Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.164.182
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
bubimir13 kaže...

Bonus: Pa evo ti još jedan case s kojim se dosta susrećem. Dakle, šoblam ja XDA forumom i nailazim na portane aplikacije kojih nema na PlayStoreu (naravno, jer su s drugih uređaja) i ako mi se svidi npr. HTC portana kamera ili neki widget od drugog OEMa šaljem na mob i instaliram. Jednostavno, a da ima ograničenje na to bilo bi čupavo. Govorimo o situaciji gdje nema roota/JBa i portana aplikacija je samostalna, da ju se ne mora pushat u sistem.

Nadam se da sam ti uspio pojasnit. 

1. Mislim da me kao inženjera i developera na iOS-u i Androidu najmanje zanima mišljenje novinara o tome što je pravo, a što ne. :) Malo assholish argument, ali drugačije ne ide. Aplikacije se itekako mogu izvoditi u pozadini, samo što o tome ne odlučuje nitko osim Applea. :) Instaliraj si, recimo, Shazam pa vidi kako radi auto detekcija dok radiš nešto drugo... Ah, sorry, nemaš iPhone? I da, super je to s tabovima na S6- taj telefon još uvijek kolje aplikacije k'o lud.

2. OTG dobro, ali daj mi reci kako spajaš USB stick na Z3c? Imaš dongle uvijek sa sobom? Dakle, nisu baš nepredviđene situacije, zar ne? Ja obično imam uvijek u sebe ethernet kabel od 2m, display port kabel, dongle za thunderbolt na DVI-D... u pederuši od 300 litara, za slučaj potrebe. --- Slažem se da je OTG dobra stvar, ali dok telefon ne bude imao ženski USB port, ništa od toga. Čekaj, sjetih se... a zašto bi kopirao s OTG-supported mobitela na USB stick kad možeš na printer spojiti direktno mobitel? Printer će ga vidjeti kao USB stick.

3. Pa, to je istina, nema to puno veze s mojom pristojnošću (dosta sam i bahat u ovom postu), nego više time da je najveća glupost reći da je iOS savršen, ali to vrijedi i za Android.

Bonus: ok, u tih 0,0428% slučajeva kad ljudi zatrebaju aplikaciju koje nema na PlayStoreu, imaš potpuno pravo. Ne sjećam se kad sam tako nešto zatrebao, no možda je use-case za tako korištenje izrazito čest kod ukrajinskih tinejdžerki?

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 16:10 (Tonči).
12 godina
neaktivan

Uvijek nosim OTG dongle, USB stick i eksterni punjač sa sobom, gdje god da idem. 

Jbg. ti sad sprdaš se sa 0,0528% slučajeva a ja ti dao konkretan primjer koristi. Po tom principu skoro cijela XDA zajednica su ukrajinske tinejdžerke, ili? Osim XDA, imaš i ruski 4PDA, nekoliko kineskih foruma, pa čak i MIUI forum gdje se dijeli portani sadržaj. 

Android nudi mogućnosti a na Useru je da ili iskoristi ili bitcha. Ja iskorištavam a za druge mi puca ona stvar jer meni sve šljaka odlično čak i samo mojim ''eksperimentima''.

17 godina

Tebi je jasno da je manje od 10% Android korisnika uopće rootano, a manje od 1% vrti neki ROM?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm

4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Smiri doživljaj, jer si me prije sat vremena uvjeravao sa Cydiom, a to je još rjeđe korišteno nego root. Šta ste se napeli toliko...

17 godina
Ja cijelo vrijeme guram out of the box...Cydiu smo spomenuli kad ste rekli da one funkcije uopce ne postoje i da je root odlican...evo konkurencije
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
17 godina
odjavljen

Dosta smo otišli od teme, ajmo nazad :) Ovo je više za temu "Android - općenito" :)

Svakako: argument broja korisnika je važan. Eto, meni bi bilo super da svi Androidi imaju Samsungov multi-tasking, dapače, želim ga i na iPhoneu. Ljut sam što nije moguć na iPadu starijem od Aira 2. Iz tog razloga često razmišljam u posljednje vrijeme da uzmem upravo SGS Samsung za glavni telefon... ma koliko je TW smeće :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 16:48 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja se nadam da će u 9-10 mjesecu bit jasnija situacija sa ponudom i potražnjom, jer govorim osobno, ne sviđa mi se što svi pumpaju iznad 5'' dijagonalu, moje delikatne ručice to ne mogu podnjeti 

17 godina
odjavljen

Mene zanima što će to Edge Plus nuditi u komparaciji s Noteom 5. Znamo da bi baterija mogla biti oko 4100 za Note 5 i 4500 mAh za Edge Plus... navodno.

12 godina
neaktivan

Vjerojatno ništ, možda malo poboljšane spece al u globalu ništ revolucionarno jer niti su imali vremena niti su imali volje. Tek toliko da uzmu malo publiciteta Appleu...

14 godina

Prije mjesec dana sam postavio upit, ima li tko da je uzeo smaragdno zeleni S6 Edge model, i do dan danas odgovora ni! 

Sada ponavljam upit, je li tko uzeo takvog ljepotana, da se malo pohvali i nabaci koju slikicu, možda?!?!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

vec bi se pohvalili ljudi da imaju...vecina bijeli i crni, mislim da se aqua jednom spomenula

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...

Prije mjesec dana sam postavio upit, ima li tko da je uzeo smaragdno zeleni S6 Edge model, i do dan danas odgovora ni! 

Sada ponavljam upit, je li tko uzeo takvog ljepotana, da se malo pohvali i nabaci koju slikicu, možda?!?!

Ja sam imao zeleni, ali vjerovao ili ne, nisam ga fotkao niti jednom iz vana... SGS6E mi je bio toliko nezanimljiv. Nema fotki na netu? 

14 godina
neaktivan

Testirajuci iP6+ dosao sam u napast da predjem na iOS. Uz cydiu vjerujem da bi 95% stvari s Androida mogao i na njemu imati i stvarno je dobar aparat.

Ja i dalje ne razumijem cemu tolika prepucavanja oko iOS vs Android kad su danas jedan drugom slicniji nego ikad.

Pa valjda do sad svi vec znamo koji uredjaj kojem vise pase?

Ono sto mi najvise falilo jest mogucnost punjenja (ostadoh pola dana s praznom baterijom jer sam zaboravio kabal ponijet od kuce), nedostatak multiwindowa i nemogucnost koristenja USB OTGa.

Ima jos par sitnica da neku sliku iz galerije direktno podijelim na whatsapp ili slicno koje su stvarno isle na spolovilo, al generalno uredjaj je bio odlican.

I sta sad, znaci li to da sam Android fanboy jer mi to fali ili sam poremecen jer to vecini ljudi ne treba?

Pa nebi reko nijedno, al siguran sam da ce se naci neki koji ce reci oboje.

Sad sam se navikao na G4 i ove razne manualne postavke kamere koje su perverzija pa mi je to falilo i na S6e, a toplo se nadam da ce ih Note 5 imati.

Vecina argumenata je smijesna. Jednostavno stvar navike. Aplikacije koje su mi falile vise manje sve sam naso neke alternativne, ala Showbox i slicno.

youtube.com/mislavbusic

2 0 hvala 1
12 godina

savršena rečenica:

"Ja i dalje ne razumijem cemu tolika prepucavanja oko iOS vs Android kad su danas jedan drugom slicniji nego ikad."

2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Zapravo, ja kao dugogodišnji korisnik svih vrsta uređaja, drugi put (prvi je bio HTC Desire) razmišljam da za privatni mobitel ipak uzmem Android i to ne bilo koji, već - Samsung S6E+. :D Zašto? QA Applea je tijekom prošle godine pao na niske grane (iako i dalje više od Androida) što je narušilo savršeni track record, neke stvari su baš broken (add-on tipkovnice) i sve mi više nedostaje pravi paralelni multi-tasking, tj. multi-window multi-tasking koji ima jedino Samsung kako treba.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Dario7 kaže...

savršena rečenica:

"Ja i dalje ne razumijem cemu tolika prepucavanja oko iOS vs Android kad su danas jedan drugom slicniji nego ikad."

Jesu,ali Android još uvijek ima puno više mogućnosti..

12 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Testirajuci iP6+ dosao sam u napast da predjem na iOS. Uz cydiu vjerujem da bi 95% stvari s Androida mogao i na njemu imati i stvarno je dobar aparat.

Ja i dalje ne razumijem cemu tolika prepucavanja oko iOS vs Android kad su danas jedan drugom slicniji nego ikad.

Ono sto mi najvise falilo jest mogucnost punjenja (ostadoh pola dana s praznom baterijom jer sam zaboravio kabal ponijet od kuce), nedostatak multiwindowa i nemogucnost koristenja USB OTGa.

Ima jos par sitnica da neku sliku iz galerije direktno podijelim na whatsapp ili slicno koje su stvarno isle na spolovilo, al generalno uredjaj je bio odlican.

I sta sad, znaci li to da sam Android fanboy jer mi to fali ili sam poremecen jer to vecini ljudi ne treba?

Sad sam se navikao na G4 i ove razne manualne postavke kamere koje su perverzija pa mi je to falilo i na S6e, a toplo se nadam da ce ih Note 5 imati.

Vecina argumenata je smijesna. Jednostavno stvar navike. Aplikacije koje su mi falile vise manje sve sam naso neke alternativne, ala Showbox i slicno.

G4 sam htio uzeti ali kad sam ga uzeo u ruku uvidio sam da je još veći od mog prethodnog G3 i da baterija nije napredovala.

S6 je idealan mobitel i lako dobijem oko 4 sata SOT što je za bateriju od 2550 mAh odlično. Još sad ovaj najnoviji update poboljšavaju memory i bateriju pa ćemo vidjeti.

G4 je lošiji u bateriji naspram S6 pogotovo što se tiče web browsanja gdje je iPhone 6+ broj 1 a S6 broj 2.To je jedna od stavki koja je presudila uz ekran,fingerprint i kameru..

14 godina

Pretplatim se na temu jer mislim da ću možda saznati nešto o svom (možda) budućem uređaju da bih na kraju scrollao kroz prepucavnja Android vs iOS... 

4 0 hvala 0
12 godina
speedy56 kaže...

Pretplatim se na temu jer mislim da ću možda saznati nešto o svom (možda) budućem uređaju da bih na kraju scrollao kroz prepucavnja Android vs iOS... 

samo par korisnika stavi na IGNORE i miran si ;)

17 godina

Izgleda da je Intel jučer predstavio MR bežićno punjenje (dakle rezonantno - funkcionira na 120 cm od punjača, ne mora biti kontakt) i to za metalne telefone što je nevjerojatno...

Baš me zanima tko će implementirati prvi, pretpostavljam da to neće biti Samsung

0 0 hvala 0
12 godina
Mitch kaže...

Izgleda da je Intel jučer predstavio MR bežićno punjenje (dakle rezonantno - funkcionira na 120 cm od punjača, ne mora biti kontakt) i to za metalne telefone što je nevjerojatno...

Baš me zanima tko će implementirati prvi, pretpostavljam da to neće biti Samsung

Pretpostavljam da to nema veze sa ovom temom.

12 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

A kad zelis uredjaj onda si das vremena,uzmes i procitas sve od prve stranice i procitas dojmove ili ako znas engleski odes na you tube i ukucas samsung s6 review i vidis sta te zanima.

U slucaju da ti se neda citati od pocetka ili da ne znas dobro engleski evo ti moj kratki review koji sam napisao prije par stranica:

Evo da se i ja pohvalim postao sam vlasnik novoga Samsung S6 balck Saphire 32 GB. Moj prethodni uredjaj je bio LG G3 3/32 GB ,dao sam njega i nadoplatio 1500 kn za Samsunga.

Ne znam kojim rijecima da opisem koliko sam sretan sto sam to napravio,prijelaz sa plastike na metal i staklo,razlika u ruci nebo i zemlja.

Da se razumijemo, moj prethodni LG G3 je stvarno bio savrsen mobitel i baterija mu je trajala sa mojim heavy usageom i do 4:30 SOT,ali sad imam mobitel koji je manji,brzi,duplo bolja kamera,ekran bolji kao i prikaz boja,otkljucavanje na otisak prsta koji radi savrseno...

Sto se tice izrade mobitela i dizajna,kao da je stvoren velicinom za moju ruku,stvarno idealno,jer da je veci ne bi valjalo a zato sam i mijenjao LG G3 (jedan od 2 razloga,drugi je kamera),a da je manji opet ne bi valjalo.

Posebno sam impresioniran baterijom,tj trajanjem jer sam ja stvarno heavy user. Iako mu je baterija manjeg kapaciteta tj. 2550 Mah sa usporedbi LG G3 koji je imao 3000 Mah isto traje,sto je stvarno impresivno,tj oko 4-4:30 SOT.

Presudila je cinjenica da koristenjem web browsera,tj surfanjem,a ja to stalno radim kad na poslu nema stranaka, samsung S6 po testovim je najbolji i trosi najmanje od svih novih smartphonea,osim naravno Iphonea 6+ koji je phablet,i stvarno ta cinjenica je tocna.

Facebook,Whats up,viber,2 gmail acc,2 yahoo mail acc,messenger i konstantno surfanje dok ne crkne baterija tj do 1%,dobijem lagano 4 SOT sto je meni dovoljno jer cinjenica da ovaj mobitel ima i brzi punjac je samo jos jedan veliki plus.

Jucer sam nesto prckao i nesto sam napravio da mi sad facebook aplikacija sama radi i mogu preko nje slati poruke, tj ne treba mi vise messenger koji mi je najvise budio mobitel i najvise od svih aplikacija trosio bateriju.

Mislim da sam otisao pod aplikacije i napravio unistall updates od messengera i nisam ga vise instalirao i sad kad kliknem na ikonu messengera pojavi mi se samo download a nije mi instaliran, e sad jel to neki bug ili je bio neki novi update update aplikacije facebook stvarno ne znam uglavnom sama radi bez messengera,tj saljem i primam poruke bez njega.

Sto se tice pregrijavanja to mi se ne desava, samo kad ga punim i kad mi javi da je puna baterija i kad ga uzmem bude malo vruc a ovako dok znam surfati i do 2 i pol sata u komadu samo mrvicu,dosta manje nego G3 koji se znao uzariti u ruci.

Od maski sam uzeo onu prozirnu 0,3 mm i za prednje staklo tempered glass-kaljeno staklo sa njuskala za 60 kuna koji jos nisam stavio jer sam ga maloprije dobio a i mobitel je malo musav i treba ga dobro ocisitit prije nego ga stavim

Naravno da sam odmah kupio i onu aplikaciju na google storeu sto uklanja bloatware na samsungu za 1.50 dolar i mogu samo reci da se isplati kupiti je jer onda po meni nije potreban root niti neki custom rom.

Evo,ovo je bio moj mali iskreni review i mogu samo reci da sam prezadovoljani da ako ga imate priliku kupiti,kupite ga bez razmisljanja.

Pozz!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 12:39 (manipulator).
15 godina
odjavljen

Ha, tema za S6/S6E, a više se pročita o Apple-u i Intelu nego o samom mobu

4 0 hvala 0
17 godina
Ima, S6 je trebao biti prvi telefon sa MR, a onda se mislilo da će to ipak biti Note ili nadolazeći Plus, netko je pitao o vijestima za dotične uređaje i ispalo je da se netko isposvađao između ta dva velika konglomerata
12 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Stvari su se zahajcale kad je Tonči ovo plasirao:

Još nikad nisam upoznao osobu koja zna artikulirati više od jedne ili dvije prednosti Androida na iOS-om. Nisu mnogi pokušali, odustanu, ali u pravilu nitko. Može li netko navesti tri takve? Dvije?

Mislim da je Mislav najbolje i najstručnije to opisao i BTW artikulirao 3 prednosti. Iako i ova 3. spada pod argument ''ukrajinskih tinejdžerki'' po dosadašnjim kriterijima...

17 godina
odjavljen

Kako treća? :) Treća je zapravo ludnica stvar. Jedna od onih bitnih mogućnosti Androida. Appleovi ekrani nisu napredovali od prvog iPhonea, samo su hrpa ikona, što je za današnje telefone poprilično bezveze. :) 

I Samsungov multitasking koji na S6 ima smisla i brzo radi, a pogotovo što će rasturati na N5 i S6E+. (vezano za temu).

12 godina
neaktivan

Mislim da će bit odličan kao i dosad, ali treba pričekat sa iOS9 da vidimo usporedbu. Ali ne vjerujem u neke ''revolucije'', vjerojatno će usavršit na N5 ili S6E+. Ja se nadam da će na Edge modelima dodat još novih funkcionalnosti jer je to jako dobar koncept zapravo.

17 godina
odjavljen

Pa zapravo, jedina bitna zamjerka koja se ne može riješiti softverski je baterija. Ako, kao prema glasinama, bude oko 4000mAh+, to će biti odlična stvar. WiFi, loše upravljanje memorijom i sl. sve se to da riješiti softverom.

iOS9 smo već vidjeli (ja ga koristim od WWDC-a) i nema tu promjena za krajnje korisnike, pogotovo ne jako bitnih, a sumnjam i da će 6S biti išta bolji od 6. Pravi novi iPhone stiže tek 2017. a do tada očekujem Z5 i ove Samsunge. Možda me ugodno iznenade.

12 godina
neaktivan

Nije u mAh-u sve, recimo, z3 ima 3100mah čini mi se pa redovito izdominira uređaje slične vrijednosti. Tako ni 4000mah ne daje garanciju da će trajanje baterije bit superiška. Da će bit bolje bit će zbog količine ali moraju poradit itekako na softverskom dijelu, a zbilja zbog generalnog tehničkog napretka se nadam da hoće. S6 je sad u ovim okvirima izniman uređaj, prosječnom korisniku dovoljan, ali neke stvari se daju tweakati. Da su krenuli dobrim putem, mislim da svakako jesu...

17 godina
odjavljen
bubimir13 kaže...

Nije u mAh-u sve, recimo, z3 ima 3100mah čini mi se pa redovito izdominira uređaje slične vrijednosti. Tako ni 4000mah ne daje garanciju da će trajanje baterije bit superiška. Da će bit bolje bit će zbog količine ali moraju poradit itekako na softverskom dijelu, a zbilja zbog generalnog tehničkog napretka se nadam da hoće. S6 je sad u ovim okvirima izniman uređaj, prosječnom korisniku dovoljan, ali neke stvari se daju tweakati. Da su krenuli dobrim putem, mislim da svakako jesu...

Nemoguće je da trajanje baterije od 4000mAh bude lošije od trajanja baterije od 2500mAh, dakle, svakako će biti super. :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice