HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 199.871
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Ja bi radje da je viši, ali da ima te zvučnike, bar moje mišljenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: HTC M9 - Rasprava
phoenix2003 kaže...

HTC je pravio flagship telefone dok je Samsung pravio videorekordere. Ni jedan proizvođač nije lud da se povuče iz najprofitabilnijeg dijela tržišta smartphone-a. Sjetimo se kako je LG napravio grešku kad se za vrijeme ekonomske krize odlučio da ne pravi high-end smartphone.

samo da se vratim na ovo

^^

13 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

@sardax

S5-S6 ima razlike, naravno, no iz vani su minorne i nikakve

Znatno bolja kamera (jedna od najboljih ako ne i najbolja), potpuno drugačiji materijal izrade telefona, malo dorađen OS, ddr4 ram, poboljšana interna memorija, fast charging te "najbolji" (pod navodnicima jer će se sad x ljudi javit da ne vole oled)  ekran na tržištu.

Ako su to minorne, nikakve promjene želim da vidim šta ti smatraš pod "normalnim" il ogromnim promjenama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Pa u ovo dosadno doba smartphonea (stvarno ništa specijalno novo ne izlazi), Samsung je definitivno napravio najveći korak. Daleko veći nego svi ostali.

1 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava
Meni mob vjerojatno nikad neće dati wow učinak kao što je to iphone 4 svojedobno dao. Sve što sad dolazi samo sitnice mjenjaju. Meh
S6 edge se činio kao wow mob, ali pre nepraktičan je
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kenan.M kaže...

@sardax

S5-S6 ima razlike, naravno, no iz vani su minorne i nikakve

Znatno bolja kamera (jedna od najboljih ako ne i najbolja), potpuno drugačiji materijal izrade telefona, malo dorađen OS, ddr4 ram, poboljšana interna memorija, fast charging te "najbolji" (pod navodnicima jer će se sad x ljudi javit da ne vole oled)  ekran na tržištu.

Ako su to minorne, nikakve promjene želim da vidim šta ti smatraš pod "normalnim" il ogromnim promjenama.

Ja napišem izvana, a on meni sve iznutra :) Pa redom, prvo, ja nikada nisam rekao da je S6 LOŠ uređaj. S6 EDGE je po meni promašaj, ali ljudi vole zakrivljeni ekran. Da je rješeno kao u N4EDGE, to ima smisla, ovako je samo kompromitiran dizajn i ergonomičnost, te sami ekran gdje je izgubljen znatan dio korisne površine po meni, a jako je malo ili nimalo funkcionalan.

Materijal izrade, pa samo su stavili staklo zada, umjesto plastike. Nemojmo se zavaravat, S4 i S5 su bili odlično napravljeni telefoni i to Samsung zna napraviti, samo je cijelokupan osjećaj bio na razini nižoj od premiuma, a to ih je koštalo. Sada su napredovali, jer je staklo ipak "više premium". Osobno staklo ne volim iz više razloga, što jer je lomljivo lako na padove, a drugo, toplinski je provoditelj katastrofa. 

Interna FLASH memorija je odlična, nove generacije i tu nema govora. Problem imaju sa RAMom, odnosno kako ga TW koristi (TW je službeno smeće), a to si vidio u puno videa kako je multitasking loš na S6, te kako mu jako malo memorije ostaje slobodno i stalno refresha stare aplikacije. To je isključivo problem TWa! Pa sama činjenica da kada se uključi Power Saver TW trza je dovoljna. Nisu valjda najjači (po benchmarcima) SoC stavili da gura UI?? S600 koji je u M7 sa PowerSaverom neusporedivo bolje radi od TWa na S6,  a o S4 ili S5 da ne govorim.

Fast charging imaju i ostali, jedino mislim da ga G4 nema. To je po meni dobro da podržava, jer sa kompromisom oko baterije i QHD-a, jednostavno ti treba FC i ono što je super, dolazi FC adapter sa telefonom. BRAVO. 

SAMOLED je ODLIČAN i definitivno najbolji takav ekran na tržištu. On ima svojih mana, ali to su sitnice. Recimo, maksimalni brightness dobijaš samo pod auto brightnesu, no ok, nije veliki problem. Navigacijske tipke, odnosno osvjetljenje ne možeš ugasit, no to TW update može riješiti. Ljudi kažu da G4 ima dobar ekran, no uspredit ga sa S6 je meni smješno, no dobro. 

Još nešto u S6, kao i N4 je savršeno napravljeno, a to je dizajn unutrašnjosti, gdje im je SoC dosta udaljen od baterije, pa sami CPU kad se pregrije, a grije se strašno, ne utječe na bateriju, već ona ostaje lijepo hladna, što daje dodatno na smanjenju draina baterije. Problem kod toga je što dio gdje je SoC ispod kamere je STRAŠNO VRUĆ, neusporedivo više od M9 koji nema takvih problema.  

Ono što je jako loše, to je throttling kod zahtjevnog korištenja bilo u novim igrama ili određenim SW koji su dosta CPU zathjevni poput AutoCAD-a i sličnih softwarea. GPU throtlla užasno, da je igranje apsolutno neugodno i ne fluidno. Naravno, ako se stavi manja razolucija i ubiju detalji, onda to radi super, ali to radi super na bilo kojem NE flagship telefonu u tom slučaju. G4 još više throttla, ali s obzirom da je tamo S808, to nije ništa novo. 

maks0806 kaže...
Meni mob vjerojatno nikad neće dati wow učinak kao što je to iphone 4 svojedobno dao. Sve što sad dolazi samo sitnice mjenjaju. Meh
S6 edge se činio kao wow mob, ali pre nepraktičan je

Slažem se, iP4 je stvarno svojedobno imao WOW efekt, kao što mi ga je imao i M7. S6E je maksimalno nepraktičan meni.

ptspclan.com | visit us ^^
16 godina
markom63 kaže...

Zvučnici su odlična stvar, ali su jednostavno preveliki. Ja bi radije da HTC počne raditi što manje bezele, jer bi M8 bio centimetar i pol kraći da nema tih zvučnika. Nešto moraju promjeniti ili ih smanjiti, jer HTC ima mobitele od 5 inča u koje ostali trpaju 5.5. Isto kao i onaj Desire Eye, uživo grozno izgleda, 5.2 ekran a veličinom podsjeća na Note 4

Desire EYE nije FLAGSHIP i njegovim kupcima to ne stvara problem. Uzmi G4 od 5.5", pa to je ogroman i ne ergonomski telefon za jednu ruku. HTC ima najuži mobitel na rubovima koji ergonomski savršeno leži u ruci upravo radi dodatno zaobljene stražnje površine. S2B ratio mu nije uopće loš, s obzirom da ima ogromne i neusporedive zvučnike sa svima ostalima. Dakle, uživanje u multimediji i igrama je ipak puno bolje na M seriji nego na S ili G seriji. 

maks0806 kaže...

Ja bi radje da je viši, ali da ima te zvučnike, bar moje mišljenje

Sada su još stavili i power tipku sa strane, tako to što je malo duži i nije neki problem. No opet je M9 manji i uži od M8. Po meni, M7 ili iP6 je idealna veličina telefona. No nekako M8, a pogotovo M9 uspjevaju stvoriti osjećaj da je manji telefon.

Fanu kaže...
phoenix2003 kaže...

HTC je pravio flagship telefone dok je Samsung pravio videorekordere. Ni jedan proizvođač nije lud da se povuče iz najprofitabilnijeg dijela tržišta smartphone-a. Sjetimo se kako je LG napravio grešku kad se za vrijeme ekonomske krize odlučio da ne pravi high-end smartphone.

samo da se vratim na ovo

^^

Za SAMSUNG se zna, nije to ništa novo. To je sigurno jedna od vodećih multinacionalnih kompanija u jako puno segmenata. Između ostalog, oni su proizvođač svega živoga, to im je velika prednost. 

Ako uzmeš samo Samsung Mobile recimo, koji je neovisna i odvojena tvrtka od grupacije, ona isto tako kupuje od ostalih Samsung tvrtki komponente i opremu. Uzmimo Apple, koji nije proizvođač, već dizajnira HW koji dijelom Samsung proizvodi, pa jeli misliš da je Samsung Electronicsu važniji kupac Apple ili Samsung Mobile? Za Apple rade npr. 300 miljuna čipova A7/A8 i možda A9, a za Samsung Mobile rade 10 puta manje. To je business. Puno veći nego što mi mislimo. Imaš ljudi koji misle da Samsung Electronics dila informacije Samsung Mobileu vezano za Apple čipove? Moš mislit. 

Zato kada se Samsung uspoređuje s Appleom, onda se uspoređivat treba Samsung Mobile sa Appleom, a ne Samsung grupa ili neki drugi član grupe. A tu je Samsungu najveća bol, jer ne mogu konkurirat Appleu u premium segmentu, no drugi su po redu i to NIJE MALA STVAR. Svi ostali su daleko. 

13 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

@sardax

Tek sad vidi to iz vana, jbg pogledaj kad sam odgovorio navečer/ujutru, isprike za kometar :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
kenan.M kaže...

@sardax

Tek sad vidi to iz vana, jbg pogledaj kad sam odgovorio navečer/ujutru, isprike za kometar :)

Ma nema frke, što ti je. :) Glavno da je rasprava, ipak je ovo tema za rasprave.

10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

http://www.smartphonehrvatska.com/2015/05/08/htc-one-m9-test-kamere/ evo malo domaće recenzije kamere... Znači noćne slike su katastrofa, za mene neupotrebljive. Slike po danu su ok ali ništa impresivno. Po ovim slikama mi je bolja kamera na mom M8.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fanu kaže...

super su ti argumenti

multimedija i gejming su inferiorniji nego na M9

to bi cak i bili OK argumenti da:

1) nije rijec o smartphoneu a ne igracoj konzoli

2) da postoje igre koje stekaju na S6  (GPU unutar njega je sasvim dovoljan za sve android igre trenutno na trzistu)

3) da 99% ljudi ne slusa glazbu preko slusalica a ne zvucnika 

da, nema SD karticu i izmjenjivu bateriju

izmjenjiva baterija takodjer je od koristi samo 1% ljudi (niti mi to ima ikakvog smisla uz prijenosne power packove s kojima mozes odjednom napuniti vise uredjaja i to u relativnom kratkom roku + kostaju puno manje od sluzbene zamjenske baterije) a SD kartica i nije toliki nedostatak kad uzmes da osnovna verzija dolazi sa sasvim dovoljnih 32GB memorije, a ako zelis vise, pricekaj da padne cijena 64 i 128GB modelima

pentile uopce nema smisla spominjati

spominjes to kod S6 a neces spominjati nedostatke M9 ekrana..

RAW support imaju S6 (prreko sluzbenog updejta) i G4 tako da HTC nije izmislio toplu vodu odjednom

RAW support sigurno nije ucinio M9 kameru al pari sa S6 i G4 kamerama - da li RAW rijesava under/over exposure problem kod M9? nedostatak OISa?

a i to je teska jebada sa tim DNGima kad uzmes u obzir da imaju 40MB i da format nije rasiren kao jpg/jpeg/bmp/itd

molim te nemoj sad davati linkove na slike M9 usera koje su dodatno obradjene u photoshopu i slikane u manual modu nakon 5min podesavanja (vidim da ima dosta takvih postova na M9 XDA forumu)

to nije bit kamera na smartphoneovima (vec sto jednostavnija uporaba) - za takve stvari postoje DSLRovi

mislim cijelo vrijeme se vrte iste floskule

e doci ce novi updejt koji ce od M9 kamere napraviti avion i rijesiti sve probleme sa S810

da kul, javi mi kad se to doista i dogodi

tj kad kamera u auto modu bude pravila slike bez problema sa dinamickim rasponom i kad S810 bude radio kako treba bez masnog throttlanja i zagrijavanja

Jednostavno ovaj text je pun pogodak. Rekao si što 99% ekipe misli.

http://mob.hr/htc-one-m9-recenzija/3/ evo jedan od Mislavovih recenzija...

Nije htio reći da je kanta od mobitela za tu lovu..

Pa rađe da su napravili kao Sony, ostali na prošlogodišnjem modelu, nego da izbace poluproizvod.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2015 11:38 (R36).
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Zašto ti nemaš nijedan normalan post na forumu. Nijedan? Tetoviraj si samsung na čelendaru i razguli molim te...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Zašto ti nemaš nijedan normalan post na forumu. Nijedan? Tetoviraj si samsung na čelendaru i razguli molim te...

Šta boli istina joj...... HTC se pogubio kao što si se ti pogubio.

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Ja sam i upvoteao njegov post. Samo za razliku od tebe meni nije problem vidjeti greške kod svih koji to imaju. Ti vidiše greške kod svih osim samsunga i dokazuješ to iz posta u post ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Taj mob.hr i smartphonehrvatska imaju smjesne recenzije. Ne od M9, nego od svih telefona. Ako je to nekome mjerilo, zali boze onda :)
Meni je dovoljna neobjektivnost kod Samsung fanova, koji tvrde da se Samsung ne grije, grije se vise od M9 kod bilo kakvih zahtjevnih operacija, a igranje je zivi uzas na najvisim detaljima. U PowerSaver modu, TW laga nevjerovatno. Toliko o tom mocnom Exynosu koji ima veliki score na Antutu?? O boze. Samsung ima bolju kameru, to je neupitno. Vec su iskusni sa takvim senzorima, kao sto se i baterija ne grije radi SoCa jer je drugaciji razmjestaj. Isto tako imaju i mana. Z3 usporedjivat sa M9, ne znam samo po cemu osim bateriji??
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Nenene, s6 se ne grije, baterija traje 23h sot, ima 90k na antutu i sve leti ko Aladinov čarobni ćilim

Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
Mene ljuti neobjektivnost i dvostruka mjerila kod recenzenata i ovdje kod korisnika foruma. Za primjer uzmimo te kamere na mobitelima. Znaci, Appleu se od uvijek spocitava sto mu je recimo iOS dosta zatvoren, ne moze se customizirat, nema widgete, nemos ikone rasporedjivat i slicno, te za kameru da je odlicna, ali ne mozes na njoj nista napredno odradit, jer nema funkcija. Sad dodje G4 i manual mode i to je revolucija jer moze sve podesavat (HTC to ima vec tri godine, ali ajde, nema veze), onda kad rade kamera usporedbe, usporedjuju samo auto mode, kao najveci idioti, jer tko ce namistat svaki put postavke?? Koliko glup moras biti za tako nesto? Govorimo o jednom ili dva klika za odabrat kameru koju zelis, a postavke namistis kad god hoces. Ako neka kamera nije za nesto, onda je ne koristis. Ako hoces zoomat i cropat stalno, onda ti M8 kamera ne valja i tu nema pameti. Ako hoces kvalitetne nocne slike, onda je M8 jedina opcija. HTC nema problema sa dinamickim rasponom ako je auto focus, ima na tap to focus radi meeteringa koji ima. Upravo radi svega toga je prvi iPhone, pa nitko, pa onda Andorid flagshipovi. Android OEMi po meni idu u skroz krivom smjeru, a to Apple koristi vise nego ikad i biti ce samo izrazajnije. Ovima ce oatajati mrvice i to je to.
14 godina
neaktivan
sardax kaže...
Mene ljuti neobjektivnost i dvostruka mjerila kod recenzenata i ovdje kod korisnika foruma. Za primjer uzmimo te kamere na mobitelima. Znaci, Appleu se od uvijek spocitava sto mu je recimo iOS dosta zatvoren, ne moze se customizirat, nema widgete, nemos ikone rasporedjivat i slicno, te za kameru da je odlicna, ali ne mozes na njoj nista napredno odradit, jer nema funkcija. Sad dodje G4 i manual mode i to je revolucija jer moze sve podesavat (HTC to ima vec tri godine, ali ajde, nema veze), onda kad rade kamera usporedbe, usporedjuju samo auto mode, kao najveci idioti, jer tko ce namistat svaki put postavke?? Koliko glup moras biti za tako nesto? Govorimo o jednom ili dva klika za odabrat kameru koju zelis, a postavke namistis kad god hoces. Ako neka kamera nije za nesto, onda je ne koristis. Ako hoces zoomat i cropat stalno, onda ti M8 kamera ne valja i tu nema pameti. Ako hoces kvalitetne nocne slike, onda je M8 jedina opcija. HTC nema problema sa dinamickim rasponom ako je auto focus, ima na tap to focus radi meeteringa koji ima. Upravo radi svega toga je prvi iPhone, pa nitko, pa onda Andorid flagshipovi. Android OEMi po meni idu u skroz krivom smjeru, a to Apple koristi vise nego ikad i biti ce samo izrazajnije. Ovima ce oatajati mrvice i to je to.

Ajmo ovako. Nekom zatvoreni Apple iOS smeta nekom ne. Prodajni rezultati pokazuju da manjini smeta ne večini.,tako da ta manjina uvijek može kupit mobitele s Android ili WP software-om

Iphone po meni ima odličnu kameru. Upališ, uslikaš, slika odlična i idemo dalje. Niti sam profesionalnoi fotograf niti me te manualne postavke privlače da namještavam. Danas je u modernom svijetu sve AUTO i ljudima se neda zamarat s MAUNAL stvarima... - isto možeš otiči u poslovnicu diči lovu pa čekat u redu, ili to sve ubrzat pa na bankomatu dići lovu. Čemu komplicirat kada sve može biti jednostavno.

Ovo što ima G4 manual mod će 1% ljudi koristit...svi ostali će ostavit na AUTO. Više je to marketinška prednost...isto kao kod HTC zvučnici. Većina ekipe sluša muziku preko sušalica tako da su zvučnici manje bitini. Ok to im je neka prednost ali ne tolika da svi kupuju HTC radi zvučnika...

Gdje skidam kapu HTC je fluidnost sučelja - jučer je frend kupio HTC 820 i stvarno je mob fluidan.

15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Smartphone je, dakle tu je da on za mene namjesti postavke, a ne ja za njega što se kamere tiče), platim ga 5000kn, da ja za njega radim, pa valjda sam ga kupio da on meni služi. 

2 0 hvala 0
16 godina
Pa to i je problem. U HTCu mozes i pod AUTO namistiti dosta stvari. Dok to u LG ili Samsunga ne mozes. I da, zato je Apple svemirski daleko od ostalih, jer ne dozvoljava previse prckanja. Kazem, ako je sve na auto ok, zasto onda i fokus ne prepustiti telefonu, a ne tapat gdje zelis?? Ja muziku skoro pa i ne slusam na telefonu, pogotovo ne na slusalice, vec BT u autu, ali zato pricam jako puno barem 1.5-2h dnevno, dosta toga na speakeru, a tu je ipak One daleko ispred ostalih, upravo radi FF zvucnika, a ne ovoga sta imaju ostali. G4 za sad, jedino ima OK kameru, nista drugo. Od G3 je sigurno bolja, jer ta je po meni najlošija od svih 2014 smartphonea.
16 godina
Pardon, flagship smartphonea. G4 je samo LGu flagship, po nicemu drugome osim po cijeni nije.
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Doobro procesor je malo slabiji. Ima m9 s810 pa gle koliko problema. Kamera na g4 ja zakon, ekran također, pa i baterija je bolja od s6 i m9. Jedino softver je užas na g4

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Jesi ti probao kameru na G3? Kompletnija je i od one na S5, miljama bolja nego ona na M8 i malo bolja nego na Z3/Z2. Ovo pričam o auto modu...

Ima odlično procesiranje, jedino malo previše noise reductiona po mraku. 

Džaba mi i na mom M8 auto mod kod HTC-a, pa čak i taj manual, kad nemogu nadoknaditi očajan dinamički raspon. 

4 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Da, g3 je imao zakon kameru. Imao sam njega i z2 u isto vrijeme i na auto postavkama je dosta bolji g3

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
sardax kaže...
Pardon, flagship smartphonea. G4 je samo LGu flagship, po nicemu drugome osim po cijeni nije.

ne znam u kojem ti to svijetu živiš da g4 nije flagship. pogledaj testove. ne znaju koji je bolji ove godine, s6 ili g4. s808 se pokazao pun pogotkom jer se ne grije i nema nikakvog laga u korištenju. jedino gpu ne može tjerat najzahtjevnije igre u max postavkama na qhd ekranu

14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Čisto da se nadovežem na par stvari (M9 vs S6).

S6 ima največi skok od svojeg prethodnika, jer je realno gledano S5 poprilično loš uređaj po izradi i samom softveru. Na S6 su konačno izbacili tu plastiku i stavili su metal/staklo. Ali problem je u tome što je S6 još uvijek relativno ružan.

Vidio sam kakve fotke S6 izbacuje van i svaka čast Samsungu na tome, još samo da porade na TouchWizu i samom dizajnu mobitela onda bude to pun pogodak. Drago mi je da su izbacili višak onih gluposti.

Na kraju krajeva se dobi to da M9 ima bolje zvučnike, dizajn i softver, a S6 ima bolji ekran i bolju kameru. Za ekran nemogu osobno ništa reći jer nisam isprobao jedan pokraj drugog.

Ja sam još uvijek na M8 zato jer je mob vrhunske izrade, ima vrhunski ekran, predobre zvučnike (koje koristim, iako neki tvrde da 99% ljudi koriste samo slušalice, što je daleko od točnog, možda vaša okolina koristi samo slušalice), izrazito fluidan softver, meni savršenu kameru i meni daleko najbolji dizajn od svih mobitela dostupnih na tržištu. A i osobno rijetko kad do kraja istrošim bateriju jer nemam baš previše vreemna.

Znate kako se kaže, 'If it ain't broke, don't fix it', zato ostajem na M8, ako se ne varam nagradna igra za M9 još uvijek traje, pa možda iskoristim taj kod pa što bude bude 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

2 0 hvala 0
13 godina
sardax kaže...

HTC ima sve te iste postavke vec 3 godine u svojim mobitelima? svi recezenti spominju G4 kao mobitel sa najvise opcija u manual modu i to se vidi iz sucelja

na M9 nisam primjetio toliko postavki u manual modu..

i naravno da ce se usporedjivati samo auto mode jer taj mode koristi 95% ljudi - smartphoneovi danas zamjenjuju point and shoot kamere

point and shoot, ne point, adjust, tweak and shoot 

postavke namjestis kad god hoces? sta, ti imas 2-3 kamera preseta koji su ti savrseni za sve situacije? ako je tako jednostavno dobiti savrsenu sliku sa M9, koji k se HTC nije toga dosjetio pa postavio te presete kao defaultne? LoL

vlasnici M9 na xda forumu sami govore koliko su nezadovoljni slikama koje radi, pogotovo u usporedbi sa ostalim flagshipima 

jedino su sretni ovi koji imaju vremena drkat sa manual modom, slikat u RAWu i onda jos dodatno obradjivati slike po photoshopovima LoL - dajte uzmite onda DSLR

17 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Ove godine je takav izljev fanboyeva da je to strasno, svih ovih 30 stranica pokusavaju pobiti Sardaxove fanboyevske argumente, svi koji su probali mob govore drugacije, sve recenzije govore drugacije, ali ne, Sardax zna bolje od njih.

Ko je lud imati 10 razlicitih profila kamere i onda prije svakog slikanja analizirat okolinu i izabrati dobar profil, mislim ako na drugim mobitelima auto prilagodba radi dobro, a na M9 ne, onda znaci da je u tom segmentu HTC losiji, stvar rjesena, zbrojis 2+2 dobis apsolutno rjesenje.

Od 30 stranica teme moras strgat ruke da nadjes kvalitetan post.

Nitko ne kaze da je M9 los, ali rec da su napravili ekstremne korake, nisu. Ovo ce vjerojatno biti lila godina za njih.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2015 16:13 (Edge).

2 0 hvala 0
16 godina
maks0806 kaže...

Doobro procesor je malo slabiji. Ima m9 s810 pa gle koliko problema. Kamera na g4 ja zakon, ekran također, pa i baterija je bolja od s6 i m9. Jedino softver je užas na g4

SoC nije u konkurenciji S810 ili Exynosa, a po toj logici su mogli ostat i na S801. Ako im S808 treba za gurat multitasking i sucelje, to samo govori koliko je UI los, a los je. M7 sa S600 i danas i prije dvi godine vrti glatko i u PS modu cilo sucelje bez problema. Znamo kako na S4/5 to sve radi :) Dakle, iole zahtjevne funkcije ce utjecat na performanse i grijanje.

Dalje, isti ekran i ista baterija, a telefon visi, siri, deblji i tezi?? Napredak? S808 su odabrali ima godinu dana, nisu ni tili drugi. 

Nema GG4, oatali na GG3. 

Plastičan je i dalje. Kao AMOLED, ne moze se mjeriti sa S6 koji je vrhunski ekran. Kamera je, pogotovo u LL modu čisti smudge fest oli ti ga ulje na platnu.

MARKOZD15 kaže...

Jesi ti probao kameru na G3? Kompletnija je i od one na S5, miljama bolja nego ona na M8 i malo bolja nego na Z3/Z2. Ovo pričam o auto modu...

Ima odlično procesiranje, jedino malo previše noise reductiona po mraku. 

Džaba mi i na mom M8 auto mod kod HTC-a, pa čak i taj manual, kad nemogu nadoknaditi očajan dinamički raspon. 

Istina, HTC ima problema sa DR, pogotovo na tap2focus, na autofocusu nema. Meni je i dalje M8 kamera bolja i od S6/M9 i ostatka. Prednju bi prominio odmah. Ne slikajem panorame i mrtvu prirodu, slikajem ljude i slike razvijam. Izgledaju savršeno. Ne znam tko još razvija slike od vas, ja sam od M7 do danas razvio barem 400 slika i napravio 50ak ZOE videa za uspomenu. Tome mi kamera služi. 

maks0806 kaže...

Da, g3 je imao zakon kameru. Imao sam njega i z2 u isto vrijeme i na auto postavkama je dosta bolji g3

Po danu, danas su sve kamere odlične, no kod LL dolaze problemi i zato meni M8 daleko najbolje odgovara.

zuper kaže...
sardax kaže...

ne znam u kojem ti to svijetu živiš da g4 nije flagship. pogledaj testove. ne znaju koji je bolji ove godine, s6 ili g4. s808 se pokazao pun pogotkom jer se ne grije i nema nikakvog laga u korištenju. jedino gpu ne može tjerat najzahtjevnije igre u max postavkama na qhd ekranu

Gore sam napisao zašto nije flagship po meni.

Deawood kaže...

Čisto da se nadovežem na par stvari (M9 vs S6).

S6 ima največi skok od svojeg prethodnika, jer je realno gledano S5 poprilično loš uređaj po izradi i samom softveru. Na S6 su konačno izbacili tu plastiku i stavili su metal/staklo. Ali problem je u tome što je S6 još uvijek relativno ružan.

Vidio sam kakve fotke S6 izbacuje van i svaka čast Samsungu na tome, još samo da porade na TouchWizu i samom dizajnu mobitela onda bude to pun pogodak. Drago mi je da su izbacili višak onih gluposti.

Na kraju krajeva se dobi to da M9 ima bolje zvučnike, dizajn i softver, a S6 ima bolji ekran i bolju kameru. Za ekran nemogu osobno ništa reći jer nisam isprobao jedan pokraj drugog.

Ja sam još uvijek na M8 zato jer je mob vrhunske izrade, ima vrhunski ekran, predobre zvučnike (koje koristim, iako neki tvrde da 99% ljudi koriste samo slušalice, što je daleko od točnog, možda vaša okolina koristi samo slušalice), izrazito fluidan softver, meni savršenu kameru i meni daleko najbolji dizajn od svih mobitela dostupnih na tržištu. A i osobno rijetko kad do kraja istrošim bateriju jer nemam baš previše vreemna.

Znate kako se kaže, 'If it ain't broke, don't fix it', zato ostajem na M8, ako se ne varam nagradna igra za M9 još uvijek traje, pa možda iskoristim taj kod pa što bude bude 

HTC mora dosta stvari promijeniti za M10, čisto jer su tri godine vrhunskog i inovativnog dizajna dosta. Moraju promijeniti prvo stvari u unutrašnjosti, pa onda iz vani. Spriječiti utjecaj grijanja SoCa na bateriju i odvojiti ih, dakle odreći se piramidalnog stacka komponenti, ali tad će kompromitirat ergonomiju, pa vjerovatno mozgaju :) Audio kvalitetu žele zadržat, tako se tu moraju inženjerski potrudit. Isto tako i materijale izrade žele zadržat. Oko kamere se moraju potrudit i još naučiti kako pospješiti AUTO mode, a na tome i sad rade i rezultati se vide. Može bolje naravno. Malo se bojim istočnjačkog managementa, koji nema jasan focus, već lutaju i u količini telefona i u imenima, postaju previše kao Samsung, što je po meni greška, umjesto da se ugledaju u Apple. Dobro su krenili sa M7, imao je M7, mini i max verziju. To bi trebala biti okosnica, a uz to isto tako seriju desire telefona. Imaju vrhunski UI, tako ni lošiji SoCovi se neće mučiti s njim, a krajenjem korisniku je to važno. 

Fanu kaže...
sardax kaže...

HTC ima sve te iste postavke vec 3 godine u svojim mobitelima? svi recezenti spominju G4 kao mobitel sa najvise opcija u manual modu i to se vidi iz sucelja

na M9 nisam primjetio toliko postavki u manual modu..

i naravno da ce se usporedjivati samo auto mode jer taj mode koristi 95% ljudi - smartphoneovi danas zamjenjuju point and shoot kamere

point and shoot, ne point, adjust, tweak and shoot 

postavke namjestis kad god hoces? sta, ti imas 2-3 kamera preseta koji su ti savrseni za sve situacije? ako je tako jednostavno dobiti savrsenu sliku sa M9, koji k se HTC nije toga dosjetio pa postavio te presete kao defaultne? LoL

vlasnici M9 na xda forumu sami govore koliko su nezadovoljni slikama koje radi, pogotovo u usporedbi sa ostalim flagshipima 

jedino su sretni ovi koji imaju vremena drkat sa manual modom, slikat u RAWu i onda jos dodatno obradjivati slike po photoshopovima LoL - dajte uzmite onda DSLR

Pogledaj malo manual mode na G4 i M7/8/9, pa piši. Po meni je to pohvalno za LG, jer to i je bit Androida, da nisi ograničen samo na AUTO. 

Ljudi nikako sa shvate da na HTCu mozes sacuvat postavke za kameru, ja ih imam 4 dodatna, pa kao sto zelis kliknut ili swipeat za doc na selfie kameru, swipeas jos jednom za recimo kameru za indoor lowlight ili landscape ili fast mooving u LL. HTC previse izostrava slike na automatski, ali izostravanje, kontrast, saturaciju mozes namistiti i to ti ostaje  svaki out kad pokrenes kameru dok ne prominis. Ne kuzim problem za Android korisnike koji su navodno napredniji od Apple korisnika?!

Meni RAW i PS editiranje ne treba, niti to radim. Slikam ekipu i razvijem sliku. M8 odlican, jos da na prednjoj imam UPx kao na straznjoj, vrh.

Edge kaže...

Ove godine je takav izljev fanboyeva da je to strasno, svih ovih 30 stranica pokusavaju pobiti Sardaxove fanboyevske argumente, svi koji su probali mob govore drugacije, sve recenzije govore drugacije, ali ne, Sardax zna bolje od njih.

Ko je lud imati 10 razlicitih profila kamere i onda prije svakog slikanja analizirat okolinu i izabrati dobar profil, mislim ako na drugim mobitelima auto prilagodba radi dobro, a na M9 ne, onda znaci da je u tom segmentu HTC losiji, stvar rjesena, zbrojis 2+2 dobis apsolutno rjesenje.

Od 30 stranica teme moras strgat ruke da nadjes kvalitetan post.

Nitko ne kaze da je M9 los, ali rec da su napravili ekstremne korake, nisu. Ovo ce vjerojatno biti lila godina za njih.

M9 nije revolucija kao M7 i M8, vec cista evolucija M8 u jako puno segmenata. Price oko pregrijavanja SoCa su cista glupost, a Google prvi sa 5.1 mora ispraviti drainove i utjecaj na SoC. Ekipa je i M8 vratila sa 5.x na 4.4 i dobili natrag do 20% bolju bateriju i oko 15% manje temperature, a usage Android Core Appsa je pao znatno, kao i GPSa, dakle, Google to mora rjesiti. Ako na M9 ukljucis PS, u potpunosti se ugase A57 i telefon i dalje leti, a za GPU PS ne utjece, tako, ...

Nisu ni trebali extreme ovu godinu. Ne ocekuju nebulozne prodaje, vec da budu na tragu M7/8, što sam uvjeren da hoće. Q1 im je loš kao i svake godine, jer Flagship izbacuju krajem Q1, a globalno bude dostupan kako spada krajem Q2. 

HTC se ne usporedjuje sa Samsungom u prodaji flagshipa, ali je manje loš u odnosu na Samsung nego što je Samsung u odnosu na Apple. Samsung nije briga ni za HTC ni za LG/Sony, oni gledaju da se približe Appleu, a to pak ne mogu, što je jasno. 

Da mene VIP nije zaheba i ukinija tarifu od prosle dvi godine, vec bi imao M9, ovako ga ne mogu sad kupit, a i cekam iP6S/7. Mislio sam čak i S6E uzet, ali to je ergonomski meni katastrofa telefon i neupotrebljiv, dok S6 mi je previše S4/5 alike.

15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Dakle pored svog ovog romana sam ja skužio, da ti imaš M8, da razvijaš slike, da su slike SAVRŠENE (pazi savršene), da tvoj M8 ima bolju kameru od M9/S6/G4. 

Ja neznam ali da na Gsmart mobitel neko naljepi HTC ti bi ga branio koda je svemirski brod. Bez ikakve uvrede, govorim ti na što meni liče ti tvoji romani koje pišeš.

Ja imam M8, mobitel je super, daleko od toga da je zadnje smeće ili sl. Ali reći da su fotke koje dobiješ sa tim mobitelom savršene i da je kamera bolja nego G4/S6, to je po meni krajnje neozbiljno

I reći da jedan G4 nije po ničemu flagship osim po cijeni? Zašto, jer nema Snap 810? Da je u njemu Snap 600, ako on bolje radi od konkurencije, zaboli kupca ona stvar koji je Snap zmaj u njemu. Sve je jasno kad vidiš jedan iPhone, ima manje jezgri nego konkurencija, manje RAM-a, pa prži dosta Androida po pitanju brzine i fluidnosti. Sve se na kraju svede na user experience.

A to što govoriš o manual modu i različitim profilima kamere, znam o čemu govoriš, osim mene još i stara ima M8, aj molim te njoj objasni što znači ISO, Shutter Speed, Exposure, WB, Metering i te pojmove, pogledat će te k'o tele. Za svako ozbiljnije namještanje postavki treba i znanja. Zašto bi ja platio mobitel 5000kn, namještao postavke da bi mi slika ispala kako tako u redu? Nisam lud

A meni je jedna jedina stvar smiješna, što cijeli svijet nije zadovoljan kamerom na M8, svako joj kao mane upisuje slab dinamički raspon, purple fringing, slabu rezoluciju, a za to vrijeme je tebi savršena. Meni se čini da ti svaku prednost konkurenta, nabrojiš kao manu spram M8/M9

8 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice