IPhone 3G otključana verzija u Americi?

poruka: 33
|
čitano: 11.362
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kupnja otključanog iPhone-a 3G u USA?
pitanje

Problem je slijedeći...

Kopanjem i prekopavanjem neta i raznoraznih foruma, nisam našao nikakvo konkretno rješenje na pitanje:

Postoji li (u Americi) i gdje za kupiti otključani iPhone? Dakle ne onaj na pretplatu što se nudi, nego onaj o kojem kruže "legende" da radi otključan na bilo kojoj mreži, dakle i naše mreže?

Ako da, kako se može kupiti? Tražeći sam samo našao da "svi putovi vode" u AT&T (čak i oni iz Applea).

Ako netko ima iskustva ili je na sličan način uspio kupiti iPhone 3G, molim ga za savjet.

Ako ne postoji verzija koja je otključana, postoji li negdje u Zagrebu tko može otključati AT&T iPhone 3G da radi na našoj mreži (kao što sam vidio na jednom forumu)?

Zahvaljujem na pomoći.

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kupnja otključanog iPhone-a 3G u USA?

Pridružujem se pitanju..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan

iphone 3g mozes kupit za 600$ bez ugovora (mozda i manje/vise na e-bay-u),za otkljucavanje bi trebao koristit winpwn.com

Za sad je samo napravljena jailbrake funkcija ali kazu da ce za par dana/tjedana doci i unlock...
Ja sam frendu rekao da mi uzme iphone ali on kaze nema nigdje kupit iphone ni u jednom att/aple store-u
nadam se da ce brzo nabaviti nove da ne moram na e-bay-u davat nekih 300-999$...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: IPhone 3G otključana verzija u Americi?

Tebi će frend uzeti iphone na ugovor ili?

17 godina
neaktivan
autorov komentar
xxtoni kaže...

iphone 3g mozes kupit za 600$ bez ugovora (mozda i manje/vise na e-bay-u),za otkljucavanje bi trebao koristit winpwn.com

Za sad je samo napravljena jailbrake funkcija ali kazu da ce za par dana/tjedana doci i unlock...
Ja sam frendu rekao da mi uzme iphone ali on kaze nema nigdje kupit iphone ni u jednom att/aple store-u
nadam se da ce brzo nabaviti nove da ne moram na e-bay-u davat nekih 300-999$...

iPhone nije moja domena, jer info mi je trebao za nekoga tko želi nabaviti iPhone, a nisam razumio stvari vezane uz njega.. jailbreak i unlock, razlike, kako, gdje,...itd

Hvala ti na informaciji.. Uglavnom znači ili  (uspjeti) kupiti negdje vani (znači kažeš da se bez ugovora ipak može kupiti u AT&T / Apple trgovinama, kad bude opet raspoloživ),
pa čekati unlock (unlock se odnosi na mrežu jel tako?) ili čekati novu godinu da dođe kod nas (ako i tada?).

Hvala na pomoći.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
Prometej kaže...
xxtoni kaže...

iPhone nije moja domena, jer info mi je trebao za nekoga tko želi nabaviti iPhone, a nisam razumio stvari vezane uz njega.. jailbreak i unlock, razlike, kako, gdje,...itd

Hvala ti na informaciji.. Uglavnom znači ili  (uspjeti) kupiti negdje vani (znači kažeš da se bez ugovora ipak može kupiti u AT&T / Apple trgovinama, kad bude opet raspoloživ),
pa čekati unlock (unlock se odnosi na mrežu jel tako?) ili čekati novu godinu da dođe kod nas (ako i tada?).

Hvala na pomoći.

da Iphone se kupi zakljucan u att i apple store-ovima za min cijeni od 600$,ali radi velike potraznje vise ih nigdje u USA nema kupit u Europi mozda i i to ako "ujagmis"
unlock ce sigurno brzo izac...za neke mreze je vec tu ali bolje je se malo strpit i biti siguran da 100% i da od njega nece uređaj pokvarit ili sta slicno...
Ja ga 100% necu cekati do nove godine ako ga ne dobijem do kraja ljeta uzimam HTC Touch Pro pa onda kad izađe treca generacija onda ga mozda kupim
Iphone je fenomenalno dobro urađen uređaj ali apple kao i uvijek sve usere
Nece da ubace flash radi exluviziranja quicktime-a ona att i nalik...
Nemozes slati file-ove bluetooth-om
Al eto jailbrake-ujes i unlock-ujes i nađes si programe i sve si rjesio...(skoro)
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Nezaključani iPhone 3G, tj. onaj koji radi sa bilo kojom SIM karticom nalazi se u ponudi švicarskog operatera Swisscom, ali samo za švicarske državljane.

PS. dostupan i bez pretplate

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2008 16:51 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
manic kaže...

Malo se smirite s tim otključavanjem. Jedno je kupiti mobitel koji je tvornički "otključan", a drugo je otključavati mobitel koji je kupljen zaključan. Ovaj drugi slučaj nije za forum, kao što nisu i ostale nelegalne radnje.

Otkljucavanje iphone nije illegalno,nikad apple nije izjasnio da je illegalno
Kad kupim mobitel on je moje vlasnistvo i ja mogu sa njim radit sta hocu,ukoliko ne dirat njegov firmware ja mogu radit sta hocu...jer legalno je otkljucavat telefon da bi postigao povezivanje na neku mrezu,ali ako pokusas oko koda mixat to bi vec evenutalno moglo biti ilegalno...
Kad iphone otkljucas ili jailbrake-ujes samo izgubis garanciju i to je to
Otkljucavanjem iphone-a nisi ucinio krivicno dijelo nit je to apple ikad izjasio
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2008 18:19 (xxtoni).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xxtoni kaže...
manic kaže...

Malo se smirite s tim otključavanjem. Jedno je kupiti mobitel koji je tvornički "otključan", a drugo je otključavati mobitel koji je kupljen zaključan. Ovaj drugi slučaj nije za forum, kao što nisu i ostale nelegalne radnje.

Kad kupim mobitel on je moje vlasnistvo i ja mogu sa njim radit sta hocu,ukoliko ne dirat njegov firmware ja mogu radit sta hocu...jer legalno je otkljucavat telefon da bi postigao povezivanje na neku mrezu,ali ako pokusas oko koda mixat to bi vec evenutalno moglo biti ilegalno...
Otkljucavanjem iphone-a nisi ucinio krivicno dijelo nit je to apple ikad izjasio
 Slažem se. Poanta zaključavanja mobitela je da te pružatelj usluge telefoniranja veže uz sebe uz nižu cijenu uređaja. Ako si platio uređaj 1 kn, moraš ga uzeti na ugovor ili sl. Ako taj isti uređaj otključaš da ga možeš koristiti na drugoj mreži, to ne znači da si oslobođen ugovora. Ako ga kupiš otključanog, plačaš punu cijenu uređaja. Tu nema ništa ilegalnog.

Uostalom, dobio sam mobitel koji je radio isključivo na t-mobile mreži, poslao mail u t-mobile da mi pošalju unlock kod i uredno su ga poslali ( iako to "službeno" ne rade, tako je tip napisao u mail-u ).

17 godina
neaktivan

Ne vidim kakve veze to ima sa Appleom. Legalno otključati mobitel može samo operater koji ga je i zaključao (jer je on platio razliku između stvarne i plaćene cijene uređaja) i nitko drugi.

EDIT:

Sada skužila da u HR zakon nije izjašnjen oko ove teme. Operateri tvrde da je ilegalno, ali po zakonu nije.

Ok, brišem gornje upozorenje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2008 19:20 (manic).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
manic kaže...

Ne vidim kakve veze to ima sa Appleom. Legalno otključati mobitel može samo operater koji ga je i zaključao (jer je on platio razliku između stvarne i plaćene cijene uređaja) i nitko drugi.

EDIT:

Sada skužila da u HR zakon nije izjašnjen oko ove teme. Operateri tvrde da je ilegalno, ali po zakonu nije.

Ok, brišem gornje upozorenje.

Otključavanje mobitela bi bilo nelegalno (teoretski nemoralno) u slučaju da nema ugovora između operatera i korisnika, tj., opet teoretski, evo ti dragi korisniče mobitel (nokia, lg, iphone..) za 1 kn i , molim te, zovi preko naše mreže. A ti  ga otključaš i zoveš preko konkurencije.

Razliku koju spominješ operater "debelo" naplaćuje preko potpisanog ugovora. Ja bih rekao da je ta varijanta slična kupnji na kredit. Bez brige, ne bi "Mobitel za 1 kn" egzistirao da oni nemaju računicu.
17 godina
neaktivan

Priznajem, legalno je otključavati i slažem se s tobom.

Ali je zanimljivo kako operateri kažu da nije, kako se samo vade.

Što se tiče legalnosti i legitimnosti tj. moralnosti, u to neću ulazit, jer to dvoje ponekad znaju biti u sukobu...a što se tiče operatera, oni definitivno neće propasti koliko se dobro osiguraju, a neki i legalno kradu od korisnika, što sam osjetila i na svojoj koži.

Malo sam zašla u offtopic, samo da me moderator ne vidi :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Iz cijele "teorije" iPhona sam zaključio da treba uglavnom biti na pravom mjestu u pravo vrijeme.. trenutno je sve ostalo čista lutrija.. Smijeh

Hvala vam svima na pomoći, (pogotovo xxtoni i macak).

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xxtoni kaže...
manic kaže...

Mozda i nije OK od mene sto odgovaram na stariju temu, al tek sam sad dosao s odmora. Napokon imam priliku surfat internetom i Bug forumom Cool
U vezi unlockinga (citaj dekodiranja), trebalo bi biti jedno jasno. Proizvodjac ima pravo skinuti garanciju s uređaja koji je dekodiran ilegalno (od strane neovlastene osobe). Tako, kad sam kupovao sadasnji mobitel, zena je lijepo rekla: ako ga dekodirate kod nas, to je 150 kn, ne gubite garanciju. Ako odete kod ulicnog dekodera, taj ce uzet 50 kn, ali gubite garanciju. Oni imaju pravo na to, i to je OK.
Ali raspravljati je li dekodiranje ilegalno ili ne.... to je nesto drugo.
Logicki, da je dekodiranje ilegalno, nitko to ne bi smio raditi, cak ni sami operateri. Oni imaju pravo zakljucat mobitel, ali isto tako i otkljucat ga. Moze to napravit i netko drugi, ali ode garancija.
Pretpostavljam sad kad iPhone dodje u nas, recimo da ce cijena za pretplatnike bit 200 dolara (kako je Jobs i obecao). Npr. baka ti treba novi mobitel, a na pretplati je. Lijepo joj das tih 800-900 kn, ona produzi ugovor, tebi da iPhone, svoj mob zavrsi i svi sretni. Pretpostavljam da ce toga bit poprilicno. Samo se bojim jednoga: iPhone --> 900 kn za pretplatnike. Dekodiranje iPhonea od strane operatera --> 3000 kn.
Koliko su ludi, ne bi me cudilo da bude tako
Pozdrav ekipi i sorry na poduzem postu Cool
17 godina
neaktivan

Ti opet govoris da je dekodiranje illegalno,sto nije cinjenica,mobitel je moj i ja smijem radit sta hocu,ja izgubim garanciju i to je od strane network-a sto moze uradit protiv mee

Jedino sto bi moglo biti ilegalno je ako ja malo po OS-u tog uređaja ispitujem...To jest illegalno alo to onda vise nije unlock nego vise jailbrake

Mislim da moze lock na ovo ionako predugu temu...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovako...

Trebao bih dobit iphone 3g iz amerike. Ovaj po cijeni od 600 dolara jel on tvornički otključan il?

Ako je tvornički otključan očel on raditi na svim hr mrežama, očeli mu ostale aplikacije raditi il če još nešto trebat otključavat?

Molim da mi odgovorite

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko sam ja do sada, citajuci ovaj post skuzio, ne mozes kupit otkljucanu verziju u Americi.

Mozes u Italiji, ali te to dodje vise (mislim da je netko govorio o cijeni od 600 €).

Takodjer, koliko sam surfao po internetu, nije moguce otkljucat (unlockat ili dekodirat) iphone 3G. Pogledaj ovdje: http://www.iphoneunlockstatus.com/

Mozes uzet stari iPhone i otkljucat ga, onda garantirano radi na sve mreze. Pomocu installera mozes instalirat aplikacije koje hoces.

17 godina
neaktivan

Neznam, ja sam negdje pročitao da tvornički otključan iphone u sad-u košta 600,700dolara.

Neznam gdje sam to pročitao ali pokušat ču naći.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1.Kad kupis iphone 3g taj od 600$ on je samo bez ugovora i dalje zakljucan

2.Do sad ne postoji SOFTWARE koji ga moze otkljucat,(winpawn team radi na tome moze se ockekivat za koju tjedan) ali ima onaj chip koji se stavi preko kartice i otkljuca ga mozes ga nabavit na raznim stranicama ukljucujuci e-bay,nije preskup...

3.Za sad postoji 100% funkcjonalan jailbrake sa kojim mozes otkljucat sve funkcije osim mreze...

Ali dok on tebi stigne mozes ocekivat da ce winpwn team skontat unlock...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e jeli to ova kartica http://www.nula-nula.com/turbosim/    ??

i još kaže da treba navesti mrežu na koju je lockan i na koju želiš da radi zato jer je oni programiraju..jel onda treba navest AT&T-vip npr

hvala..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To mi se cini kao dobra ideja. Citao sam na netu da to i radi. Jer ti zapravo hvatas VIP mrezu, dok iPhone misli da je to AT&T jer je "zavaran"

Pogledaj ovo:

http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/specials/iphone-info.jsp#0faqSection3

Citiram:

"Can I activate iPhone 3G on GoPhone Prepaid service?"
No. GoPhone Prepaid is not available for iPhone 3G at this time."

To bi valjda trebalo znacit da nemaju prepaid verziju u ponudi

Takodjer:

http://www.o2.co.uk/iphone/paygo.

"Customers will soon be able to enjoy all the great features of iPhone 3G without a monthly contract with the iPhone 3G for Pay & Go.

iPhone 3G for Pay & Go will be available later this year."

Za Italiju ne znam, ne mogu skuzit onaj njihov jezik. Ucinilo mi se da Vodafone ima otkljucanu verziju bez ugovora za 499 €.

17 godina
neaktivan

I meni se to sa karticom čini kao dobra ideja...Nije puno izdvoji 100kn za  karticu..Samo je pitanje gdje nabavit tu karticu??

Poslao sam e-mail onom tipu što ih prodaje na netu dali one rade na iphonu i jeli je moguće programirat da radi sa AT&T mreže na neku našu pa mi još nije došao odgovor.

Ako šta dođe odg. javit ču.  Na nekom sam forumu još čitao da je zeznuo nekog tamo i da mu kartica nije radila...pa sad kome vjerovat??Nevinašce

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nitroforlife kaže...

I meni se to sa karticom čini kao dobra ideja...Nije puno izdvoji 100kn za  karticu..Samo je pitanje gdje nabavit tu karticu??

Poslao sam e-mail onom tipu što ih prodaje na netu dali one rade na iphonu i jeli je moguće programirat da radi sa AT&T mreže na neku našu pa mi još nije došao odgovor.

Ako šta dođe odg. javit ču.  Na nekom sam forumu još čitao da je zeznuo nekog tamo i da mu kartica nije radila...pa sad kome vjerovat??Nevinašce

cuj kom evjerovat
pa na netu je uvijek bilo varalica i pravi ljudi
moj brat je jednom narucio Ibanez Gem Steve Vai i platio ga je mislim 4000€ i htjeo ga tip zajebat,ali rjeseno je nekako sa e-bay staff-om :D
Uglavnom sto sam htio reci ako do sad nemate iphone 3g ja bi se jos malo strpio da winpwn izađe sa unlock-om a ako nemozete,onda malo po netu-u e-bay-u ima toga a prakticki je đaba...
17 godina
neaktivan

Novi 3g se NE MOZE otkljucati, on se moze jailbrakeovat ali se ne moze otkljucati. Moye se jedino staviti smartphone kartica preko sim kartice i to je jedini nacin da radi bez ugovora na bilo kojoj mrezi.

17 godina
neaktivan

U Italiji sam kupio iPhone 3G 8GB za 500 eura. Tvornicki je otkljucan (legalno), te mozes raditi sve updateove bez ikakvih problema.

Ko sto je Ghibli rekao, ne mozes ga otkljucati ako kupis u Americi, ali ga mozes Jailbreakati (kao sto sam ja sa svojim napravio). Ukratko, to ti omogucuje instaliranje piratskih programa.

Kad sam poceo gledati iskustva ljudi sa tim SIM adapterima, ne bih preporucio njihovo koristenje. Nerijetko se signal gubi, a sto je jos gore, mreza na kojoj jesi moze sama "shvatit" da se radi o nevazecoj kartici (po nekom kodu, ne znam kako se zove) i moze ti blokirat SIM. Neka me netko ovdje ispravi ako sam u krivu.

17 godina
neaktivan

Otključavam aple iphone 3g universal sim karticom i radi na sve mreža i rade sve aplikacije 100% PROVJERENO kartica je 130 kn   tel:0915316651

17 godina
neaktivan
mehma kaže...

Otključavam aple iphone 3g universal sim karticom i radi na sve mreža i rade sve aplikacije 100% PROVJERENO kartica je 130 kn   tel:0915316651

Sad se više ne isplati jer ima simpa mix za 3298kn +1200kn bonova
17 godina
neaktivan
ja sam novi u svemu ovome i ne kuzim se bas previse pa imam jedno pitanje. frend ide sad na par tjedana u ameriku i narucio sam mu iphone. neki su me upozorili da bi mogao ne radit zbog - razlicite frekvencije na kojoj radi (vidim da ovdje to nitko nije spomenuo), zakljucanosti... zanima te zna li netko na sta tocno treba pazit i da li je izvedivo kupit ga u americi i koristit sa svim mogucnostima u hrvatskoj sa vip karticom??? unaprijed hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U mene je jedan prijatelj tvrdio kako je naucio otkljucavati iphone gledajuci kako to ljudi rade na youtubeu cak je i kontao postaviti oglas :D

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice