HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 199.849
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: HTC M9 - Rasprava
phoenix2003 kaže...
markom63 kaže...

@sardax ti pričaš gluposti... Pa M9 nema što tražiti pored S6 ili G4 što se tiče kamere. Po meni je razlika u kvaliteti puuuuuuno veća nego kod M7/M8 i njihovih rivala, naravno u lošem smislu. HTC je to stvarno grozno odigrao i ima kameru ko da je neki poluprosječni kinez, a ne top ime i model. Samo su bezveze nabili megapiksele a kvalitete nema nigdje... Ispada da će ljudi u pol situacija slikat s prednjom kamerom.

Niste tako pričali u slučaju UP vs MP.

Mene na M8 ona 4UP jako dobro služi, i da u nekim situacijama nema problema s dinamičkim rasponom bio bi jako zadovoljan. Plus, po mraku su slike jednostavno vrh, normalno po klubovima mogu slikati bez fleša (i općenito bez fleša) i slike ispadaju odlično, a kad frendovi pored mene upale kameru u istoj situaciji imaju- mrkli mrak na ekranu. 

Nije me briga kakve će specifikacije imati kamera ako će ona okidati odlične slike na AUTO modu. Dal su trebali ostavit UP, povećat rezoluticju i sredit dinamički raspon? Ne bi imao ništa protiv. Ali isto tako nebi imao ništa protiv da su ugradili Sonyev 16 MPx senzor kakav ima S6. Samo da radi dobre slike. Ali ova kamera to jednostavno ne radi, barem kad ju usporediš s konkurencijom. 

15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Ja sam sa M7 u mraku pravio fotke koje su ispizdile vlasnika S5. Osim M7 imam i M8, UP kamera je solidna i nije mi ni dan danas jasno zbog čega su je toliko pljuvali, baš kao ovu sad. Ne znam, nisam radio sa M9 kamerom ali na papiru sve djeluje više nego dobro. Ponavljam, HTC je prilikom predstavljanja uređaja objavio i da software za kameru nije završen. Čini mi se da je sami jedan update dobio američki T-Mobile i nitko više. Jučer sam negdje pročitao da će uskoro svi američki operateri dobiti update za kameru a zatim ostatak svijeta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
markom63 kaže...
Sonyev 16 MPx senzor kakav ima S6. Samo da radi dobre slike. Ali ova kamera to jednostavno ne radi, barem kad ju usporediš s konkurencijom. 

A znaš da u S6 jako često ide i Samsungov senzor, pa zato gledaj kakv je bio S5.

Isto tako jel ti jasno da što se tiče 13, 16 i 20 MP imaš u osnovi isti senzor sa istim pixel pitchom samo sa više MP je i veći tako da je 20 bolje od 16, a 16 od 13.

14 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

http://mob.hr/htc-biljezi-najslabiji-travanj-u-6-godina-podbacila-prodaja-modela-one-m9/

Čini mi se da takva sudbina čeka i G4. Jednostavno ne mogu istom cijenom konkurirat S6 koji je kompletniji i bolji mob ove godine.

0 2 hvala 0
17 godina
Samsung je u Aziji vec davno porazen
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Da. U Japanu će da prodaju svoje smartphone bez loga "Samsung".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
M9 je vidno najmanji upgrade u odnosu na prosli model, ali i S6, G4 i M9 su vrhunski telefoni...
Razlike su mizerne, a mane ima svaki...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
13 godina
HTC M9 - Rasprava

razlike izmedu kamera nisu mizerne..

mislim da ce se HTC morati povuci iz flagship biznisa jer jednostavno vise neće imati novaca za razvoj i promociju budućeg flagshipa, krvare pare još od sensationa..

nece moći držati korak sa ostalim mobilnim divovima..

Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

HTC je pravio flagship telefone dok je Samsung pravio videorekordere. Ni jedan proizvođač nije lud da se povuče iz najprofitabilnijeg dijela tržišta smartphone-a. Sjetimo se kako je LG napravio grešku kad se za vrijeme ekonomske krize odlučio da ne pravi high-end smartphone.

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
phoenix2003 kaže...

HTC je pravio flagship telefone dok je Samsung pravio videorekordere. Ni jedan proizvođač nije lud da se povuče iz najprofitabilnijeg dijela tržišta smartphone-a. Sjetimo se kako je LG napravio grešku kad se za vrijeme ekonomske krize odlučio da ne pravi high-end smartphone.

lol samsung je osnovan daleko prije samog rodjenja HTCovih osnivaca

flagshipovi su jedino profitabilni samsungu i appleu i to zato sto mogu uloziti milijarde u njihov marketing..

uostalom ni ne smatram da je to najprofitabilniji dio trzista, vec bi to bio low-mid end segment zahvaljujuci trzistima poput kine i indije

to za LG i ekonomsku krizu,da ne pricas mozda o dumbphoneovima? 

uostalomako jedan sony jedva opstaje kako ce HTC kojem se cijeli biznis temelji na mobitelima?

15 godina
neaktivan
Fanu kaže...

flagshipovi su jedino profitabilni samsungu i appleu i to zato sto mogu uloziti milijarde u njihov marketing..

uostalom ni ne smatram da je to najprofitabilniji dio trzista, vec bi to bio low-mid end segment zahvaljujuci trzistima poput kine i indije

uostalomako jedan sony jedva opstaje kako ce HTC kojem se cijeli biznis temelji na mobitelima?

Da, jeste osnovan ranije ali je pravio videorekordere, frižidere i klima uređaje. Čuj, ti ne smatraš koliko je to profitabilno? Tržište kaže nešto drugo. Pogledaj koji su najprodavaniji modeli u posljednje dvije godine: IP, S5, M8.

13 godina
phoenix2003 kaže...
Fanu kaže...

Da, jeste osnovan ranije ali je pravio videorekordere, frižidere i klima uređaje. Čuj, ti ne smatraš koliko je to profitabilno? Tržište kaže nešto drugo. Pogledaj koji su najprodavaniji modeli u posljednje dvije godine: IP, S5, M8.

da i? sta je tocno HTC proizvodio u to vrijeme? nista, osnovani su tek 97

btw samsung proizvodi malo vise stvari od navedenih:

Samsung became the largest producer of memory chips in the world in 1992, and is the world's second-largest chipmaker after Intel. In 1995, it created its first liquid-crystal display screen. Ten years later, Samsung grew to be the world's largest manufacturer of liquid-crystal display panels.

da ne spominjem da imaju jedno od najvecih brodogradilista na svijetu..

S5 je svojim prodajnim rezultatima podbacio (zato su i morali napraviti radikalan zaokret sa S6) a M8 sumnjam da se prodavao vise od kineza od tipa xiaomia:
http://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/xiaomi-sets-guinness-world-record-selling-211-million-phones-in-12-hours-679736

14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

HTC će uskoro proizvodit "ništa" ako ovako nastavi. Samsungu tako i onako mobiteli nisu ono od čega oni žive. Proizvode 100 čuda tako da neće propast ako se prodaja mobitela smanji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 13:37 (R36).
15 godina
neaktivan
Fanu kaže...

S5 je svojim prodajnim rezultatima podbacio (zato su i morali napraviti radikalan zaokret sa S6) a M8 sumnjam da se prodavao vise od kineza od tipa xiaomia:
http://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/xiaomi-sets-guinness-world-record-selling-211-million-phones-in-12-hours-679736

Xiaomi iz klase je dvostruko jefiniji od M8, tako da ova usporedba ne valja. Da bi ostvario ove prodajne rezultate, bilo je dovoljno da ga kupi svaki šesti Kinez.

I kakve veze ima brodogradilište sa smatrphone-ima?

15 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...
Fanu kaže...

Xiaomi iz klase je dvostruko jefiniji od M8, tako da ova usporedba ne valja. Da bi ostvario ove prodajne rezultate, bilo je dovoljno da ga kupi svaki šesti Kinez.

I kakve veze ima brodogradilište sa smatrphone-ima?

Kakve veze imaju klime, videorekorderi i frizideri sa smartphone-ima? Sam si poceo temu

15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Ima, ali predlažem da se vratim na M9.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Izgleda da s810 v2.1 ugradjivat u novi xiaomi MiNote..

Poboljsana verzija s810.. 

Posto se znalo da ce bit problema s s810, mogli su pricekat i stavit noviju reviziju SoCa u M9...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 16:49 (zvonac).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
R36 kaže...

http://mob.hr/htc-biljezi-najslabiji-travanj-u-6-godina-podbacila-prodaja-modela-one-m9/

Čini mi se da takva sudbina čeka i G4. Jednostavno ne mogu istom cijenom konkurirat S6 koji je kompletniji i bolji mob ove godine.

Meni je G4 neusporedivo veće razočaranje od bilo kojeg drugog flagshipa ove godine. 

Mitch kaže...
M9 je vidno najmanji upgrade u odnosu na prosli model, ali i S6, G4 i M9 su vrhunski telefoni...
Razlike su mizerne, a mane ima svaki...

A G4 ima upgrade? Točno, veći je, širi i deblji, a ima istu bateriju i ekran. Da je to HTC napravio, bilo bi drvljem i kamenjem.

Naravno da je S6 morao nešto promijeniti, ali i dalje ne vidim toliko da je izmjenjen u odnosu na S5. No, HTC-ovi se telefoni uvik seciraju u detalje, jer su svi navikli na novine i savršenstvo od HTC-a, dok kod drugih toga i nema.

zvonac kaže...

Izgleda da s810 v2.1 ugradjivat u novi xiaomi MiNote..

Poboljsana verzija s810.. 

Posto se znalo da ce bit problema s s810, mogli su pricekat i stavit noviju reviziju SoCa u M9...

Još nije potvrđena vijest jeli riječ o HW ili SW reviziji. S810 u M9 nema problema o kojima ljudi pričaju. Pazi, oni su u tom članku testirali procesor u igranju od 20 min? Pa svi telefoni će ok radit 15-20 min u igrama. M9 ne prelazi 39'C ni nakon uru igranja najzahtjevinijih igara bez konstantog throtlanja, tako je igra cijelo vrijeme fluidna.

Qualcomm može i sigurno hoće riješiti te "probleme" sa skorašnjim updateima.

ptspclan.com | visit us ^^
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

@sardax Cijeli svijet vidi ogromnu razliku između S5 i S6, jedino ti ne vidiš. Pa poboljšali su apsolutno sve te bi čak i ja, kao veliki fan HTC-a a mrzitelj Samsunga, dobro razmislio da li bi uzeo S6 ili M9 da kupujem novi mob. Ali sva sreća, prošle godine sam bez razmišljanja uzeo M8 i nisam požalio ni najmanje, pa sad nema razloga da kupujem novi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 17:57 (markom63).

3 0 hvala 0
17 godina
Ekran je miljama bolji. Kamera takoder, a izrada neizmjerno bolja.

Sto je tu mali upgrade?

M9 je najmanji i to je to...810 jest "velik" dio nadogradnje, ali je zato i los dio :D
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Ekran je prevara(PenTile), kamera lutrija(može te zadesiti S5 senzor), a dizajn vatrostalne zdjele.

17 godina
Bara kaže...
Mitch kaže...

Ekran je prevara(PenTile), kamera lutrija(može te zadesiti S5 senzor), a dizajn vatrostalne zdjele.

Haha nisam rekao da je najbolje opcenito ali bolje u odnosu na S5 svakako.

15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

@Bara

Ja sam prvi koji ne voli Samsung, al ovo je čista glupost.Ekran prevara? Pentile? Ti ćeš volim okom na S6 vidjeti piksele? Jedino ako mikroskop nosiš sa sobom

Kamera na S5 u dnevnim uvjetima je čudo, ali je mrak koma, plus ako bude imao OIS, ne vidim da bude prevara neka. S tim da je Sony-ev senzor sigurno bolji..

Može neki link na to? Zar uopće postoji S6 sa ISOCELL senzorom?

0 0 hvala 0
13 godina
Bara kaže...
Mitch kaže...

lel cisto trolanje

S6 dolazi sa dvije varijante kamere da (kao i note 4) ali sigurno nije rijec o S5 senzoru

uostlaom kad se pogledaju usporedbe, ni nema neke pretjerane razlike izmjedu samsung i sony senzora

13 godina
HTC M9 - Rasprava
Osim lowlighta niš mi ne fali ni na s5 senzoru tako da I couldn't care less
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
markom63 kaže...

@sardax Cijeli svijet vidi ogromnu razliku između S5 i S6, jedino ti ne vidiš. Pa poboljšali su apsolutno sve te bi čak i ja, kao veliki fan HTC-a a mrzitelj Samsunga, dobro razmislio da li bi uzeo S6 ili M9 da kupujem novi mob. Ali sva sreća, prošle godine sam bez razmišljanja uzeo M8 i nisam požalio ni najmanje, pa sad nema razloga da kupujem novi.

S5-S6 ima razlike, naravno, no iz vani su minorne i nikakve. Osim što je staklo zada umisto plastike?! Stavili su zvučnik dole, što je katastrofa, kao i na iP6. Dakle, multimedijski nula, a o igranju da ne govorim. SD karticu nema i izmjenjivu bateriju, što je Samsungovcima uvik bilo ++++ u odnosu na ostale poput iP ili HTC. Samo otvorite S4/S5 teme i čitajte. Exynos je odličan, no za gaming je znatno lošiji od S810 u M9. 

Mitch kaže...

Sto je tu mali upgrade?

M9 je najmanji i to je to...810 jest "velik" dio nadogradnje, ali je zato i los dio :D

Ekran na S6 je odličan i definitivno najbolji SAMOLED, a pogotovo jer na ovim dijagonalama pentile kod QHD dolazi do izražaja, odnosno ne vide se mane kao na S5. To je već 100 puta objašnjeno. 

S6 je i dalje meni bolji uređaj od EDGE-a, tako kad govorim o S6 mislim na obični S6. EDGE je po meni veliki fail. 

HTC se na žalost još uči sa algoritmima obrade fotografije. No ide na bolje sa svakim updateom i to je sada al par sa S6, no još se tu može napraviti. 

Evo, http://pocketnow.com/2015/05/07/how-does-raw-support-improve-the-htc-one-m9s-camera tu ti je sve jasno vezano za RAW koji ima HTC M9. Na AUTO modu se radi i nova dva updatea koja dolaze .37 i .38 će se znatno toga promijeniti, a pogotovo oko S810. 

Ovdje im je samo glupost u zaključku da nema dovoljno programa za editirat DNG na telefonu :) Ima ih koliko hoćeš i ne znaš koji je jednostavniji i kojemu treba manje od po minute za editirat sliku. 

Čak ti i uz DNG ide i JPG companion sa minimalnom obradom, koji su bolji od AUTO moda. 

Fanu kaže...
Bara kaže...
Mitch kaže...

lel cisto trolanje

S6 dolazi sa dvije varijante kamere da (kao i note 4) ali sigurno nije rijec o S5 senzoru

uostlaom kad se pogledaju usporedbe, ni nema neke pretjerane razlike izmjedu samsung i sony senzora

Ja sam samo protiv dizajna sa staklom. Previše mana ima.

ptspclan.com | visit us ^^
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 12:03 (sardax).
13 godina
HTC M9 - Rasprava

super su ti argumenti

multimedija i gejming su inferiorniji nego na M9

to bi cak i bili OK argumenti da:

1) nije rijec o smartphoneu a ne igracoj konzoli

2) da postoje igre koje stekaju na S6  (GPU unutar njega je sasvim dovoljan za sve android igre trenutno na trzistu)

3) da 99% ljudi ne slusa glazbu preko slusalica a ne zvucnika 

da, nema SD karticu i izmjenjivu bateriju

izmjenjiva baterija takodjer je od koristi samo 1% ljudi (niti mi to ima ikakvog smisla uz prijenosne power packove s kojima mozes odjednom napuniti vise uredjaja i to u relativnom kratkom roku + kostaju puno manje od sluzbene zamjenske baterije) a SD kartica i nije toliki nedostatak kad uzmes da osnovna verzija dolazi sa sasvim dovoljnih 32GB memorije, a ako zelis vise, pricekaj da padne cijena 64 i 128GB modelima

pentile uopce nema smisla spominjati

spominjes to kod S6 a neces spominjati nedostatke M9 ekrana..

RAW support imaju S6 (prreko sluzbenog updejta) i G4 tako da HTC nije izmislio toplu vodu odjednom

RAW support sigurno nije ucinio M9 kameru al pari sa S6 i G4 kamerama - da li RAW rijesava under/over exposure problem kod M9? nedostatak OISa?

a i to je teska jebada sa tim DNGima kad uzmes u obzir da imaju 40MB i da format nije rasiren kao jpg/jpeg/bmp/itd

molim te nemoj sad davati linkove na slike M9 usera koje su dodatno obradjene u photoshopu i slikane u manual modu nakon 5min podesavanja (vidim da ima dosta takvih postova na M9 XDA forumu)

to nije bit kamera na smartphoneovima (vec sto jednostavnija uporaba) - za takve stvari postoje DSLRovi

mislim cijelo vrijeme se vrte iste floskule

e doci ce novi updejt koji ce od M9 kamere napraviti avion i rijesiti sve probleme sa S810

da kul, javi mi kad se to doista i dogodi

tj kad kamera u auto modu bude pravila slike bez problema sa dinamickim rasponom i kad S810 bude radio kako treba bez masnog throttlanja i zagrijavanja

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 12:26 (Fanu).
Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Ja i dalje tvrdim, da je prošle godine izašao m9 a ne m8 bila bi ista stvar. Izdali su refurbishani flagship od prošle godine. Htc nije apsolutno ništa u godinu dana napravio.

Ne slažem se samo u vezi multimedije. Zvuk na zvučnike je stvarno zakon, šta god radio. Vani sa frendovima, doma malo youtube, te čujem svaki put kad zvoni. Ima to svoju publiku. Zvuk na slušalicama je masu puta bolji od biločega na tržištu, što mi je ujedno i glavni razlog zašto imam m8.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Zvučnici su odlična stvar, ali su jednostavno preveliki. Ja bi radije da HTC počne raditi što manje bezele, jer bi M8 bio centimetar i pol kraći da nema tih zvučnika. Nešto moraju promjeniti ili ih smanjiti, jer HTC ima mobitele od 5 inča u koje ostali trpaju 5.5. Isto kao i onaj Desire Eye, uživo grozno izgleda, 5.2 ekran a veličinom podsjeća na Note 4

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice