Dugo sam bio na ios-u i danas kupio htc desire hd.... sad me zanima koji android ide zadnji gore.... koji custom rom staviti i na koji način....ali da ne guta bateriju ko lud itd.... totalno sam noob u androidu tak da molim admine da mi oproste ovaj post jer mi se ne čita 400 srtanica o tomu...a bjerujem da bude još nekom koristio ovaj post da ne traži na stotine stranica....hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jel ima netko da zna bar nešto....molim vas.... bojim se bilo šta krenut da nebi stavio krivi rom....
forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=754
Ovdje imaš sve što ti treba. Dobro sve istraži, nemoj 'glavom kroz zid' ili ćeš si zeznut mobitel.
LOL
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1778202
tu ima taj realese 17.... to skinem i kaj s tim file-ovima..... s kojim to programom stavim na mob.... ajd molim vas ako ima netko vremena da mi objasni popračeno sa linkovima kaj da stavim i kako.... na iosu je to puno jednostavnije.... i nebi htio nešt zeznuti
kakav je ovo forum gdje nema pomoči od nikoga dok ti treba...a ima vas na androidu hrpu sigurno....ajd please nek mi netko pomogne jer onaj forum je preopširan da skužim to samo tako
Zar je tako teško regati se na XDA i pitati u Q&A podforumu??? XDA je specijaliziran upravo za te stvari. Tamo ćeš puno lakše i brže doći do odgovora!!
EDIT: ako se ne varam, za HTC-ove mobove je teži dugotrajniji proces rootanja i instaliranja CWM-a nego na drugim mobitelima. Tutorial može biti opsežan i zato ti nitko neće napisati. Da imaš npr. Galaxy S2, upute ti napišem za 5 minuta...
Otključati bootloader, staviti root i na kraju CWM recovery ili neki od drugih Recoverya tako da neće nitko da se zezne ili da ti uništi mobitel jer nije bezazlen postupak.
a koji je zadnji official android za desire hd...jer mi je gore 2.3.5 a na gsmareni piše da ide 4.x
a koji je zadnji official android za desire hd...jer mi je gore 2.3.5 a na gsmareni piše da ide 4.x
Pa provjeri preko njegovog Update managera ako nije brandiran, a ako je kupljen kod operatera/brandiran onda ovisi o njima kada će dobiti update.
Ne mora biti da je za naše podrućje pušten update ako je brandiran, a ako nije onda na Htcdev.com stranici možeš provjeriti za svoj mob i detaljan postupak otključavanja bootloadera na S-off ako je trenutno S-ON.
Edit: Na njihovoj stranici možeš otključati i bootloader ali prvo moraš kod njih u početku upisati jedan kod pa ako ti kaže bootloader S-off onda nema potrebe ništa otključavati, ali ako kaže Bootloader S-ON onda ga moraš otključati da bi mogao staviti druge romove sa drugim kernelom koji može biti bolji od orginalnog.Moraš se registrirati na toj stranici da bi mogao preko nje otključati bootloader ali sa svim tim gubiš garanciju zato razmisli.
tu ima taj realese 17.... to skinem i kaj s tim file-ovima..... s kojim to programom stavim na mob.... ajd molim vas ako ima netko vremena da mi objasni popračeno sa linkovima kaj da stavim i kako.... na iosu je to puno jednostavnije.... i nebi htio nešt zeznuti
A ima tih romova za DHD brdo pogledaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1610483 
.
kad pokušavam sa onim noob ace hack kitom piše mi ovo: Phone not plugged in or driver not installed or usb debugging not enabled..... driveri su instalirani usb je zaštekan baš na matičnu...nije na front panel....u čemu bi mogao biti problem
Pa pise ti ukljuci usb debugging.. Settings > applications > development i ukljuci usb debugging
uključeno je i to
nešt mora iskopirati na sd karticu i piše failed to copy....read only file system..... kak da to riješim....
Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
dal mi je linka neki lik na xda...pa bude probal prvo na taj način
neide i neide...uf kak sam lud....je mi može to netko riješit da mi se spoji online na laptop...plačam 50kn
uspio sam napraviti downgrade na 2.3.3 i sense 2.1.....sa onim ace advance hack kitom...sad treba skužit kaj dalje
stavio sam preko recovery-a 4.1.1 gore i sad mi več 3-4 min svjetli na ekranu jellytime...jel to normalno
uspio sam...stavio gore 4.1.2
ovaj sam stavio gore....ali sad nemam market tu.... i ostao sam u tom postupku bez imenika sa sim kartice...jel se to može kak vratit
ovaj sam stavio gore....ali sad nemam market tu.... i ostao sam u tom postupku bez imenika sa sim kartice...jel se to može kak vratit
Skini Gapps imaš link tamo pa ga instalaj iz CWM recoverya install from a sd card i onda se prijavi na google account, a imenik pa probaj uvesti sa Sim kartice i jesi li radio backup kontakata pa ih tako i vrati.
e puno hvala....sad imam i market..... e sad me zanima jel postoji nešt slično kao installous za ios tak nešt za android....da mogu skidat aplikacije koje se plačaju inače a da su free tj crackane...
e puno hvala....sad imam i market..... e sad me zanima jel postoji nešt slično kao installous za ios tak nešt za android....da mogu skidat aplikacije koje se plačaju inače a da su free tj crackane...
E to ne znam moraš malo potražiti na google, ali nema ti nekakav univerzalni program ili market za to koliko ja znam nego traži.
molim korisnike desire-a hd samo da mi daju link od xda foruma koji je vama njabolji os.... da skinem taj,.....jer ih ima puno pa da ne isprobavam koji ne guta bateriju itd..... hvala
i zanima me kak se natrag vratiti na orginal rom ako bude potrebe nosit mob u servis.... thx
sa ovim mi je za 1,5h potrošilo 10% baterije a nisam ga baš nešt koristio.....dajte mi recite koji da stavim rom....sigurno vas ima puno koji koristite desire ili slično
vratio sam sve na tvornički 2.3.5 ...samo me zanima jel moguče kako složti da se vidi postotak baterije gore desno kao na 4.1.1 androidu
vratio sam sve na tvornički 2.3.5 ...samo me zanima jel moguče kako složti da se vidi postotak baterije gore desno kao na 4.1.1 androidu
Skini ovo
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.darshancomputing.BatteryIndicator&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5kYXJzaGFuY29tcHV0aW5nLkJhdHRlcnlJbmRpY2F0b3IiXQ..
sredi malo kako želiš da ti bude i pokazivat će ti bateriju na lijevoj strani status bara.