Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.374.233
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
bender_007 kaže...

Ma da, nema veze stock - custom.

Javi sta bude, bas me zanima.

Poslali novi kod za otključavanje i proradilo. Trenutno je orginal rom gore tako da ne znam ima li kakve veze jeli stock ili custom.

Pozdrav.

14 godina

Imam S2 vec godinu i pol i prezadovoljan sam mobitelom. Super me sluzi i ne mislim ga mijenjati dok ne prdne {#}

Do sad sam koristio official jelly + custom kernel i mobitel mi ok radi. Medjutim kupio sam burazu galaxy s+ koji je na sebi imao cyanogen na jelly-u i mobitel dosta gladje radi,a cak nije ni dvojezgreni proc.

Zanima me sad ako moze preporuka nekog custom roma + kernel za S2 da mi na mobitelu dobro rade sve funkcije i da se glatko i brzo izvodi.

Ako znate da navedete i downsideove ako ih taj custom rom ima. Ukoliko bude nesto sto mi treba od funkcija da ne stavljam to slucajno.

Hvala unaprijed

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
GrimReaperKC kaže...

Imam S2 vec godinu i pol i prezadovoljan sam mobitelom. Super me sluzi i ne mislim ga mijenjati dok ne prdne {#}

Do sad sam koristio official jelly + custom kernel i mobitel mi ok radi. Medjutim kupio sam burazu galaxy s+ koji je na sebi imao cyanogen na jelly-u i mobitel dosta gladje radi,a cak nije ni dvojezgreni proc.

Zanima me sad ako moze preporuka nekog custom roma + kernel za S2 da mi na mobitelu dobro rade sve funkcije i da se glatko i brzo izvodi.

Ako znate da navedete i downsideove ako ih taj custom rom ima. Ukoliko bude nesto sto mi treba od funkcija da ne stavljam to slucajno.

Hvala unaprijed

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1569686 evo naj rom

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s2/development-derivatives a vamo mos birat ako hoces neki drugi.... i kernele ces nac.... trazi apollo ili dorimanx

Opali HVALA ↓↓↓
14 godina

Evo stavio neat :)

vidjet cemo.

doriman sam koristio i sa stock sammyevim romom pa cu probati i ovdje :)

Hvala puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stavi apolo regular, nećeš požaliti
14 godina
neaktivan

Vi na Neatu 5.5 i zadnjem Apolu regular, kakvo vam je trajanje baterije? Jesam li tako mob on vec izgubi 5%.. :D Ako pomislim ga taknuti tu izgubi 1% ;D

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
majdo kaže...

Vi na Neatu 5.5 i zadnjem Apolu regular, kakvo vam je trajanje baterije? Jesam li tako mob on vec izgubi 5%.. :D Ako pomislim ga taknuti tu izgubi 1% ;D

Odlicno....ako ne forsiram youtube i browsanje moze i 3 dana lagano...

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
14 godina
hd22sb kaže...
Stavi apolo regular, nećeš požaliti

zadnji put kad sam stavio apollo na official sammy-u boja ekrana mi se skroz promijenila i nije mi se svidjalo to pa sam maknuo...

jel to popravljeno?

12 godina

Evo mene opet?

Ubacio orginal rom otključao na sve mreže i htio se vratiti na NeatRom. A pojavilo se ono čudo( kad stisnem vol+, power,home tipke)  od 3e Recovery Modded i da ne duljim javlja Signature verification failed.Čitam na forumima svega i svačega i za moje znanje previše, pomozite prostim riječnikom kako to riješiti.

Unaprijed zahvalan.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vjerojatno nemaš ni root ni cwm, stavi neki kernel preko odina
Prvo dobro provjeri koji kernel ti paše da nebi brickao mob, root sam odradio prije godinu I pol pa nisam pratio više ništa poslije toga
17 godina
neaktivan

Ulijećem malo ko indijanac sa svojim neznanjem, ali imam par elementarnih pitanja jer nisam nikad rootao/stavljao custom rom. Ukoliko želim promijeniti rom mobitel mora biti rootan? Novi kernel flasham nakon instalacije roma s SD kartice jednako kao i rom? U uputama roma se spominje nandroid backup? Moram li to raditi ako dolazim sa stock roma(4.0.4)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 11:57 (Christian).

0 0 hvala 0
14 godina
Christian kaže...

Ulijećem malo ko indijanac sa svojim neznanjem, ali imam par elementarnih pitanja jer nisam nikad rootao/stavljao custom rom. 1.Ukoliko želim promijeniti rom mobitel mora biti rootan?

2.Novi kernel flasham nakon instalacije roma s SD kartice jednako kao i rom?

3.U uputama roma se spominje nandroid backup?

4.Moram li to raditi ako dolazim s stock roma(4.0.4)?

1. Da

2. Da

3. To ti je backup koji ti vraca mobitel u prijasnje stanje nakon sto napravis backup. Znaci mob ti dobro radi i napravis backup. Nakon toga pocnes eksperimentirat s nekim ROMovima ili se nesto smrda i npr nece ti bootat ili nisi zadovoljam s ROMom ili tako nesto. Eh onda samo restoras taj nandroid backup koji si napravio i on ti vraca mob u identicno stanje kao sto je bilo kad si napravio backup.

4. Dobro je imati nandroid backup, ali naravno nije nuzno. I 4.0.4 stock ima bug sa cap_erease. Tako da bjezi sto dalje od 4.0.4 i ne smijes na stock 4.0.4 kernelu napraviti wipe data ili restoreati nandroid jer se pri tim procesima pokrece taj bug i umrtvi se memorija u mobitelu i maticna rikne.

Kako to poraviti? To se ne desava ni na jednom custom kernelu ili bilo kojoj drugoj bazi ROMa osim 4.0.4.

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
4L4N kaže...

out topic! S2 sa razbijenim touchom al funkcionalan 100% 500kn. :)  

;)

iz usluge.. znam da je puno.  Zamolio me frend i stavio sam pa sta bude bude.. :)

17 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

4. Dobro je imati nandroid backup, ali naravno nije nuzno. I 4.0.4 stock ima bug sa cap_erease. Tako da bjezi sto dalje od 4.0.4 i ne smijes na stock 4.0.4 kernelu napraviti wipe data ili restoreati nandroid jer se pri tim procesima pokrece taj bug i umrtvi se memorija u mobitelu i maticna rikne.

Kako to poraviti? To se ne desava ni na jednom custom kernelu ili bilo kojoj drugoj bazi ROMa osim 4.0.4.

Srećom si me upozorio. Znači najbolje mi ga je prvo podići odinom na zadnju službenu verziju pa onda ostalo ili?

14 godina
neaktivan
Christian kaže...
dinos3 kaže...

Srećom si me upozorio. Znači najbolje mi ga je prvo podići odinom na zadnju službenu verziju pa onda ostalo ili?

Da, to je najsigurnije

14 godina
Christian kaže...
dinos3 kaže...

Upravo tako.

Odinom ga dignes na 4.1.2 i onda si siguran, a i lakse je rotanje na novijim verzijama. (iako to nikad nije bas neki problem )

15 godina
neaktivan
ma na ics upuca siyah i to provjereno radi
15 godina

Sale što je bilo s 5.5?
Link je maknut? 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Sale što je bilo s 5.5?
Link je maknut? 

ne daju mi deposit pa sam sve uklonio :)

evo ovde su

15 godina
neaktivan
sale ja sam na 5.3.1 lite verzije, dešava mi se da nakon izvjesnog vremena ne želi poslati poruke, vrti ih non stop ali ne šalje, kada napravim reboot pošalje ih bez problema i onda radi normalo par dana i opet ispočetka

dali možda ima sličnih problema na 5.5
12 godina
hd22sb kaže...
Vjerojatno nemaš ni root ni cwm, stavi neki kernel preko odina
Prvo dobro provjeri koji kernel ti paše da nebi brickao mob, root sam odradio prije godinu I pol pa nisam pratio više ništa poslije toga

Odin ne prepoznaje mobitel i ne mogu ubaciti ništa u njega u tome je problem.

LP.

15 godina
neaktivan
tako dakle, par brzih pitanja, si uključio usb debugging mode, instalirao kies radi drivera, ako da jesi probao to sve na drugom kompu, ja sma imao problema sa windowsima pa sam morao kemijati sa drugim kompom
12 godina
hd22sb kaže...
tako dakle, par brzih pitanja, si uključio usb debugging mode, instalirao kies radi drivera, ako da jesi probao to sve na drugom kompu, ja sma imao problema sa windowsima pa sam morao kemijati sa drugim kompom

Da uključen,da najnoviji, nisam probao na drugom kompu. Prije je prolazilo na kompu sa Windowsima7 bez problema. Pokušati ću još sa odinom se igrati. Inače sada je gore orginal rom i mobitel radi bez problema ali htio bi opet staviti Neatrom i apolo jer sam bio prezadovoljan.

LP.

17 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

Upravo tako.

Odinom ga dignes na 4.1.2 i onda si siguran, a i lakse je rotanje na novijim verzijama. (iako to nikad nije bas neki problem )

Još par pitanja. Hoće li mi prilikom upgradea odinom doći do brisanja podataka s mobitela - Imenik, aplikacije, poruke, call log, itd? Vaša preporuka je onda neat rom 5.5 ili?
Također, trebao bih preporuku baterije. Orginalna se napuhala, kupi sam na ebayu neku kinesku no name, ali je i ona počela dosta kopiniti u zadnje vrijeme. Ako je moguće, volio bih neku standardne veličine, "debelu" imam ispravnu. 

15 godina
Christian kaže...
dinos3 kaže...

Upravo tako.

Još par pitanja. Hoće li mi prilikom upgradea odinom doći do brisanja podataka s mobitela - Imenik, aplikacije, poruke, call log, itd? Vaša preporuka je onda neat rom 5.5 ili?
Također, trebao bih preporuku baterije. Orginalna se napuhala, kupi sam na ebayu neku kinesku no name, ali je i ona počela dosta kopiniti u zadnje vrijeme. Ako je moguće, volio bih neku standardne veličine, "debelu" imam ispravnu. 

Samim upgradeom ne, ali da ti uspije stavljanje ROM, nužno je napraviti full wipe (data, dalvik, cache). A to ti briše aplikacije, poruke, popis poziva i sve što nije multimedija.
Ali da budeš 100% siguran, prebaci svu multimediju na komp, imaš aplikacija stotine za backup poruka, a imenik poveži s google računom da ti se sinkronizira.
To si trebao odmah napraviti. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina

pedestre je izdao novi Apolo.
Ovo će biti zgodno uparit s Neatom 5.5 {#}

link 

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
sale ja sam na 5.3.1 lite verzije, dešava mi se da nakon izvjesnog vremena ne želi poslati poruke, vrti ih non stop ali ne šalje, kada napravim reboot pošalje ih bez problema i onda radi normalo par dana i opet ispočetka

prvi put cujem za to. Koliko poruka imas? Ako je nekoliko desetina hiljada onda je svasta moguce

14 godina

ja sam se prestao vezivati za poruke {#}

imenik imam preko googla backupan, sve ostalo je na sd kartici. 10 appova koje koristim lako stavim..

neat 5.5 + ovaj najnoviji apolo je odlican kombo.

konacno mi mobitel radi onak kak sam zamislio {#}

Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
salesale kaže...
hd22sb kaže...

prvi put cujem za to. Koliko poruka imas? Ako je nekoliko desetina hiljada onda je svasta moguce

Evo skužio sam, kada koristim app za poruke od mobitela onda mi se to dešava, sinoć instal novi ninja sms koji sada ima mogućnost slanja poruka nevezano za balončiće koji iskaču

Eh sada, standardni app opet zaglavio I ne šalje, kopiram poruku i pošaljem ju sa ninjasms i ona uredno ode

Moram instalirati novi neat I apolo, a možda se i sama aplikacija kolje sa ninjasms 

14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
salesale kaže...
hd22sb kaže...

Evo skužio sam, kada koristim app za poruke od mobitela onda mi se to dešava, sinoć instal novi ninja sms koji sada ima mogućnost slanja poruka nevezano za balončiće koji iskaču

Eh sada, standardni app opet zaglavio I ne šalje, kopiram poruku i pošaljem ju sa ninjasms i ona uredno ode

Moram instalirati novi neat I apolo, a možda se i sama aplikacija kolje sa ninjasms 

svasta je moguce. mozda jedan backup te igrice, uninstall pa da probas?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice