I ja sam razmisljao koji da uzmem, Sensation, EVO 3D ili Galaxy S II. Na kraju sam uzeo EVO 3D zato sto ima 1GB RAM-a u odnosu na Sensation koji ima 768MB, a ima bolju izradu od Galaxy S II. Eto to je ono sto je presudilo kod mene...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislio sam da je Galaxy S2 skuplji, a izgleda da je razlika možda nekih 200-300kn. Dizajn mobitela mi nije bitan tako da..
Za sada mi je ipak GS2>EVO>Sensation. Pogledao par recenzija i prednosti kod Evo-a je ovo 3D čudo, a i ima tipku za kameru. Nije da puno fotografiram, ali eto.. Nek se nađe.
No mislim da ću ipak još malo pričekati da ulete neke pare. Više-manje cijene se kreću oko 1500 kn za rabljene, koliko vidim.
HTC Sensation ima 768mb rama i na žalost adreno 220 gpu koja je dosta slaba, plus problemi sa prašinom i slabim zvučnikom.
Tu je za mene odmah otpao.
Evo 3D isto na žalost adreno 220 i 5megapiksela 3d kamera, meni bi bilo draže normalnih 8mp sa dual LED i amen.
I onda tu upada S2 koji ima gigu rama, mali 400 grafiku, 8mp kamera...i mislim da je bolji izbor...
E sad dal S2 ima kakve mušice i probleme neznam...
kakva je situacija sa romovima? vidim nece dobiti sluzbeni jelly bean a na xda neznam dal ima koji stabilni JB?
jel skripi kuciste kad se stisne malo jace? jel se vidi sta na ekranu kad ste vani?
koje su jos po vama prednosti i mane?
bježi od tih sprint verzija jer navodno oni uvijek zadnji daju neki update...ljudi su čekali ginger pol godine nakon što je izašao ofišl..
Sprint nema GSM verziju, nemoj to uzimati!
http://en.wikipedia.org/wiki/Sprint_Nextel#Wireless_networks
Koji program koristite za prijenos muzike/filmova/slika sa pc-a na mob?
Ja kad prenosim neke lakse fajlove koristim AirDroid. Bezicno se povezem na komp pomocu WiFi preko web browsera...
Koji program koristite za prijenos muzike/filmova/slika sa pc-a na mob?
nikakav...usb kabel...
kako rootati evo 3d?
otkljucao sam bootloader i sta sada?
ne treba ti nikakv program samo ga spojiš kao storage. sve može pokrenuti bez konvertiranja ako imaš dobre playere :D
koliko sam vidio još su u testnim fazama ali trenutno ih više ne mogu koristiti jer nakon servisa ne mogu rootati mobitel više
Iceman: samo slijedi guide po kojem si dosad radio
kako rootati evo 3d?
otkljucao sam bootloader i sta sada?
Sad skines custom recovery, flashas ga kao sto si otkljucao bootloader ( fastboot flash recovery naziv-recoverya.img ) onda skines SUbinary.zip i to instaliras preko recoverya.
To je sve u grubo napisano, ako se kuzis malo bit ce ti sve jasno
Dosta citas o toj temi?
Sto kazu za project butter?
On je dio operativnog sustava pa ce sigurno biti na JB na Evu 3D, ili je to vise kao driver koji se radi posebno za svaki mob, koji moze napraviti samo HTC pa ce ove verzije biti bez njega?

Kupim nekidan od klinca (16 god, vidim da je dobar dečko, nije pokvarenjak neki da me sj***, čak je i mama bila s njime) HTC Evo 3D za 1200kn, mob star 10 mjeseci, garancija još godinu i 2 mjeseca. Dobio sam ga za 1200kn jer je on dobio iPhone 4 i ovaj mu ne treba, a stuko sam cijenu na 1200kn jer je malo oštećen gore desno (pao je i izgrebao se). Uglavnom, sve na mobu radi, sve super sve pet - osim baterije. Jučer mi mob doslovno crkne nakon nepunih 12 sati (nakon cijele noći punjenja), danas sam uspio dobiti 10 sati i 40 minuta i baterija je na 14%. Ok, kupio bih ja novu bateriju, ali ne odustajem tako lako:
Odmah nakon kupnje instalirao sam battery saver lite (koristio sam ga prije na galaxy mini 2 i bio mi je točan) i naravno upalim prognozu (regresion) i piše mi - regression accurate 10%. Reko ok, treba par punjenja i pražnjenja da se poveća preciznost, i šta mi se dogodi danas - i dalje je preciznost prognoze na 10%, s tim da mi baterija odjednom padne sa 34% na 16%. Znači baš sam pogledao, bilo 35%, koristim ga, pokazuje 34%, koristim i dalje, ono crveno i piše 16%. Već par punjenja, ali i dalje stoji na 10% preciznosti, ne mrda. U prilogu je screenshot, skinuo sam ga s punjača jutros oko 10h, od tada sam u NSB-u učio do pola 8 večeras, jest da mi je bio upaljen wlan, ali piše da je potrošnja wlan-a 3%. Između ostalog razmijenio sam možda 20ak smsova i par puta nešto guglao te obavio jedan poziv od 15 minuta. GPS isključen, internet veza isključena (korišten wifi), sinkronizacija isključena. Ne vjerujem da mi nešto jede bateriju, vrlo vjerojatno je gotova (ko zna šta je radio s njom), ali reko idem se obratiti ovdje prije nego naručim s ebaya one kao kvalitetnije od 1900mAh što drže duže (Anker i imaju još jedne).
Jutros nakon cijelonoćnog punjenja sam pokušao napraviti "wipe battery status", ali kada uđem u recovery mode (mob nije rootan), tj stisnem volume down + power, uđe u taj meni, skrolam do Recovery, stisnem power i pokaže prvo jednu ikonu, onda drugu ikonu (po sjećanju, neki mob i crveni uskličnik čini mi se u ikoni) i tu stoji i stoji i stoji dok ne izvadim bateriju (stajao je 15 minuta tako). Znači NE MOGU izvesti wipe battery status, a mislio sam ju kalibrirati.
Dakle:
- čisto sumnjam u kalibraciju baterije, 2x mi baterije nije izdržala više od 12 sati (prvi puta 12 sati, danas 10 sati, i to uz skoro nikakvo korištenje. Shvaćam da je mob veliki potrošač, ali na galaxy mini 2 sam koristio net stalno, stalno radio nekog vraga pa sam dobivao bar od ujutro do navečer, ALI UZ RAD. Ovdje ništa ne radim, a baterija se isprazni)
- jel da uopće pokušavam rootat mob (pošto mi se desi ono sranje kad uđem u recovery mod da se zablokira), jer vjerujem da bih dobio poboljšanje u trajanju baterije sa custom firmwareom, ali me sprječava to što se zablokira (galaxy mini sam rutao odmah, s njime nikakvih problema, čak sam nekoliko romova isprobavao i slično, znači ne radim to prvi puta)
- jel pokriva garancija to? još nije prošlo godinu dana, jel vrijedi za bateriju? usput, što je kućište gore desno izgrebano, to mi garancija ne prizna jelda? :D mislim, maska će to pokrit, ali čisto ako budem već nosio da znam za to hahah
- da odmah naručim novu bateriju s ebaya?
đizs, nebi ja opisao problem u par jednostavnih rečenica... :/
kolko ja vidim stalno neki krc drkas po njemu...daj udi u zaslon pa da vidim kolko sati je bio upaljen ekran...i nema veze ta ogrebotina gore desno sto se garancije tice
Sad je zaslon na 2 sata i 15 minuta, s time da je upaljen zadnjih 20 minuta kako sam došao doma i stavio ga na punjač, znači skoro 2 sata.
A gle, mobitel nisam koristio doslovno ništa, par puta sam guglao i poslao 20ak smsova. Znači ništa u odnosu na onaj mali galaxy, a baterija je GOTOVA. Gledao sam i za razgovore, 10 minuta je trajao razgovor (od oka sam napisao 15), a potrošio je 9% baterije. Ovo NE MOŽE biti normalno. Pazi, ugašena mobilna veza (inače koristim EDGE jer mi je to dosta za mail i messenger, 3G i HSPA skoro pa nikad), ugašen GPS. Brightness na minimum. To bi bilo ok da sam ja, kako kažeš, stalno nešto drkao po njemu. Ali nisam, učio sam :D Da mi se ovo dogodilo na faksu, ne bih riječ rekao, znao sam na galaxy miniju ispraznit bateriju za 5-6 sati na faksu. Ali brate, nisam retardiran, stvarno nisam KORISTIO mob :S
Kad mi je prodavao, rekao je da je napravio tvornički reset (da počisti sve svoje). Ja sam sad napravio baš full factory reset (onaj iz recoveryja), pa ću vidjet, a stanje je isto kao i kad mi ga je prodao... Da idem na neki custom rom? Jer ovdje imam vražjih majki u meniju (igre spiderman, nfs shift, čak i simse imam :O), ne treba mi ništa. Htio bih clean firmware od moba, jel ima to gdje za nabavit? I da, u slučaju garancije, gdje ima za skinuti ovaj firmware što imam trenutno? Jer nije brendiran od nijednog operatera, kupljen je u slobodnoj prodaji (intelkom), pa ne bi bilo lijepo da im na garanciju donesem uređaj brendiran na t-com :D
al evo, tražim već po ebayu bateriju zamjensku, samo - uzeti Anker ili Chichitec? Navodno je chichitec bolja i kvalitetnija? Ima netko iskustva?
http://www.htcruu.com/?dir=Shooter
evo tu imas sve officialne romove