Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 462.455
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Da bi ste flashali anroid 5.0.2 prvo skinite sljedece fileove:

https://mega.co.nz/#!pFNRUAaJ!WpTJgFVMPbjJkYbjIe_2YcOtUJkZqDnzqCSrctRCQQw ( .tft file)

http://www.flashtool.net/downloads.php (Flash tool) 

ako niste skinite sony pc companion ( http://www.techspot.com/downloads/downloadnow/5893/?evp=55f5c0e7ee7a79c0a1604261940bc20f&file=1 )

1. Instalirajte sony pc companion i pustite ga da vam instalira drivere za Z3 tako sto cete ga spojiti kada instalirate program i pustiti ga da on sve to sam odradi

2. Skinite .tft file 

3. Instalirajte Flashtool i samo slijedite ove upute za njegovo koristenje korak po korak ( http://techbeasts.com/2013/10/29/how-to-install-and-use-sony-flashtool-on-xperia-devices/)

Ako vam izbaci poruku da premjestite firmware u drugi folder prvi prvom pokretanju falshtoola treba napraviti cut i paste A NE copy i paste u folder koji vam kaze na poruki ako izbaci uopce tu poruku.

I ne brinite nakon sto proces zavrsi z3 ce se bootat malo duze nego inace, mozda kojih dvije minute

juka
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 22:34 (Juka_91).

1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Aj, pa reci jel to onda stavi na tvornice postavke ili bude kao kad se radi oficijalni update, radio sam to na Arc-u al se sad ne sjecam jel vrati na tvornice

Alexandar-II
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

našao sam da se driveri ne žele instalirati jer prethodno treba u windowsima 8 isključiti zabranu instaliranja nepotpisanih drivera. napravio sam to i instalirali su se driveri konacno. ali sad mi ponovno izbacuje flashtool grešku da driveri nisu instalirani.

napravio sam sve sto pise i u uputama.

edit: iz drugog pokušaja ipak je prošlo. sad se flasha

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 22:48 (Ezio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
Ako hoces da ti ostanu podatci onda u flashtoolu maknes one tikove za wipe, ali ja sam napravio clean instal. Odlicno radi, upravo sve postavio kakp treba
juka
18 godina
protjeran
Juka_91 kaže...
Ako hoces da ti ostanu podatci onda u flashtoolu maknes one tikove za wipe, ali ja sam napravio clean instal. Odlicno radi, upravo sve postavio kakp treba

Hrvatska tipkovnica, Hrvatski izbornik ?

Long Live Freedom
16 godina
neaktivan

Poruke, aplikacije i te đinđe, kolko dugo se treba prvi put palit

Alexandar-II
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ma ja sam sve brisao, pa da bude clean install...prvi put se pali par minuta..samo ga pusti da odradi svoje...zato sto se prebacuje na ART a to malo duze traje
juka
14 godina
neaktivan
Ima hrvatski meni i tikvonicu i to sa čćpđž znakovima...
juka
16 godina
neaktivan

Ja odma stavio antutu pa cemo vidjet kakvi su rezultati.... pfffffffffffffffffffff 41 k vs 43 na kiti

Alexandar-II
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Bas pfffffff, ja bi se vratio na KK...
17 godina
Alexandar-II kaže...

Ja odma stavio antutu pa cemo vidjet kakvi su rezultati.... pfffffffffffffffffffff 41 k vs 43 na kiti

Ha?

16 godina

kod mene je 42100. 

Ali to su neprimjetne razlike...

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 8:19 (Ezio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Kakav Antutu što je vama? Najbolji benchmark je USER EXPERIENCE

0 0 hvala 0
12 godina
MARKOZD15 kaže...

točno to, antutu nije mjerodavan.

Kakvo vam je mišljenje za lollipop do sad? (znam da je prošao jedan dan ali mislim da ste mogli nešto uočiti za početak)

Po meni je i kit kat bio super brz a lollipop je čak i brži. (inače uvijek koristim nova launcher i gasim animacije)

sve nekako izgleda ljepše nego na kit kat-u.

baterija mi je za sad pod upitnikom jer na kitkatu nikad nisam potrošio tako brzo sa 100% na 90% i da imam samo 30 min screen on.

uvijek je to bilo oko 45 min na kitkatu ali vidjet ćemo nakon par punjenja , trebalo bi se to ispraviti.

možda je malo čudno što se sound gasi na drugačiji način, znači prebacivanje na vibru prilikom pritska na volume button ali naviknut ćemo se.

pozz

16 godina
neaktivan
Ezio kaže...

kod mene je 42100. 

To je bilo na 5.6.2 verziji, na 5.6.1 je i kod mene bilo 42 k, ali opet malo slabije nego na KK, mada iskreno kao da radi malo brze

Dario7 kaže...
MARKOZD15 kaže...

Kakvo vam je mišljenje za lollipop do sad? (znam da je prošao jedan dan ali mislim da ste mogli nešto uočiti za početak)

Po meni je i kit kat bio super brz a lollipop je čak i brži. (inače uvijek koristim nova launcher i gasim animacije)

baterija mi je za sad pod upitnikom jer na kitkatu nikad nisam potrošio tako brzo sa 100% na 90% i da imam samo 30 min screen on.

uvijek je to bilo oko 45 min na kitkatu ali vidjet ćemo nakon par punjenja , trebalo bi se to ispraviti.

možda je malo čudno što se sound gasi na drugačiji način, znači prebacivanje na vibru prilikom pritska na volume button ali naviknut ćemo se.

pozz

Djabe mi sad user expirience kad ga nisam testirao dok je bio na KK

Edit. 

evo jedne snimke zaslona, kratka 

https://drive.google.com/file/d/0B54DDmS12IRjZkRZODJRdXpIVkM4S1RVdEhnaE1LVDlNeExR/view?usp=sharing

Alexandar-II
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 10:10 (Alexandar-II).
18 godina
protjeran

dali mi ima kakve razlike i smisla cekati onaj sluzebni sto ce doc ili da sad flasham ?

Long Live Freedom
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
The Black Iso kaže...

dali mi ima kakve razlike i smisla cekati onaj sluzebni sto ce doc ili da sad flasham ?

nema razlike , službeni neće doći sigurno još dva , tri tjedna.

slobodno flash-aj.

17 godina

ja sam flashao i za sada sam jako zadovoljan. nema trzanja, crashanja, rekao bih da je kamera malo bolje softverski tweakana (što se tiče opcija)

WithSkill
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Dario7 kaže...
The Black Iso kaže...

slobodno flash-aj.

sorry sto davim jer sam nov u android svijetu, al samo me zanima dali ce mi nakon tog flashanja sve ostat kako je i bilo, svi podaci, sve poruke itd.. ?

Long Live Freedom
12 godina
The Black Iso kaže...
Dario7 kaže...
The Black Iso kaže...

slobodno flash-aj.

sorry sto davim jer sam nov u android svijetu, al samo me zanima dali ce mi nakon tog flashanja sve ostat kako je i bilo, svi podaci, sve poruke itd.. ?

Prilikom flasha ako hoćeš da ti ostanu svi podatci onda makni kvačicu sa wipe.

Moja preporuka ti je da napraviš čisti install jer je to ipak novi android i bolje će ti raditi ako napravis clean install.

16 godina
neaktivan

Imas par opcija, mozes prije flashanja odznacit opcije wipe-a (brisanja) data i tak to,  ove tu tri kvacice ( [img]http://techbeasts.com/wp-content/uploads/2013/10/Screenshot_32.png[/img] ) 

A mozes i instalirat si aplikaciju super backup ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.idea.backup.smscontacts) kojom jednostavno napravis backup poziva, kontakata i aplikacija. 

I jos jedna opcija je napraviti backup u Sony Pc companion, i tu onda prije vracanja trebas prvo aplikacije koje si napravio backup ponovno instalirat da bi on mogao vratit u prijasnje stanje, malo blesavo.

Alexandar-II
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 14:37 (Alexandar-II).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Alexandar-II kaže...
Ezio kaže...

kod mene je 42100. 

To je bilo na 5.6.2 verziji, na 5.6.1 je i kod mene bilo 42 k, ali opet malo slabije nego na KK, mada iskreno kao da radi malo brze

Dario7 kaže...
MARKOZD15 kaže...

pozz

Djabe mi sad user expirience kad ga nisam testirao dok je bio na KK

Edit. 

evo jedne snimke zaslona, kratka 

https://drive.google.com/file/d/0B54DDmS12IRjZkRZODJRdXpIVkM4S1RVdEhnaE1LVDlNeExR/view?usp=sharing

meni je na antutu 43.2k :)

WithSkill
16 godina
neaktivan

Jesi to nesto prcko ili odma nakon flashanja?

Alexandar-II
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Meni je playstore vratio sve aplikacije, i popis poziva, kontakte, sve sto mi treba :) samo oznacite u settings -izrada sigurnosne kopije, i dajte mu par sati da sve to pospremi i sve ce se samo vratit nakon wipe..doduse aplikacije ce trebat nanovo postavit i logirat se,
juka
17 godina
Alexandar-II kaže...

nisam nista prckao. instalirao jedno 20ak aplikacija, antutu zadnji i onda test odradio i taj rezultat je bio. možda je moj model tvornički bolji :P

WithSkill
16 godina
neaktivan
WithSkill kaže...
Alexandar-II kaže...

nisam nista prckao. instalirao jedno 20ak aplikacija, antutu zadnji i onda test odradio i taj rezultat je bio. možda je moj model tvornički bolji :P

Evo mog opet, al na 5.6.1. https://drive.google.com/file/d/0B54DDmS12IRjMWsyMGdJY0djU3c/view?usp=sharing

Alexandar-II
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 14:51 (Alexandar-II).
17 godina
Alexandar-II kaže...
WithSkill kaže...
Alexandar-II kaže...

Evo mog opet, al na 5.6.1. https://drive.google.com/file/d/0B54DDmS12IRjMWsyMGdJY0djU3c/view?usp=sharing

ajde probaj na 5.6.2?

a ja cu onda na 5.6.1 :D

pa onda usporedit

EDIT: ne mogu instalirat, ne znam zasto..

WithSkill
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 15:02 (WithSkill).
16 godina
neaktivan
WithSkill kaže...
Alexandar-II kaže...
WithSkill kaže...
Alexandar-II kaže...

ajde probaj na 5.6.2?

a ja cu onda na 5.6.1 :D

pa onda usporedit

EDIT: ne mogu instalirat, ne znam zasto..

Evogac na 5.6.2 https://drive.google.com/file/d/0B54DDmS12IRjRXZtX09lbG9OQ2M/view?usp=sharing

uninstaliraj aplikaciju i s neta rucno skini verziju 5.6.1 kopiraj na mob i tako instaliraj, trebalo bi moc

Alexandar-II
11 godina
protjeran
Jesam ja lud ili stvarno nema qwertz croatian layouta?
14 godina
neaktivan
Ima, u postvake jezik.i tipkovnica odaberes medunarodna xperia tipkovnica, jezici pisanja i dodas i eng tipkovnicu i onda ce se pojavit.na obe layout i odaberes za hrvatsku qwerz i samo maknes eng.tikovnice
juka
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice