Samsung Galaxy Note II!

poruka: 2.160
|
čitano: 494.116
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy Note II!

Ovo je glupost, još za s4 i n3 vjerujem ali da će note 2 dobiti 4.4 u ožujku nema šanse.

Pa početkom 2014. neće stići ni sve zemlje postavit 4.3 a kamoli da se krene sa 4.4

Ako imalo poznajete samsung znat ćete da nikad, ali nikad nisu pustili update tako rano između dvije verzije.

Ako dobijemo 4.4 pred kraj 2014. to će biti super, ali i realno, poznavajući samsung.

14 godina
Samsung Galaxy Note II!

A gdje sam ja onda tu sa 5.0 verzijom {#} ????

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
greda kaže...

Je li netko zna ili je isprobao da li se može rootat ovaj najnoviji službeni room sa aktiviranim knoxom, može li se uopće rootat?Šta je "prerooted rom"?

Ja nisam nikako uspio, niti sam našao na netu način da to uspješno napravim. Prerooted rom znači da u biti flashas telefon sa romom koji je prethodno već rootan, pa onda možeš pristupiti nekim stvarima tipa Knox i deinstalirati ih.

Ali ja sam noćas flashao telefon s OVIM i sad imam zadnji 4.3, rootani, sa svim điđama koje ima Note3, počevši od Air Command-a, Multiwindow-a pa nadalje... sad još više obožavam ovaj telefon {#}

14 godina
Dardevil kaže...
greda kaže...

Je li netko zna ili je isprobao da li se može rootat ovaj najnoviji službeni room sa aktiviranim knoxom, može li se uopće rootat?Šta je "prerooted rom"?

Ja nisam nikako uspio, niti sam našao na netu način da to uspješno napravim. Prerooted rom znači da u biti flashas telefon sa romom koji je prethodno već rootan, pa onda možeš pristupiti nekim stvarima tipa Knox i deinstalirati ih.

Ali ja sam noćas flashao telefon s OVIM i sad imam zadnji 4.3, rootani, sa svim điđama koje ima Note3, počevši od Air Command-a, Multiwindow-a pa nadalje... sad još više obožavam ovaj telefon {#}

Koliko sam te dobro shvatio, ovo boldano je najvažnije u cijeloj priči ????

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 11:00 (ATJLučko).
17 godina
ATJLučko kaže...

Pa između ostalog, više me sad zanimaju ovi dodaci koje ima Note3, koje sve više otkrivam... evo sad baš imam multiview, gore viber, dolje bug forum {#}

14 godina
Dardevil kaže...
ATJLučko kaže...

Pa između ostalog, više me sad zanimaju ovi dodaci koje ima Note3, koje sve više otkrivam... evo sad baš imam multiview, gore viber, dolje bug forum {#}

Rekoh neki dan, ako me pukne u živac, odoh ga i ja ritnut pa neka se kuha grah u loncu {#} !!!!

Kada stigneš, budi toliko dobar pa opet onako taksativno + uputa gdje luknem za root, pobroji sve potrebite za učiniti radnje, unaprijed offskroz Velika Hvala Unaprijed {#}!!!!

ATJ Lučko
13 godina
Jel nisu sredili knox flashanjem starijeg bootloadera na n2? Onaj indijac, sta li je vec.
ja
17 godina
bender_007 kaže...
Jel nisu sredili knox flashanjem starijeg bootloadera na n2? Onaj indijac, sta li je vec.

Pa ovaj zadnji link što sam stavio je njegov ROM.

13 godina
Samsung Galaxy Note II!

Ah, sorry onda :)

Nemam note 2 ali sam uskicao na forumima da je sredjeno to.

ja

0 0 hvala 0
17 godina
Samsung Galaxy Note II!

Prilikom samog flashanja imaš meni gdje se biraju opcije same instalacije (šta hoćeš instalirati, a šta ne), pa tamo odmah makneš Knox.

0 0 hvala 1
17 godina
Samsung Galaxy Note II!

S obzirom na to da se nisam susreo sa nekim problemima nakon cjelodnevnog korištenja Dr. Ketan ROM-a, evo uputa kako da pretvorite vaš Note2 skoro pa u Note3. Rom inače ima dva buga, SNS (ako sam dobro shvatio to je za facebook, nemam profil pa ne koristim) i Scloud, ali postoje patchevi za to, pa ako netko od vas to koristi neće imati problema.

Pa krenimo redom, prvo linkovi za skidanje:

Samsung USB Driver

ROM

SNS patch (link je u prozorčiću "Attached Files")

Scloud patch (link je u prozorčiću "Attached Files")

Odin

Philz Touch

Napravite backup svega vama bitnog, jer ćete bez obzira s kojeg ROM-a dolazili dobiti čisti ROM, bez poruka, logova poziva, slika, aplikacija... Nadam se da ne moram svakome objašnjavati kako da to napravi, to smo već prožvakali puno puta. Ako ste na romovima prije 4.3 trebati će vam za backup poruka, poziva i sl. Kies (obični), a kad budete na 4.3 trebati ćete imati Kies3, oba su besplatna i moguće ih je skinuti sa Samsungovih stranica.

Napominjem kako baterija telefona treba biti barem preko 50% napunjena, da flashanjem gubite garanciju i da radite sve na svoju odgovornost.

Skinite ROM i kopirajte ga na internu memoriju telefona. Oni koji već imaju modificirane telefone (mogu ući u Recovery Mode kombinacijom tipki Vol+, Home i Power) neka preskoče ovaj dio koji slijedi.

Dakle, oni koji dolaze sa netaknutog ROM-a, moraju prvo omogućiti da telefon može ići u recovery mod. Za to nam treba USB driver, Odin i Philz Touch. Skinite ih na komp.

1. Instalirajte Samsung USB driver na komp

2. Pokrenite Odin

3. Ugasite telefon, pa ga potom prebacite u Download Mode (stisnuti tipku Vol. - i držati, Home tipku (i nju nastaviti držati) pa potom Power tipku, pustiti ih kad se pojavi tekst na ekranu i onda potvrditi ulazak u Download Mode tipkom Vol. +

4. Spojite telefon USB kabelom sa kompom (pojaviti će se u Odinu tekst COM: i broj, malo niže tekst Added)

5. Kliknite u Odinu na PDA i odaberite Philz Touch koji ste prethodno skinuli na komp

6. Kliknite na Start, sačekajte neko vrijeme, ako je sve bilo u redu pojaviti će se tekst PASS i mobitel će se restartati i prijeći u Recovery Mode.

Nakon poruke PASS isključite USB kabel iz telefona.

Sad kad smo u Recovery Modu, možemo početi flashanje ROM-a (kroz meni se krećete tipkama Vol+ i Vol-, potvrda odabira je Home tipka)

1. odaberite "Wipe Data / Factory Reset"

2. potom "Install Zip From SD Card" (odaberite file od ROM-a) te potvrdite

3. to će pokrenuti "Aroma" instalacijski program, nakon što kliknete na agreement će se pojaviti meni, odaberite "Proceed with ROM flasher and MultiTool"

4. redom će se pojavljivati meniji, svaki ću napisati, nakon odabira mogućnosti u svakom kliknite dolje na NEXT (primjetiti će te kako puno toga treba ostaviti netaknuto tj. preskočiti, jer je ovo ujedno i program za podešavanje već instaliranog ROM-a)

5. prvi ekran - EFS backup, napravite ga

6. Flash Rom - odaberite za flash ROM-a

7. Recovery - preskočite ovo ("Do Not Change" pa Next), recovery mode već imate

8. Modem - preskočite

9. Kernel - preskočite

10. Backup and Mass Bloat remover - preskočite

11. Restore - preskočite (ovo se koristi samo za vraćanje aplikacija iz backup-a za one koji su imali već ovaj ROM, za prvi flash preskočiti)

12. Odex - preskočiti (ovo ne treba dirati jer je potrebno za funkcije koje ima Note 3)

13. Customise Bloatware remover - ovdje odaberite sve što želite odnosno ne želite imati instalirano na mobitelu od bloatware-a

14. Mods - preskočite

15. CSC features - poželjno preskočiti za početnike, za one koji znaju izbjegavati za prvi flash Trigger and Workaround

16. Tweaks - preskočiti

17. LockScreen security bypass - ovo koristiti ako ste zaboravili lockscreen password, inače preskočiti

18. Push System App - preskočiti

19. GPS - odabrati kontinent na kojem ste (ovo samo služi za olakšavanje pronalaska GPS signala, ne znači da GPS neće raditi na drugim kontinentima)

Flash će potrajati nekoliko minuta, ovisno o odabranim opcijama, nakon završetka kliknite na Next, mobitel će ući u Recovery Mode, tamo odaberite "Reboot System Now". Budite strpljivi potom, malo će potrajati prvo podizanje ROM-a, a nakon svega uživajte u vašem novom Androidu 4.3 sa Note 3 điđama {#}

U slučaju problema sa SNS-om i Scloudom, kopirajte potrebne fileove (linkovi na početku mog posta) na internu memoriju telefona (kao što je bilo potrebno i sa ROM-om), uđite u Recovery Mode, odaberite "Install Zip From SD Card" te flashajte svaki file posebno, ne radite "Wipe Data / Factory Reset" kao kod flashanja ROM-a. Nakon flashanja odaberite "Reboot System Now".

Ja ću vremenom, kako se budem susretao sa kojom od, da tako kažem "skrivenih" opcija, postati to ovdje. Recimo: ako želite kraj ikone od baterije u gornjoj notifikacijskoj traci imati i postotak, nemojte ga odabrati u postavkama samog mobitela pod "Display", nego kliknite 3x olovkom na ikonu od baterije, te tu odaberite "Show Percentage" te jedan od mogućih izgleda same ikone baterije, koji se vama sviđa. Air Command i ostale Note3 fore se aktiviraju kao i na Note-u 3, imate youtube za to, da sad ne idem svaku posebno objašnjavati.

Evo, nadam se da sam bio dovoljno detaljan u opisu postupka flashanja.

10 0 hvala 7
14 godina
neaktivan

Bome si se fino raspisao :)

Ja bi samo rekao da ne morate baš sve preskočiti (izuzev kernela i modema).. I naravno, ako ste u EU, ne gubite garanciju, moraju je priznati :)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
16 godina
Samsung Galaxy Note II!

Ček, da razjasnimo...ako napravim ovo što je kolega dardevil napisao (inače svaka čast {#}), jel gubim garanciju ili ne? 

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dardevil kaže...

A daj mi reci kakvo je stanje sa baterijom? Bolje, lošije, isto?

17 godina
Samsung Galaxy Note II!

Isto kao i prije, nisam primjetio neku razliku. Jučer sam uredno navukao 20h na bateriji i 5.5h screen time-a, kad je upozorio da je baterija na 15%.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zeko73 kaže...

Ček, da razjasnimo...ako napravim ovo što je kolega dardevil napisao (inače svaka čast {#}), jel gubim garanciju ili ne? 

Ako si u EU, i garancija ti je iz EU, onda NE!

Ukoliko ti spržiš procesor overclockanjem ili napraviš neku mehaničku grešku, to je druga star. Ali mijenjanje softvera na mobitelu (Root privilegije) ti ne smije oduzeti pravo na garanciju.

Jel moram napisati i izvući sve direktive?

EDIT: Evo složio sam temu, pa možete tamo o tome razglabati ukoliko želite..

http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/rootom-se-ne-gubi-garancija-eu/199330.aspx

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 11:35 (EchoOne).
12 godina
neaktivan
VWalentino kaže...
Dardevil kaže...

A daj mi reci kakvo je stanje sa baterijom? Bolje, lošije, isto?

Pretpostavljam da se možemo vratit na oficijelni rom sa odinom bez problema?

16 godina
neaktivan

Ovako događa mi se sljedeće, primip poziv čujem osobu s kojom pričam nekih 5-6 sekundi, zatim tišina, uopće nečujem drugu stranu, te moram prekinuti poziv. Ovakav problem javlja mi se možda svaki 5 ili 6 poziv otprilike. Da li netko zna, je li on vezan uz mobitel (hardverski), Android (softverski) ili je vezano uz mrežu i operatera ?

Samsung Galaxy Note II :)
17 godina
greda kaže...

Pretpostavljam da se možemo vratit na oficijelni rom sa odinom bez problema?

Pa ovo ti je official Rom, samo je rootan i dodane su stvarčice koje ima Note3.

14 godina
neaktivan
goranbm kaže...

Ovako događa mi se sljedeće, primip poziv čujem osobu s kojom pričam nekih 5-6 sekundi, zatim tišina, uopće nečujem drugu stranu, te moram prekinuti poziv. Ovakav problem javlja mi se možda svaki 5 ili 6 poziv otprilike. Da li netko zna, je li on vezan uz mobitel (hardverski), Android (softverski) ili je vezano uz mrežu i operatera ?

Moze bit ama bas bilo sto od toga. Probaj prvo softver modema promjenit na mobitelu (flesaj neki drugi), a ako to ne pomogne, pravac kod operatera po novu karticu.

Ako ni to ne pomogne, e onda po garanciju i u servis.

16 godina
neaktivan

A imam sve stock na mobu otkada je kupljen, tako da nebi flashao ništa drugo pa i makar je stock. A budem vidio ovo sa karticom prvo.

14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy Note II 4.3

u download modu pise: KNOX warranty void: 1

Pokusao sam ponovo ucitati rom putem odina, napravio wipe i sve ispocetak i opet ista stvar...

16 godina
neaktivan

Zbog flashanja Odinom ti i piše 1... Nažalost, iako je rečeno da ne bi trebalo, ipak se promjenilo :(

14 godina
neaktivan

Sto to sad konkretno znaci u praksi? Mogu li to nekako ponistiti? Inace sve ostalo dobro radi osim knoxa... ako ga vratim na prijasnju verziju 4.1.2 pa onda ponovo na 4.3 hoce li to pomoci? Hvala

16 godina
neaktivan

Pa konkretno u praksi to znaći sljedeće, prvo i najosnovnije mogu ti odbiti, tj vjerojatno će ti odbiti garanciju ukoliko ti bude pootrebna. Nisam pratio zadnjih par dana može li se poništiti, jesu li našli neki način, ali možda ti pomogne da flashas onaj ROM sa prije koju stranicu.

17 godina
Samsung Galaxy Note II!

Ne znam samo što vas toliko brine taj Knox. Kao prvo, već sam više od 10 godina na pretplatama, i nijedan telefon mi se nije pokvario. A i samo je pitanje dana kad će netko na XDA smisliti kako vratiti Knox na nulu, baš kao što su osmislili Triangle Away za poništavanje broja flashanja.

A meni garancija uopće nije bitna sad kad imam ove nove funkcije, vrijedne su toga.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
doddo kaže...

Sto to sad konkretno znaci u praksi? Mogu li to nekako ponistiti? Inace sve ostalo dobro radi osim knoxa... ako ga vratim na prijasnju verziju 4.1.2 pa onda ponovo na 4.3 hoce li to pomoci? Hvala

Nemoj ništa vraćati. Jedino ako znaš napraviti efs backup jer ti se može desiti da ti se izgubi imei, a onda si u problemu. S ulaskom u EU ne gubiš garanciju zbog toga što ti piše: void warranty 1. Ima gore par postova iznad link di ti se opisuje zašto i kako se ne gubi garancija na taj naćin.

Miro
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 12:55 (pai in the ass).
17 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Ne znam samo što vas toliko brine taj Knox. Kao prvo, već sam više od 10 godina na pretplatama, i nijedan telefon mi se nije pokvario. A i samo je pitanje dana kad će netko na XDA smisliti kako vratiti Knox na nulu, baš kao što su osmislili Triangle Away za poništavanje broja flashanja.

A meni garancija uopće nije bitna sad kad imam ove nove funkcije, vrijedne su toga.

To što se tebi nije pokvario,ne znaci da se ne kvare,evo upravo prije par dana prijatelju se Galaxy S3 nakon 10 mj ugasio i crkla mu maticna,sada ga ceka sa servisa.

Jakih li funkcija,prijatelj mi ima note 3 i za 10 minuta se izdovoljis i pola toga ne koristis.

Intel i5 3350p 3.1ghz,8g ddr3 1600mhz,ssd intel 330 120gb,vtx3d 7750 1gb,asrock b75 pro3
14 godina
neaktivan

Mislim da znam kako je doslo do problema... Prilikom ubacivanja novog roma 4.3. odin je na polovici puta prije nego je importirao image blokirao i izbacio gresku, tako da sam morao cijeli postupak ponoviti jos jednom, a one je vec ocito zabiljezio prvi pokusaj iako nije stigao ni do pola puta. Juver sam ubacio rom u zenin 7100 i sve je proslo bez problema, a knox radi. Znaci, preostaje mi samo da izmisle nacina kako resetirati knox na nulu...-(

17 godina
chingy-os kaže...
Galaxy S3 nakon 10 mj ugasio i crkla mu maticna

Pa kod takvih stvari garancija svakako prolazi, jer kad ode izgori matična ne može se vidjeti da li je mob flashan.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice