Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.399.698
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Battery tips
Kordy kaže...

Za probleme s baterijom probajte ovo:

• ne koristite razne task killere da vam ubijaju aplikacije jer android sustav sam brine o radnoj memoriji
  • display najviše troši baterije tako da kao pozadinu i lockscreen postavite neku crnu ili barem tamniju pozadinu
  • Settings > Display > Brightness : Set it toMinimum
  • Settings > Display > Touch key light duration : "OFF"
  • Settings > Display > Auto adjust screen power : [TICK]
  • Settings > Applications > Samsung Apps > "OFF"
  • Settings > Location and security > Use wireless networks : [UNTICK]
  • Phone > Keypad > *#9900# > "Disable fast dormancy" > Quit
  • Ako ne koristie GPS, internet itd, ugasite ih....

Ako to ne pomogne barem malo onda preporučam instaliranje custom roma i poštenog kernela. Ja sa custom rom-om i kernelom preko noči izgubim 1-3% baterije (6-8 h, zavisi)...

20 i više % je stvarno previše...

Kolegi bocic-u je baterija izdržala tjedan dana (sliku imate na 24. stranici ove teme). Naravno ako se stalno prčka po mobitelu, punit čete ga svaki dan. 

@ bionda

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 13:30 (Kordy).
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Kordy kaže...
Mitsuoka kaže...

Par pitanja:

Htio bi rootat uređaj, ali da ostane Stock ROM. I po mogućnosti sa nekim battery friendly kernelom.

Kojom je metodom najbolje to napraviti, a da ima Recovery jer bih možda stavio i 2.3.6? Koji je najbolji kernel, već je bilo preporuke za Siyah koliko se sjećam. 

flashas siyah preko Odina i gotov si...imaš root, dobar kernel i CWM te stock rom...

Kako sam skuzio - ODIN, označit Auto Reboot, F. Reset Time i na PDA stavit *.tar od Siyaha?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...
Kordy kaže...
Mitsuoka kaže...

Par pitanja:

Htio bi rootat uređaj, ali da ostane Stock ROM. I po mogućnosti sa nekim battery friendly kernelom.

Kojom je metodom najbolje to napraviti, a da ima Recovery jer bih možda stavio i 2.3.6? Koji je najbolji kernel, već je bilo preporuke za Siyah koliko se sjećam. 

flashas siyah preko Odina i gotov si...imaš root, dobar kernel i CWM te stock rom...

Kako sam skuzio - ODIN, označit Auto Reboot, F. Reset Time i na PDA stavit *.tar od Siyaha?

ovdje u prvom postu imaš objašnjeno sve : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1103399

Uglavnom, Odin je namiješten kako treba čim ga pokreneš...ti samo klikneš pda te odabereš tar... i onda naravno start

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 13:54 (Kordy).
15 godina
neaktivan

Ok. Tak mi i je vise manje sve nastimano.

Sta tocno znaci "Disable fast dormancy"?

Tu citam o nekom kernelu koji trosi malo baterije. Moj mobitel nije rootan i ne zelim to ni raditi posto nisam bas neki ekspert. Zanima me da li se ti kerneli mogu mijenjati samo ako je mob rootan ili se moze na svakom?

16 godina
neaktivan
Kordy kaže...

ovdje u prvom postu imaš objašnjeno sve : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1103399

Uglavnom, Odin je namiješten kako treba čim ga pokreneš...ti samo klikneš pda te odabereš tar... i onda naravno start

Heh ovo je bilo prejednostavno... sada maknut još Yellow triangle.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
@majdo
NIKAD, ZNACI NIKAD NE FLESAS ROM ZA DRUGI MOBITEL JER MOZES I NAJVJEROJATNIJE HOCES SPRZIT MOBITEL!!
Na darky forumu ima ih desetke slucaja koji su sprzili svoj SGSII jer su stavili ROM za obicni SGS i9000.
Pa koliko puta to jos moramo naglasavat???
14 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
@majdo
NIKAD, ZNACI NIKAD NE FLESAS ROM ZA DRUGI MOBITEL JER MOZES I NAJVJEROJATNIJE HOCES SPRZIT MOBITEL!!
Na darky forumu ima ih desetke slucaja koji su sprzili svoj SGSII jer su stavili ROM za obicni SGS i9000.
Pa koliko puta to jos moramo naglasavat???

Ne mogu se tocno sjetiti da li sam toliko glup bio ili sta, ali reko bi da jesam, negdje u tamnom kutku sjecanja mislim da sam bas taj doticni ROM skinuo, ali kako sam obrisao sve sto sam imao na kompu, ne mogu sa sigurnoscu reci jel jesam ili nisam.. Mislim da mi je to sprzilo maticnu onda kad je krepao.. :D haha, ako jesam idijot sam! :D
I kako kaze onda ona stara poslovica ko pita, ne skita, reko cisto da provjerim za svaki slucaj.. :) 

15 godina
neaktivan
bionda kaže...

Tu citam o nekom kernelu koji trosi malo baterije. Moj mobitel nije rootan i ne zelim to ni raditi posto nisam bas neki ekspert. Zanima me da li se ti kerneli mogu mijenjati samo ako je mob rootan ili se moze na svakom?

Stavljanjem novog kernela preko programa koji se zove Odin praktički rootaš mobitel. Znači,on se ne instalira kao neka aplikacija nego se moraš koristiti ili Odinom ili kroz recovery ako imaš rootan mobitel. Evo kolege ti upravo kroz ovih par postova tu objašnjavaju postupak,koji nije nimalo kompliciran,al jbga,trebaš dobro pročitati upute i radiš to ipak na svoju a ne našu odgovornost. {#}

Uglavnom,uz ovo što je dosad spominjano najveću uštedu u bateriji daje ti novi\bolji kernel,uz uklanjanje onih silnih samsung hubova nakon sto rootas mobitel.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA.
15 godina
neaktivan

Da, to sam si i mislila.

Jel mob gubi garanciju ak ga se roota?

15 godina
neaktivan
bionda kaže...

Da, to sam si i mislila.

Jel mob gubi garanciju ak ga se roota?

To je pomalo sivo područje,netko će reći da,netko ne,al sve ovisi kako se postavi servis. Ono sto je bitno,to je postupak koji se može poništiti,samo flashas stock ROM i kernel s kojim ti je isporučen mob.

17 godina
neaktivan
Zanima me zasto mi poruke i contacts nakon nekog vremena izbrise iz aktivnih alikacija tj iz rama?
Na iphone 4 multitasking nikada nije ugasio dok to sam ne napravim,znaci jel se moze podesiti da gasi aplikacije kada ja to napravim a ne ovako automatski ?
Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
chingy-os kaže...
Zanima me zasto mi poruke i contacts nakon nekog vremena izbrise iz aktivnih alikacija tj iz rama?
Na iphone 4 multitasking nikada nije ugasio dok to sam ne napravim,znaci jel se moze podesiti da gasi aplikacije kada ja to napravim a ne ovako automatski ?

Ak ih ne gasiš sam,nekako čisto sumnjam da ti ih SGSII sam gasi,jedino da mu usfali memorije,što je jako teško postići... Meni su skoro uvijek izgašeni a opet mi ih podiže jako brzo,tako da mislim da ti tu nema prevelike razlike...

17 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...
chingy-os kaže...

Ak ih ne gasiš sam,nekako čisto sumnjam da ti ih SGSII sam gasi,jedino da mu usfali memorije,što je jako teško postići... Meni su skoro uvijek izgašeni a opet mi ih podiže jako brzo,tako da mislim da ti tu nema prevelike razlike...

Kontakte dosta sporije dize kada nisu u ramu,dok kada jesu instantno budu

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
15 godina
neaktivan

"samo" moram flashati stock ROM i kerner. {#}  Za mene je to strani jezik. Nema veze, pricekat cu update za ics pa cu vidjeti dalje.

Jos jedno pitanje, da li postoji razlika u aktualizaciji sofware-a preko kies-a i ako se napravi direktno na telefonu? Svi pricate o verziji 2.3.5 a mozda i 6, a ja sam jos uvijek na 2.3.4 verziji i ako napravim check for updates na mobu, veli mi da imam aktualnu verziju.

18 godina
neaktivan
bionda kaže...

"samo" moram flashati stock ROM i kerner. {#}  Za mene je to strani jezik. Nema veze, pricekat cu update za ics pa cu vidjeti dalje.

Jos jedno pitanje, da li postoji razlika u aktualizaciji sofware-a preko kies-a i ako se napravi direktno na telefonu? Svi pricate o verziji 2.3.5 a mozda i 6, a ja sam jos uvijek na 2.3.4 verziji i ako napravim check for updates na mobu, veli mi da imam aktualnu verziju.

Takodjer, medjutim na xda forumu ima raznih i official i frankenstein verzija sa novijim androidom. Ni ja ne znam koju tacno skinuti, niko mi nece da pomogne. :'(

You cannot change your fate, no man can...
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Moj rekord... Nisam igrao nikakve igre, samo sam surfao, tražio wallpapere, slagao homescreen, slikao 5 fotki, snimao nekih 30 sec u 720p, 1 kratak poziv, 10 SMS-ova...

Svjetlina zaslona je bila 95% vremena na min, ostalih 5 % na max

homescreen homescreen

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Moj rekord... Nisam igrao nikakve igre, samo sam surfao, tražio wallpapere, slagao homescreen, slikao 5 fotki, snimao nekih 30 sec u 720p, 1 kratak poziv, 10 SMS-ova...

Ovo imas MIUI?

17 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...
Kordy kaže...

Ovo imas MIUI?

Ne... GingerMOD 0.8

14 godina
neaktivan

Napravio sam putem ove metode root samsunga s2

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682

htio sam staviti drugi rom, pa kad baci u recovery mi izbaci errore

E:failed to verify whole-file signature

E:signature verification faild

pa ako netko zna di sam fulao bio bih mu zahvalan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S2 i9100 - Miui rom

nakon mnogo lutanja kroz razne romove, koncno sam pronasao odgovarajuci i koristio ga gotovo tri mjeseca - miui kad evo danas hladan tus.odjednom bag, i to ne jedan vec dva.nakon nekoliko tjedana stigao mi mhl kabel i bloototh slusalica naruceno preko e-baya, kad ono nijedno ne radi preko miuia.ili mozda radi,pa ja neznam postelati.ima li netko miui i radi mu mhl.evo niti preko moba sad nemogu ni post napisat,ne lovi veliko slovo ni upotnik.inszalirao sam checkrom hd i slusalice i mhl preko tog roma rade,ali ostale aplikacije poput browsera,dialera,music playera nisu ni do koljena miuivim.jos nesto kod wifia na poslu trebam koristiti staticki ip,a na ostalim wifi mrezama doma,caffe...ne treba koristiti staticki ip,pa ga onda stalno u postavkama moram ukljucivati i iskljucivati,kpd miuia si jednom odabrao mrezu,ukucao kljuc i odredio treba li ststicki ip i to je bilo to. zna li mozda netko tadi li mhl na miuiu i ili kako postelat staticki ip na checkromu da ga netreba stalno palit gasit kod promjene mreze..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Miui rom
mkm kaže...

nakon mnogo lutanja kroz razne romove, koncno sam pronasao odgovarajuci i koristio ga gotovo tri mjeseca - miui kad evo danas hladan tus.odjednom bag, i to ne jedan vec dva.nakon nekoliko tjedana stigao mi mhl kabel i bloototh slusalica naruceno preko e-baya, kad ono nijedno ne radi preko miuia.ili mozda radi,pa ja neznam postelati.ima li netko miui i radi mu mhl.evo niti preko moba sad nemogu ni post napisat,ne lovi veliko slovo ni upotnik.inszalirao sam checkrom hd i slusalice i mhl preko tog roma rade,ali ostale aplikacije poput browsera,dialera,music playera nisu ni do koljena miuivim.jos nesto kod wifia na poslu trebam koristiti staticki ip,a na ostalim wifi mrezama doma,caffe...ne treba koristiti staticki ip,pa ga onda stalno u postavkama moram ukljucivati i iskljucivati,kpd miuia si jednom odabrao mrezu,ukucao kljuc i odredio treba li ststicki ip i to je bilo to. zna li mozda netko tadi li mhl na miuiu i ili kako postelat staticki ip na checkromu da ga netreba stalno palit gasit kod promjene mreze..

Evo me na PC-u, pa da pojasnim što sam htio pitati:

- radi li kome MHL kabel na MIUI romu? (i bluetith slušalica) i šta treba napraviti - imao sam zadnju verziju, mislim 11.12.23

- ima li opcija na CheckRom Revo HD V4, kernelSiyah 2,6,1+, osnovna verzija XXKI4, da jednom kod odabira postavki za WIFI mrežu zapamti koristi li ta mreža statički IP, a ne da svaki put treba stavljat ili makivat kvačicu.

- CheckRom Revo HDV4 sam odabrao sasvim slučajno, ima li koji bolji?, a Siyah sam već duže koristio na MIUI-u

Zahvaljujem.

15 godina
mkm kaže...

Čitao sam o tomu i uglavnom nema pomoći kod MHLa. Svi CM based romovi(među kojima je i MIUI) nemaju mogućnost MHLa jer Samsung nije lansirao kod(drivere) za MHL. Možda bi oni sami napisali da znaju način na koji funkcionira ta spravica.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
16 godina
mkm kaže...

I još samo pitanje jesi li uključio punjač u mhl jer bez toga ne radi (bar ovi kineski s ebay-a)?..ako jesi i ne radi znači da radi samo na stock romu i onim romovima koji su bazirani na njemu..

17 godina

Nabavio sam S2 {#} (prije sam imao S) 

Zanima me koji je najbolji rom. Ne bih htio stavljati MIUI, CM i slicne.

Vise bih volio dorađeni stock bez previse kiča

Thanx

Adobe Flash security issues = 96 Average browser security issues w/ JavaScript on = 237 All five major browsers w/ JavaScript on = 1,185
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
uključio sam punjač i MHL radi na CheckRomu
15 godina
mkm kaže...
uključio sam punjač i MHL radi na CheckRomu

To je vjerojatno zato što je CheckRom baziran na STOCK ROMu u kojem se nalaze driveri za MHL. Kad bi Samsung lansirao MHL drivere oni bi instantno postali dostupni na CM i MIUI ROMu jer je developerima najmanji problem to ubacit.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
14 godina
neaktivan
Sad sam na CheckRomu i Syjah 2.6.1+ ,taj rom sam odabrao sasvim slučajno. Ima li koji bolji. Zasad baš i nisam primjetio neke zamjerke, osim što ima nekoliko programčića koji su mi totalno nepotrebni a nemogu (ili neznam) obrisati)
18 godina
neaktivan
parizer kaže...

Nabavio sam S2 {#} (prije sam imao S) 

Zanima me koji je najbolji rom. Ne bih htio stavljati MIUI, CM i slicne.

Vise bih volio dorađeni stock bez previse kiča

Thanx

Skini neki of zadnjih oficijalnih fw, KK5 ili KL1...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075278 

18 godina
neaktivan
mkm kaže...
Sad sam na CheckRomu i Syjah 2.6.1+ ,taj rom sam odabrao sasvim slučajno. Ima li koji bolji. Zasad baš i nisam primjetio neke zamjerke, osim što ima nekoliko programčića koji su mi totalno nepotrebni a nemogu (ili neznam) obrisati)

S titanium backupom mozes sve izbrisati. {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice