Bonus: Pa evo ti još jedan case s kojim se dosta susrećem. Dakle, šoblam ja XDA forumom i nailazim na portane aplikacije kojih nema na PlayStoreu (naravno, jer su s drugih uređaja) i ako mi se svidi npr. HTC portana kamera ili neki widget od drugog OEMa šaljem na mob i instaliram. Jednostavno, a da ima ograničenje na to bilo bi čupavo. Govorimo o situaciji gdje nema roota/JBa i portana aplikacija je samostalna, da ju se ne mora pushat u sistem.
Nadam se da sam ti uspio pojasnit. 
1. Mislim da me kao inženjera i developera na iOS-u i Androidu najmanje zanima mišljenje novinara o tome što je pravo, a što ne. :) Malo assholish argument, ali drugačije ne ide. Aplikacije se itekako mogu izvoditi u pozadini, samo što o tome ne odlučuje nitko osim Applea. :) Instaliraj si, recimo, Shazam pa vidi kako radi auto detekcija dok radiš nešto drugo... Ah, sorry, nemaš iPhone? I da, super je to s tabovima na S6- taj telefon još uvijek kolje aplikacije k'o lud.
2. OTG dobro, ali daj mi reci kako spajaš USB stick na Z3c? Imaš dongle uvijek sa sobom? Dakle, nisu baš nepredviđene situacije, zar ne? Ja obično imam uvijek u sebe ethernet kabel od 2m, display port kabel, dongle za thunderbolt na DVI-D... u pederuši od 300 litara, za slučaj potrebe. --- Slažem se da je OTG dobra stvar, ali dok telefon ne bude imao ženski USB port, ništa od toga. Čekaj, sjetih se... a zašto bi kopirao s OTG-supported mobitela na USB stick kad možeš na printer spojiti direktno mobitel? Printer će ga vidjeti kao USB stick.
3. Pa, to je istina, nema to puno veze s mojom pristojnošću (dosta sam i bahat u ovom postu), nego više time da je najveća glupost reći da je iOS savršen, ali to vrijedi i za Android.
Bonus: ok, u tih 0,0428% slučajeva kad ljudi zatrebaju aplikaciju koje nema na PlayStoreu, imaš potpuno pravo. Ne sjećam se kad sam tako nešto zatrebao, no možda je use-case za tako korištenje izrazito čest kod ukrajinskih tinejdžerki?

ATJ Lučko