Koji 27-30"-ni monitor?

poruka: 14
|
čitano: 2.725
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Sta kazete?

ovako posto neman lcd ni plasmu nego tv s guzicom XD,a namjeravao san uzet lcd  ili neki sa full hd,ali ipak san se nesto ka predomislia jer jako malo gledan tv,a za kompjuteron san 90 posto vrimena pa san mislia neki 27 ili 30 inci monitor ali da bude sa pva matricon...razmisljao san o nekom dell-ovom

i sta kazete?

Hocu hd 4870 X2 da dode na 3000 kn :'( aaaaaaaa grrrrrrrrrr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sta kazete?

bump!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sta kazete?

A čuj... Sad neznam koliko je pametno uzimat monitor za 6k kn, kad za to dobiješ odličan TV, koji je puno veći. Ali ako ti baš treba, uzmi...

#smajli koji koluće očima#
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sta kazete?

Uzmi lcd telku pa prispoji komp na nju...

Rambo is watching you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sta kazete?

ali sve sta mi treba nalazi mi se na kompu.tv skoro nikad ne palim jedino ako ima koja serija kad mi je jako dosadno ali vecinom san na kompu pa zato ,a ovako ako uzmen neki 27" ili 30" baren cu imat koju svrhu,jer cu provodit vrime a za lcd bas necu pa zato...istina veci je i isplativiji i to ali koja mi korist kad cu ga upalit jednom tjedno ili kad vec.mislin da cu ipak lenovo 22" ili dell-ov 24"...sad neman monitor jer san proda onaj pa zato san ka mislia ali ok onda,vidit cu izmedu ova dva...oni monitori su neisplativi.tnx

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.8.2008 22:37 (jojo_surf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sta kazete?

Kaj ce ti 30" monitor?ako ces igrat igre onda uzmi max24"...rade telkuŠutim

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sta kazete?

Ma sta ce ti 30" monitor? Ako se na kompu najvise igras uzmi onda 22"-24" vise ti netreba...Druga je stvar ako ti treba velika radna povrsina za neke programe...Ubodes si neki monitor od 22" neki samsung sasvim solidan i jos ti ostane para za dobru telku

17 godina
Sta kazete?

eo ovako sad se jedino nemogu odlucit izmedu IBM/Lenovo LCD L220x ili Dell 2407WFP 24" obadva imaju pva matricu...necu uzimat lcd ili plasmu jer mi je nepotrebna pa jeli onda bolje kad ce mi ostat love pa da ulozin u ovaj od 24" a i dosta je skuplji pa nek traje baren 2 godine i sta mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jojo_surf kaže...

eo ovako sad se jedino nemogu odlucit izmedu IBM/Lenovo LCD L220x ili Dell 2407WFP 24" obadva imaju pva matricu...necu uzimat lcd ili plasmu jer mi je nepotrebna pa jeli onda bolje kad ce mi ostat love pa da ulozin u ovaj od 24" a i dosta je skuplji pa nek traje baren 2 godine i sta mislite?

Ako slabije vidiš, nemoj taj Lenovo. Ja bih uzeo jeftinijeg, budući da je reza ista.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
protjeran
mislav_01 kaže...

Ma sta ce ti 30" monitor? Ako se na kompu najvise igras uzmi onda 22"-24" vise ti netreba...Druga je stvar ako ti treba velika radna povrsina za neke programe...Ubodes si neki monitor od 22" neki samsung sasvim solidan i jos ti ostane para za dobru telku

Glas za Samsung monitor. Imam Samsung 17" već PET godina i ni riječi više! Ti si rekla dvije godine pa vidi sama. Znam za Samsunge i općenito, kvalitetan je, radim i u firmi na Samsungovim monitorima npr. i tako dalje.Iznenađen
Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 2x2048, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs X-Fi Extreme Music
17 godina
Koji 27-30"-ni monitor?

Ajde da malo ozivim ovu temu umjesto da radim novu.

Naime uz novu konfu bi sad kupio i novi monitor, no trebam i tv u sobi... Naime ja vidim sto se dogadja trenutno iz kreveta sa 3.5m udaljenosti kad gledam film na 19" monitoru, no moram skiljit i nije bas neki dozivljaj, no djevojka mi pop**di jer nis ne vidi (o titlovima da ne govorim) pa onda gledamo film na fotelji/stolcu za stolom. E sad, mislim da je jeftinija varijanta (ili barem puno prakticnija) kupit LCD tv do negdje 70cm (to je kao 30ak incha valjda). Naime 2 su varijante: novi LCD monitor i jeftiniji TV na stolu jedan do drugog tako da mogu biti na kompu i uzivat u odlicnoj slici na monitoru tipa samsung Samsung T220 ili 2232BW sto mi se cini kao glupa varijanta (cisto radi zauzeca prostora, kolicine povrsine za ciscenje i ostalih neprakticnih gluposti, da ne velim da bi izgledalo smijesno, iako, ako bi tv bio crt i stavim monitor na njega mogu uvjek imat kucnu varijantu "slike na sliku" ;) ) ako postoji pristojo rjesenje sa LCD tv koji mogu stavit na stol/zid i gledat bez problema (kad sam na kompu) sa udaljenosti od metar, metar i pol, a da ga opet kvalitetno vidim i iz 3.5m udaljenog kreveta kad gledam neki film.

Mislio sam da ce tu vec postojati prihvatljivo rjesenje u vidu nekog veceg a opet relativno jeftinog monitora, naime preko 4-5k kuna bash ne bih dao ako ne moram, a monitori oko 30" su dosta skuplji od toga, televizora se vec moze naci od 3.5k kuna koliko sam vidio, no zanima me postoji li neki "prihvatljiv" - znam da to nece biti idealno i da bih na novu pilu trebo stavit superkvalitetni monitor, no radije bih "prihvatljivi" LCD tv da mogu koristit ko monitor, oko 70cm (i nesto manje) da mi nije prevelik za izbliza ni premali izdaleka, a da je slika kod rada, surfanja, citanja i pisanja tekstova te u igrama dobra, tj. da je cim manja razlika prema kvaliteti na monitoru, a da se tekstovi sigurno mogu normalno citat. Ja trenutno imam (dok cekam novi komp) AMD Athlon 2200+ sa 1GB DDR RAM i jedino "novije" (ako se to tako moze zvati) mi je Sapphire Radeon HD 2600 XT  tako da novije igre (one koje uopce i mogu vrtit) vrtim na min detaljima i max resom 1024:768, a cesto i 800:600 i cesto steka i tako -> dakle imajte na umu da me nece toliko smetat sto na TV slika nece biti savrsena kao na monitoru jer sam vrtio stvari u uvjetima u kojima neki nisu igru ni htjeli pogledat, a kamo li prelazit, ali opet imajte na umu da zelim cim bolji i kvalitetniji prikaz cisto zato sto hocu konacno izaci iz kamenog doba i uzivati u naslovima poput Fallout 3 i GTA4 kad dodju, Assassin's Creed, neki Colin McRae, Crysis itd itd itd bez stekanja, pa sad mozda ne na 1920:1200 4*AA + 16*AF, ali barem na 1600:1050 sa ALL high na novoj HD 4870.

Dakle ko ima ideju, prijedlog itd za neki takav ok LCD TV, po mogucnosti ko ima iskustva s tim (Xtreeme:gamer - ako si s kolegama u Technomaxu testiro neki takav TV bio bih jako zahvalan na savjetu ;) -> al nazalost ja nemam za onaj tvoj 47" Philips, morat cu se zadovoljiti dosta manjim ) . Bio bih jako zahvalan na svim savjetima uz naravno osnovi uvjet cost-benefit: cim bolji tv te velicine za cim manje para

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2008 17:55 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji 27-30"-ni monitor?

refresh, nadam se nekom odgovoru barem

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koji 27-30"-ni monitor?
Rhodin kaže...

Ajde da malo ozivim ovu temu umjesto da radim novu.

Naime uz novu konfu bi sad kupio i novi monitor, no trebam i tv u sobi... Naime ja vidim sto se dogadja trenutno iz kreveta sa 3.5m udaljenosti kad gledam film na 19" monitoru, no moram skiljit i nije bas neki dozivljaj, no djevojka mi pop**di jer nis ne vidi (o titlovima da ne govorim) pa onda gledamo film na fotelji/stolcu za stolom. E sad, mislim da je jeftinija varijanta (ili barem puno prakticnija) kupit LCD tv do negdje 70cm (to je kao 30ak incha valjda). Naime 2 su varijante: novi LCD monitor i jeftiniji TV na stolu jedan do drugog tako da mogu biti na kompu i uzivat u odlicnoj slici na monitoru tipa samsung Samsung T220 ili 2232BW sto mi se cini kao glupa varijanta (cisto radi zauzeca prostora, kolicine povrsine za ciscenje i ostalih neprakticnih gluposti, da ne velim da bi izgledalo smijesno, iako, ako bi tv bio crt i stavim monitor na njega mogu uvjek imat kucnu varijantu "slike na sliku" ;) ) ako postoji pristojo rjesenje sa LCD tv koji mogu stavit na stol/zid i gledat bez problema (kad sam na kompu) sa udaljenosti od metar, metar i pol, a da ga opet kvalitetno vidim i iz 3.5m udaljenog kreveta kad gledam neki film.

Mislio sam da ce tu vec postojati prihvatljivo rjesenje u vidu nekog veceg a opet relativno jeftinog monitora, naime preko 4-5k kuna bash ne bih dao ako ne moram, a monitori oko 30" su dosta skuplji od toga, televizora se vec moze naci od 3.5k kuna koliko sam vidio, no zanima me postoji li neki "prihvatljiv" - znam da to nece biti idealno i da bih na novu pilu trebo stavit superkvalitetni monitor, no radije bih "prihvatljivi" LCD tv da mogu koristit ko monitor, oko 70cm (i nesto manje) da mi nije prevelik za izbliza ni premali izdaleka, a da je slika kod rada, surfanja, citanja i pisanja tekstova te u igrama dobra, tj. da je cim manja razlika prema kvaliteti na monitoru, a da se tekstovi sigurno mogu normalno citat. Ja trenutno imam (dok cekam novi komp) AMD Athlon 2200+ sa 1GB DDR RAM i jedino "novije" (ako se to tako moze zvati) mi je Sapphire Radeon HD 2600 XT  tako da novije igre (one koje uopce i mogu vrtit) vrtim na min detaljima i max resom 1024:768, a cesto i 800:600 i cesto steka i tako -> dakle imajte na umu da me nece toliko smetat sto na TV slika nece biti savrsena kao na monitoru jer sam vrtio stvari u uvjetima u kojima neki nisu igru ni htjeli pogledat, a kamo li prelazit, ali opet imajte na umu da zelim cim bolji i kvalitetniji prikaz cisto zato sto hocu konacno izaci iz kamenog doba i uzivati u naslovima poput Fallout 3 i GTA4 kad dodju, Assassin's Creed, neki Colin McRae, Crysis itd itd itd bez stekanja, pa sad mozda ne na 1920:1200 4*AA + 16*AF, ali barem na 1600:1050 sa ALL high na novoj HD 4870.

Dakle ko ima ideju, prijedlog itd za neki takav ok LCD TV, po mogucnosti ko ima iskustva s tim (Xtreeme:gamer - ako si s kolegama u Technomaxu testiro neki takav TV bio bih jako zahvalan na savjetu ;) -> al nazalost ja nemam za onaj tvoj 47" Philips, morat cu se zadovoljiti dosta manjim ) . Bio bih jako zahvalan na svim savjetima uz naravno osnovi uvjet cost-benefit: cim bolji tv te velicine za cim manje para

Tesko da ti itko ovdje moze ista konkreno reći, zato i nema odgovora. Nemam ni ja sta puno pametno za reći, tj. jedino ti mogu reći što bih ja uradio - a ja bih vjerovatno kupio 24"(ili mrvu veći) monitor jer smatram da je sasvim dovoljan za ugodno gledanje filmova na udaljenosti od 3.5 metra. ja s te udaljenosti bez problema gledam na 17" monitoru. Al opet, to je samo moje mišljenje...
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
Koji 27-30"-ni monitor?

Eto nasao sam ovo:

Samsung http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_186&products_id=6054  - 5k kuna u Linksu i ADMu

Koliko sam shvatio to je monitor sa TV tunerom, tj neki monitor-tv hibrid ili nesto takvo. 5k kuna je dosta puno ako to nece valjat, iskreno nisam siguran da cu imati toliko novaca za monitor, ali ako ipak budem skupio toliko ima li itko iskustva ili saznanja o ovome modelu, valja li to sta tj. vrijedi li te novce.

Nasao sam puno LCD TV-a koji su jeftiniji, iako primjecujem manje rezolucije i kontraste, sto je za TV normalno, kao naprimjer Samsungov TV Samsung LCD 26" LE26S86BD** za 3699kn, no mene zanima da li netko moze odprilike reci bi li se i koliko primjetila razlika u slici da naprijmer ovaj TV koristim umjesto onog prvog monitora tj. vrijedi li naprimjer ovdje dati 1300 kn vise za monitor

Nemam prilike nigdje doci i spojit se s kompom na LCD TV i vidjet kako je to pa otuda prosudit, doista bih htio cuti od ljudi koji su vidjeli ili koriste ovje varijante. Znam da je tesko govoriti o tome ovako napamet, ali ako netko koristi bilo kakav TV od 26" kao monitor i super mu je a platio ga je jeftinije od 5k kuna neka mi kaze model i gdje ga je kupio i po kojoj cijeni. puno hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2008 17:21 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice