Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.297.900
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

Evo, stigao mobitel! Osmijeh mi je ko Jokerov, od uha do uha :)

A sad...

Što je Odin?

Da, Baseband je kod Desirea Radio, znači tu je Modem. Ko im dadne takva imena...

Kako namijestit da mi brojevno (u %) pokazuje koliko baterije imam, gore u indikatoru, bez widgeta? Ili moram rootat pa stavit neki ROM s time?

Rootat sad ne stignem, ali sutra hoću. :)

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
odjavljen
Šef kaže...

Evo, stigao mobitel! Osmijeh mi je ko Jokerov, od uha do uha :)

A sad...

Što je Odin?

Da, Baseband je kod Desirea Radio, znači tu je Modem. Ko im dadne takva imena...

Kako namijestit da mi brojevno (u %) pokazuje koliko baterije imam, gore u indikatoru, bez widgeta? Ili moram rootat pa stavit neki ROM s time?

Rootat sad ne stignem, ali sutra hoću. :)

Ima temi koje rade na stock romu, potraži na "themes" podforumu.

14 godina
protjeran

Odin je program za PC. Mobitel se spoji u download mod, a Odin otprilike emulira neki box koji šiba podatke u servisni dio mobitela.

Primitivno sučelje, odabereš file i uploadaš ga otprilike..

Nemoj se zamarat % baterije, to će sve doć sa Darky ROM-om, ili ukoliko se odlučiš na neki drugi ;)

Iako izgledaju dosta slično vjerojatno i rađeni su po istoj šemi, u primjeni vidiš da su razlike itekako očite, a ne samo u temi.. Dok su neki puni bugova, drugi imaju loše kernele pa piju bateriju, pa ti preko noći baterija padne za 50%...

Darky je na SGS-u imao temu sa gotovo 8 000 000 (osam milijuna) pogleda. Napravio je revoluciju svojim ROM-om, blago rečeno.

Sad je kupio SGSII i prebacio se. Provjereni je developer i zato ga preporučujem ;)

Koliko sam ga nahvalio, netko bi pomislio da ću dobit kakvu pinku od njega za trud :P

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 0:08 (qube).

0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

A Darky je usto naš čovjek, jeli? :)

Evo idem sad rootat, vidim da je kompliciranije nego za HTC, ali nema veze.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1125414

Koji kernel skinuti?

Kakvi su ovo "Insecure"? Zašto su "Nesigurni"? Koji uopće uzet?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
protjeran

Umalo naš čovjek :D

Ma klinac iz Švicarske mislim :)

A ima sad i nekih one click root, aplikacija ili slično meni se čini, ali samo ti deri po ovome, ovo je provjereno ;)

Kernel odaberi koji ti srce želi, preporučam neki koji nije insecure za početak, jer ćeš ionako na kraju staviti SuperCore 1.6 kernel koji ide uz DarkyROM2 ;)

EDIT: Svi su insecure, sad tek vidim, al nebrini, neće ti nijedan spržit mobitel ili slično ;)

Samo ga šibni gore, vrlo brzo ćeš ROM šibnut skupa sa svojim kernelom tako da ;)

EDIT2: GT-I9100_XXKG6_insecure

Taj sigurno radi kod nas, ja sam ga imao nedavno, njega metni ;)

EDIT3: GT-I9100_XXKG6_original

Njega metni, sad tek vidim da ima original, da nisu insecure...

Mislim da mi je vrijeme za spavanje davno bilo hh

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 0:34 (qube).
16 godina
neaktivan

Arrrgh!

Ne ide, S2 Root mi kaže da mobitel nije spojen na USB...

14 godina

Ajme. Koliko piz*arija.

Što sve trebam imati?

DarkyROm pack > skinuto

wtf je rootanje > ?

wtf je flashanje?

bios također wtf?

firmware? o.O

Bolje razumijem kvantnu fiziku nego ovo. {#}

Da bih stavio DarkyROM, moram flashati/rootati/bios? 

I da, još me nešto zanima. Sve će mi normalno raditi nakon DarkyROMa i ... nečega što ne kužim?

Moći ću koristiti Market i sve što sad koristim čak i bolje?

Ili da čekam službeno 2.3.4?

I zaintrigiralo me nešto što je netko napisao, Darky valjda za mogućnosti što dobivamo s njegovirm ROM-om
"Gubite osjećaj da vam netko stalno nadzire i prati mobitel?". I koliko je težak postaupak vračanja na original ROM? Dakle, tvornički postavljeno? 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan

ako mi netko moze pomoc...kad spojim kontakte  telefona sa onima s fejsa kod vecine mi stavi ime koje je na fejsu ali kod nekih ostane ime iz tel,e sad kak to promjeniti?

jer nigdje nisam pronasao mogucnost da odaberem naziv iz tel ili fejsa (ako to ima opce). na htc-u ima pa se toplo ndadam da je ina sgs-u isto.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Šef kaže...

Arrrgh!

Negdje si falio u postupku. A vjerujem da kad spajaš mobitel na usb da tada moraš biti u download modu na mobitelu (donja tipka za glasnoću, power tipka i home tipka istovremeno trebaš držat duugo). Pročitaj opet upute, malo je zeznuto prvi put..

sudy_freak kaže...

Ajme. Koliko piz*arija.

Što sve trebam imati?

DarkyROm pack > skinuto

wtf je rootanje > ?

wtf je flashanje?

bios također wtf?

firmware? o.O

Bolje razumijem kvantnu fiziku nego ovo. {#}

Da bih stavio DarkyROM, moram flashati/rootati/bios? 

I da, još me nešto zanima. Sve će mi normalno raditi nakon DarkyROMa i ... nečega što ne kužim?

Moći ću koristiti Market i sve što sad koristim čak i bolje?

Ili da čekam službeno 2.3.4?

I zaintrigiralo me nešto što je netko napisao, Darky valjda za mogućnosti što dobivamo s njegovirm ROM-om
"Gubite osjećaj da vam netko stalno nadzire i prati mobitel?". I koliko je težak postaupak vračanja na original ROM? Dakle, tvornički postavljeno? 

Obnasnio sam malo više što znači koja stvar u novoj temi http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/faq-android-flash-custom-rom-root/113178.aspx

Kad staviš DarkyROM2, ne da će sve normalno radit nego će radit i puno bolje ;)

Mobitel doslovno leti na sve strane, puno uglađenije i sve.

Jedan savjet, prvi put kad stisnete home tipku (ili se možda to samo od sebe pojavi), pitat će vas koji Launcher želite odabrati. Možete izabrati ili Launcher obični ili TW Launcher (original od samsunga). Meni je bolji TW od Samsunga. Odluku možete kasnije poništiti tako da nađete vaš launcher u settings - applications - (tw) launcher - clear defaults.

Osobno nebi čekao službeni 2.3.4 jer se i ovaj temelji upravo na tom službenom ;)

Ne znam što je netko tom rečenicom mislio, ali znam da mobitel radi strava ;)

Lakše se vratiti na original rom. Samo ga skineš i kako već imaš recovery i sve, samo ga digneš gore za 3 min ;)

bobo23 kaže...

ako mi netko moze pomoc...kad spojim kontakte  telefona sa onima s fejsa kod vecine mi stavi ime koje je na fejsu ali kod nekih ostane ime iz tel,e sad kak to promjeniti?

jer nigdje nisam pronasao mogucnost da odaberem naziv iz tel ili fejsa (ako to ima opce). na htc-u ima pa se toplo ndadam da je ina sgs-u isto.

Nisam to nikad koristio, ali samo savjet da provjeriš da li ti kontakti sa fejsa imaju isto ime i u imeniku.. Znam da je to nekad znao bit problem.. A u facebook aplikaciji sam negdje davno (3. ili 4. mjesec kad sam imo fejs) našao da točno odabereš kojeg prijatelja kako oćeš nazvat nešto tako.. Pa probaj tamo negdje malo šupat ;)

16 godina
neaktivan
qube kaže...
Šef kaže...

Arrrgh!

Negdje si falio u postupku. A vjerujem da kad spajaš mobitel na usb da tada moraš biti u download modu na mobitelu (donja tipka za glasnoću, power tipka i home tipka istovremeno trebaš držat duugo). Pročitaj opet upute, malo je zeznuto prvi put..

Nope, nisam...
Probat ću na nekom drugom kompjuteru. U uputstvima stoji da trebam nakon flashanja kernela u Odinu restartat mobitel i spojit na USB i upalit S2 Root. S2 root kaže da mobitel nije spojen

14 godina

Danas sam pokusao staviti villain rom...kad sam to napravio mob mi se isao rebootat i otad mi stoji ona galaxy s 2 animacija...šta da radim ??? :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
nanek kaže...

Danas sam pokusao staviti villain rom...kad sam to napravio mob mi se isao rebootat i otad mi stoji ona galaxy s 2 animacija...šta da radim ??? :(

Prati ovaj tutorial: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1108499

@sudy_freak: za vračanje na stock pogledaj ovu temu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075278

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 18:07 (Kordy).
17 godina
odjavljen

Za ekipu koja pokušava rootat mob:

Ja se nisam nikad s time zahebavao (rootanje, instaliranje CWM itd). Jednostavno sam instalirao Litening ROM preko Odina (5 minuta posla) i s njime dobijete root i CWM te poprilično dobar ROM. Od tuda sam dalje krenuo s flashanjem romova kao na dobrom starom htc-u (pomoću CWM) {#}

Ima i jednostavnijih mogučnosti, koliko sam skužio, flashanjem određenog kernela preko Odina također dobijete CWM. (da, na stock romu)

P.S. za flashanje Litening roma preko odina imate i video tutorial :

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 18:00 (Kordy).

2 0 hvala 4
16 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Jednostavno sam instalirao Litening ROM preko Odina (5 minuta posla) i s njime dobijete root i CWM te poprilično dobar ROM. Od tuda sam dalje krenuo s flashanjem romova kao na dobrom starom htc-u (pomoću CWM)  {#}

Tako lako? 
Evo isprobavam odmah! :)

I root i CWM dobijem?

17 godina
odjavljen
Šef kaže...
Kordy kaže...

Jednostavno sam instalirao Litening ROM preko Odina (5 minuta posla) i s njime dobijete root i CWM te poprilično dobar ROM. Od tuda sam dalje krenuo s flashanjem romova kao na dobrom starom htc-u (pomoću CWM) {#}

Tako lako? 
Evo isprobavam odmah! :)

I root i CWM dobijem?

Da, ja sam instalirao v5 i dobiješ oboje s romom {#}

EDIT: prije flashanja pogledaj video tutorial ali iovako je nemoguće nešto zeznut jer je postupak prejednostavan...

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 18:09 (Kordy).
16 godina
neaktivan

Rootan!

:)

Sad da vidim malo kako radi Litening, pa onda Darky, CM7 itd., dok ne nađem neki koji me zadovoljava :)

17 godina
odjavljen
Šef kaže...

Rootan!

:)

Sad da vidim malo kako radi Litening, pa onda Darky, CM7 itd., dok ne nađem neki koji me zadovoljava :)

Drago mi je da si uspio...preporučam svakome ovaj postupak ako žele krenuti sa custom romovima {#}

Ja sam probao CM7...nije još od finalna verzija ali 99% stvari radi kako treba...boot time je nevjerojatan {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 19:01 (Kordy).
14 godina
protjeran

To se nekad u moje vrijeme nije moglo, stavit rom na nerootan mobitel pa da bude rootan.. mi smo uvijek morali prvo rootat pa bi tek onda mogli stavit rom. Al dobro, shvaćam jer Odin i tako i tako ulazi u servisni dio mobitela..

Hvala na informacijama :)

Eto, sad svi znate kako rootat nabrzinu SGSII ;)

CM7 su nightly builts.. Probao sam prije 5-6 dana tadašnju najnoviju verziju i nije radilo podosta stvari kako spada, rušio se u sat vremena 2 puta pa sam ga maknuo..

VillainR sam probao, ima fora stvari, ali nije me zadovoljio baš.. srušio mi se par puta i ima bug na kernelu..

LighteningR isto ima fora stvari, al mi je nekako nedovršen, barem bio prije cca 2 tjedna..

Cognition S2 mi je poslije Darkya najbolji.. Ima svega stvarno, ali također neki bug na kernelu pa zalaga..

LeoMar 25? Rom mi je onako, ima onaj svoj neki program pa se ubacuje kroz njega što hoćete i kako hoćete, al mi se rušio bio pa sam ga maknuo..

Darky kao što sam već rekao.. priznati developer, najjači za sgs.. najbolji po meni..

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 19:48 (qube).

0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Kako kalibrirat kompas?
17 godina
odjavljen
qube kaže...

To se nekad u moje vrijeme nije moglo, stavit rom na nerootan mobitel pa da bude rootan.. mi smo uvijek morali prvo rootat pa bi tek onda mogli stavit rom. Al dobro, shvaćam jer Odin i tako i tako ulazi u servisni dio mobitela..

Hvala na informacijama :)

Eto, sad svi znate kako rootat nabrzinu SGSII ;)

CM7 su nightly builts.. Probao sam prije 5-6 dana tadašnju najnoviju verziju i nije radilo podosta stvari kako spada, rušio se u sat vremena 2 puta pa sam ga maknuo..

VillainR sam probao, ima fora stvari, ali nije me zadovoljio baš.. srušio mi se par puta i ima bug na kernelu..

LighteningR isto ima fora stvari, al mi je nekako nedovršen, barem bio prije cca 2 tjedna..

Cognition S2 mi je poslije Darkya najbolji.. Ima svega stvarno, ali također neki bug na kernelu pa zalaga..

LeoMar 25? Rom mi je onako, ima onaj svoj neki program pa se ubacuje kroz njega što hoćete i kako hoćete, al mi se rušio bio pa sam ga maknuo..

Darky kao što sam već rekao.. priznati developer, najjači za sgs.. najbolji po meni..

čudno...ja sam imao CM7 (v24) 3 dana i nisam vidio niti jednu naznaku nestabilnosti...

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 20:41 (Kordy).
14 godina

Odlican je ovaj litening ROM. Igrao sam 2 sata order and chaos i pojelo mi je samo 15 % baterije...prije mi je odlazilo i 70 % baterije nakon 2 sata igranja...također je odlican CRT screen-off animation. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima, novi sam na forumu, ali eto kupujem galaxy s2

sutra ujutro idem po njega...

vidim da pricate o rootanju s2, dali ima potrebe to radit?

i kakvu zastitu za mob bi mi preporucili, gumu, futrolu, foliju ili?

ako moze sve troje odjednom super xD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MadDogg kaže...

Nema potrbe za rootanjem.

Zaštitu kakvu ti želiš, ja možda sebi uzmem neki metalni case, ali inače smatram da je to bezveze.

16 godina
neaktivan

Ima nekoliko verzija Darkyjevog ROMa: KH3, JVR, KG6.

Koju skinuti verziju?

NVM, skida se. Samo me zanima, moram li wipe-ati? Gubim onda sve podatke tj. aplikacije, bar tako je bilo s Desireom...

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 0:34 (Šef).
14 godina
MadDogg kaže...

Folija - bespotrebna zato što SGS II ima Gorilla Glass, koji je navodno otporan na grebanje i sitnije oštećivanje.

Guma - dobra stvar.

Da ne duljim, pogledaj KLIK!, možda ti pomogne.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 0:34 (sudy_freak).
14 godina
protjeran

@Šef

Ne moraš nužno, po želji.. Osobno preporučujem ako dolaziš sa nekog drugog ROM-a jer znalo je bit bugova ako je prošli rom bio bez samsung appsa ili slično. Ukoliko ti je prvi rom neki stock, onda po meni definitivno ne moraš wipeat.. Ali skineš si sve aplikacije odma sa marketa koje si imao nakon wipea, pretpostavljam da ih nisi mogao baš puno nagruvat.. ;)

XXKH3 verzija je najnovija i tu skini ako već nisi ;)

A za kompas, mislim da ga moraš u virtualnu osmicu kretat (mašeš rukama ko mali majmun za bananom :) ) u google mapsu.. To je bar mene sam od sebe tražio par puta, inače ne znam di ga drugo kalibrirat..

@Kordy

E da, baš sam tu imao, v24.. Zapeo mi je jer prvi put nije mogo izvuć tipkovnicu.. Izvukao na početku, ja je maknuo sa back tipkom i više je nisam mogo vratit nikako (a zapeo na prozoru kojeg nisam mogo maknut dok nisam unio podatke za mail ili nešto). I onda drugi put sam po galeriji prčkao, pa mi je grešku pojavljivao, nije mogao video fajlove učitat nego neke sive kvadrate mi stavljao, pa je počeo lagat u galeriji ovo ono i da bi se nakraju srušio.. Više se nije htio bootat i onda sam ga maknuo i vratio Darkya nazad ;)

EDIT: Nije ni home tipka radila na mobitelu, tako da sam van morao sa backom izlazit..

@sudy_freak

Ma taj gorila glass je odličan. Ne grebe se ekran ništa, dok se one folije izgrebu za par dana već.

Najbolje je naučit čuvat mobitel. Primjerice meni ide uvijek u džep od košulje (jer u hlačama jednostavno nema mjesta za dvojicu :D), i u džepu od košulje nemam više ništa :)

Šalu na stranu, desni džep od hlača je rezerviran za mobitel i u njega ne ide apsolutno ništa. Vadiš ga iz džepa jedino kad ga koristiš i javljaš se na telefon. U autu nađeš mjesto gdje se neće grebat ili podlogu postaviš neku gumu po kojoj se neće klizat dok voziš i neće se grebat. Na stol ga ne bacaš nego staviš normalno i nemaš frke ;)

Ja ga najčešće na stol stavljam na neku knjigu, skriptu, papir ili slično ako je na stolu, ukoliko nije, laganini na stol di se neće turat rukom i ogrebat ;)

Što se tiče podloge za auto, nije loša varijanta isut UHU ljepilo za papir na neku podlogu. Kad se osuši, ko meka guma neka je i mobitel ne klizi niti se grebe po tome. Osobno nisam probao, ali mi je palo to napamet u više navrata da isprobam xD

Možda isprobam i poslikam pa javim rezultate :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 2:37 (qube).
17 godina
neaktivan

Ako sve prođe kako treba, danas ili sutra stiže SGS2 (yeeeeeeeeee :)) - pa me još zanima da li je netko probao SGS2 MCR ROM na MoDaCo stranici

/bilo full ili vanilla verzija/.

Tamo sam visio danima kad sam kupio Pulse i čudo su napravili s ROMovima za tako, realno, slab uređaj (trenutno imam čak Android 2.2 na njemu koji radi relativno pristojno)

pa se nadam da će i za SGS2 napraviti puno lijepoga ;)

Vidim da svi spominjete ROMove sa XDA ali baš me Paulovi ROMovi nekako najviše vuku ...

Naravno - ako se odlučim da uopće idem rootati i igrati se ROMovima - vidjet ćemo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 6:52 (NaniteBoy).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mobitel je tu, stvarno je predobar...

kupio ga od tipa za 3400kn zapakiran s garancijom...

hvala vam na odgovorima, sad samo potrazit prikladnu zastitu

neku kvalitetnu gumu a za foliju razmislim hh

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
NaniteBoy kaže...

Ako sve prođe kako treba, danas ili sutra stiže SGS2 (yeeeeeeeeee :)) - pa me još zanima da li je netko probao SGS2 MCR ROM na MoDaCo stranici

/bilo full ili vanilla verzija/.

Tamo sam visio danima kad sam kupio Pulse i čudo su napravili s ROMovima za tako, realno, slab uređaj (trenutno imam čak Android 2.2 na njemu koji radi relativno pristojno)

pa se nadam da će i za SGS2 napraviti puno lijepoga ;)

Vidim da svi spominjete ROMove sa XDA ali baš me Paulovi ROMovi nekako najviše vuku ...

Naravno - ako se odlučim da uopće idem rootati i igrati se ROMovima - vidjet ćemo.

Jel misliš na ovo tu?

http://android.modaco.com/topic...link

EDIT: Evo ga i na xda.. Nisam probao, ali možda budem kad mi se bude dalo hehe :)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1215020

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 17:33 (qube).
15 godina
neaktivan

Jel netko flashnuo 6.1 lightnening,ja sam na 6,0 al vidim da se ova nova verzija temelji na novijem firmware-u,iskustva sa baterijom,bugovi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice