Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.592.884
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Šef kaže...
DwightSchrute kaže...
Šef kaže...

Sranje, sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,

Crknuo mi ekran na mobitelu. Može se vidit samo par crta kad je upaljen. Touchscreen doduše još radi, mogu odgovorit na poziv.   Vidimo se, idem se objesit.

Pa šta je bilo???

Jesi možda mjenjao kernel kojim slučajem?

Hardverski je... :(

Ispao mi je s visine stolice na pod.

Jamstvo?

17 godina
neaktivan
BMK kaže...
Šef kaže...
DwightSchrute kaže...
Šef kaže...

Sranje, sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,  sranje,

Crknuo mi ekran na mobitelu. Može se vidit samo par crta kad je upaljen. Touchscreen doduše još radi, mogu odgovorit na poziv.   Vidimo se, idem se objesit.

Pa šta je bilo???

Jesi možda mjenjao kernel kojim slučajem?

Jamstvo?

Od ovih bi ogrebotina (nastalih padovima, još davnije) pomislili da ga je vojska testirala za uvjete rata. A ima i custom ROM.

Možda bi i prihvatili, nazvat ću. Ali u jamstvu jasno stoji da jamstvo ne pokriva takve stvari...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
16 godina
Šef kaže...

Ako wipeaš, izbrisat ćeš uopće instalaciju ROMa. Tako da kod flashanja nekih dodataka nema full wipeanja. Nisam siguran za wipe cachea.

Da, nisam ni mislio na sve, jer znam da će pobrisat rom. Znači, samo se bacim na flash nez ikakvih wipeanja i sličnog?

Znači, mislim na stvari poput tema, raznih dodataka, poput promjene izgleda statusa baterije i slično.

17 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Šef kaže...

Ako wipeaš, izbrisat ćeš uopće instalaciju ROMa. Tako da kod flashanja nekih dodataka nema full wipeanja. Nisam siguran za wipe cachea.

Da, nisam ni mislio na sve, jer znam da će pobrisat rom. Znači, samo se bacim na flash nez ikakvih wipeanja i sličnog?

Znači, mislim na stvari poput tema, raznih dodataka, poput promjene izgleda statusa baterije i slično.

Samo u onom KitchenROM-u odabereš  što ćeš instalirat, stisneš Menu tipku i Apply. Jednostavno je, ne moraš ti ništa ručno brisat i flashat.

16 godina
Šef kaže...

Samo u onom KitchenROM-u odabereš što ćeš instalirat, stisneš Menu tipku i Apply. Jednostavno je, ne moraš ti ništa ručno brisat i flashat.

Nisi shvatio!! Novi SpeedMod kernel (v21), me zeza što se toga tiče. A kolko sam shvatio čitajući xda forum, nije jedini.

Znači, mogu downloadat normalno, ali kad idem instalirat preko kitchena, ne prihvaća. Normalno resetira uređaj, ali ostaje sve staro.

Znači, to je što se tiče CheckRoma.

E sad, izgleda da izbacuju opet update Kitchena, koji će imat podršku za novije kernele (v 2.2 uskoro na marketu).

Znači, ostaje mi do tad, jedino preko recoverya.

17 godina
neaktivan

Problem.

Uređaj se samo reboota u nekom momentu.

CheckROM v4, KH3, stock CheckROM kernel

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Problem.

MAkni CheckRom kernel i stavi SpeedMod,mislim da ce ti to rješiti probleme.

Ako sam ti imalo pomogao stisni HVALA. :)
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Problem.

Vrućina? Možda se napuni RAM ili nešto zablokira?

Meni se tako desilo par puta...

Da li je full reboot ili nešto kao brzi, hot reboot na Desireu?

17 godina
neaktivan

Nije ni topal ni nista...

Nemam pojma, jer primjetim da traži unos PIN-a. Ali čini mi se da je to otkad sam KH3 stavio. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
Šef kaže...

jel bio ičim zaštićen,neka silikonska navlaka ili..?

17 godina
neaktivan
seneka kaže...
Šef kaže...

jel bio ičim zaštićen,neka silikonska navlaka ili..?

Nije. Očito jedan nezgodan pad uzrokuje pucanje ekrana. Ima dvije pukotine, mislim na tom dijelu di je pao. Pao je okomito na pločice, s male visine.

Čudno s obzirom na one testove padanja...

17 godina
neaktivan
Šef kaže...

Nije. Očito jedan nezgodan pad uzrokuje pucanje ekrana. Ima dvije pukotine, mislim na tom dijelu di je pao. Pao je okomito na pločice, s male visine.

e stari moj,pa to se tako ne radi,meni je padao nekoliko puta,tumbao se u birtiji s puno veće visine,ali prva stvar koja se kupuje uz telefon je silicon case,bilo kakva,a kasnije se gleda na estetiku
moja sućut..

17 godina
neaktivan
seneka kaže...
Šef kaže...

e stari moj,pa to se tako ne radi,meni je padao nekoliko puta,tumbao se u birtiji s puno veće visine,ali prva stvar koja se kupuje uz telefon je silicon case,bilo kakva,a kasnije se gleda na estetiku
moja sućut..

Ja nikad nisam imao te futrole, a mobitelima nikad nista. Pao mi je s metra i nesto na asfalt nekidan, i još odskocio u snijeg pa mu nista nije...

17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Ja nikad nisam imao te futrole, a mobitelima nikad nista. Pao mi je s metra i nesto na asfalt nekidan, i još odskocio u snijeg pa mu nista nije...

samo se igraj,futrala mu daje kompaktnost,taj telefon jednostavno sklizi iz ruku bez nje,kao riba..

14 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...
majdo kaže...

Sve sto je lijepo kratko traje, pa tako i ocito da mi mob valja bez greske.. Vec evo 4 dana promatram iskoristenost rama, preko noci ga ostavim bez pokrenute ijedne aplikacije, ako se dogodi da primim poruku to je upitno, ujutro se probudim on kao koristi 720-770 MB rama.. a nista nije pokrenuto na njemu, kad preko upravitelja radne memorije obrisem koristenje rama, on se spusti na 550-570, pa jos koji puta kad stisnem da obrise spusti se max do 470-490.. Ugasim pa upalim mob, on koristi 263 MB rama, i s vremenom samo diže polako.. Od aplikacija imam instalirano samo whatsapp, face i onaj messenger za face, battery indicator, svijetiljka, mpbz i hak, a od igrica samo drag racing i paper toss.. za popi*dit.. -.-

Pa ono,nemoj pizzdit sve dok imaš slobodnog RAMa! {#} Budući da je stock vjerovatno ti puno troše ona samsung sranja koja ja redovno uklanjam (hubovit itd...). Ai druge stvari se znaju pojavljivat u memoriji bez pokretanja,tipa Maps,Gtalk... Gtalk je npr podešen po defaultu da se sign in pri paljenju moba.

ZNACI LUUUUUUUUD SAM, bemti vise i mobitel, i samsung, i MESC i europatrade, pa ovo nema nigdje.. 13 dana je prošlo otkako mi se mobitel vratio sa CETVRTOG servisa, ovo s ramima je ocito bio tek pocetak svih problema, danas je oso u 3pm, prosvikao totalno.. ne prihvaca niti jedan punjac, nece puniti mobitel, ne prepoznaje ga na laptopu, kad stoji i miruje pokazuje sam od sebe da se spaja i odspaja od kompa, i skenira memoriju, odjednom se pocme sam puniti, a u krugu od metar nema uticnice a kamo li punjaca.. Pa ovo je za poluditi..

17 godina
neaktivan
seneka kaže...
Šef kaže...

moja sućut..

Ne volim i ne podnosim taj silicon case. Pao je 2-3 put prije toga i dobio je samo par ogrebotina na plastici. I sam si vidio u onom testu pada s 2 metra da mu ništa ne puca, za razliku od iPhonea. Da su ti case-ovi elegantniji, možda bih i uzeo, ali ovako kako sad stoji neću. Mobitel je napravljen elegantno i za upotrebu bez silicon casea. Postojeći case-ovi jako nagrđuju eleganciju i estetiku.

Skliznuo mi iz ruke, proklet bio. Sensation puno bolju ergonomiju ima

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2012 13:32 (Šef).
18 godina
neaktivan
Šef kaže...
seneka kaže...
Šef kaže...

moja sućut..

Ne volim i ne podnosim taj silicon case. Pao je 2-3 put prije toga i dobio je samo par ogrebotina na plastici. I sam si vidio u onom testu pada s 2 metra da mu ništa ne puca, za razliku od iPhonea. Da su ti case-ovi elegantniji, možda bih i uzeo, ali ovako kako sad stoji neću. Mobitel je napravljen elegantno i za upotrebu bez silicon casea. Postojeći case-ovi jako nagrđuju eleganciju i estetiku.

Skliznuo mi iz ruke, proklet bio. Sensation puno bolju ergonomiju ima

Ja sam ovaj kupio,i cak mi bolje izgleda nego bez hard case-a.

http://www.njuskalo.hr/samsung-oprema/samsung-i9100-galaxy-s2-crni-hard-case-oglas-4452126

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
18 godina
neaktivan

Poz. imam darky rom hd, problem je šta hvata gps signal oko 10 min.

Ima li koji fix, ili da promijenim rom. tnx

Diritor je lipo reka pali smo na dno homo si skupa na BIRO.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moze mi netko pomoci da maknem taj Android OS bug koji mi cucla bateriju. Na stock vipovom romu nisam to uopce imao, i kad sam stavio 2.3.6 firmware tada se poceo pojavljivati, a sada je nepodnosljivo, 10h maximalno mi baterija traje bez gotovo nikakvog koristenja. Onda sam stavio najnoviji ICS betu i tamo je bilo jos gore, pa mi je sve to dop**dilo i vratio sam se na VIPov firmware, ALI i dalje imam Android OS Bug i baterija mi i dalje kratko traje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2012 16:21 (Dodge_167).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kad vec pominjemo bateriju, kakav je postupak pravilnog formiranja baterije za ovaj mobitel? Cekati da padne na 10% pa ukljucenog ga spojiti na punjac i nakon 10 sati odspojiti ga sa punjaca, ili?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2012 16:40 (weber).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
majdo kaže...

ZNACI LUUUUUUUUD SAM, bemti vise i mobitel, i samsung, i MESC i europatrade, pa ovo nema nigdje.. 13 dana je prošlo otkako mi se mobitel vratio sa CETVRTOG servisa, ovo s ramima je ocito bio tek pocetak svih problema, danas je oso u 3pm, prosvikao totalno.. ne prihvaca niti jedan punjac, nece puniti mobitel, ne prepoznaje ga na laptopu, kad stoji i miruje pokazuje sam od sebe da se spaja i odspaja od kompa, i skenira memoriju, odjednom se pocme sam puniti, a u krugu od metar nema uticnice a kamo li punjaca.. Pa ovo je za poluditi..

Da tražiš novi uređaj?

I possess a skill to google.
17 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...

Moze mi netko pomoci da maknem taj Android OS bug koji mi cucla bateriju. Na stock vipovom romu nisam to uopce imao, i kad sam stavio 2.3.6 firmware tada se poceo pojavljivati, a sada je nepodnosljivo, 10h maximalno mi baterija traje bez gotovo nikakvog koristenja. Onda sam stavio najnoviji ICS betu i tamo je bilo jos gore, pa mi je sve to dop**dilo i vratio sam se na VIPov firmware, ALI i dalje imam Android OS Bug i baterija mi i dalje kratko traje.

Skini better battery stats i pogledaj koji app ti trosi bateriju i smrzni ga.

16 godina
weber kaže...

Kad vec pominjemo bateriju, kakav je postupak pravilnog formiranja baterije za ovaj mobitel? Cekati da padne na 10% pa ukljucenog ga spojiti na punjac i nakon 10 sati odspojiti ga sa punjaca, ili?

Ja sam samo prva dva punjenja malo rastegnuo (prvo nekih 13-14 sati, a drugo koji sat manje).

Od tad punim tek kad mi se mobitel ugasi. Nakon toga, ne mogu drugo, nego bit zadovoljan baterijom {#}.

Dakle, mene trajanje baterije uopče ne razočarava.

BTW. pušten je na market KitchenPro v2.21, koji rješava problem sa SpeedMod v21 i svim novijim kernelima.

Pa eto, tko koristi CheckRom, nek navali.

Probao danas još nekakve romve (Omega, Illusion XT...), sve 2.3.6 i nisu me zadovoljili.

Otajem na CheckRomu do nekog ICS-a.

14 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Da tražiš novi uređaj?

Vec jesam 2 puta, do sada, oba puta su me ignorirali, oni promjenu matične racunaju kao da sam dobio novi uređaj, a i nakon 2 promjenjene maticne problemi nisu prestali.. s tim da sam se danas vise puta zapitao ako promjenu maticne racunaju kao novi uređaj zasto mi onda garancija ne ide od tog dana kada je promjenjeno, a ne i dalje stara garancija kada je mob kupljen.. Zvao sam MESC, na spomen drzavnog inspektorata su pocele padati isprike i ulizivanja u guzicu, tako da vidjet cemo sta ce se sada dogoditi, ali kako je krenulo definitivno prodajem mobitel kad se vrati sa servisa.. Pun mi ih je ku*ac vise, sve samo lazi i prevare.. {#}

17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
Dodge_167 kaže...

Skini better battery stats i pogledaj koji app ti trosi bateriju i smrzni ga.

Jel u redu sve ili? Ne razumijem bas sta bih trebao gledati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2012 22:38 (Dodge_167).
18 godina
neaktivan
majdo kaže...
Minoza kaže...

Da tražiš novi uređaj?

Vec jesam 2 puta, do sada, oba puta su me ignorirali, oni promjenu matične racunaju kao da sam dobio novi uređaj, a i nakon 2 promjenjene maticne problemi nisu prestali.. s tim da sam se danas vise puta zapitao ako promjenu maticne racunaju kao novi uređaj zasto mi onda garancija ne ide od tog dana kada je promjenjeno, a ne i dalje stara garancija kada je mob kupljen.. Zvao sam MESC, na spomen drzavnog inspektorata su pocele padati isprike i ulizivanja u guzicu, tako da vidjet cemo sta ce se sada dogoditi, ali kako je krenulo definitivno prodajem mobitel kad se vrati sa servisa.. Pun mi ih je ku*ac vise, sve samo lazi i prevare.. {#}

Jel kupujes neki drugi S2 ili drugi mob?

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
17 godina
neaktivan

Official Android 4 Ice Cream Sandwich for Galaxy S II was reportedly to be launch in 2012 March 1st. 
izvor

Moj PC  
5 0 hvala 4
16 godina

Ima li itko iskustva ili kakvih saznanja o ovoj bateriji ??

Vrijedi li te novce??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dakle,cca 300kn dode.

Samo je pitanje kolko ces imat mob.

Ako ces ga promjenit cim dode SGS3 ili nesto bolje od drugog proizvodaca ili ga namjeravas imat jos neko dogledno vrijeme.

Dobijes 20% duzu bateriju bez beda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pricekaj par punjenja i pražnjenja. Gleda se pod partial i kernel wakelocks.

Takoder ako imas push mail sinkronizaciju - isključi je, stava na manual i provjeri svako toliko. Iznenadujuce koliko masu to trosi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice