Sad nakon svih ovih postova sam u nedoumici... Mislim ga uzeti u TELE2 na preplatu...
S obzirom da je Note2 izašao prije cca. godinu dana... Da li čekati Note3 ili uzeti Note2?
Sad nakon svih ovih postova sam u nedoumici... Mislim ga uzeti u TELE2 na preplatu...
S obzirom da je Note2 izašao prije cca. godinu dana... Da li čekati Note3 ili uzeti Note2?
Preskupa je trojka, dvojka nova se može kupit na njuški oko 3 soma kuna ili manje, a za trojku traže sad oko 6 soma kuna.
Istina bolji mob, ali bome ne duplo bolji. A sa 4.3 ti bude i softver gotovo identičan kakav je trenutno na trojci.
To se dogodilo i sa Note jedinicom kad je dobila 4.1.2, praktički 95% identičan softver kakav ima i dvojka danas.
EDIT:
Za ostale jedno pitanje, koju navigaciju koristite za ovaj uređaj?? Bitna mi je samo Hrvatska.
Mireo Don't Panic je kod mene. Odlična karta plus Željko Pervan. 
Mireo Don't Panic je kod mene. Odlična karta plus Željko Pervan. 
To si kupio Mireo?
Aha, platio kartu nekih 60kn. Mislim da je još uvijek ta cijena.
Ne sumnjam u Mireo ali trenutno mi nitko od bližnjih nema paypal račun :)
Vi koji koristite nešto drugo može linkovi na PM?? Ali ono da nisu mape stare 2 godine :D
Može preporuka za rom sa "čistim" android izgledom, da je brz i lagg free, te da ima poboljšanje baterije. Nikakve điđe miđe ne trebam :)
Moj savjet ti je čisti Samsung službeni Rom + neki kernel.
ATJ Lučko
vjerojatno najjednostavnije rijesenje.
vjerojatno najjednostavnije rijesenje.
Nisam siguran ako izbriše aplikaciju hoće li mu dozvoliti pristup aplikaciji. Ali ako izbrišeš oboje i clear data i cache napraviš, trebao bi moći pristupiti.
I pitanje, odnosno zamolba.. Ima li tko VIP CSC paket da mi pošalje ili uploada?
Našao sam ih OVDJE ko u priči, ali nema nijedan za hrvatsku.. A htio bi HD Voice aktivirati..
http://www.sammobile.com/2013/10/02/n7100xxuemi6-leaked-android-4-3-test-firmware-for-galaxy-note-ii-gt-n7100-2/
Procurio 4.3 za naš Note, malo gledam komentare na XDA, ali razmišljam o instaliranju 
http://www.sammobile.com/2013/10/02/n7100xxuemi6-leaked-android-4-3-test-firmware-for-galaxy-note-ii-gt-n7100-2/
Procurio 4.3 za naš Note, malo gledam komentare na XDA, ali razmišljam o instaliranju 
Za one koji se misle da li instalirati, evo i popisa što radi, a što ne radi..
New settings in audio settings (hdmi output stereo or surround).
Keypad tones on/off is also there for convenience. (also still in the samsung keyboard settings)
New settings in battery stats to enable display of percentage of battery. (it's still in the display section also).
First photo with lowlight mode kinda freezes the camera app (the 'processing' toast doesn't disappear) you have to press back and get into it again, then it works fine.
All photo and recording modes work fine.
There is a new photo mode from the s4 (audio+photo), no drama shot no eraser mode or anything like that. Slow mo and fast motion is still there.
Lock screen lets you select the new s4 light effect and the old water effect. Hovering with the spen gives the same results as hovering your finger over the s4 lockscreen. You can select the color of the ink effect.
Screen mode has a new auto adjust feature that auto adjusts the display in selected samsung applications such as gallery readers hub etc. Apart from that there are dynamic, standard, professional photo and movie modes.
Fonts and text looks sharper in general.
The gallery starts in full screen by default. The browser does not.
Touch doesn't work well in the gallery, many times instead of scrolling you will get a picture open instead.
The lockscreen font is incoherent with the weather widget font.
The operator text on the lockscreen disappears once you touch the screen. Reappears once you let go.
The keyboard now lets you do continuous typing (4.3) or you can swipe on the keyboard to the left and right to move the cursor in the field of text.
Application manager has a new tab for disabled applications. Also you don't need to uninstall an update from an application you wish to disable, you can do it straight away.
The dialer and the call screens are exactly the same as on S4 with the new ugly default contact picture.
There is no Flashlight widget ( I need it! )
There is a new 'running applications' widget.
The task manager offers a new tab with the option to select default apps for some actions (launcher for example), I guess you can switch your launcher here.
The launcher is the old one from note2. Still has the same spen page opening when you pull out the spen.
The clock and calculator are the new ones from S4.
The messaging app is also from S4.
Knox is here. Haven't tried it though.
The notification window doesn't close automatically when clearing a notification.
Brightness slider and toggles are from S4 and are easily editable.
Default screen timeout is 15 seconds and smart stay on.
Hangouts is unable to verify the phone number. You will just get an sms.
Music app starts fullscreen.
FM Radio is the same as before.
Video app from S4.
New help guide like in S4.
Ja instalirao, zasad nisam naišao na nekakav problem, review napravim nakon barem 24h testa. Ali zasad sve 5, Antutu kaže čak 21500 bodova :)
Ja instalirao, zasad nisam naišao na nekakav problem, review napravim nakon barem 24h testa. Ali zasad sve 5, Antutu kaže čak 21500 bodova :)
Jedino me baterija zanima. Jesi ga rootao?
Nisam, zasad.
Prvi dojmovi.
Sve radi zasad, WIFI, 3G, Bluetooth nisam isprobao, nemam s kim. Od novih stvari tu su Notification panel, koji je izmjenjen i ima dosta novih ikona. Izdvojio bih još i LockScreen widgete, što dosad nismo imali. Od aplikacija tu su Knox, Screen Share, Samsung Wallet, Group Play (ovo još nisam isprobao, Knox treba još nešto skinuti i instalirati, a za Group Play i Screen Share trebam još jedan telefon). Sa ovim Romom treba Kies 3 (ponudi kod pokretanja starog Kiesa), uredno sam uspio vratiti pozive / poruke / kontakte (prethodno backupirane sa običnim Kiesom). Rom je full wipe, dakle ostajete bez svega (meni odgovaralo, htio čistu instalaciju). Prikaz na ekranu mi se čini bolji, ali ovo treba uzeti sa rezervom, nemam s čim usporediti. Sve što sam dosad od aplikacija instalirao radi, vrti HD video glatko kao i prije, za zvuk ima još nekakve dodatke (podešavanje zvuka kalibracijom sa slušalicama, funkcija glasnije zvonjave telefona ako je telefon u džepu, torbici i sl., pretpostavljam da radi uz pomoć proximity senzora). Za bateriju ću znati više nakon dan-dva uporabe...
Toliko za početak :)
Koja je razlika između N7100XXUEMI6 i N7100XXDME6
Moze li mi netko dati link za download jer onaj na stranici vise ne radi
Hvala
Danas ga ostavim na stol kao i uvijek, i podignem ga kasnije i crta ide preko ekrana pa preko plastike skroz do vrha mobitela... Ne osjeca se pod prstima, sve je glatko, najvise se vidi kad sa strane gledas, kao da je naciklo... Mater mu
Kolko sam shvatio ako ubacim taj 4.3 "beta" garancija se NE gubi ? ispavite me ako grijesim.
Kolko sam shvatio ako ubacim taj 4.3 "beta" garancija se NE gubi ? ispavite me ako grijesim.
Tako kažu iz SamMobilea.. Znači ne povećava se flash counter, niti se roota, nit je to custom firmware. To je original Samsungov, samo što nije official.
Ne, ne gubiš garanciju. Ostaje ti flash count na nuli (ako dosad nisi flashao telefon rootanjem ili kernelima) i pod statusom telefona piše Official.
Evo novih dojmova nakon cjelodnevne uporabe. Ukratko, meni sve radi. Nisam imao smrzavanja, restarta ili sl. Bluetooth također provjeren danas, uredno se povezao sa HU-om u autu. Ima dosta toga novoga, nešto su male sitnice, ne mogu sve ni zapamtiti, pa ću spomenuti par. Settings su sad malo drugačiji (vidi slike), drugačije su raspoređeni, imaju 4 grupe i podgrupe i njima. Notification panel ima dosta novih ikona, naravno može ih se prerasporediti, bug koji je bio na 4.1.2 sa NFC ikonom je riješen (autorotate bug ne znam je li riješen, nekad mi je trebalo i par dana uporabe da prestane okretati ekran). Dobili smo neke nove modove kod fotografiranja, spomenuti ću Sound & Shot koji ima S4. Postavka displaya sada više nije univerzalna, telefon može sam prilagoditi display (boje) ovisno o aplikaciji koja je pokrenuta. Sve aplikacije koje sam koristio i prije rade i sada. Šta još? Poruke i pozivi sad imaju S4 dizajn. Aplikacije za video i glazbu su također drugačijeg dizajna, ne znam jesu li i one kao na S4. Već sam jučer spomenuo Lock Screen widgete, sad mi i na lockscreenu pokazuje Tele2. Probao navigaciju, hvata signal bez problema. Ostaje mi sad samo probati Group Play i dijeljenje displaya, to ću uskoro ćim se nađem sa poznanikom koji ima S4. Kako sam već spomenuo, Antutu score je veći od 21500. Što se tiče potrošnje baterije, sve govore zadnje dvije slike, nekakva normalna uporaba (Bluetooth, GPS, NFC, Mobile Data, S-Beam, Skype, sinhronizacija sa gmail-om, sve upaljeno 24/7, malo navigacije, u autu svirao preko Bluetooth-a, SMS-anje, par poziva, WIFI uključen samo kad sam doma). Display brightness većinom na nekih 40-60%.
Ako budeš zadovoljan i krajem tjedna, i ja ću ga instalirati, makar me vuče da ga druknem odmah!!
ATJ Lučko
Up Time zasad nešto više od 24h, dakle nakon instaliranja se nije gasio/smrzavao. Meni je to najvažnije plus da mi rade sve aplikacije koje i inače koristim. Zasad je sve u redu. 
Pozdrav , Imam pitanje u vezi note-a 2 , neki dan mi se zaledio te pise app.store je prestao raditi bla bla i ledi mi se slika svakih 1 sec nemogu nista na njega, dali se može android os nekako obrisat i staviti drugi ? Nemam pojma u vezi mobitela tako da me ne osuđujete unaprijed.
Pozdrav , Imam pitanje u vezi note-a 2 , neki dan mi se zaledio te pise app.store je prestao raditi bla bla i ledi mi se slika svakih 1 sec nemogu nista na njega, dali se može android os nekako obrisat i staviti drugi ? Nemam pojma u vezi mobitela tako da me ne osuđujete unaprijed.
Izbrisi update i cache od Google Playa. Settings/ Application manager/ Google Play. Ako to ne uspije izbrisi cache svih Google aplikacija.
Mozes napraviti factory reset, ali time gubis sve podatke sa uredjaja.
A neznam super je to što smo dobili 4.3 ali nekako su mi to minimalne promjene. Kada pogledaš sam izgled teme odnosno touchwiza na 4.3 s obzirom na 4.1.2 praktički i nema promjene.
Imam osjećaj da bi s bilo kojim launcherom dobio više nego s tim updejtom (da zvuči lame).
Fakat bi se samsung mogao trgnut malo kaj se tiče dizajna, jer ono note 2 softwerski izgleda doslovno ko stari s2 :(
Realno kome treba zvuk uz sliku pored videa?? Dijeljenje ekrana?? Ono, možda 1% osoba.
Daj mi novu moderniju temu i dizajn i ja sam sretan, jer mene osobno gluposti iznad spomenute ne interesiraju.
zanima me dali smo dobili nove funkcije s olovkom ko na note3 i dali moze prepoznati napisani rukopis i koristiti ga za razne stvari izravno...
marroncevic