Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.298.394
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
qube kaže...

@Šef

Ne moraš nužno, po želji...

Desni džep od hlača je rezerviran za mobitel i u njega ne ide apsolutno ništa. Vadiš ga iz džepa jedino kad ga koristiš i javljaš se na telefon. U autu nađeš mjesto gdje se neće grebat ili podlogu postaviš neku gumu po kojoj se neće klizat dok voziš i neće se grebat. Na stol ga ne bacaš nego staviš normalno i nemaš frke ;)

Ja ga najčešće na stol stavljam na neku knjigu, skriptu, papir ili slično ako je na stolu, ukoliko nije, laganini na stol di se neće turat rukom i ogrebat ;)

Da, nisam wipeao, sve radi kako treba. Dugo mi je bilo tebe čekat, najbolje ovako, sam isprobat. :)

Što se tiče čuvanja, isto je i kod mene. Desni džep u kojeg eventualno stavim neke mekane stvari, nikad ništa metalno. :)

Sad vrtim Darky ROM, ali fali mi jedna stvar iz Cyanogenmoda (i derivata), a to je mogućnost da svira alarm ili za poziv na zvučnik dok su slušalice uključene u nj...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
odjavljen
Šef kaže...
qube kaže...

@Šef

Ne moraš nužno, po želji...

Desni džep od hlača je rezerviran za mobitel i u njega ne ide apsolutno ništa. Vadiš ga iz džepa jedino kad ga koristiš i javljaš se na telefon. U autu nađeš mjesto gdje se neće grebat ili podlogu postaviš neku gumu po kojoj se neće klizat dok voziš i neće se grebat. Na stol ga ne bacaš nego staviš normalno i nemaš frke ;)

Ja ga najčešće na stol stavljam na neku knjigu, skriptu, papir ili slično ako je na stolu, ukoliko nije, laganini na stol di se neće turat rukom i ogrebat ;)

Da, nisam wipeao, sve radi kako treba. Dugo mi je bilo tebe čekat, najbolje ovako, sam isprobat. :)

Što se tiče čuvanja, isto je i kod mene. Desni džep u kojeg eventualno stavim neke mekane stvari, nikad ništa metalno. :)

Sad vrtim Darky ROM, ali fali mi jedna stvar iz Cyanogenmoda (i derivata), a to je mogućnost da svira alarm ili za poziv na zvučnik dok su slušalice uključene u nj...

Meni taj darky nije baš "sjeo"....(wipe-ao sam sve)

Dok sam igrao angry birds, predugo mi je loadao sljedeći level (ne znam zašto) i činio mi se sporim opčenito :S

PROČITAJTE:

Mislim kupiti/naručiti USB Jig pa sam mislio da ako nas se skupi više napravimo jednu narudžbu sa e-baya ili od kud već se kupuju....

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 20:16 (Kordy).
15 godina
neaktivan
Ima jigova na ebayu po 5 $ sa free dostavom. bagatela:-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
A sto je USB JIG, cemu sluzi?
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
Šef kaže...

Da ti makne onaj zuti trokut koji se pojavi na screenu prije bootanja i da ti ponisti brojac flashanja,ako ga mislis vracat u prvobitno stanje radi daljne preprodaje. I za nedaj boze unbrick-anje. Kad smo kod vraćanja u prvobitno stanje ovdje imate orginal romove za pojedine operatere,pa sam ja sebi skinuo za tmobile,zlu ne trebalo,ako ga treba vratit na orginalni rom,radi servisa. LINK  Za sto sluzi JIG?

JIG na eBay-u LINK

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 0:19 (DwightSchrute).
14 godina
protjeran

Meni se čini da se taj trokutić može bez problema maknut i bez tog jiga :/

Netko mi reče da je to moguće.. Kako nisam osobno to napravio, neću ništa garantirat. Al evo, isprobam to danas sutra pa vam javim ako sam uspio.. Ako nisam, mogli bi jednu kolektivnu narudžbu..

Mene više interesira onaj MHL adapter (ili kako se već zove) za HDMI.. Jel itko zainteresiran za kupnju toga?

EDIT: Evo tutoriala kako maknut taj žuti trokut. Znam da sam ga negdje bio vidio ;)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1193091

EDIT2: Kako ima novih korisnika galaxya s2, vjerujem da mnogi nisu čuli za BLN. E pa DarkyROM2 (a i neki drugi čak) ima podršku za BLN (backlight notification). Kako sgsII nema onu malu ledicu kao indikator kad je stigla poruka ili nešto slično, kernel koji ima podršku za BLN dopušta aplikaciji da upali svjetla tipki za menu i back, pa one svjetle kada primite poruku. Evo ovaj video da vam bude malo jasnije. Aplikacija je besplatna na marketu (samo kucajte BLN controll) za download.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 4:04 (qube).

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

kako rijesiti problem sa kontaktima? sve u imeniku sam postavio sa kojega racuna da se vide kontakti,kojega ne sve ih uredno spojio koje sam htio ali kad saljem sms pri dodavanju kontakta\i imam ih sve duplo i tu je problem. 

ako postoji mogucnost kako ovo rijesiti pa da mi objasni bio bi mu zahvalan. osim ako nije to isto kao i kod htc-a jer tamo mi je bez obzira na display options nudio kontakte sa tel (koji su bili ukljuceni) i kontakte sa sim-a (koji nisu bili ukljuceni)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
qube kaže...

Meni se čini da se taj trokutić može bez problema maknut i bez tog jiga :/

Netko mi reče da je to moguće.. Kako nisam osobno to napravio, neću ništa garantirat. Al evo, isprobam to danas sutra pa vam javim ako sam uspio.. Ako nisam, mogli bi jednu kolektivnu narudžbu..

Mene više interesira onaj MHL adapter (ili kako se već zove) za HDMI.. Jel itko zainteresiran za kupnju toga?

EDIT: Evo tutoriala kako maknut taj žuti trokut. Znam da sam ga negdje bio vidio ;)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1193091

EDIT2: Kako ima novih korisnika galaxya s2, vjerujem da mnogi nisu čuli za BLN. E pa DarkyROM2 (a i neki drugi čak) ima podršku za BLN (backlight notification). Kako sgsII nema onu malu ledicu kao indikator kad je stigla poruka ili nešto slično, kernel koji ima podršku za BLN dopušta aplikaciji da upali svjetla tipki za menu i back, pa one svjetle kada primite poruku. Evo ovaj video da vam bude malo jasnije. Aplikacija je besplatna na marketu (samo kucajte BLN controll) za download.

imam DarkyROM2 (stock) i probao sam ovu aplikaciju za BLN al ne radi :( javlja mi za neki kernel gresku pa me zanima dali mob mora bas biti rootan da bi taj BLN radio?!

17 godina
odjavljen
kernel mora podzavati bln...ako ga on ne podzava, nece raditi...
16 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...
Šef kaže...

Da ti makne onaj zuti trokut koji se pojavi na screenu prije bootanja i da ti ponisti brojac flashanja,ako ga mislis vracat u prvobitno stanje radi daljne preprodaje. I za nedaj boze unbrick-anje. Kad smo kod vraćanja u prvobitno stanje ovdje imate orginal romove za pojedine operatere,pa sam ja sebi skinuo za tmobile,zlu ne trebalo,ako ga treba vratit na orginalni rom,radi servisa. LINK  Za sto sluzi JIG?

JIG na eBay-u  LINK

Onda o tom - potom! :)

16 godina

Eto da se i ja pridružim temi pošto sam si uzeo ovog 'mališana' ;)

Imate li neku preporuku za aplikacije? I kad će pravi AM sa omogućenom kupovinom aplikacija na mojem mobitelu osvanuti? Korisnik sam Tele2 mreže.

ORIGIN NICK: rmandic | Battlefield: Bad Company 2 nickname : dreammaker. (s točkom na kraju)
14 godina
protjeran

@bobo23

A koji kernel imaš? Ajde vidi u menu - settings - about phone - kernel version

Zadnje što ti piše? SuperCore_1.6 ili 1.7 ili nešto treće?

Treba biti 1.7 jer je tek na tom kernelu ispravljeno par bugova vezano uz bln.

Evo ovo je forum razvojnog tima darky roma, tu možete naći uvijek najnovije verzije darky roma kao i kernela. Više iskusnih članova koji razvijaju sve to već dugo vremena i dečki znaju što rade. Tu potražite u prvom postu SuperCore 1.7

http://www.darkyrom.com/community/index.php?threads/rom-cwm-sgs2-darkyrom2-kh3-base.4950/

Kernel flashat je lagano.

Upališ odina, odabereš PDA, pronađeš kernel. Mob šibneš u download mod, spojiš sa kompom, čekaš da se sve instalira (ukoliko već nije prije) i pokreneš instalaciju. Mob iščupaš kad se sam reboota ;)

2 min posla ;)

0 0 hvala 1
14 godina

Mene također zanima mhl hdmi kabel. Jel ga netko vec kupio ? Vidio sam ih po e bayu al su dosta skupi. Jel ima neki kineski a da je jeftiniji ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
qube kaže...

@bobo23

A koji kernel imaš? Ajde vidi u menu - settings - about phone - kernel version

Zadnje što ti piše? SuperCore_1.6 ili 1.7 ili nešto treće?

Treba biti 1.7 jer je tek na tom kernelu ispravljeno par bugova vezano uz bln.

Evo ovo je forum razvojnog tima darky roma, tu možete naći uvijek najnovije verzije darky roma kao i kernela. Više iskusnih članova koji razvijaju sve to već dugo vremena i dečki znaju što rade. Tu potražite u prvom postu SuperCore 1.7

http://www.darkyrom.com/community/index.php?threads/rom-cwm-sgs2-darkyrom2-kh3-base.4950/

Kernel flashat je lagano.

Upališ odina, odabereš PDA, pronađeš kernel. Mob šibneš u download mod, spojiš sa kompom, čekaš da se sve instalira (ukoliko već nije prije) i pokreneš instalaciju. Mob iščupaš kad se sam reboota ;)

2 min posla ;)

a sta dobijem zapravo sa tim kernelom ako ga instaliram?

trenutno imam SuperCore1.4

14 godina
protjeran

Koliko su po ebayu?

Ja osobno čekam da dođe u chipoteku.. Tamo su kablovi najčešće najjeftiniji, mada nisam već dugo bio tamo i vidio šta po kojoj cijeni imaju..

@bobo23

Svaka nova verzija kernela je bolje optimizirana. Najčešće mobitel radi glađe, manje troši bateriju i nerijetko su dodane neke nove opcije, poput podrške za BLN u 1.7 recimo..

Imaš changelog na forumima ako te baš točno zanima što je kada dodano ;)

Pogledaj FAQ temu za android koju sam napravio (digitalije - mobiteli - faq android, kernel...)

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 14:00 (qube).
14 godina

Najjeftiniji koji sam ja nasao je 24 dolara. Sad neznam kolko to valja {#}

16 godina
neaktivan

Novi sam u ovome pa me zanimaju neke stvari. Želio bih prvenstveno ojačat vijek baterije pa koji je najbolji za to. Darky ili lightning samo neznam kako bi mi pasalo toliko plave boje xD
kako to mogu maknut u slučaju da mi se nesvidi i moze li doci do poremečaja nekog dakle mogu li vratit na prvobitno stanje. 
Za instaliranje ligtning roma mislim da sam shvatio tutorial. No opet koji preporučujete, što je kernel, i mogu li vratiti na prvobitno stanje. N00b sam što se tiče ovoga pa eto. Hvala

Bilo bi zgodno...ali nije potrebno....................COD4 nick: IsMyYy

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Najlakše je da sam isprobavaš i kombiniraš pa ćeš vidjeti. Kako koji kernel je naštiman, tako će ti pasati za bateriju najviše. Napravio sam veliku FAQ temu, pa potraži, u njoj ćeš pronaći sve odgovore, a što ne pronađeš, postavi novo pitanje pa ćemo vidjeti kako da ti pomognemo ;)

U slučaju da ti se ne sviđa, vratiš stock ROM i stock kernel. Sve imaš na xda, mislim čak u stickiu ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 14:23 (qube).
14 godina

jel ima neka aplikacija za mjenjanje zvuka poruke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja koristim handcent sms stalno, imaš sve što ti srce želi ;)

0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
qube kaže...

Najlakše je da sam isprobavaš i kombiniraš pa ćeš vidjeti. Kako koji kernel je naštiman, tako će ti pasati za bateriju najviše. Napravio sam veliku FAQ temu, pa potraži, u njoj ćeš pronaći sve odgovore, a što ne pronađeš, postavi novo pitanje pa ćemo vidjeti kako da ti pomognemo ;)

U slučaju da ti se ne sviđa, vratiš stock ROM i stock kernel. Sve imaš na xda, mislim čak u stickiu ;)

Za bateriju je najbolji CWMJeffrey-SpeedFrey3.0.0-rV ili starija verzija 2.2.0 ( link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1213339&highlight=jeffrey )

Ali problem je što neki uređaji ne mogu podnijeti takav undervolet (srečom moj može)...ima i "workaround" verzija koja je na stock naponu.

Ja koristim v2.2.0 i osjeti se da baterija duže traje (pogotovo dok je screen off, preko noći izgubim 1-2 % baterije)

16 godina
neaktivan

U slučaju da zelim maknut i stavit novi na koji način da to uradim. Kako maknut već stavljeno ako moze link ili način na koji to vi radite.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 17:19 (d3stroy3r_cro).

0 0 hvala 0
16 godina

Kako da instaliram/kupim aplikacije za svoj Galaxy ako mi to Android Market ne omogućava još uvijek? Ima li neka caka?

ORIGIN NICK: rmandic | Battlefield: Bad Company 2 nickname : dreammaker. (s točkom na kraju)
16 godina
neaktivan
Instalirao sam lite'ning rom. neznam zasto mi je lockscreen jos uvijek isti a ni baterija me nije faacinirala xD samo da nisam nesto krivo napravio xD

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ima li neko link za stock 2.3.4 ? vracam se sa liteninga.. P.S imam i onaj zuti kvadratic,a na onom linku gore,nema linkova za download fileova.tako da bi mi i to moglo pomoci..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dajte, nemojte toliko puno pisati. Ja sam bez svoga ostao (na neodređeno) jer je na servisu.

Razlog -> Mrtvi pixel kako je ćiko u T-Centru napisao.

Suosjećajte sa mnom dok ga nemam i molite se da mi uvaže {#}

Kada se vrati - let's flash 'n' root! {#}

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan
Borisbc2 kaže...

ima li neko link za stock 2.3.4 ? vracam se sa liteninga.. P.S imam i onaj zuti kvadratic,a na onom linku gore,nema linkova za download fileova.tako da bi mi i to moglo pomoci..

stavio sam ti ja par postova iznad

14 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...
Borisbc2 kaže...

http://www.toplessrobot.com/2010/05/how_to_go_to_hell_playing_a_videogame.php

14 godina
Borisbc2 kaže...
DwightSchrute kaže...
Borisbc2 kaže...

http://www.toplessrobot.com/2010/05/how_to_go_to_hell_playing_a_videogame.php

A?

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina
neaktivan
Borisbc2 kaže...
DwightSchrute kaže...
Borisbc2 kaže...

pogresan link :) ali uglavnom tamop nema linkova za download fajlova 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice