- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi li dobio HiRes slušalice?
ptspclan.com | visit us ^^
Nedostaje ti M7 na slici :(
I ja sam to pomislio!
Ne diraj ga, pokazaće i M6!
Htc one X <3
Znan i kao m6 dada
Mini review & dojmovi
Evo me konačno. Dva puna dana, nešto malo više s 10kom. Ne znam odakle da počmem, pa možda bude s brda s dola napisano.
Samo da se pohvalim, što se i na slikama vidi, odmah mi je pao na beton :) Sitne udubine, ali to je i bit aluminija, neka se vidi durabilnost.
ERGONOMIJA - izvrsna, no kako sam ja već 100 puta rekao, meni za telefon je idealna veličina koja je bila kod M7, odnosno iP6S. Ako tu mogu ugurat veći ekran, a s ovom logikom kao na 10ki, može tamo stati i do 5", što je više nego dovoljno. 10ka je nešto šira od M9, ali s obzirom na briljantno izvedene skošene rubove, osjećaj je da je još tanji i uži. Imam ogromnu ruku, tako nije problem.
IZRADA - neka se nitko ne uvrijedi, ali ako u ruke uzmete G5 recimo (kao metalni telefon) i 10, to je nebo zemlja razlika u kvaliteti izrade. Tu nema jedne pogreške. Tipke su brutalne, čvrste, čak i izrez od donjih zvučnika je detaljno napravljen sa dodatnim kosinama prema unutra ... Ma ludilo. Kombinacija 2.5D stakla i metalnog ruba je odlično izvedena. Jednostavno, telefon je eye catcher, pogotovo ova tamna varijanta (subjektivno).
FP scaner je odlično napravljen i super što nije tipka kao na S7, već je touch kao na A9. Fantastično :) Neki zamjeraju što je niže postavljen na donjem rubu, a ne vertikalno centriran, no navikne se čovjek brzo. Kada se sjetim kakav je FP bio na S6E dok sam ga imao, ovo je svemirski broj za njega J
EKRAN - ono čega sam se bojao to je polarizirajući filter, ali tih problema nemam. Ekran je više nego dovoljno i više od M9 svijetal, a na direktnom suncu je savršeno vidljiv i tu nemam zamjerke. Također, tko god ga je uzeo u ruku, rekao je da izgleda kao AMOLED, jer nekako sam siguran da je ovo vrh od LCD-a što se da napraviti. Po defaultu dolazi postavka VIVID, što daje onako dosta saturirane boje, što se meni ne svidja, pa sam ja promijenio na sRGB sa naglaskom na hladniji dio, tako su bijele bijele :)
ZVUČNICI - apsolutno točno, nije to M9 kvaliteta, jer samom činjenicom da nisu dva FF zvučnika, nego ova kombinacija, ona ima svoje mane u odnosu na FF kod M9. Ali je za klasu iznad S7 ili G5. Također, netko će više volit Theatre a netko Music mode, meni ovisi o tome što gledam, pa probam oba i to je to. Kao i do sada na prijašnjim ONE, može se igrat/gledat video u landscape modu i bez obzira ako i prekriješ donji zvučnik, zvuk je i dalje tu i ne umanjuje doživljaj. Svi znamo kako to izgleda/zvuči na ostalim uređajima na kojima ima samo donji zvučnik. Neusporedivo. Slušalice koje dođu s telefonom su odlične, to su ove nove Hi-Res audio, tu nemam zamjerki. To mi služi dok vozim motor ili ako sam baš negdi di je buka. U protivnom, koristim njegove BoomSound zvučnike. Čak su i glasniji, pogotovo na speaker modu kod poziva nego kod M9. Nemam zamjerki. Nije M9, ali je odličan nasljednik i odlično je HTC to izveo. Ono što mi se ne sviđa kada su slušalice uštekane, jer što ne mogu pojačavati/stišavati zvuk ako je ekran ugašen. Možda će to ispraviti, no nekako mi je to malo blesavo, a možda sam se samo navikao. Dok sam na motoru, lako mi je u đepu samo stisnuti volume i prilagođavati. Dodatno, ako imate išta u FLACu, onda će se sva blagodat ovih Hi-Res slušalica čuti.
KAMERA – e sada, ja sam s kamerom oduševljen, no za moje potrebe i dalje ostaje M7 4UPx kamera kao vrh. 2,0 mikrona vs 1.55 je ipak razlika od 25% i u low lightu i zatvorenim prostorima je to vrh. Više od 4 MPx meni ne treba ni u jednoj mogućoj kombinaciji. Ja slike razvijam za foto albume i to je to. No, toga više nema, a prvi put nakon M7 imam potpuno upotrebljivu kameru u takvim uvjetima. Neki expert nisam nikada bio, ali prvo software rješenje na M7 je bilo meni osobno puno draže nego sada. Ja sam imao custom sačuvanih 4-5 kamera i vrh, to je radilo odlično, ovisno o uvjetima.
Da se vratim na ovu kameru, po meni je čista 10ka. Imam 1.30… verziju i nemam nikakvih problema sa uvjetima u kojima slikam. Stvarno, slike ispadaju odlične, a idući tjedan kada razvijem ovih 20ak slika sa dvije proslave ovih dana, javim kakve su. Iako je svima kamera najvažnija, meni je ona važna da je upotrebljiva kada treba. Ova to je, brza i bez straha da će slika propasti. Sa sliderom za ekspoziciju (ne mora se vući gore dole sa sliederom, već bilo di na ekranu) radi super ako smatrate da je pretamna ili presvijetla slika. U načelu, to ni ne diram osim u ektremnim dinamičkim rasponima. Audio je savršen kod snimanja, tu se nema što reći, a za to imate i dovoljno videa po YT. Prednja kamera je vrhunska, ono što mi smeta, to je što se okreću kao i Samsung na gadan smudging u low lightu, a za to nema potrebe. Rađe da bude više šuma, nego ovo … Valjda će promijeniti. OIS u obe kamere i kod snimanja videa je brutalno dobar. Tu nemam što više komentirati.
SOFTWARE– novi sense je odličan i lagan. Freestyle mod je isto zabavan, još samo čekam malo više tema pa da prominem ovu stock. Nemam vremena raditi novu FS temu na themamakerpro-u, no možda se i poigram.
Shema sa nedupliranjem aplikacija je odlična, doduše, neke mi fale i smatram da su bolje rješene od Googla, pogotovo HTC Gallery, koju sam instalirao naknadno i koju primarno koristim. Na GPhotos me puno toga nervira, počevši od sitnice da se ne može u njoj sakriti albume koje ne želim da se prikazuju, već moram sa .nomedia fileovima to radit, a to mi se neda J Drugo, prebacivanje po folderima i brisanje, također je puno bolje izvedeno na HTC Gallery.
Isto vrijedi za Chrome, to sam odmah disableao, jer HTC Internet je meni osobno 3 koraka ispred, ako ništa, onda radi načina zoomiranja i text reflow-a.
Google Music i ne koristim, tako mi to nije neka prednost, već isključivo Deezer i HTC Music za FFLAC.
Ono što mi je također žao što su uzeli od Googla, to je notification bar sa quick settings ikonama koje ne mogu mijenjati, nego to što imam imam. To HTC ima puno bolje rješeno. Pogtovo mi fali opcija Sync all. Ima je preko widgeta, ali ja nemam home screenove sa aplikacijama, već samo BlikFeed screen i app drawer.
Boost+ je vrhunska stvar, pogotovo sa igranje, a uz kombinaciju sa power saverom, pa tu se može igrat satima bez značajnog ili nikakvog utjecaja na performanse, pogotovo u starijim igrama.
Powersaver sada radi kako spada. Opet, šteta što nema kao u M7 da možeš birati što da u PS uključiš, ali dobro. Što je tu je J
SIGNAL– tu nemam što reći, sve radi super, od WiFi-a do LTE-a…
RAZGOVORI – meni super važno. Kvaliteta odlična, glasnoća odlična, a u Speaker modu isto tako za poterbe conf calla.
BATERIJA – iako je ovo tek prvo korištenje, nekoliko dana, bez ikakvih problema se dobije 5h SoT-a. Ako sam baš cijeli dan na mobile, bez WiFi-a, onda je to sigurna 4h. Uz oba uvjeta je barem 45-90 min razgovora dnevno. Na žalost, ja u Splitu, pogotovo gdje živim imam katastrofalan signal, a na poslu još koliko toliko dobar. Kako sam radi posla često u autu, osuđen sam na mobile internet u velikoj većini vremena. Kod 10ke je baterija dakle znatno bolja nego kod M9, a pogotovo jer dok teelefon ne koristim, nemam problema. U 14h standby-a na mobile, izgubio je 3% J
Možda sam nešto i zaboravio, ali ako nekoga nešto zanima, pitajte, rado odgovorim. Ovaj tjedan nisam na putu, pa ću se malo više posvetiti i telefonu da još neke stvari podesim.
ako se smi znat di je kupljen i koliko plaćen
...
KAMERA – e sada, ja sam s kamerom oduševljen, no za moje potrebe i dalje ostaje M7 4UPx kamera kao vrh. 2,0 mikrona vs 1.55je ipak razlika od 25% i u low lightu i zatvorenim prostorima je to vrh. Više od 4 MPx meni ne treba ni u jednoj mogućoj kombinaciji. Ja slike razvijam za foto albume i to je to. No, toga više nema, a prvi put nakon M7 imam potpuno upotrebljivu kameru u takvim uvjetima. Neki expert nisam nikada bio, ali prvo software rješenje na M7 je bilo meni osobno puno draže nego sada. Ja sam imao custom sačuvanih 4-5 kamera i vrh, to je radilo odlično, ovisno o uvjetima.
Da se vratim na ovu kameru, po meni je čista 10ka. Imam 1.30… verziju i nemam nikakvih problema sa uvjetima u kojima slikam. Stvarno, slike ispadaju odlične, a idući tjedan kada razvijem ovih 20ak slika sa dvije proslave ovih dana, javim kakve su. Iako je svima kamera najvažnija, meni je ona važna da je upotrebljiva kada treba. Ova to je, brza i bez straha da će slika propasti. Sa sliderom za ekspoziciju (ne mora se vući gore dole sa sliederom, već bilo di na ekranu) radi super ako smatrate da je pretamna ili presvijetla slika. U načelu, to ni ne diram osim u ektremnim dinamičkim rasponima. Audio je savršen kod snimanja, tu se nema što reći, a za to imate i dovoljno videa po YT. Prednja kamera je vrhunska, ono što mi smeta, to je što se okreću kao i Samsung na gadan smudging u low lightu, a za to nema potrebe. Rađe da bude više šuma, nego ovo … Valjda će promijeniti. OIS u obe kamere i kod snimanja videa je brutalno dobar. Tu nemam što više komentirati.
....
OmniVision i Sony senzori nisu isti bez obzira ne veličinu pixela. Zaboravljaš da u 10 senzor ima 12 MP a u M7 4 MP, što je kad bi samo prema ovome mjerili za 300% više. Kamera u M7 je dobra ali za upotrebu na otvorenom traži idealno svjetlo. Evo baš danas sam malo pješačio u prirodi (nekih desetak km) i cijelim putem sam koristio kameru. Kamera kod M7 ne voli oblačno vrijeme i muku sam mučio sa svjetlom. Čak ni HDR niti određene ručne postavke nisu pomogle. U idealnim uvjetima svjetla na otvorenom kamera radi izvrsno međutim ponekad pod određenim uvjetima sasvim pobudali.
Daj malo detaljnije, molim te, testiraj kameru i postavi koju fotku.
ako se smi znat di je kupljen i koliko plaćen
eBay, iz UK-a. Cijena sa dostavom je bila 5.695,00 kn. Vidim da je sada nešto poskupilo :) ebay HTC 10
Od toga je dostava 200,00 kn bila. Dakle, sami uređaj cca 5.500,00 kn.
OmniVision i Sony senzori nisu isti bez obzira ne veličinu pixela. Zaboravljaš da u 10 senzor ima 12 MP a u M7 4 MP, što je kad bi samo prema ovome mjerili za 300% više. Kamera u M7 je dobra ali za upotrebu na otvorenom traži idealno svjetlo. Evo baš danas sam malo pješačio u prirodi (nekih desetak km) i cijelim putem sam koristio kameru. Kamera kod M7 ne voli oblačno vrijeme i muku sam mučio sa svjetlom. Čak ni HDR niti određene ručne postavke nisu pomogle. U idealnim uvjetima svjetla na otvorenom kamera radi izvrsno međutim ponekad pod određenim uvjetima sasvim pobudali.
Daj malo detaljnije, molim te, testiraj kameru i postavi koju fotku.
Ma u pravu si, imala je kamera svojih boljki, no dalo se naviknuti. Počevši od autofocusa koji radi savršeno, ali ako se ide touch to focus, onda obično rezultira sa preeksponiranim dijelovima. Mana velikog senzora i center meeteringa. Ali sa OIS-om tada, kamera je u LL bila odlična. Nemoj usporedjivati sa današnjima, pogotovo radi ISP-a, no HTC je tada imao odvojeni ImageChip koji je to obavljao odlično.
Više nekako naginjem da je ta veličina telefona izvrsna. Kad bi barem izašla 10ka mini u toj formi, odma kupujem :)
Vezano za slike, hoću, no ja nisam pravo mjerilo iz više razloga. Ja panorame, landscapeove i "mrtvu prirodu" ne slikajem :) Meni je na 99% slika obitelj, sin, prijatelji, koji su u gro planu same fotografije, a tu se ova pokazala odlična kamera. Te slike pak ne objavljujem javno, no neke hoću, pa ćete vidit.
Za ove ostale slike, na ova dva linka niže imate više nego dovoljno slika koje pokazju mogućnosti kamere, kako u RAW-u, tako i u AUTO modu, bilo da je AUTO HDR ON ili OFF.
Ili sam ja slijep ili fotke na ovim linkovima kurcu ne valjaju?! Moram biti iskren pa reći da ih nisam sve pregledao ali ovo što sam vidio bilo mi je dovoljno. Pa bolje fotke pravi moj M7 (vidi slike u prilogu)!
Fale opisi na tim slikama sa Flickra. Ekipa tu stavlja jer usporedjuje razne ISO-e, AUTO/RAW modove i slično.
Nadjem bolji album pa stavim, a napravim i ja par slika :)
Evo odličnih slika: https://goo.gl/photos/cojPbKdECn7xW8V28
Još jedan camera comparison: https://gavinsgadgets.com/2016/05/19/apple-iphone-6s-vs-htc-10-vs-samsung-galaxy-s7-vs-lg-g5-camera-night-shots/
ptspclan.com | visit us ^^
ima kakva insiderska informacija kad ce konacno doci kod operatera ?
U vip je stigao !!
Samo jedna boja u Vipu, aj što je sreberni ok, al ovaj bijeli front :( Zašto nisu dobili i crnog ne kužim..
Samo jedna boja u Vipu, aj što je sreberni ok, al ovaj bijeli front :( Zašto nisu dobili i crnog ne kužim..
EU ti službeno ima samo sivi sa bijelim frontom. USA ima sa crnim.
Jel ovo neki zajeb il stvarno košta 999kn bez mjesečne rate za mobitel u tarifi L?
Na ovo mislim: (maknuta kvačica sa otplate uređaja na rate)
To ti je nekakva pogreškica, meni je cijena normalna.
Supersport ce ga platiti 
Supersport ce ga platiti 
Da bar oce...
Ako tako nastave HTCu se nikako ne pise dobro, vec odavno mu se ne pise dobro, ali oni iz HTCa ocito na greskaama ne uce.
Samsung Galaxy S7 32GB
Je ti logika xD
Pa tek je nekidan došao u HR, a preprodavači nikad isti dan nakon dolazka kod JEDNOG operatera nemaju brdo primjeraka na prodaju. Sačekaj da dođe kod svih pa će ih i biti na oglasima. Reći da se Htcu loše piše zbog jednog oglasa je malo komično :D
I kako ne uče na greškama, pa ispravili su sve na što su se ljudi žalili, a ostavili su što su ljudi voljeli
http://www.njuskalo.hr/htc-one/htc-10-oglas-19216868
Onaj ko hoće HTC 10, taj će i kupit HTC 10, na stranu sad što se može tj koji mobitel kupit za te novce..
Rekao bih S7e>M10=S7>G5 (cjenovno) ipak je S7e premium premiuma, a 10 košta puno jer je tek došao. Trebalo bi pričekati da malo padne cijena na razinu S7 jer i mene živo zanima mob, pogotovo jer najviše koristim mob za muzike :D
uvijek je ogromna cijena kad dođe prvi dan, ništa čudno