Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.164.182
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
Mitch kaže...

Izreciklirat specove? Imaju najprecizniji ekran što se boja i toucha tiče te daleko najbrži procesor na tržištu.

A da ne pričamo o tome da imaju ogromne rezerve u svakoj kategoriji.

Dvojezgreni procesor - uvijek mogu skočiti na četvero, hexa pa okta.

I dalje mala dijagonala (u odnosu na ostale) - uvijek mogu skočiti više

Mala rezolucija - još nemaju niti FHD niti QHD na prodavanijem modelu

Malo RAMa - uvijek mogu dovesti "revoluciju" i u ovom području

Malo razmislite, Apple je najbolji biznis igrač na tržištu. Kao netko tko pohađa biznis školu u Americi, znam da imaju najbolje ljude s Harvarda i novače ih godinama, a tko zna možda se baš ja za 3-4 godine pridružim nekom tehnološkom divu u analitičkim i product managment kategorijama :D

A onda kupi IPhone i uzivaj...Nemoj se opterećivati što zaostaje par godina i što na tržištu ima barem još 3 bolja mobitela od iPhonea. .

Pozz

17 godina
To je samo tvoje mišljenje...sigurno je zato iPhone najprodavaniji telefon na tržištu.

Trenutno ne koristim iPhone jer je za mene to dosadan uređaj, ali da je među najpouzdanijima jest.

Nisu to mali upgradeovi, to su značajni upgradeovi samo što ih oni skupo naplaćuju.

A o Samsungu da ne pričamo, od S4 i S5 su gotovo identični telefoni, tek su se S6 vratili na slave S2 doba.
Ako je Samsung toliko dobar, zašto ne koriste i razvijaju svoj OS i hardver (iznimnka Exynos) ?

Kamera nije njihova, OS nije njihov, u 90% modela SoC nije njihov kao ni pola featurea koje nude

Opet ste nakon par godina se digli ispod kamena zbog S6...za godinu dana kad izbace identičan S7 samo drugi SoC opet će bit ista priča
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
12 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Izreciklirat specove? Imaju najprecizniji ekran što se boja i toucha tiče te daleko najbrži procesor na tržištu.

A da ne pričamo o tome da imaju ogromne rezerve u svakoj kategoriji.

Dvojezgreni procesor - uvijek mogu skočiti na četvero, hexa pa okta.

I dalje mala dijagonala (u odnosu na ostale) - uvijek mogu skočiti više

Mala rezolucija - još nemaju niti FHD niti QHD na prodavanijem modelu

Malo RAMa - uvijek mogu dovesti "revoluciju" i u ovom području

Malo razmislite, Apple je najbolji biznis igrač na tržištu. Kao netko tko pohađa biznis školu u Americi, znam da imaju najbolje ljude s Harvarda i novače ih godinama, a tko zna možda se baš ja za 3-4 godine pridružim nekom tehnološkom divu u analitičkim i product managment kategorijama :D

Frende nije tu u pitanje biznis, niti igrači sa biznis škola, ovdje je prvenstveno u pitanju pranje mozga i vrhunski marketing, čista psihologija. Ti kad gledaš predstavljanje iPhonea (a redovito gledam) pa kad Timmy veli ''Ovo je najbolji iPhone dosada'' (no shit Jose) a ekipa doživljava multiple orgazme a da od toga nema niti koristi niti dobrobiti, šta je to nego pranje mozga. Nešto što su Boljševici tako grubo radili ovi izvoze na fin način. Dakle, nema veze sa biznisom, biznis je tu samo nusprodukt takvog eksperimenta masovne psihologije. 

I te specove koje si naveo, pa jel te ne zaboli i počne bit sramota da imaš specove koje ni kinez danas ne može prodat u uređaju koji se prodaje pod ''premium'' i to masno, jako masno. A da ne pričam o mnogobrojnim kvalitetnim reviewima na youtubu gdje su eksplicitno prikazivali sve nedostatke i telefona (manjak RAM kad se surfa npr.) i iOSa (glitchevi, lagg, nelogičnosti - probaj spojit pebble, i crashevi) za razliku od plaćenih i namještenih reviewa koje uočiš iz aviona jer hvale nešto što je u principu govno zamotano u aluminijski celofan!

Da se razumijemo, iPhone nije loš telefon, dapače, ima nekih prednosti, ali u konkurenciji sa Android flagshipovima iz godine u godinu nema šta radit, jer Android pokazuje inovaciju i napredak iz godine u godinu dok Apple treba koliko ono godina da bi uopće uveo mogućnost druge tipkovnice, a na nešto drugo osim promjene wallpapera će se čekat novih 7 gladnih godina...

I zaključno, Apple korporativno djeluje kao sekta, kao Jehovini svjedoci ili Scijentolozi, za to ima dokaza i jasno se dođe do tog zaključka, ali nikad baš nikad nisam vidio Apple da pribjegava Društveno-odgovornom poslovanju kao ostale velike tehnološke kompanije, ne daju u dobrotvorne svrhe, nije ih briga za okoliš a još ih više boli ona stvar za male Kineze koji im sklapaju uređaje za žlicu riže. Svi to rade, ali Samsung nema problem sa samoubojstvima radnika koji im sklapaju uređaje dok Apple to ima, ali ima i dobar PR koji mjenja agendu čim se pojavi naznaka priče o tome...

15 godina
odjavljen

Zar je bitno što je unutra tj čije je? Krajnji rezultat je bitan, ušli ste daleko u off topic. A što se tiče prodavanosti iPhone-a, svi znamo zašto se prodaje tako, sigurno ne radi svojih tehničkih specifikacija i naprednog OS-a

0 1 hvala 0
17 godina
bubimir13 kaže...

Naravno da je u pitanju biznis.

Zar misliš da bi oni izbacivali flagship telefone na kojima gube zbog kapitala prvo ogromne novce, pa onda ulažu ogromne novce u marketing da im nije do biznisa/novaca lol...

Morate shvatiti jednu stvar, proizvođači ne rade najbolje telefone da bi kupci bili zadovoljni. Rade ih zato da bi zaradili više novaca uz minimalne troškove, a to postižu tako da izbacuju ogromne brojke i činjenice na papirima, reklamama, prezentacijama...oni nisu sigurno "good guy"

Inače bi i Samsung i Apple i svi ostali proizvodili telefone s radnicima koji imaju zdravstveno, i 6$ po satu...a ne dolar i kutiju za spavanje

A i prilično sam siguran da je i Samsung u zadnje dvije godine dobio prilično jaku, ako ne i jaču sektu u Aziji (kao i Xiaomi)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
12 godina
neaktivan

Pa svi poznati koji prave recenzije uvijek naprave po dijelu između androida i iOS sustava.Tako da je svake godine IPhone najbolji u iOS platformi a na Android platformama se izmjenjuju Samung,HTC i LG. .

Ja mislim da je iPhone sa svrhom na iOS a to je da nema konkurencije na tom sustavu jer da je na Androidu svake godine bi izduvao. .

Kažem, imam iphone 4S kao drugi mobitel i dan danas ga obožavam zbog dizajna najviše i neki dan kad sam uzeo iphone 6 u ruke i zadržao ga 4 dana nikakve ali skoro nikakve razlike nije bilo,cista monotonija..

Nisam fanboy nijednog proizvođača i uvijek sam iskren.

Možda slijedeće godine kad ako Apple izbaci iphone 7 sa velikim promjenama kupim baš njega umjesto samsunga..

Ali za sada IPhone ima samo dizajn i ništa više, čak mi je i na s6 možda malo bolji dizajn..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dobro slažem se, zato sam i maknuo 6+ jer postane dosadan, monoton uređaj, ali to nije nedostatak uređaja, nego OSa....

S6 Edge je definitivno ljepši uređaj od 6 i 6+, i idu u odličnom smjeru s tim zakrivljenim rubovima i AMOLEDom...ali očito traže previše novaca da bi stekli Apple dojam na tržištu
12 godina

izbrisao post neda mi se svadat. Uglavnom svakom svoje zato i ima tolko proizvoda na trzistu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 13:43 (omomomomoomm).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Još nikad nisam upoznao osobu koja zna artikulirati više od jedne ili dvije prednosti Androida na iOS-om. Nisu mnogi pokušali, odustanu, ali u pravilu nitko. Može li netko navesti tri takve? Dvije?

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Još nikad nisam upoznao osobu koja zna artikulirati više od jedne ili dvije prednosti Androida na iOS-om. Nisu mnogi pokušali, odustanu, ali u pravilu nitko. Može li netko navesti tri takve? Dvije?

Ti se zajebavaš ili?

1. Pravi Multitasking - procesi se odvijaju u pozadini a ne zaustavljaju.

2. File Management - zajedno sa USB OTG funkcijom, apsolutno korisno kada stvari treba prebacivat na brzinu između nekoliko mobitela ili računala

3. Pravi widgeti - a ne onaj šrot šta Apple nudi

Bonus - Andorid može obaviti instalaciju aplikacija sa weba preko browsera ili kao e-mail attachmenta, a iOS?

17 godina
Ne vjerujem da su ljudima i dalje Widgeti prednost Androida lol

A i ta prednost Android multitaskinga jest u tome da se više troši baterija, i sa više taskova da mob radi sve lošije/sporije/trzavije? Od 4.4 na dalje bih više preferirao iOS multitasking

I prednost instaliranja aplikacija na Androidu je moguća samo zato što Google želi da bude moguća...sa 4.2 su htjeli maknut to zbog piratstva (vjerojatno jedini razlog zašto ljudi to i žele odnosno trebaju, meni osobno nikad)

Sve što si naveo se da riješit Cydiom....tako da manipulator gubi ovu bitku
15 godina
Mitch kaže...

A i ta prednost Android multitaskinga jest u tome da se više troši baterija, i sa više taskova da mob radi sve lošije/sporije/trzavije? Od 4.4 na dalje bih više preferirao iOS multitasking

I prednost instaliranja aplikacija na Androidu je moguća samo zato što Google želi da bude moguća...sa 4.2 su htjeli maknut to zbog piratstva (vjerojatno jedini razlog zašto ljudi to i žele odnosno trebaju, meni osobno nikad)

a Cydiu imaš out-the-box...

I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.
12 godina

Nista kupujem kokice i danas citam samo ovaj podforum 😎

0 0 hvala 0
17 godina
vrx kaže...
Mitch kaže...

a Cydiu imaš out-the-box...

Zato kažem, manipulator gubi ovu bitku jer tvrdi da je root svetinja....sve osim toga je na prednosti iOSa voljeli vi to ili ne...čim rokneš Cydiu totalno drugačiji telefon

12 godina
neaktivan

Da widgeti su i dalje prednost Androida, ako ti ne vidiš svrhu toga ima ljudi koji vide.

Baterija? Ja ne znam tko kuburi konstantno sa baterijom, ali moj Z3c pojede IP6 u smislu trajanja baterije a i multitaskinga. Probaj stavit automatski upload na Dropboxu, slikat nešt i izaći i raditi nešto drugo. Na Androidu će se slika automatski uploadat u roku od 2 minute a na iOSu se neće dok ne upališ Dropbox aplikaciju. Ono što je 5.1.1. donjeo na S6 je daljnje poboljšanje korištenja upravo multitaskinga.

Prednost instalacije aplikacija i filemanagement mogućnost sveo si na ''Zato što Google želi da bude moguća''   Mislim da je veći kriminal to da Apple NE ŽELI da to bude moguće (ma iz kojih god razloga) nego što Google želi da to bude moguće. Zamisli desktop OS bez File Managera... A i kakav je to ''pametan telefon'' bez te mogućnosti? Glup eto kakav...

I ja sam mogao potegnut argument root-a, koji Androidu daje puno više mogućnosti i opcija od JBa sa Cydiom, ali pošto živite u vašem šarenom svijetu i gledate to kroz jako ružičaste naočale nema smisla ulazit u dublje analize, jer je vama IP6 ''najbolji smartphone dosad'' a the ugly truth je da su i LG i Sammy sa S6 ove godine postavili standard. Od komponenti do kamere.

17 godina
bubimir13 kaže...

Da widgeti su i dalje prednost Androida, ako ti ne vidiš svrhu toga ima ljudi koji vide.

Baterija? Ja ne znam tko kuburi konstantno sa baterijom, ali moj Z3c pojede IP6 u smislu trajanja baterije a i multitaskinga. Probaj stavit automatski upload na Dropboxu, slikat nešt i izaći i raditi nešto drugo. Na Androidu će se slika automatski uploadat u roku od 2 minute a na iOSu se neće dok ne upališ Dropbox aplikaciju. Ono što je 5.1.1. donjeo na S6 je daljnje poboljšanje korištenja upravo multitaskinga.

Prednost instalacije aplikacija i filemanagement mogućnost sveo si na ''Zato što Google želi da bude moguća''   Mislim da je veći kriminal to da Apple NE ŽELI da to bude moguće (ma iz kojih god razloga) nego što Google želi da to bude moguće. Zamisli desktop OS bez File Managera... A i kakav je to ''pametan telefon'' bez te mogućnosti? Glup eto kakav...

I ja sam mogao potegnut argument root-a, koji Androidu daje puno više mogućnosti i opcija od JBa sa Cydiom, ali pošto živite u vašem šarenom svijetu i gledate to kroz jako ružičaste naočale nema smisla ulazit u dublje analize, jer je vama IP6 ''najbolji smartphone dosad'' a the ugly truth je da su i LG i Sammy sa S6 ove godine postavili standard. Od komponenti do kamere.

Ti znaš da je Dropbox kopirao tu funkciju od Applea koji je to imao još 2010.? A da ne pričamo o tome da upravo iCloud radi bitno bolje od bilo kojeg Cloud servisa i baš mi je žao što sam ga napustio.

File Managment sa samog telefona na iOSu nije bitan, što je svojevrsna prednost. Nema milijun mapa, sve se kategorizira kao glazba/film itd, sve je indeksirano i time brže. Da kupujete glazbu i aplikacije, Apple ekosustav bi vam bio više nego dovoljan, ali to je vaša sramota ne njihova jer oni kvartalno samo na tome okrenu 3 milijarde dolara čistog profita.

Google želi zbog toga što je to micanje pokazalo nevjerojatno nezadovoljstvo u različitim komentarima, nađi članke pa čitaj...

BTW ti znaš da koristim LG G4, a prešao sa 6 Plus? Sere*e kvake...kupite jedan iPhone 6+ pa onda pričajte malo o tome kako "je" loš 

Jedino što me drži na G4 jest hardver (točnije ekran, koža odostraga, dizajn i najviše kamera) i ROMovi....a jedini koji se još može usporediti sa iPhone iskustvom je Nexus 6. Nikakav Samsung niti LG.

Da se mene pita, najbolji telefon je upravo LG G4 GPE. Najzanimljiviji S6 Edge GPE (kad bi postojao). Najpouzdaniji iPhone 6.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 14:46 (Mitch).
17 godina
odjavljen

Boze moj mili koliko djecice ima na ovom topicu :))))

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
bubimir13 kaže...

1. Diskutabilno. Pravi multitasking ima i iOS. No, pravi pravi multitasking imaju Samsung, donekle LG i Sony. Nitko drugi. Ima ga sad i Apple, doduše samo na iPad Air2 tabletu.

2. Ima, složio bih se donekle, iako da budem iskren, ne sjećam se kad sam trebao FM na uređaju. Možeš li mi dati neki use-case?

3. Hmm. Widgeti iOS-a su sasvim OK, samo što se nalaze na specifičnom mjestu. Slažem se da bi bilo fora da ima widgete na ekranima kao Android. Jako su korisni.

4. Nije mi baš jasan ovaj "bonus". Nitko normalan ne želi instalirati aplikacije koje ne stižu preko službenog Storea. Android i iOS to rade preko svojih trgovina i nikako drugačije ni ne treba.

Mitch kaže...

Vidiš, to je jedini dio koji je spomenuo, a da smatram prednošću. :) 

bubimir13 kaže...

Sasvim slučajno si za baterijsku bitku odabrao mobitel koji je nadaleko poznat kao telefon s enormno jakom baterijom. iPhone 6 Plus ima jednako dobru bateriju. :)

Što nisi odabrao govno od S6? :)

Telefoni nisu desktopi. "Zamisli desktop OS bez FM" - da, zamisli helikopter bez rotora ili kravu bez nogu. Kakve to ima veze s temom?

Čekaj... standarde za što? O čemu ti?

Root? Za što? Tebi je jasno da jailbreak također daje pristup kakav imaš i rootom?

Mitch kaže...

Moram mu priznati da ima pravo s widgetima, no ovo ostalo je sve vrlo... mutno. :)

Meni je najsmješnije što on misli da isticanje negativnih strana Androida, ili prednosti iOS-a čini nekoga automatski fanboyem koji misli da je XY najbolja stvar na svijetu. Bubimire, ako ne možeš razmišljati "u boji", nego crno-bijelo, onda imaš problem. :)

Mobitel i sustav se mogu ocjenjivati isključivo po kategorijama jer na tržištu ne postoji ultimativno dobar uređaj.

12 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Ti znaš da je Dropbox kopirao tu funkciju od Applea koji je to imao još 2010.? A da ne pričamo o tome da upravo iCloud radi bitno bolje od bilo kojeg Cloud servisa i baš mi je žao što sam ga napustio.

File Managment sa samog telefona na iOSu nije bitan, što je svojevrsna prednost. Nema milijun mapa, sve se kategorizira kao glazba/film itd, sve je indeksirano i time brže. Da kupujete glazbu i aplikacije, Apple ekosustav bi vam bio više nego dovoljan, ali to je vaša sramota ne njihova jer oni kvartalno samo na tome okrenu 3 milijarde dolara čistog profita.

Google želi zbog toga što je to micanje pokazalo nevjerojatno nezadovoljstvo u različitim komentarima, nađi članke pa čitaj...

»Dobro se sjećam kada su prije 20 i kusur godina uvjerili svoju vjernu sljedbu da je “jedan megaherc na Motoroli (MC 68xxx serija procesora) jednak dva megaherca na Intelu!”. Tada je, naime, Apple još bio na Motorolinim procesorima, dok je ostatak svijeta furao dvostruko bržeg Intela, ali i dalje su uspijevali prodati mantru o “jedan kao dva”. 

Kada se pojavio prvi iPhone, u startu tehnološki inferioran nekolicini već postojećih smartfona drugih proizvođača, opet je Apple objasnio zašto je to ono što “kreativci” (svi Appleovi korisnici sebe doživljavaju kao kreativce - nema među njima dosadnjakovića, budala, idiota koji s ajfonima piče po cajkama – sve sam go kreativac do kreativca...) trebaju imati. I ovi su ga nabavili.« Drago Galić u jednom komentaru u Bug-u

Jedina i prava istina je da vas navode kao ovčice, a za veliku paru vam uvaljaju drugorazrednu tehnologiju. I kupuje se. Tko ima nek izvoli.

Ajmo pojednostavit ovak: Z3c dere IP6 u svim segmentima a S6 dere Z3/c u svim segmentima. Kontaš?

17 godina

iP6 dere Z3c u svim segmentima, a G4 dere S6 u svim segmentima.

Kontaš?

Možemo tako do sutra, ali ne da mi se prepucavati s nekim koji ne kupuje telefon očito svojim novcem, niti ima u planu mijenjati telefon svakih 12 mjeseci.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 15:12 (Mitch).
17 godina
odjavljen

bubimire13, koliko godišnje telefona koristiš? Koliko si ih koristio 2014. godine, recimo?

Što se tiče telefona, Galaxy S6 (ako kod tebe S6 znači to) bolji je ekranom, kamerom i multitaskingom od Z3c. Android skin je jako loš (iako bolji nego nekad), baterija je sramotna, a potpuna blokada bootloadera i roota je kriminalna (Sony službeno omogućava unlock, kao i HTC, Samsung ne). Z3c je bolji samo baterijom od iP6.

17 godina
odjavljen
bubimir13 kaže...

Jedina i prava istina je da vas navode kao ovčice, a za veliku paru vam uvaljaju drugorazrednu tehnologiju. I kupuje se. Tko ima nek izvoli.

Ajmo pojednostavit ovak: Z3c dere IP6 u svim segmentima a S6 dere Z3/c u svim segmentima. Kontaš?

Prvo, odrasti. Ne mozes korisnika nekog mobitela nazivati ovcicom zato sto tebi taj mobitel ne odgovara. Koliko poznajes tehnologiju dovoljno govori tvoj komentar da je u iPhoneu drugorazredna tehnologija. Imaju odlican proc, odlicnu kameru, najbolji touch uvjerljivo na trzistu, kao i jos dosta odlicnih stvari.

Sto se tice toga da z3c dere iPhone, ne znam, mozda i je. Nisam imao iP6, ali ni z3c pa ne mogu komentirati. No znam jednu stvar, s6 ne dere z3c u svim segmentima. Baterija? Fluidnost? Barem koliko sam citao, z3c je jako fluidan mobitel. Za S6 iz vlastitog iskustva mogu reci da nije.

Dobro ti je tonci rekao, svijet nije crno-bijel. Mozda vama nekolicini i je, ali se onda dobro i zamislite...

P.S.

I da, ako netko kudi Android, ne znaci da je iOS fanboy. Vrijedi i obrnuto. Evo vidis vraga, nisam na iOS-u, vec koristim Android. I mislim da sam vise razlicitih modela koristio unazad godinu dana nego velika vecina ekipe ovdje. No to je sve nevazno, jer svijet je ustvari jedno veliko crno-bijelo mjesto.

Za vasu dobrobit se iskreno nadam da imate po 13-14-15 godina. Sve iznad toga je zalosno. LP.

10 godina
Xperia z3c pere galaxy s6 u multitaskingu
17 godina
Pa pere ga i Nexus 5 star 2 godine u fluidnosti i UI testovima...pa se svi vade na Touchwiz u odnosu na stock Android itd, a kad ih pitaš o Nexusu onda navode stock kao manu jer ne nudi ništa posebno
12 godina
neaktivan

Često sam mjenjao modele, pritom sam koristio i mid-level uređaje, ali kad sam došao na Z3c to je to. Odgovaraju mi kompaktniji uređaji do 5'' i to je fantastičan proizvod. Osim toga imam dosta ljudi u mojoj okolini sa raznim uređajima, jedan dio ih ima i iphone pa uspoređujemo i znam o čemu pričam. Ti ljudi uzmu telefon i skontaju da ima bugove iako su mislili da uopće nema i onda trpe to i svima pričaju kak je super bajno ali zapravo pate. I to je ok, imaju svoju lovu i ako im je to napeto neka rade što hoće. 

Drugo, Z3c je fluidan uređaj, čak i za iOS prilike, ali čak ni to ne garantira savršenstvo, kao i S6. Ali pošto je S6 noviji uređaj ima veći potencijal logično. Skenjali su s baterijom ali nije da je potpuni promašaj već nije šta su ljudi navikli. I to je ok.

Osim toga, kroz ruke mi je prošlo jako puno uređaja i ZNAM da iPhone više nema niti perfektno stabilan OS niti ''najbolji touch na tržištu''. Iako je to stvar osobnog dojma kad vidim da neki pišu bajke ja ću odgovorit. 

Što se tiče Samsunga, da bude ipak malo on-topic, ove godine su izbacili odličan uređaj, pogodili su sa dizajnom, procesorom i kamerom. Ali ni on ne vrijedi tih para jer danas za sve postoji jeftinija alternativa. I ne ne gledam na svijet crno-bijelo, samo mi nemojte pričat bajke o iPhone i iOSu jer u velikom broju slučajeva to su upravo i samo bajke. To možete čut i od mene iako mi je upitan kredibilitet (koliko sam uređaja imao, pih) ali i od ljudi punooooo stručnijih od mene diljem net-a.

Ja jesam za normalnu diskusiju, čak štoviše, većinu stvari ovdje sam argumentirao, zar ne? Ali kad vidim bajke dođe mi podne 

12 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Pa pere ga i Nexus 5 star 2 godine u fluidnosti i UI testovima...pa se svi vade na Touchwiz u odnosu na stock Android itd, a kad ih pitaš o Nexusu onda navode stock kao manu jer ne nudi ništa posebno

Više preferiram Stock od kojekakvih izmjena, pogotovo kineskih. Zato me je Sony i oduševio jer je osim Nexusa i Motorole jedini prsmrdio Stocku a da ne nedostaje feature-a. Vjerujem da Samsung forsira TW iz nekih drugih razloga a da su svjesni koliko je zapravo to ''mana'' njihovim uređajima.

17 godina
odjavljen

Nisi apsolutno nista argumentirao. No nema veze, u vezi svega si (naravno) u pravu. Ne znam koji mi vrag bi da se uopce javim, jer u vezi jedne stvari jesi u pravu - sa ovcicama se ne moze raspravljati. Barem ne na normalan nacin ;)

0 0 hvala 0
17 godina
Dobro eto i ovu knjigu smo zatvorili, samo se nadam da ćete zapamtit što se pisali kad Samsung od zime krene Appleovim putevima na lošiji način, ako već nisu...

17 godina
odjavljen
bubimir13 kaže...

Osim toga, kroz ruke mi je prošlo jako puno uređaja i ZNAM da iPhone više nema niti perfektno stabilan OS niti ''najbolji touch na tržištu''.

Pa nema, dapače u posljednje vrijeme je iritantno nepouzdan u nekim situacijama. Recimo, 3rd party tipkovnice su posve neupotrebljive s obzirom kakvo im je govno podrška i koliko je bugovito. Zna se SMS aplikacija srušiti na način da moraš cijeli uređaj rebootati. Zna zablesiti settings... No, unatoč svemu, iOS je u prosjeku bitno stabilniji i pouzdaniji pa makar samo time što mu je prosječno održiv uptime nekoliko puta veći od Androidovog, a da ne govorimo da na dulje vrijeme nema misteriozan bug da se sve ide k'o krepana mačka bez ikakvog jasnog razloga. Ima daleko bolji memory manager i driveri za hardver su "avion" za Androidove.

Ono najvažnije: kvaliteta aplikacija je u prosjeku enormno veća nego na Androidu zbog strogih pravila i razvoja u tehnologijama koje su i same bolje (ObjC/Swift je daleko kvalitetnija platforma od bilo kojeg JVM-a), ali ponajviše zbog kontrola koje ne propuštaju puno smeća na Store (a ima ga). Druga najvažnija stvar je integracija s ostatkom Appleovog ekosustava: razgovori i SMS na tabletima, laptopima, stolnim računalima, savršena 100% sinkronizacija i backup... Tu Android još uvijek ne može konkurirati.

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
bubimir13 kaže...

1. Diskutabilno. Pravi multitasking ima i iOS. No, pravi pravi multitasking imaju Samsung, donekle LG i Sony. Nitko drugi. Ima ga sad i Apple, doduše samo na iPad Air2 tabletu.

2. Ima, složio bih se donekle, iako da budem iskren, ne sjećam se kad sam trebao FM na uređaju. Možeš li mi dati neki use-case?

3. Hmm. Widgeti iOS-a su sasvim OK, samo što se nalaze na specifičnom mjestu. Slažem se da bi bilo fora da ima widgete na ekranima kao Android. Jako su korisni.

4. Nije mi baš jasan ovaj "bonus". Nitko normalan ne želi instalirati aplikacije koje ne stižu preko službenog Storea. Android i iOS to rade preko svojih trgovina i nikako drugačije ni ne treba.

Nisam vidio da si napisao pa ću sad ukratko, čist da dobiješ dojam na šta sam mislio.

1) Jest diskutabilno, ali i čenjinično potvrđeno od strane više reviewera da multitasking na iOSu (barem do iOS 9) nije ''pravi''. Aplikacije se ne izvode u pozadini već zaustavljaju, 1GB RAMa se ipak pokazuje kao nedovoljno za neke korisnike, na primjeru surfanja internetom na nekoliko tabova, dok se u Androide ugrađuje sve veći broj RAMa, što je u jednu ruku i pretjerivanje, ali je Android tako koncipiran i bez toga ne bi dovoljno dobro radio. Nadalje, Multiwindow isto nije nativno podržan već su ga neki OEMi stavili u upotrebu što je kod iOSa nezamislivo dok Apple ne odobri, ne ugradi.

2) Use-case koji mi se često događa je da sam daleko od računala na kojem su mi spremljeni dokumenti za print npr. I da bi isprintao nešto na mjestu gdje nema bežično povezanog printera (nego samo jedno računalo-jedan prineter) skidam sa Google Drivea na mob pa OTG na usb Stick. Možda izgleda komplicirano ali nekad je zaista to jedini način ako je takva situacija. Zaista korisna opcija. Ili recimo manipulacija dokumentima i fajlovima, njihova reorganizacija (kad primam preko bluetootha nešto izrežem to na eksternu SD karticu da ne zauzima internu memoriju) itd. 

3) Ljepo od tebe da si prepoznao to :)

Bonus: Pa evo ti još jedan case s kojim se dosta susrećem. Dakle, šoblam ja XDA forumom i nailazim na portane aplikacije kojih nema na PlayStoreu (naravno, jer su s drugih uređaja) i ako mi se svidi npr. HTC portana kamera ili neki widget od drugog OEMa šaljem na mob i instaliram. Jednostavno, a da ima ograničenje na to bilo bi čupavo. Govorimo o situaciji gdje nema roota/JBa i portana aplikacija je samostalna, da ju se ne mora pushat u sistem.

Nadam se da sam ti uspio pojasnit. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 15:50 (bubimir13).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice