kad se stavi taj Speedmod predpostavljam da se javi zuti trokutic?! je'l se da maknuti sa usb jig-om?
negdje sam citao da se neke nove verzije ROMova i kernela ne daju maknuti sa jig-om. pa molim odg ako netko zna!
kad se stavi taj Speedmod predpostavljam da se javi zuti trokutic?! je'l se da maknuti sa usb jig-om?
negdje sam citao da se neke nove verzije ROMova i kernela ne daju maknuti sa jig-om. pa molim odg ako netko zna!
ICS na SGSII već sad!
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1335745
Koliko vidim to je nažalost još uvijek samo za A&T SGSII, ali ako je stigao na A&T, znači da je vrlo blizu i za našu zvjerku :)
Quadrant score 5000 - hm, baš idem OC svog (također na 1.6 kao u testu) pa da vidim koliko će postići..
Javim rezultate uskoro ;)
EDIT: Također 5000 u Quadrntu (4967), a ja sam na GB.. Očito da ga moraju još peglati ;)
Imam jedno pitanje!! Odlučio se i ja na root, a nisam pretjerano iskusan u ovome.
Štoviše, nisam nikad prije pokušao.
Zanima me, ako stavim speedmod kernel, dal sam obavio root postupak?? Ili je pak potrebno još nešto prije toga??
Stavio bi speedmod, jer ga dosta hvale (baterije i sl.).
Isto tako me zanima!! U slučaju kad stavim taj kernel, dal se on automatski miče prilikom stavljanja nekog rom-a, ili pak ostaje??
Molio bi odgovore na sva moja pitanja.
Speedmod kernel je sam po sebi rootan.
Evo tema, ovdje ćeš nać sve ostale odgovore za njega.
Što se tiče ostalih ROM-ova, najčešće se speedmod miče i stavlja neki kernel koji dolazi s romom, znači morat ćeš ga ponovno stavit nakon što staviš neki custom RO
i mene isto zanima.... neko mi je reko par stranica iza pročitaj cccc juče 3 h izgubio čitajući i sazno sam ništ... uglavnom, zanima me gdje mogu skinuti krekani gps A-nesto (zaboravio ime, prije par stranica receno da je najbolji). zanima me samo sluzbeni update, znaci necu neke custom romove: e sad kolko sam shvatio zadnja verzija je 2.3.5, ali na kiesu mi javlja da nema updatea za to (pretpostavljam ovog cro, ili?), pa me zanima gdje bi mogao i kako skinut i instalirat 2.3.5 eng verziju bez da flasham mob, rootam ili ga silujem :D e da zanima me da li kernel ostaje ili se automatski mjenja.
dal je normalna potrošnja baterije 27% preko noci (6-7h) bez da je ukljuceno bilo sta...
jos o kameri, cini mi se da imam lagani red spot (nije kao kod nekih ljudi na netu al je tu), dal se to mijenja s updateom ili je harware (misljenja podjeljena na netu)
Ne znam ime onog gspa za kojeg si ti pročitao prije par stranica, ali znam da ih ima skinuti OVDJE. Ime ćeš morati sam potražiti.
Ukoliko nećeš custom ROM, flashat, rootat ili bilo što - sve što Kies tebi kaže, tako će i bit. Kad se na Kiesu pojavi nova verzija, dobit ćeš nadogradnju. Do tada sjedi i čekaj. Ostalo nemaš što pitati, pa tako ni za kernele ni ništa jer sve imaš original od Samsunga ;)
Nije normalna potrošnja. meni ovisno o kernelu izgubi 1-5% nakon 6-7 sati.
Možda imaš neki AOS bug ili problem na matičnoj kao što je ja mislim sudy_freak imao.
Kao što i sam vidiš da su sva mišljenja podjeljena na netu, onda je tvoje pitanje nepotrebno. Jer ja ću reći jedno, a netko drugi nešto drugo.. To možeš saznati jedino kad updateaš.
Tebi preporučujem da odeš u servis i kažeš da imaš velikih problema sa baterijom i objasniš problem ;)
Naravno - pretpostavljam da imaš garanciju.
a u tri pm... nije mi možda nešto ostalo upaljeno što ždere bateriju?? :( ne bi ga odma nosio na servis, tek sam ga kupio... a jbga... uglavnom pogasio sam wlan, gps, sve aplikacije... još nešto?
Probaj tvornički reset i sve. Ukoliko se i dalje javlja takva potrošnja, očito je neki problem sa hardverom.
Prije tvorničkog reseta, drži dugo home tipku, stisni task manager, odi tamo na RAM i probaj prije spavanja stisnuti ono clear ram.
A daj sad prvo odi vidi u menu - settings - about phone, pa ono zadnje šta piše sve. kernel, baseband i build number prepiši.
Probaj tvornički reset i sve. Ukoliko se i dalje javlja takva potrošnja, očito je neki problem sa hardverom.
Prije tvorničkog reseta, drži dugo home tipku, stisni task manager, odi tamo na RAM i probaj prije spavanja stisnuti ono clear ram.
A daj sad prvo odi vidi u menu - settings - about phone, pa ono zadnje šta piše sve. kernel, baseband i build number prepiši.
e nemogu vjerovak kak si usluzan! imas pivu! sad je ugasen i puni se... ocu probat onu semu da ga ugasenog napunim, izvadim bateriju i vratim ju nazad.... nisam spomenuo da je to bilo prvo punjenje baterije i da mi je podatkovni promet bio upaljen, skype, itd...
A iss, trebo si to napomenut da je prvo punjenje xD
Onda se još ništa ne brini. To je normalno za potpuno novu bateriju ;)
Čekaj da prođe 10-ak ciklusa punjenja i pražnjenja pa tek onda možeš nešto konkretno reći i pitati. Ja sam mislio da se radi o malo starijem mobitelu (tipa mjesec dana), pa da stalno imaš te probleme.
Samo polako ;)
Čekaj da prođe 10-ak ciklusa punjenja i pražnjenja pa tek onda možeš nešto konkretno reći i pitati. Ja sam mislio da se radi o malo starijem mobitelu (tipa mjesec dana), pa da stalno imaš te probleme.
Samo polako ;)
a bemu misha tehnoloskog.. a to ti je previse citanja po netu... :D samo moram jos nac gps i mislim da cu ostat na stock postavkama jer mi je sve inace ok.... na onaj link sam se rego al nisam jos downloado, nisam skuzio, ja s marketa preuzmem gps i onda ga crackam ili trebam vec crackanu verziju?
My bad...
Sad sam flashnuo 2 teme (bilo mi je dosadno čekajući red u menzi) i radi! Trebalo je samo duuugo pričekati da se boota i to je to!
Ali i dalje ne znam kako prepoznati bootloop... Na Desireu bi se upalila svjetla na tipkama i kad bi pritisnuo na ekran, animacija bi malo zastala ili bi mobitel kratko zavibrirao...
Samo polako ;)
a bemu misha tehnoloskog.. a to ti je previse citanja po netu... :D samo moram jos nac gps i mislim da cu ostat na stock postavkama jer mi je sve inace ok.... na onaj link sam se rego al nisam jos downloado, nisam skuzio, ja s marketa preuzmem gps i onda ga crackam ili trebam vec crackanu verziju?
Skineš sa ipmart foruma .apk file (oni ponude download linkove). Moraš uključiti na mobitelu unknow sources (tako u postavkama, pa aplikacije). Prebaciš .apk file na mobitel i stisneš nanjega i instalira se.
Što se tiče mapa i svega ostaloga ne znam točno, mora tamo negdje pisat postupak..
kako se skine ona slika batery usagea? u zadnjih 38 min 7% baterije a nisam ga koristio 25-30 min... UZAS!
edit: 1.0h na bateriji
android os 36%
zaslon 35%
baterija 88%
90% vremena ga ne koristim....
sta bi moglo biti?
maticna?
os?
ja koristim check rom,i teme mi super rade,nema bootlopa. u slucaju da ti zasteka,prisilno ugasis mob tako da drzis tipku za palit-gasit mob 10sec i tako ga prisilni ugasis. onda ga upali i trebalo bi radit.
P.S. battery usage ti je u opcijama,about phone,battery usage.
P.P.S. skini si betterbatterystats,nadji apluikaciju na googlu,i onda ces vijdet sta zdere bateriju.
ma znam di je, neog me zanima kak to stavis na komp, neki screenshot il nes.... ili to ide preko kiesa
edit: jel se moze to besplatno nac ili se mora placat?
ma znam di je, neog me zanima kak to stavis na komp, neki screenshot il nes.... ili to ide preko kiesa
kabelom, spojiš mob na komp, nađeš sliku preko kompa na mobu i dalje radiš šta ti volja, kies ti ne treba
jel ima neko skype i malo vremena da mi pomogne? ovako gubim vrijeme nenormalno a ispiti su za tjedan dana....
skypename: x3m_debilder
Pozz...koji je najbolji kernel za bateriju...trenutno imam speedmod T41....(nije los) dal imate preporuku boljih hvala
Pozz...koji je najbolji kernel za bateriju...trenutno imam speedmod T41....(nije los) dal imate preporuku boljih hvala
evo ja sam upravo stavio speedmod K2-16 ne znam od kud tebi T41?! prije sam bio na supercore 1.7 i sve je lijepo radilo od otprilike 2-3 dana kada mi se baterija pocela nenormalno prazniti za cca 1 dan od 100%-0% jedino pozivi 30-tak min ostalo sve iskljuceno. sad iskreno kolko vidim sa bojama i nisam bas odusevljen na speedmodu. previse mi crne dolazi do izrazaja i sve je nekako nlijeđe. :/ bile su mi ljepse prije na sc. al vidjet cemo kako bude s baterijom.
ako instaliram titanium backup to automatski znaci da sam rooto mob? ili sam nes gadno zabrijo :D
edit: upravo skuzio da ne :D
da rootam trebam stavit novi kernel?? koju verziju preporucate? samo mi je baterija bitna i da je jako stabilno
evo mislim da sam sve više manje pohvato (ali imam još pokoje pitanjce :D)... isprike svima jer sam naporan zadnja dva dana...
da jos samo razjasnim: da bi rootao moram stavit neki kernel koji je insecure, i novi rom. e sad mene zanima ako hoću preć na službenu verziju roma 2.3.5, i neku kernela, dal onda mob ostaje rootan ako se vretim na sluzbenu verziju?
inace citam ovaj tutorial: http://reviews.cnet.co.uk/mobile-phones/how-to-root-your-samsung-galaxy-s2-50004972/
da,to je malo starija verzija...ja sam sad stavio najnoviju! i kako ti drži baterija u prosjeku? jesi primjetio problem sa bojama ili se to samo meni desilo?!
da rootam trebam stavit novi kernel?? koju verziju preporucate? samo mi je baterija bitna i da je jako stabilno
Ja sam probleme s baterijom riješio instalacijom Lite'ning Roma v6.1 i kernela speedmod-s2-k1-t41.
Instalaciju sam riješo preko Odina.
Sve imaš ovdje: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1095274
Ja sam probleme s baterijom riješio instalacijom Lite'ning Roma v6.1 i kernela speedmod-s2-k1-t41.
Instalaciju sam riješo preko Odina.
Sve imaš ovdje: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1095274
i kolko ti sad traje?
mrzim ovo jer ima previse opcija i svi se kunu u svoju da je najbolja a trenutno nemam vremena za eksperimentiranje....
kad se mijenjaju romovi/kerneli dal je moguće zadržat stare postavke/aplikacije?
može samo informacija da li se ROM-ovi 2.3.5 daju ponistit sa USB Jig-om?! tnx!
ICS na SGSII već sad!
Koliko vidim to je nažalost još uvijek samo za A&T SGSII, ali ako je stigao na A&T, znači da je vrlo blizu i za našu zvjerku :)
Quadrant score 5000 - hm, baš idem OC svog (također na 1.6 kao u testu) pa da vidim koliko će postići..
EDIT: Također 5000 u Quadrntu (4967), a ja sam na GB.. Očito da ga moraju još peglati ;)
to znaci da je za A&T?Ako ga instaliram dali ce raditi na t-mobile mrezi?
da,to je malo starija verzija...ja sam sad stavio najnoviju! i kako ti drži baterija u prosjeku? jesi primjetio problem sa bojama ili se to samo meni desilo?!
stavio sam sad K2-16 meni su boje iste tj normalno sve.....na k1-t41 baterija mi je drzala 1 dan i 15 sati u prosjeku
i kolko ti sad traje?
mrzim ovo jer ima previse opcija i svi se kunu u svoju da je najbolja a trenutno nemam vremena za eksperimentiranje....
kad se mijenjaju romovi/kerneli dal je moguće zadržat stare postavke/aplikacije?
Sad mi traje duplo više, ako ne i duže.
Ja sam ih riješavao putem Odina, imaš sve na linku koji sam gore stavio.
i kolko ti sad traje?
Sad mi traje duplo više, ako ne i duže.
Ja sam ih riješavao putem Odina, imaš sve na linku koji sam gore stavio.
e vidis meni suprotno taj rom(litening) mi je "cugo" bateriju :D
može samo informacija da li se ROM-ovi 2.3.5 daju ponistit sa USB Jig-om?! tnx!
Neki daju, neki ne daju. Većina daju jer su stavili tweak da se može, ali neki nisu stavili tweak pa se ne može..
ICS na SGSII već sad!
to znaci da je za A&T?Ako ga instaliram dali ce raditi na t-mobile mrezi?
AT&T je mreža u Americi i mobiteli se najčešće posebno izrađuju za njih. Pa tako i SGS2 je poseban za njih. Isti čipset, ali malo izmjenjene neke stvari..
mene muči dal je neki problem s matičnom ili nešto jer mi troši 10% po satu u mirovanju s postavkama s 26 strane s ugasenim wlan, gps...
doduse tek mi je drugo punjenje baterije....
probat cu s romom/kernelom pa cu vidit...
jel nekome na početku ovako losedrzala baterija?