

ono nije player pro nego stock glazbeni player

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 1:36 (Xboxn00b).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xboxn00b kaže...

Ak si obrisao sliku, probaj obrisati cache od Music Player appa.

14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

sutra kupujem note 2 ,  kako da provijerim dali je original? posto sam vidio na youtubeu da ima dosta kopija. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Stavih i ja 4.3 na svoj Note ll i u principu ista stvar kao i 4.2.1. Baterija mi traje jednako kao i prije, svi programi rade takodjer normalno, nema rusenja i nestabilnosti.

Jedino sto ne radi kako treba je lock widget od njegovog sata, vrlo cesto se ne refresha vrijeme nego ostane od pred nekoliko minuta do vremena koje je bilo prije nekoliko sati. Slicne probleme je imao i HD widgets sto sam instalirao jos na 4.2.1. koji takodjer i nakon 4.3 ima iste probleme

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 11:45 (draak).

0 0 hvala 0
14 godina
4L4N kaže...

sutra kupujem note 2 ,  kako da provijerim dali je original? posto sam vidio na youtubeu da ima dosta kopija. 

Ako kupuješ bijelog, bijela boja je bijela, nema nikakvog efekta, Titanium Grey je kao brušen uzorkovano po širini kako poklopca tako i front panela. Nekako sumnjam da ćeš kupiti roza boje. 

Natpis SAMSUNG na prednjoj strani je napisan ispod gorila stakla, home gumb je od metala, najvjerojatnije aluminijske tipe. 

Kada skineš poklopac, utor za SIM karticu je iznad bakterije i ne možeš staviti ako bakteriju ne izvadiš, utor za micro SD memorijsku karticu ja lijevo od SIM utora ako gledaš sa stražnje strane, odnosno desno gledajući sa prednje strane. 

Kvaliteta gumba uopće i feeling kod pritiskanja je vrhunski i nema i ne smije biti lokera, niti zeru. 

Eto, ovo su ti parametri prije paljenja, osim kontrole IMEI broja nakon paljenja, što mora biti odrealizirano prilikom kupnje. 

ATJ Lučko
14 godina
protjeran
4L4N kaže...

Koliko ja znam samo pogledaj dal postoje one samsung aplikacije i widgeti, jer koliko sam upoznat kopije to nemaju.

Mada vjeruj mi nije tolko teško shvatiti original-kopija.

Pogotovo sa s penom...vidiš kako radi i kakve aplikacije su za njega...

14 godina

obriso sam i cashe od glazbenog playera nakon sto sam obriso sliku ali slika je opet ostala :(

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 14:22 (Xboxn00b).
17 godina
Samsung Galaxy Note II!

Probaj sa nekim programom (PC) očistiti mp3 tagove, možda je slika tamo.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice