Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.381.791
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Meni je od svih ROMova najbolji stock (probao sam Lite'ning, Darky, CyanogenMod, MIUI, Omega, VillainROM itd.) + root + BLN

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ovako , stari ima problema s potrošnjom baterije na ovom mobitelu.

Naime , ušao sam u upravitelj aplikacijama i ugasio sve uključene programe.Mislio sam da će onda manje trošiti , no ista stvar opet potroši cijelu bateriju za jedan dan.

Sad me mobitel upozorava da treba isključiti nešto u upravitelju zadataka , a nigdje ne mogu naći gdje je to.Da li netko može pomoći

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
explorer 4 kaže...

Evo ovako , stari ima problema s potrošnjom baterije na ovom mobitelu.

Naime , ušao sam u upravitelj aplikacijama i ugasio sve uključene programe.Mislio sam da će onda manje trošiti , no ista stvar opet potroši cijelu bateriju za jedan dan.

Sad me mobitel upozorava da treba isključiti nešto u upravitelju zadataka , a nigdje ne mogu naći gdje je to.Da li netko može pomoći

i opet

meni bila ista stvar dok nisam podesio kako je kolega kordy na kraju stranice napisao, nakon toga mob poprimio sasvim drugu dimenziju po pitanju baterije, još si stavio tamnu pozadinu i lock screen, a maksimalnu svjetlinu koritstim na jakoj svejtlosti, inače mi na off, mob barem 2 dana izdrži

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/samsung-galaxy-s2-i9100-rasprava/102262.aspx?jumpto=2410256&sort=asc&view=flat&page=25

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 10:50 (hd22sb).
16 godina
neaktivan

Ali problem je u tome što je baterija do prije tjedan dana znala trajati 3-4 dana , a sad ne može jedan dan.

A stari koristi mob za pozive , poruke , mail , kalkulator i malo fotoaparat.Potrošnja za poludit -.-

0 0 hvala 0
16 godina

{#}..

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 12:54 (dreammaker).
15 godina
dreammaker kaže...

{#}..

{#}

@Explorer - nek odnese na servis. Meni je baterija radila probleme zbog matične. Matična na SGS II u većini slučajeva zeza.
Meni nakon promjene matične, mob radi kao urica. Prezadovoljan

Btw. svi koji niste probali GO Keyboard i njihov launcher, nemate pojma što propuštate {#}

GO Dev Team {#} 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
dreammaker kaže...

{#}..

{#}

@Explorer - nek odnese na servis. Meni je baterija radila probleme zbog matične. Matična na SGS II u većini slučajeva zeza.
Meni nakon promjene matične, mob radi kao urica. Prezadovoljan

Btw. svi koji niste probali GO Keyboard i njihov launcher, nemate pojma što propuštate {#}

GO Dev Team {#} 

Super , hvala ti na pomoći.Napravio sam sve moguće i ne moguće , sve izgasio , ugasio , zagasio al opet troši ko lud.

17 godina
neaktivan
Pozdrav, imam problem sa svojim gs2. Pri prijelazu sa 3g konekcije na edge i obrnuto veza mi se prekida, premda pise da sam spojen na internet. Kada u postavkama prebacim na 2g sve radi normalno. Inace operator je T-mobile, villain rom 3.0, siyah 2.1.1 kernel, baseband KF1. POMOC
14 godina
neaktivan

ovako: od sutra sam ponosni vlasnik SGS2... kupujem ga od nekog lika, kaze da je nov, nekoristen.... e sad, ja bi sve to htio istestirati. Što mi preporučate? koje probleme da gledam? pošto nikad nisam koristio android, bilo kakve smjernice bi bile odlične... vidim da razni ljudi imaju razne probleme, kako ih prepoznati? općenito svi savjeti su dobrodošli...

0 0 hvala 0
16 godina

Najbitnije šta trebaš pogledati je- ima li garanciju ;)

18 godina
neaktivan

Pogledaj za svaki slučaj da li ima stock ROM i da li je rootan. Onda sigurno nije nekorišten :-)

14 godina
neaktivan
Beagle kaže...

Meni je od svih ROMova najbolji stock (probao sam Lite'ning, Darky, CyanogenMod, MIUI, Omega, VillainROM itd.) + root + BLN

A zašto? Što ti npr. na MIUI-u nije valjalo?

17 godina
odjavljen
mkm kaže...
Beagle kaže...

Kamera, gubitak signala, jadna reprodukcija videa, trajanje baterije, onaj servis za teme je ultra spor, music app ne skida cover art-ove iako bi trebala , bluetooth (ali to su valjda sredili)...

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 15:51 (Kordy).
14 godina
neaktivan

kada bi trebao doc ICS za S2? i da li se isplati odmah kada dode staviti na mobitel?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
svucko kaže...

kada bi trebao doc ICS za S2? i da li se isplati odmah kada dode staviti na mobitel?

tek u 2012... zašto se ne bi isplatilo...jedino ako Samsung nešto ne ***ebe...

14 godina
neaktivan
Kordy kaže...
svucko kaže...

tek u 2012... zašto se ne bi isplatilo...jedino ako Samsung nešto ne ***ebe...

a jel se mozda zna u kojem mjesecu bi trebao doc?

14 godina
neaktivan

Oko Uskrsa negdje..

15 godina
neaktivan
Pocelo je,sad ce svaka 2-3 posta pitanje kad ce doc ICS na SGS2.... :)
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kordy kaže...
mkm kaže...
Beagle kaže...

Kamera, gubitak signala, jadna reprodukcija videa, trajanje baterije, onaj servis za teme je ultra spor, music app ne skida cover art-ove iako bi trebala , bluetooth (ali to su valjda sredili)...

na miuiu sam duze  vrijeme i ima jednu stvar koju na ostalim romovima nisam nasao,mozda sam u krivu,ali mislim da ostali romovi nemaju tu mogucnost.Naime radi se o spajanju na wifi mrezu, kod tasta me trazi "koristi staticki IP",znaci rucno sam morao upisati Ip,Dns,getwey....  i ivijek kad bi se htio spojiti kod njega,trebao sam uci u postavke i staviti kvacicu na koristi staticki ip.Isti slucaj mi je bio i sa wifi na poslu.Na miui romu to prepoznaje sam od sebe.

Sto se tice kamere,za moje potrebe mi radi ok slike,video koji vrtim  peko playera,a radi se o skinutim torrentima vrti ok,za bloototh nisam siguran,neki dan probao spojit sa iphone 3,al nije islo.gubitak signala nisam nikad primjetio,sa trajanjem baterije sam zadovoljan, koristim awd launcer i ekrani i meni mi izgledaju potpuno isto bez obzira koji rom koristio. Jedino ne radi backup i restore preko recoverija kao na ostalim romovima,al zato ima vlastiti backup u meniu.Sto se tice odabira tema,tu sam zadovoljan brzinom  i kolicinom tema, moze se postelat gotovo sve.sve i svemu zadovoljan.e 

16 godina
neaktivan

Itko probao Oxygen? Kako radi? Baterija?

Vi koji ste na CheckROM-u, radi li vam Kitchen? Danas sam probao flashat temu pa dobio bootloop...

Koji kernel koristite (baterija mi je bitna)?

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dobio sam ga, nov je, prezadovoljan zasad. zanima me gps. dal valja sta ovaj gore (nisam jos ni upaLio) ili ima nes dobro za skinut i gdje? koje su korisne aplikacije :))

1 0 hvala 0
15 godina
Debilder kaže...

dobio sam ga, nov je, prezadovoljan zasad. zanima me gps. dal valja sta ovaj gore (nisam jos ni upaLio) ili ima nes dobro za skinut i gdje? koje su korisne aplikacije :))

Da ne pišemo opet, imaš par stranica o aplikacijama, a i o navigaciji je bilo riječi.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina
Šef kaže...

Vi koji ste na CheckROM-u, radi li vam Kitchen? Danas sam probao flashat temu pa dobio bootloop...

Ja sam isto dobio bootloop kad sam probao flashati ICS temu iz kitchena. Baterijom sam zadovoljan. Zna mi izdrzat 2 dana. Danas sam imao heavy usage i sad nakon 11 sati koistenja mi je na 13%. Ja sam zadovoljan. Kernel je neki hellcat :O

Taj check rom mi je za sada najbolji.

14 godina
neaktivan
nanek kaže...
Šef kaže...

Ja sam isto dobio bootloop kad sam probao flashati ICS temu iz kitchena. Baterijom sam zadovoljan. Zna mi izdrzat 2 dana. Danas sam imao heavy usage i sad nakon 11 sati koistenja mi je na 13%. Ja sam zadovoljan. Kernel je neki hellcat :O

Taj check rom mi je za sada najbolji.

Daj nabaci screenshot da se vidi što je heavy usage.

Što se tiče CheckROM-a. Ima par bugova sitnih (primjetih, al ne zapisah pa zaboravih heh), više manje nevažnih, to će malo tko primjetit jer ja dosta prčkam i isprobavam svega.

Baterija na onom Siyah kernelu nije baš Bog zna šta. SpeedMod i dalje najbolji ;)

Kitchen mi je super jer si možeš praktički sam složiti rom kakav želiš. Još nisam saznao da li je dostupan za sve ROM-ove ili samo za CheckROM (nije da sam i tražio, sve čekam da netko za mene sazna xD). 

Kako teme ne flasham, nisam doživio nikakvih problema. Proao sam par boot animacija i još par dodataka - sve super šljaka ;)

16 godina

Imam jedno pitanje!! Odlučio se i ja na root, a nisam pretjerano iskusan u ovome.

Štoviše, nisam nikad prije pokušao.

Zanima me, ako stavim speedmod kernel, dal sam obavio root postupak?? Ili je pak potrebno još nešto prije toga??

Stavio bi speedmod, jer ga dosta hvale (baterije i sl.).

Isto tako me zanima!! U slučaju kad stavim taj kernel, dal se on automatski miče prilikom stavljanja nekog rom-a, ili pak ostaje??

Molio bi odgovore na sva moja pitanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i mene isto zanima.... neko mi je reko par stranica iza pročitaj cccc juče 3 h izgubio čitajući i sazno sam ništ... uglavnom, zanima me gdje mogu skinuti krekani gps A-nesto (zaboravio ime, prije par stranica receno da je najbolji). zanima me samo sluzbeni update, znaci necu neke custom romove: e sad kolko sam shvatio zadnja verzija je 2.3.5, ali na kiesu mi javlja da nema updatea za to (pretpostavljam ovog cro, ili?), pa me zanima gdje bi mogao i kako skinut i instalirat 2.3.5 eng verziju bez da flasham mob, rootam ili ga silujem :D e da zanima me da li kernel ostaje ili se automatski mjenja.

dal je normalna potrošnja baterije 27% preko noci (6-7h) bez da je ukljuceno bilo sta...

jos o kameri, cini mi se da imam lagani red spot (nije kao kod nekih ljudi na netu al je tu), dal se to mijenja s updateom ili je harware (misljenja podjeljena na netu)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Probao maloprije opet flashati temu iz KitchenPro na CheckROMu i opet dobio bootloop. Bar mislim da je bootloop, jer ne znam kako ga tocno prepoznat... na Desireu je to bilo lako...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Imam jedno pitanje!! Odlučio se i ja na root, a nisam pretjerano iskusan u ovome.

Štoviše, nisam nikad prije pokušao.

Zanima me, ako stavim speedmod kernel, dal sam obavio root postupak?? Ili je pak potrebno još nešto prije toga??

Stavio bi speedmod, jer ga dosta hvale (baterije i sl.).

Isto tako me zanima!! U slučaju kad stavim taj kernel, dal se on automatski miče prilikom stavljanja nekog rom-a, ili pak ostaje??

Molio bi odgovore na sva moja pitanja.

Speedmod kernel je sam po sebi rootan.

Evo tema, ovdje ćeš nać sve ostale odgovore za njega.

Što se tiče ostalih ROM-ova, najčešće se speedmod miče i stavlja neki kernel koji dolazi s romom, znači morat ćeš ga ponovno stavit nakon što staviš neki custom ROM.

Debilder kaže...

i mene isto zanima.... neko mi je reko par stranica iza pročitaj cccc juče 3 h izgubio čitajući i sazno sam ništ... uglavnom, zanima me gdje mogu skinuti krekani gps A-nesto (zaboravio ime, prije par stranica receno da je najbolji). zanima me samo sluzbeni update, znaci necu neke custom romove: e sad kolko sam shvatio zadnja verzija je 2.3.5, ali na kiesu mi javlja da nema updatea za to (pretpostavljam ovog cro, ili?), pa me zanima gdje bi mogao i kako skinut i instalirat 2.3.5 eng verziju bez da flasham mob, rootam ili ga silujem :D e da zanima me da li kernel ostaje ili se automatski mjenja.

dal je normalna potrošnja baterije 27% preko noci (6-7h) bez da je ukljuceno bilo sta...

jos o kameri, cini mi se da imam lagani red spot (nije kao kod nekih ljudi na netu al je tu), dal se to mijenja s updateom ili je harware (misljenja podjeljena na netu)

Ne znam ime onog gspa za kojeg si ti pročitao prije par stranica, ali znam da ih ima skinuti OVDJE. Ime ćeš morati sam potražiti.

Ukoliko nećeš custom ROM, flashat, rootat ili bilo što - sve što Kies tebi kaže, tako će i bit. Kad se na Kiesu pojavi nova verzija, dobit ćeš nadogradnju. Do tada sjedi i čekaj. Ostalo nemaš što pitati, pa tako ni za kernele ni ništa jer sve imaš original od Samsunga ;)

Nije normalna potrošnja. meni ovisno o kernelu izgubi 1-5% nakon 6-7 sati.

Možda imaš neki AOS bug ili problem na matičnoj kao što je ja mislim sudy_freak imao.

Kao što i sam vidiš da su sva mišljenja podjeljena na netu, onda je tvoje pitanje nepotrebno. Jer ja ću reći jedno, a netko drugi nešto drugo.. To možeš saznati jedino kad updateaš.

Tebi preporučujem da odeš u servis i kažeš da imaš velikih problema sa baterijom i objasniš problem ;)

Naravno - pretpostavljam da imaš garanciju.

16 godina
EchoOne kaže...

Speedmod kernel je sam po sebi rootan.

Znači, ako sam dobro shvatio!! Kad stavim speedmod kernel ,automatski mi je mobitel rootan ??

Poslije toga mogu mijenjat kernele i romove bei ikakvih problema ??

14 godina
neaktivan

Teoretski - da. Nisam probao u praksi pa ne mogu ništa reći, ali to bi trbalo biti dovoljno jer sa tim kernelom dobivaš i root i cwm ;)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice