Samsung Galaxy Note II!

poruka: 2.160
|
čitano: 493.490
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Samsung Galaxy Note II!
Doctor Freak kaže...

A neznam super je to što smo dobili 4.3 ali nekako su mi to minimalne promjene. Kada pogledaš sam izgled teme odnosno touchwiza na 4.3 s obzirom na 4.1.2 praktički i nema promjene.

Imam osjećaj da bi s bilo kojim launcherom dobio više nego s tim updejtom (da zvuči lame).

Fakat bi se samsung mogao trgnut malo kaj se tiče dizajna, jer ono note 2 softwerski izgleda doslovno ko stari s2 :(

Realno kome treba zvuk uz sliku pored videa?? Dijeljenje ekrana?? Ono, možda 1% osoba.

Daj mi novu moderniju temu i dizajn i ja sam sretan, jer mene osobno gluposti iznad spomenute ne interesiraju.

Meni će Sound & Shot dobro doći. Recimo ljetos sam malo slikao po Budimpešti, poslije sam po netu tražio što je što. Meni izgled samog roma ne igra bitnu ulogu, više su mi bitni bugovi koje ima 4.1.2. Ali opet, fluidnost je sve veća i veća svakim novim romom. Dijeljenje ekrana? Zašto ne? Hardware za to svakako imamo.

Brkovi kaže...

zanima me dali smo dobili nove funkcije s olovkom ko na note3 i dali moze prepoznati napisani rukopis i koristiti ga za razne stvari izravno...

Nismo dobili ono što ima Note 3, čisto sumnjam i da hoćemo. Jer tko bi ga onda uopće kupio, kad bi se to sve ponudilo u starom jeftinijem modelu. Nekome rezolucija i jači procesor nisu uopće bitni / važni.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 17:49 (Dardevil).
17 godina
Dardevil kaže...
Meni će Sound & Shot dobro doći. Recimo ljetos sam malo slikao po Budimpešti, poslije sam po netu tražio što je što. Meni izgled samog roma ne igra bitnu ulogu, više su mi bitni bugovi koje ima 4.1.2. Ali opet, fluidnost je sve veća i veća svakim novim romom. Dijeljenje ekrana? Zašto ne? Hardware za to svakako imamo.

dijeljenje ekrana... jel to onaj groupcast ili tako nesto?

MuWu
17 godina
Samsung Galaxy Note II!

Ako sam ja dobro shvatio, pustiš recimo HD video, spojiš dva ili više mobitela i gledaš video na svim ekranima, pretvarajući ih u veliki spojeni display.

0 0 hvala 0
14 godina
Dardevil kaže...
Xboxn00b kaže...

Kolko sam shvatio ako ubacim taj 4.3 "beta" garancija se NE gubi ? ispavite me ako grijesim.

Ne, ne gubiš garanciju. Ostaje ti flash count na nuli (ako dosad nisi flashao telefon rootanjem ili kernelima) i pod statusom telefona piše Official.

Jedno pod pitanje vezano za updating na JB 4.3, na što moram pripaziti vezano na slike koje sam snimio, aplikacije koje sam kupio, i slično?!?! 

Obzirom nije upload BAŠ redovan, i postoje određene velike razlike, mogu li mirne duše napraviti instalaciju?? 

Činjenica da ovaj update nije službeni, kada dođe službeni, hoćemo li moći i njega skinuti?? 

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan
Notorious kaže...
Moslavac. kaže...

Pozdrav , Imam pitanje u vezi note-a 2 , neki dan mi se zaledio te pise app.store je prestao raditi bla bla i ledi mi se slika svakih 1 sec nemogu nista na njega, dali se može  android os nekako obrisat i staviti drugi ? Nemam pojma u vezi mobitela tako da me ne osuđujete unaprijed.

Izbrisi update i cache od Google Playa. Settings/ Application manager/ Google Play. Ako to ne uspije izbrisi cache svih Google aplikacija.

Mozes napraviti factory reset, ali time gubis sve podatke sa uredjaja.

Hvala rješeno :D

17 godina
ATJLučko kaže...
Dardevil kaže...
Xboxn00b kaže...

Kolko sam shvatio ako ubacim taj 4.3 "beta" garancija se NE gubi ? ispavite me ako grijesim.

Ne, ne gubiš garanciju. Ostaje ti flash count na nuli (ako dosad nisi flashao telefon rootanjem ili kernelima) i pod statusom telefona piše Official.

Jedno pod pitanje vezano za updating na JB 4.3, na što moram pripaziti vezano na slike koje sam snimio, aplikacije koje sam kupio, i slično?!?! 

Obzirom nije upload BAŠ redovan, i postoje određene velike razlike, mogu li mirne duše napraviti instalaciju?? 

Činjenica da ovaj update nije službeni, kada dođe službeni, hoćemo li moći i njega skinuti?? 

Već sam napisao bio, ovo je FULL WIPE rom, dakle trebaš napraviti backup svega. Telefon će se nakon instalacije ponašati kao kad si ga prvog dana upalio. S obzirom da pod status piše official, moći će se uredno dobivati updateovi.

16 godina
Dardevil kaže...

Ako sam ja dobro shvatio, pustiš recimo HD video, spojiš dva ili više mobitela i gledaš video na svim ekranima, pretvarajući ih u veliki spojeni display.

Krivo si shvatija. Mislija je reći na mogućnost da na jednoj polovici ekrana možeš, recimo, gledati HD video a u isto vrime na drugoj polovici tipkati poruke ili bilo što drugo.

Zadar živi vječno!
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Ja ću biti sretan ako dođe i do mjesca siječnja iduće godine, jer ionako imam namjeru ovaj mob imati do skorom kraja iduće godine! 

Tebe se sjecam jos sa rasprava o s3. Uzeo sam Note 2 i odusevljen sam s mobitelom. Odusevljen sam. Mob mi je lego 100% jedino mi se svi smiju kad ga vide. Kao ogroman je. Bio je i meni u pocetku ali mi je trebalo 3 dana da se naviknem.

Uglavnom, prckao sam nalo po note 3 i mislim da ce biti mobitel godine. Cudo od ekrana, iducu jesen ga kupujem.

Miro
15 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Nisam, zasad.

Kako ga instaliras bez rootanja?

Miro
17 godina
pai in the ass kaže...
Dardevil kaže...

Nisam, zasad.

Preko Odina. Rom je full wipe, pa nema veze jel prije toga bio rootan ili ne. A odlučio sam sačekati sa rootanjem još malo, dok ne izađe "gotova" verzija roma, da mogu napraviti update bez brisanja svega. Iako i ova testna verzija kod mene radi sasvim normalno, nemam restarta ili sličnih gluposti. Tko zna, možda sa finalnom verzijom dobijemo još neke funkcije Note-a 3. Ako ne, tu je XDA {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 10:58 (Dardevil).
17 godina
Dardevil kaže...
pai in the ass kaže...
Dardevil kaže...

Nisam, zasad.

Preko Odina. Rom je full wipe, pa nema veze jel prije toga bio rootan ili ne. A odlučio sam sačekati sa rootanjem još malo, dok ne izađe "gotova" verzija roma, da mogu napraviti update bez brisanja svega. Iako i ova testna verzija kod mene radi sasvim normalno, nemam restarta ili sličnih gluposti. Tko zna, možda sa finalnom verzijom dobijemo još neke funkcije Note-a 3. Ako ne, tu je XDA {#}

kad sam vidio neke novitete fino sam se iznenadio... naravno sve to nece biti dostupno na note 2 u legit verziji 4.3 ali zato imamo XDA kao što kažeš... ljudi po netu govore da ne vide razliku u svakodnevnom radu izmedju note 2 i note 3 na 4.3 verziji... ali istina, note 3 je meni ponaosob dosta lijepši uređaj, kao što mi je i ovaj bio nakon originalnog notea...

MuWu
17 godina

Meni ističe pretplata za malo više od godinu dana, vrlo vjerojatno ću onda uzeti Note3, ako bude u ponudi Tele2.

14 godina
Dardevil kaže...

Meni ističe pretplata za malo više od godinu dana, vrlo vjerojatno ću onda uzeti Note3, ako bude u ponudi Tele2.

Do not kakati, najvjerojatnije ćeš ušparati do tada i za Note IV!!!! 

Ustvari, ušparati ćemo manje više svi, zar ne?!?! 

ATJ Lučko
17 godina
Samsung Galaxy Note II!

Pa s obzirom na cijene uređaja, kontam da će tada Note3 biti sasvim prihvatljive cijene.

0 0 hvala 0
14 godina
Samsung Galaxy Note II!

Što je u mojem konkretnom slučaju najbolje, ja sam mob uzeo u prosincu prošle godine na PBZ Maestro ( koji je bio tada, sada je PBZ VISA), u T Com-u na 12 rata za 4898.00 hrvatski kuna. 

Obzirom ću do kraja godine ga otplatiti, započinjem početkom godine nove sa skupljanjem love za solarno plaćanje moba kojeg ću uzeti isključivo Samsung otvorenog, bez ikakvog upliva bilo kojeg operatera. 

Čast svakom, ali ubuduće za svoj veliki novac odmah na stol želim ČIST mob od bilo kojeg bilo čijeg uplitanja sa nepotrebitim smećem od aplikacija i ulazno izlaznih zvučno vizualnih šema. 

ATJ Lučko
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Samsung Galaxy Note II!

Apropos cijene bilo kojeg moba, baš sam danas u T Com-u uočio da sam SGS IV košta niti manje niti više samo 6098.00 kuna, što mi uopće nije normalno i vrlo vrlo začuđujuće, obzirom mogućnosti Note linije i S koje su budimo realni, minimalno 40% manje! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Samsung Galaxy Note II!

Da, ali trebaš znati da telefoni uz Tele2 pretplatu dolaze apsolutno čisti. Dakle, nisu kodirani i nemaju one svoje aplikacije kao što to recimo radi T-mobile. 

0 0 hvala 0
14 godina
Dardevil kaže...

Da, ali trebaš znati da telefoni uz Tele2 pretplatu dolaze apsolutno čisti. Dakle, nisu kodirani i nemaju one svoje aplikacije kao što to recimo radi T-mobile. 

To mi je drago za čuti, samo ću te upitati jednu drugu , jesu li onda ti mobiteli i otključani na sve mreže ili nisu i ima li problema oko otključavanja i zahtijeva uopće za otključavanje!?!?! 

Jer ako ja želim kupiti samo aparat, po nekim uvjetima koji odgovaraju mojem viđenju načina kupnje, u T Com-u recimo imam pravo na besplatno otključavanje, kako je sa takvim pitanjem stanje u TELE2 operatera?!?! 

BTW; ako ti ne bi bilo problem, pročitao sam tutorijal kako bi se trebao instalirati 4.3 JB na Note II, ali, imam nekakvih nejasnoća, počevši od prve stavke, gdje instaliram firmware file, na mob ili komp?!?! 

Gdje instaliram ODIN3, i tako dalje, pa da ne duljim, bi li bio toliko dobar da taksativno stavku po stavku navedeš i objasniš opisno korak po korak što i kako moram učiniti da propisno instaliram novi software. 

Offskroz, potpuna zahvala za učinjeno unaprijed!!!! 

ATJ Lučko
14 godina
Samsung Galaxy Note II!

U set razloga zašto čekati Note IV, evo ovaj link je samo osnova, odlična osnova za početak!!!! 

LINK; www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S5-and-Samsung-Galaxy-Note-4-camera-to-be-8-times-brighter-than-current-models_id48023#readsoruce_bottom

ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Moj mobitel uopće nije zaključan, prima kartice svih operatera od prvog dana. Što se tiče tutorijala, postavim ga večeras, trenutno sam na poslu.

14 godina
Samsung Galaxy Note II!

Nisam s vremenom potražiti temu za SGN III, ali ako bude njima ili čak i nama zatrebalo, neka se nađe. 

LINK; blog.gsmarena.com/samsungs-new-regional-lock-can-be-disabled-on-note-3-with-app/

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dakle, kao što sam obećao, evo tutorijala za flash Note-a na 4.3. Kako je ovo FULL WIPE Rom (što sam već spomenuo) potrebno je napraviti backup svega što želite (ja sam samo kontakte i SMS-ove, htio sam čistu instalaciju). SMS-ove i kontakte sam backupirao uz pomoć Kies-a. Sam mobitel prije flashanja treba biti napunjen barem 50%, čisto radi reda. Još jednom spominjem i to kako je ovo službena (testna) verzija Roma i s njom se ne podiže Flash Count, odnosno ne gubi se garancija. Naravno, ako je mobitel bio zaključan (na T-Mobile recimo) takav će i ostati, flashanjem Rom-a to se ne mijenja. Pa krenimo redom:

Downloadajte Rom: 4.3 for Note2  (1.24 GB).

Raspakirajte skinutu .zip datoteku (password je wagnervaz).

Downloadajte i instalirajte (ako niste do sada) Samsung USB Driver (23 MB).

Downloadajte Odin (0.9 MB, v3.09).

Raspakirajte .zip file i pokrenite Odin (slika 1.).

Kvačice trebaju biti samo na "Auto Reboot" i "F. Reset Time".

Ugasite telefon i pokrenite ga u Download Mode-u (treba stisnuti i potom držati tipke Volume -, Home tipku i Power tipku nekoliko sekundi, kad se telefon upali pustiti tipke).

Kad se pojavi poruka na ekranu treba stisnuti Volume + tipku za potvrdu ulaska u Download Mode (ako stisnete Volume - mobitel će se restartati).

Spojite telefon USB kabelom sa kompjuterom.

Ako je sve u redu pojaviti će se plavi prozorčić u Odinu sa tekstom COM i brojem, te će ispod u prozoru pisati Added! (slika 2.).

Kliknite na AP prozorčić i dodajte datoteku iz foldera gdje ste raspakirali .zip datoteku samog Rom-a (slika 3. i slika 4.).

Kliknite na Start i sačekajte nekoliko minuta, sam tijek flash-a ćete vidjeti i na mobitelu i u Odinu.

Nakon što sve bude gotovo na Odinu će se pojaviti poruka Passed! i mobitel će se restartati, tada ga možete maknuti sa USB kabela.

Poslije toga treba sačekati neko vrijeme (dosta dugo će biti Samsung logo na ekranu) da se sustav podigne te će se tada mobitel početi ponašati kao prvog dana kada ste ga kupili (postavke zemlje, jezika, wifi-a itd.)

U slučaju da nešto nije u redu te je mobitel ušao u bootloop (stalno se restartira) treba ga ugasiti, ući u Recovery Mode (treba stisnuti i potom držati tipke Volume +, Home tipku i Power tipku nekoliko sekundi, dakle samo druga Volume tipka od one koja se koristi za Download Mode), odabrati u meniju koji će se pojaviti Wipe/factory reset, pa potom reboot. Ovo zadnje se ne bi trebalo pojaviti ako ste sve napravili kako treba.

I to je to. Uživajte u novoj (i tako dugo čekanoj) verziji Androida za naš Note {#}

I da, ako ste radili backup kontakata, SMS-ova itd. sa Kiesom, kada spojite Note poslije flasha i pokrenete Kies dobiti ćete poruku kako telefon nije kompaktibilan sa ovom verzijom Kiesa i ponuditi vam da skinete Kies3 (to napravite, dakako, osim ako niste u međuvremenu instalirali Kies3 na svoj komp, onda naravno poruku nećete dobiti).

Slika 1. Slika 1.
Slika 2. Slika 2.
Slika 3. Slika 3.
Slika 4. Slika 4.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 2:06 (Dardevil).
14 godina
Samsung Galaxy Note II!

Baterija na 4.3 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 12:11 (Xboxn00b).
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
Xboxn00b kaže...

Baterija na 4.3 

strava!

MuWu
16 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
kale_fotograf kaže...

negdje unazad par mjeseci je sammobile objavio da ce note 2 biti i na key lime pieu, android 5.0... mislim da ne trebamo brinuti brigu :) ....samo , kada će to biti, to je već teže malo... :(

MuWu
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 13:47 (MujagaWudakhi).
16 godina
neaktivan
MujagaWudakhi kaže...
kale_fotograf kaže...

negdje unazad par mjeseci je sammobile objavio da ce note 2 biti i na key lime pieu, android 5.0... mislim da ne trebamo brinuti brigu :) ....samo , kada će to biti, to je već teže malo... :(

slažem se, al ajd, strpljen, spašen :)

14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy Note II!

Je ali Android Key Lime Pie neće doći. Možda samo Lime Pie ili nešto treće jer je K slovo ispucano... U svakom slučaju, ukoliko poslije 4.4 bude 5.0 na redu, očekujem da ga Note 2 dobije..

Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx

1 0 hvala 0
14 godina
Samsung Galaxy Note II!

Ne znam što kazati, pokušavam već sat vremena otvoriti onog Odina, ali dobijem na dijelić sekunde "ono" što je na slici br. 1, ali istog trenutka nestane!

Kako da počnem instalirati novi software kada me moj osobni komp je8e 280 na sat, KAKO?!?!

Gdje griješim????

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A tko zna kakav problem imaš sa kompom... jer očito svima radi, nitko nije prijavio ovakvo što.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice