Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.164.208
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Ja mislim da je 4 sata SOT sasvim dovoljno za uredjaje koji su toliko tanki i mali kao samsung s6..

Pogledajte samo koliki je G4 a ima skoro pa losiju bateriju od S6.. Sve se softwarski moze tweakati ali mislim da nam oni to namjerno rade,tj kap po kap svake godine.

Jer kad bi izradili savrsen uredjaj npr smartphone koji ima 5000 Mah bateriju,30 megapiksela kameru,sucelje da radni fluidno kao na HTC-u M8 ili M9,i da je velicine i izrade tipa iphone6 ili samsung s6 pa tko bi kupio nako par mjeseci novi uredjaj??

Sve su to trikovi samo da kupujemo svake godine novi uredjaj.

Osobno sam se toga i pridrzavao a sad produzim ugovor na 2 godine i u te 2 godine ja proimijenim barem 3-4 puta mobitel...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
Tonči kaže...
bubimir13 kaže...

Nije u mAh-u sve, recimo, z3 ima 3100mah čini mi se pa redovito izdominira uređaje slične vrijednosti. Tako ni 4000mah ne daje garanciju da će trajanje baterije bit superiška. Da će bit bolje bit će zbog količine ali moraju poradit itekako na softverskom dijelu, a zbilja zbog generalnog tehničkog napretka se nadam da hoće. S6 je sad u ovim okvirima izniman uređaj, prosječnom korisniku dovoljan, ali neke stvari se daju tweakati. Da su krenuli dobrim putem, mislim da svakako jesu...

Nemoguće je da trajanje baterije od 4000mAh bude lošije od trajanja baterije od 2500mAh, dakle, svakako će biti super. :)

Pa moguce je jer uzmi sad G4 koji ima 3000 mAh i na testiranju od 10 stavki (gaming,web browsing,youtube itd) u 9 mu je losija baterija od samsunga s6 koj ima 2550 Mah...

17 godina
odjavljen
manipulator kaže...

Ja mislim da je 4 sata SOT sasvim dovoljno za uredjaje koji su toliko tanki i mali kao samsung s6..

Naravno da nije. Ako može Z2/3, mora moći i S6.

manipulator kaže...

Pa moguce je jer uzmi sad G4 koji ima 3000 mAh i na testiranju od 10 stavki (gaming,web browsing,youtube itd) u 9 mu je losija baterija od samsunga s6 koj ima 2550 Mah...

Ma govorim o istom uređaju. Ako je S6 "jedva ok", duplo bolja baterija ne može ne biti bolja. :)

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
manipulator kaže...

Naravno da nije. Ako može Z2/3, mora moći i S6.

manipulator kaže...

Ma govorim o istom uređaju. Ako je S6 "jedva ok", duplo bolja baterija ne može ne biti bolja. :)

A znam da nije i znam da može i bolje ,ali meni osobno je dovoljno.

5 SOT kad bi bilo to bi bilo idealno...

14 godina
neaktivan

imam ja zelenog. Uzeo sam ga jer mislim da će ga najmanje ljudi imati, da će biti rijeđe zastupljen. Nažalost ne mogu ti staviti fotku, ali imaš ih na netu puno. Po meni zeleni je predivan, boja mu se preljeva od boje žabe gatalinke pa do crne. Možda ne izglea elegantno kao zlatni (meni je bio pre-šminkerski), ali j e poseban...

14 godina
neaktivan

pratim ovaj forum godinama, temu svog aktualnog mobitela (mislim da sam počeo sa SGS2) i ova tema je debelo najgora do sada....90% teme je rasprava između Androida i IOS-a i hvaljenja/pljuvanja  SGS6. Nikakve preporuke romova, aplikacija, savjeta za root.....ko da SGS6 imaju samo razmažena bogata djeca i to samo za pokazivanje....

1 0 hvala 0
12 godina

Pa uglavnom i je tako. Pa pogledaj malo po zgu mali jedva vuce torbu za sobom al ima cigletinu od 2/3 soma kuna u rukama

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
mkm kaže...

pratim ovaj forum godinama, temu svog aktualnog mobitela (mislim da sam počeo sa SGS2) i ova tema je debelo najgora do sada....90% teme je rasprava između Androida i IOS-a i hvaljenja/pljuvanja  SGS6. Nikakve preporuke romova, aplikacija, savjeta za root.....ko da SGS6 imaju samo razmažena bogata djeca i to samo za pokazivanje....

Problem je što je jako zeznuto rootati i ostaviti root na Samsung uređajima, tako da se ne gnjavi baš svakome time. 

17 godina
Samsungu bi pomogla mrvu veća dimenzija na 5.3" recimo, utrpali bi 3500 mAh bez problema bez da povećavaju debljinu...zahebali su se što su stavili kameru toliko nisko, trebali su ostavit malo više gore, a i vidim da su jučer predstavili senzor s 1 mikronom, dakle vjerojatno idu na iphone-like položaj što i nije tako loše za batku
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
17 godina
odjavljen

Prvi Samsung koji me impresionirao kvalitetom. Nažalost, baterija i wifi sve unište. :D

Ali zato se jako radujem Noteu 5 ili S6E+ :)

17 godina

Ako Note 5 bude imalo dobar kao 4ka, ali na novom Exynosu i s ovom izradom, bit će garantirana kupnja...ali čini mi se da se i kod njega odustaje od microSD i stylus počinje gubiti smisla.

Morat će nešto novo smisliti za svoju phablet kategoriju...SW i prosječan stylus (ništa novo u odnosu na Note 2) jednostavno ga ne čine zanimljivim više u odnosu na konkurenciju (Nexus 6)...eventualno radi AMOLEDa

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 23:49 (Mitch).
17 godina
odjavljen

Zašto misliš da ne?
Inače, dok je Nexus 6 meni "bog i batina Androida" i dalje nema onaj jedan feature Samsunga: split-screen.

12 godina
neaktivan

Imat će ga od jeseni vjerujem

Inače, zašto preferirate imat plahte od mobitela u rukama, to mi nikad neće bit jasno? Koja fora je ić preko 5'' i imat QHD? Pa ubije bateriju i čisto rasipavanje resursa...

17 godina
Tonči kaže...

Zašto misliš da ne?
Inače, dok je Nexus 6 meni "bog i batina Androida" i dalje nema onaj jedan feature Samsunga: split-screen.

Split-screen je postao gotovo app za rootane Nexuse i AOSPe...

Pa pričam o tome da bilo što što je imao Note softverski, sada je praktički dostupno za sve ostale uređaje...hardverski se ne ističe osim stylusom i AMOLEDom pa zato

S6 Edge ima taj rub i vrhunski dizajn + metal...tako da očekujem i kod Notea oštri zaokret u dizajnu

@bubimir13 - navikneš se nakon 2 tjedna...meni je G3 nakon dva tjedna postao mali, kao i Nexus 5...kao i žene, čim uzmeš nešto veće u ruku odma se razmaziš jel :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 0:04 (Mitch).
17 godina
odjavljen

Daj mi linkaj mod :) Ne znam baš kako je to "app"..? 

Inače, ovo je problem koji mene muči s Androidom koji nije Googleov Nexus (sad će mi karotidu pregrist fanboyi): http://motherboard.vice.com/read/goodbye-android

A veličina... Da. Veliko je dobro za multipraktik, ali ja preferiram manji uređaj za telefon. Inače, Edge je fin vizualno, ali zakrivljeni ekran zapravo živcira zbog odsjaja.

12 godina
neaktivan

Ma svejedno što navikneš ali kad ga ne možeš lijepo čvrsto primut u ruku nego ga držiš ko tablet pa još ako je sklizavo čudo (a staklo ili aluminij to jesu) taj će više puta ljubit pod nego posjetitelji narodnjačkih klubova. 

Inače za to sa veličinom, primjetio sam kod par cura (azijatkinje)  sa studentske razmjene na faksu i nekoliko azijatkinja ovako po gradu, azijatkinje sve furaju 5,5''+ gromade, ni muškarci ne zaostaju u tom segmentu korištenja, bit će da azijati kompenziraju s tim onaj već poznati stereotip 

17 godina
odjavljen

Možeš imati veće ruke. :P A i to drugo nije stereotip. :P Azijati, Korejci konkretno, oduvijek imaju velike handheld uređaje, još i prije nego su postojali iPhone-like telefoni, u vrijeme PDA-a na WinMou; u njih se to koristilo i prije deset godina, a i mobilni net im je bio upotrebljiv (osobno bio i vidio).

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Inače, ovo je problem koji mene muči s Androidom koji nije Googleov Nexus (sad će mi karotidu pregrist fanboyi): http://motherboard.vice.com/read/goodbye-android

To je kronična boljka, ali moraš priznat da se u zadnje 2 godine po tom pitanju stanje dobrano poboljšalo. Recimo, originalna Xperia Z je doterana na 5.1. zajedno sa svojim varijacijama, ZL i ZR. Ja očekujem još više poboljšanja tu, jučer je Pocketnow imao članak o tome da u suštini za problem upgradea nije kriv Android ili Google već OEMi i pogotovo operateri.

12 godina
neaktivan
mkm kaže...

Sto se tice romova najbolji je zasada sto sam citao i malo istrazivao,ima ga jedan moj prijatelj ,na XDA rom XtreStoLite,tj najbolje je ustiman,stabilan i na njemu baterija traje duze nego na ostalim romovima i ima dosta dodataka,sav blotware i aplikacije nepotreben su maknute i ram imas oko 1.5 gb slobodan.

link: http://forum.xda-developers.com/galaxy-s6/development/rom-xtrestolite-deodexed-mod-edition-1-0-t3094423

root: http://forum.xda-developers.com/galaxy-s6/orig-development/cf-auto-root-t3056630

a imas ovdje sve romove skoro:

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s6/general/index-complete-list-rom-root-kernel-mod-t3104827

ja necu jos nista stavljati jer ceka ovaj najnoviji update da vidim jel istina da su popravili memory i bateriju..

I da ,evo već četvrti puta stavljam u nadi da će se netko uključiti u raspravu u vezi najnovijeg update-a,tj kad ce otprilike kod nas? da li je neko vec sam ga rucno stavio Euro verziju? vasa misljenja? itd..

http://www.sammobile.com/2015/07/27/samsung-galaxy-s6-gets-its-first-post-android-5-1-1-update/

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 9:12 (manipulator).
17 godina
odjavljen
bubimir13 kaže...

To je kronična boljka, ali moraš priznat da se u zadnje 2 godine po tom pitanju stanje dobrano poboljšalo. Recimo, originalna Xperia Z je doterana na 5.1. zajedno sa svojim varijacijama, ZL i ZR. Ja očekujem još više poboljšanja tu, jučer je Pocketnow imao članak o tome da u suštini za problem upgradea nije kriv Android ili Google već OEMi i pogotovo operateri.

Kako je poboljšano? Pa ovo je problem od ovog ljeta, iz ovog mjeseca. I dalje nadogradnje kasne. To što su konačno došle na uređaje 6 mjeseci kasnije, ne čini problem manje bitnim.

Pa jesi pročitao ovaj gore link? Nitko ni ne kaže da je direktno kriv Google - osim činjenicom da i dalje dopušta operaterima i proizvođačima da kontroliraju nadogradnje.

Mislim da se najviše Samsung mora potruditi popraviti taj problem. Rješenje za svih je prijeći na stock Android. :)

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
bubimir13 kaže...

Kako je poboljšano? Pa ovo je problem od ovog ljeta, iz ovog mjeseca. I dalje nadogradnje kasne. To što su konačno došle na uređaje 6 mjeseci kasnije, ne čini problem manje bitnim.

Pa jesi pročitao ovaj gore link? Nitko ni ne kaže da je direktno kriv Google - osim činjenicom da i dalje dopušta operaterima i proizvođačima da kontroliraju nadogradnje.

Mislim da se najviše Samsung mora potruditi popraviti taj problem. Rješenje za svih je prijeći na stock Android. :)

Operateri su tu najveci krivci a pogotovo kod nas uvijek kasne mjesec do dva sa update-ima.

Sjecam se kad sam produio prosle godine ugovor i uzeo M8 na VIP-u.Tada je M8 imao problem taj da mobile data je gubio konekciju svakih 5 minuta i to je bila greska samo na VIP mrezi.

Trebalo im je skoro 6 mjeseci da izdaju upate koji popravlja to.Milsim takva neodgovornost i neukost,to samo u lijepoj nasoj ima.

Evo neki dan je izasao i najnoviji update za S6.Sta mislis kolikoce vremenski trebati da nasi operateri puste taj update??

12 godina
neaktivan
Ja još nisam dobio 5.šžš update na t mobile.
Nije mi jasno ali šta se može.
Jel tko dobio uopče do sada?
I Don't Give A Damn
12 godina
neaktivan
Akira kaže...

Ja ću pričekati još par dana a nakon toga stavljam customisation ROM s kojim ću maknuti 1.5gb blotwarea i ostalih nepotrebnih samsung aplikacija i povećati SOT na minimalno 5 SOT..

17 godina
neaktivan

Na Vipu još ništa.

15 godina

Može preporuka neke folije ili stakla za S6 obicni - prednju stranu? Prvenstveno da štiti od ogrebotina i da nije nekvalitetna. Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
manipulator kaže...
Akira kaže...

Ja ću pričekati još par dana a nakon toga stavljam customisation ROM s kojim ću maknuti 1.5gb blotwarea i ostalih nepotrebnih samsung aplikacija i povećati SOT na minimalno 5 SOT..

javi kad uspijes jer ja isto namjeravam custom rom staviti, kad jednom naviknes na custom tesko se vratiti na stock.

12 godina
neaktivan
Gunner11 kaže...

Može preporuka neke folije ili stakla za S6 obicni - prednju stranu? Prvenstveno da štiti od ogrebotina i da nije nekvalitetna. Hvala unaprijed.

Ja sam uzeo  preko njuskala tempered glass-kaljeno staklo za 60kn i prezadovoljan sam

17 godina
odjavljen

Najveći problem SGS6 baterije je što upotrebom neće biti bolja, nego gora. Za godinu dana bit će to iznimno loša baterija koju je nemoguće zamijeniti pa će uređaj izgubiti na vrijednosti daleko više od polovnih s izmjenjivim baterijama, koje se kupe nove i dobije se praktički novi telefon.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
To im je ocito prostor za upgrade na S7...
12 godina

hahaha dugo niste vas dvojica.. jeste na godišnjem bili? :D

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice