DELL U2312HM IPS vs Dell P2412H vs Dell U2412M

poruka: 220
|
čitano: 112.168
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Dell U2412m vs Dell U2414h bok ekipa zadnjih par mjeseci razmisljam o kupnji novog monitor,jer moj stari 22 incni lg flatron w2234s me vec duze vrjeme u vise navrata za*ebaje i napokon je rikno prosli tjedan (kjeg nikom nebi preporucijo da kupuje,jer sam vidijo da ih ima polovnih na njuskalo) odlucijo sam se na dell jer sam cuo od dosta poznanika koji ih imaju samo najbolje i brzo sam suzio izbor na u2412m i u2414h nako toga nije tako brzo islo dugo sam mislijo procito puno clanaka,skoro cjelu ovu temu na forumu,misljenje bugovaca u clanku u proslom broju buga PC nije mrtav,pogledao par unboxing videa i iii... do zadnjeg trenutka nisam bijo siguran kojeg kupit jer nekupujes monitor od 2000 kuna svaki dan i nadam se da ce mi najmanje trajat 5-6 godina pa ako kupim krivi  zalit cu  svaki puta kad ga budem koristijo,vidijo sam ih oboje uzivo u tehno marketu i skoro se onda oslucijo uzet u2412m jer jedan pored drugoga u2412m izgleda znatno veci odnosno viši cini mi se oko jedan centimetar sta izgleda jako puno ali to je djelom i krivnja tankog okvira U2414h,da skratim pricu na kraju sam kupjo U2414h i pre zdaovolja sam.Zašto? jer je bolji je  za filmove i serije (16:9) koje dosta gledam,radi malog input laga sto ga cini dobrim za igre mada ih negram vise tolko,ficker free i pod zadnje prekrasnog izgleda odnosno tankog ruba koji igleda jako dobro mada to mi nije bilo najbitnije kod izbora.hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 21:14 (RegoRazer).

1 0 hvala 0
12 godina
Re: DELL U2312HM IPS vs Dell P2412H vs Dell U2412M

Samo da obavijestim sve koji misle kupiti 16:10 monitor, dolazi nasljednik u2412m a to je u2415 po pristupacnoj cijeni

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Samo da obavijestim sve koji misle kupiti 16:10 monitor, dolazi nasljednik u2412m a to je u2415 po pristupacnoj cijeni

cek znaci 2414h i 2415 u cem je razlika?

12 godina

pa u formatu ekrana. 16:10

12 godina
neaktivan

Bok svima,

Imam monitor DELL U2312HM i jako sam zadovoljan.

Htio bih dodati još jedan, za rad na računalu, uglavnom programiranje pa nadalje, uz poneke igre, multimedije itd.

Što bi imalo najviše smisla?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Vidim da je 600kn skuplji a i nema ga baš u puno dučana. 600kn nije mala razlika a izgleda mi na prvu isti. Da li je stvarno toliko bolja slika od 2412M?

10 godina
neaktivan

sretma nova :))

iman jedan problem, želio sam dobar monitor svi pišu za taj dell pa sam kupio dell p2414h i to je katastrofa, katastrofa, na laptopu sam imao daleko bolju sliku, problem je u bijeloj, to nije bijela boja to je bež više nego bijelo, nimalo jasna bijla, neka blatna sva... podešavao sam sve moguće, zašto je to tako? nije vajda to tako na svima novima ili ?

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina

ocito jer je to IPS pa se tvoje oči nisu još navikle na kvalitetnu sliku :=)

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
smotaniveliki kaže...

sretma nova :))

iman jedan problem, želio sam dobar monitor svi pišu za taj dell pa sam kupio dell p2414h i to je katastrofa, katastrofa, na laptopu sam imao daleko bolju sliku, problem je u bijeloj, to nije bijela boja to je bež više nego bijelo, nimalo jasna bijla, neka blatna sva... podešavao sam sve moguće, zašto je to tako? nije vajda to tako na svima novima ili ?

Stavi slike pa da vidimo, mozda nesto ne stima s monitorom jer ja imam isti pa je bijela normalna

14 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

ocito jer je to IPS pa se tvoje oči nisu još navikle na kvalitetnu sliku :=)

I ja sam se pribacija na ips prošli tjedan pa je bijela i dalje bijela.

10 godina
neaktivan

ma to je k***c ako je to tako, evo slika

brightness je na najjace i u postavkama od intela jer iman integriranu grafiku zasad

16 godina

Slikaj sa fotoaparatom par slika i stavi ih ovdje. Nema smisla hvatati sa "print screen-om". To ne pokazuje kako ti vidiš sliku na svome monitoru.

17 godina
moderator
smotaniveliki kaže...

Monitor ti vjerojatno ima različite profile pa probaj prebaciti u neki drugo profil. Vrlo vjerojatno imaš i mogućnost odabrati temperaturu boje (Color Temperature) - standardno je 6500K pa odaberi upravo to. Ako je znatno manje, to bi objasnilo bežastu bijelu. Ako uz monitor imaš laptop, lako je moguće i da si se naviknuo na temperaturu boje laptopovog ekrana, a laptopi u pravilu imaju hladnije boje (višu temperaturu u Kelvinima), odnosno prevedeno na hrvatski imaju plavije boje.

10 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Slikaj sa fotoaparatom par slika i stavi ih ovdje. Nema smisla hvatati sa "print screen-om". To ne pokazuje kako ti vidiš sliku na svome monitoru.

to sam si i mislia da, samo trenutno nemam fotić kraj sebe, stavim poslije

nisam nigdje nasao za promjenu temperature ?!?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 6:11 (smotaniveliki).
17 godina
moderator
smotaniveliki kaže...
Izzy kaže...

to sam si i mislia da, samo trenutno nemam fotić kraj sebe, stavim poslije

Znaš što je white-balance? Ako ne znaš (onda je za pretpostaviti da ti je na automatskome), onda bi vjerojatno badava fotkao ekran.  

smotaniveliki kaže...
nisam nigdje nasao za promjenu temperature ?!?!

Uputstva? Na stranici 35 imaš Color Settings > Preset Modes - imaš između ostalog Warm (tople boje - možda ti je na tome), Cool (hladne boje) te Custom Color, gdje si možebitno sam možeš odabrati temperaturu boje.

10 godina
neaktivan

ma toliko znam da hehe, prčkao sam po svemu tome, sada je na custom i to sva ona slova na 100, stavit cu laptop do pa slikati, nada se da ce se sta vidjeti 

nije da je bež boja krivo sam se izrazio ajde ali nema onu bjelinu kao na laptopu

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 10:15 (smotaniveliki).
17 godina
moderator
smotaniveliki kaže...

nije da je bež boja krivo sam se izrazio ajde ali nema onu bjelinu kao na laptopu

Shvatio sam te, a i objasnio sam ti što je uzrok tome - niska temperatura boje. Standardno je 6500 K. Baš sam sad išao "izmjeriti" fotićem kako je kod mene - 17,3" laptop ima 6600 K, 15,6" laptop 6200 K, a 22"-ni monitor 5200 K. Monitor i 17,3"-ni laptop su mi na stolu jedan do drugog - monitor mi izgleda malo zelenkasto, a ekran laptopa plavkasto. Kak su u pitanju dvije različite temperature boje svjetla, mozak se ne zna odlučiti koju da uzme za referentnu i onda mu obje izgledaju pomaknute. Kad gledaš samo jedno ili drugo neko vrijeme, onda ti upravo to izgleda bijela ili barem bjelije. Barem ako pomak nije prevelik. I u ovisnosti od ambijentalnog osvjetljenja! Znači, nije isto gledaš li ekran u mraku, s kućnom toplom rasvjetom ili ti u prostor ulazi sunce.

10 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
smotaniveliki kaže...

Shvatio sam te, a i objasnio sam ti što je uzrok tome - niska temperatura boje. Standardno je 6500 K. Baš sam sad išao "izmjeriti" fotićem kako je kod mene - 17,3" laptop ima 6600 K, 15,6" laptop 6200 K, a 22"-ni monitor 5200 K. Monitor i 17,3"-ni laptop su mi na stolu jedan do drugog - monitor mi izgleda malo zelenkasto, a ekran laptopa plavkasto. Kak su u pitanju dvije različite temperature boje svjetla, mozak se ne zna odlučiti koju da uzme za referentnu i onda mu obje izgledaju pomaknute. Kad gledaš samo jedno ili drugo neko vrijeme, onda ti upravo to izgleda bijela ili barem bjelije. Barem ako pomak nije prevelik. I u ovisnosti od ambijentalnog osvjetljenja! Znači, nije isto gledaš li ekran u mraku, s kućnom toplom rasvjetom ili ti u prostor ulazi sunce.

da to može biti tj je, ali nemogu to podesiti?

ma sada gledam i na mobu a uopće nisam primjetia prije, a nebi bia ni tu da nepišem puno svakodnevno u wordu pa mi je odmah bilo čudno, mob mi isto ima ips ekran i isto je takva boja a jedan dio ni je stala štikla na njega je baš puno bijelila tu je valjda neki ips riknuo hehhe

al fali mi ona bijelima kao na laptopu, barem zasada :(( al nije to ni plavkasto bijelo nit ista, nego bas cista bijela boja s jako svijetloscu al cisto bijelo tu je onako blatna bijela a ako idem mjenjat postavke tada mogu onako s cool zaplaviti malo sve to ili s warm pocrveniti ali to je meni sranje i jedno i drugo, ovo je sada recimo ono šta ekran nudi pod tekst ali još brightnes do kraja na 100

17 godina
moderator

Nemam taj monitor da bih znao koje sve mogućnosti podešavanja ima. Ako ti ne odgovara preset Cool, onda idi na Custom i smanji crvenu (Red) komponentu! Poigraj se malo s opcijama. Temperatura boje nije ništa drugo do li odnos crvene/naračnaste i plave!

Ima i još jedna stvar koju nisam napomenuo, a to je da čovjek neutralnije doživljava ono koje je svijetlije. Jesi probao smanjiti svjetlinu ekrana laptopa pa onda usporediti? Razlika bi ti tada trebala biti manja.

10 godina
neaktivan

ma za podešavanje tih sranja nisam baš amater oduvijek sam prčkao po tome po televizijama ekranima itd, napravio sam najbolje ča se može na tom ekranu za ono čime sam ja težio, ali jednostavno nema nemože se dobiti ona bjelina kao na laptopu, makar svi kažu da njima je to presvijetlo da oni imaju još smanjeno, ja sam naviknut na svjetlinu da mi je to čim svijetlije i na tom ekranu sve boje s super al fali bjelina kod bijele i da se moze jos malo dobiti veci brightnes za mene bi bilo bolje, al uvijek napravim istu grešku da uzmen nešto relativno skupo i hvaljeno i mislim da stime nemogu pogriješiti i da u odnosu na moj stari laptop ima sve daleko bolje, možda i je bolje za oči ali ja sa trebao isprobati vidjeti kako se vidi na raznim ekranima pa uzeo neovisno o onim specifikacijama il marki ili kunama nego onaj di mi odgovara slika pa makar bia duplo jeftiniji od ovog, meni osobno ne valja jer sam na drukcije naviknut, sada cemo vidjet dali ce mi ovo doci ok pa se prilagodit na ovo ili cu sizit dok iman taj ekran

17 godina
moderator

Nekako mi se čini da tebe ne muči boja, koliko te muči svjetlina. Ako ti je svjetlina ma maksimumu, a nisi zadovoljan, znači da si kupio krivi monitor. 

10 godina
neaktivan

ma da vjerujem da je to točno jer tada bi i to bilo više bjelije, a da sam kupia krivi monitor to je definitivno točno, baš me zanima đta bi bilo da sam uzeo acer acer b246hyl, dvoumio sam se između ta dva, al svi hvale dell pa uzeo njega, vjerojatno nebi ni acer bio mi ok nego neki treći al gotovo sada, znat za drugi put

13 godina

nigdje...i taj acer je IPS te mislim da bi imao isti efekt na tvoje okice :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

a onda se barem nadam da ce mi okice biti zahvalne na tom mučenju za koju godinu :D  al bolji jer ima vecu mogucnost micanja po visini ali kazu dell je dell pa uzeo della :D

13 godina

ja mislim da ti previše malo kukaš, monitor, napajanje...šta je sljedeće?

bemti kupio si komp, umjesto da uživaš u njemu ti piskaraš po forumu kako ovo ti ne paše kako ono ti ne paše :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ma ja sam vjerovao tvojoj konfi i samo san htio provjeriti te razlike koj sam dobio jer valjda a njihov dobavljač nema baš tu ploču, za napajanje mi ni rekao da će biti to drugo pa da vidim dali samo izgubio ili je to sve isto ono šta sam htio nakraju i platio zadnjim novcima, sada ću da uživam da i to mirniji nego da nisam to sve pitao :)))

a za monitor hebiga kada je velika razlika u odnosu na stari i nije svakom se lako prilagodit, makar uvijek sam govorio na novo se čovjek lako prilagodi ali eto vjerojatno nekad treba malo vremena, vjerujem da mi netko nakon nekog vremena donese moj stari laptop da nebi mogao smisliti ona ekran, zasad ja sam mislio da je neka greška s ekranom kad mi bijelu ne prikazuje bijelo bijelo, ali ispada da je to tako, tako je i na mobitelu s ips itd :)

i da još me muči tipkovnica 8al za nju mi nitko ne odg :D )  pa da ja mogu nastaviti raditi svoj posao na kompu, hebeno je kada svaki dan 8 sati budeš naviknut na nešto pa ti to netko sve zamijeni :)

14 godina
ako imaš preko hdmi spojeno, pogledaj dal ti je full range rgb uključen.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

nema taj monitor hdmi :)

13 godina
roby27 kaže...

Ovaj u2415 izgleda tako dobro, tacno razmisljam o kupovini novog monitora....najvise mi se svidja kako je tanak okvir i naravno 16:10!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan

Evo samo cu da napisem, imao sam problema ocito s svjetlinom da, u odnosu na stari laptop ali sada tek vidim koliko je dobar, trebalo je kratko vrijeme da se priviknem i sada ga nebi mjenjao za nista, meni je odlican i svakako bi ga preporucia. 

Ja sam se isto 10 dana dvoumia između 16:9 i 16:10 zbog toga jer sam na laptopu ima takav ali za rad po netu i office te sl. ako je u pitanju 24 incha tada je po meni 16:9 najbolji izbor je 16:10 je prevelik ipak. A za filmove opet je bolji 16:9 jer nijedan novi film nije vise od toga, ili to ili jos manje (21:9) pa nakraju veca slika je stime i jos ako je film 16:9 nema onog crnog, ko voli strech onda ok al ja to nikad ne stavljam pa... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 11:07 (smotaniveliki).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice