Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.402.418
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Dajte ljudi ne pričajte gluposti,meni je mob,tj svi mobiteli u džepu od trapericea i nema na mobu igdje ikakvih tragova. Očito je da diplomat baš i ne pazi mob ali sve mi se čini da traži dlaku u jajetu i provocira namjerno na forumu
diplomat pomiri se,ovo je u svakom mogucem pogledu bolji mobitel od cigle iphone
16 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
Dajte ljudi ne pričajte gluposti,meni je mob,tj svi mobiteli u džepu od trapericea i nema na mobu igdje ikakvih tragova. Očito je da diplomat baš i ne pazi mob ali sve mi se čini da traži dlaku u jajetu i provocira namjerno na forumu
diplomat pomiri se,ovo je u svakom mogucem pogledu bolji mobitel od cigle iphone

Na vlaknima trapera vrlo često ostaju zrna fine prasine (ilitiga pijesak) koja grebu gorilla glass bez problema... To nema veze sa čuvanjem uređaja.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

Evo i ja mogu potvrditi grebanje ekrana, znaci bez ikakve zastite je telefon, imam ga oko 2 mjeseca i ima poprilicno crtica koje se vide na suncu.

Drzim ga u hlacama uglavnom, bez kljuceva i ostalih predmeta.

Malo sam razocaran gorila staklom, vise sam ocekivao.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoka kaže...

Evo i ja mogu potvrditi grebanje ekrana, znaci bez ikakve zastite je telefon, imam ga oko 2 mjeseca i ima poprilicno crtica koje se vide na suncu.

Drzim ga u hlacama uglavnom, bez kljuceva i ostalih predmeta.

Malo sam razocaran gorila staklom, vise sam ocekivao.

ljudi imaju krivo misljenje o gorilla glassu. Ono tu nije da štiti od grebanja (izdrzljivije je masu), nego da ne puca. Uostalom ogrebotine se mogu rješit sa sredstvom za poliranje auta, koje ima aluminijsilikata u sebi. 

Ako ne zelite ogrebotine, daleko od trapera, pijeska i dijamanata i sve ce bit u redu. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina
neaktivan
THomson kaže...

da, samo sto nemam aktualizaciju softwera..na 2.3.3 sam, ti si bio vjerojatno na 2.3.4..

a neznam stv... kupio ga u vipu, polovica 12 mjeseca.

onda probaj nać .exe fail pa ga metni na tel.

Diritor je lipo reka pali smo na dno homo si skupa na BIRO.
17 godina
neaktivan

Koja je isprobana i najpouzdanjia solucija root-anja za dotični mobitel !? neki tutorial, znam da ih na netu ima hrpa ali po kojima ste radili i da je sve proslo ok !!

Hvala 

nema gaaa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Comfort kaže...

Koja je isprobana i najpouzdanjia solucija root-anja za dotični mobitel !? neki tutorial, znam da ih na netu ima hrpa ali po kojima ste radili i da je sve proslo ok !!

Hvala 

Samo flashas siyah kernel preko odina http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1263838

I dobijes CWM,superuser i to je to.

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
17 godina
neaktivan
chingy-os kaže...
Comfort kaže...

Hvala 

Samo flashas siyah kernel preko odina http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1263838

Flashanje se radi ovako :

Procedure

Step 1: Make sure that your device is in USB debugging mode: Settings -> Applications -> Development -> USB debugging. 

Step 2: Reboot your device into download mode. To do so: Turn the device off, then power it on again by pressing and holding VolumeDown + Home + Power simultaneously. 

Step 3: Start ODIN.

Step 4: Connect the device to your computer using USB. 

Step 5: Wait a few seconds, the ODIN screen will show that a device is now connected 

- Make sure that in ODIN nothing is checked, except the "Auto reboot" and "F. Reset Time" checkboxes. 

- Press the "PDA" button, and select the the extracted tar file (from Required Downloads above). 

- Press "Start". ODIN will now flash the kernel, and the device should reboot.

- Now remove the USB cable from your device when you see the green Pass in Odin.

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
hd22sb kaže...

Na vlaknima trapera vrlo često ostaju zrna fine prasine (ilitiga pijesak) koja grebu gorilla glass bez problema... To nema veze sa čuvanjem uređaja.

dajte ljudi kakve gluposti pričate, šta se vi igrate u pijesku, ti znaš koliko prašine trebaš pokupiti da bi dobio zrno pijeske, to su čiste nebuloze, ljudi ne vjerujte svemu što svatko napiše

njavjerovatnije si ostavio mob na nečem prljavom, stolu ili slično gdje je može bilo prljavštine pa se izgrebalo ali ovo s hlačama je živa glupost

znam podosta o tome jer sam radio jako puno u prašini, čak tolikoj da ericsson t29 nisam mogao poklopac za javljanje otvoriti

druga stvar ako radiš sa cementom pa ti se od znoja nakupi u džepu ali ni  tada, vjerujte mi iz iskustva neće se nakupiti pijesak na traperu

kažem vam, na mob pazim dosta, nemam nikakvu zaštitu, stalno mi je u džepu od trapera i ništa, ekran vam je drugačije izgreban 100%

15 godina
Ja bi se složio sa hd22sb barem kad je riječ o hlačama jer mislim da sam jedan od prvih koji je ovdje kupio ovaj mob ( negdje 15 dana nakon što je došao u Hr) i nemam niti jednu ogrebotinu na ekranu. Naravno da pazim da ga ne oštetim ( nema ničega u desnom džepu u hlačama osim moba, ali ne koristim nikakve zaštite. Prije koji dan mi je i pao sa stola direktno na pod na kojem je bilo razbijeno staklo i ostao je bez ogrebotine.
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Prvo selektivno citas vidim, jer ne kuzim gdje si ti procitao da ja imam ogrebotine na ekranu... 

Na Desireu da, a i na ovome vjerojatno na ljeto, ako mi ga ostave do tada.

Kada zivis na moru svaki dan si na pijesku, i ljeti i zimi, tako da uvijek imam pijeska po hlačama.

Eto Desire se izgreba, jer ne nosim futrolu na more, pa je po džepovima. I pogledaj malo kemiju, i kako različite tvari djeluju.

Desireov ekran sam jednostavno 'popravljao' aluminijevim sulfatom, malo prođeš, aluminij silikat se popuni i to je cijela filozofija.

Doduse, nakon ovog ljeta opet su tu ogrebotine, ali nemam pristupa kemikalijama više, i eto stoje ta 2-3 frižića.

I opet kažem prođi ključevima preko njega, neće mu ništa bit. 

BTW vjeruj mi iz iskustva, pijesak se nakupi na traperu, pogotovo nakon noćnog kupanja na bačvicama {#}

14 godina
neaktivan
chingy-os kaže...
Comfort kaže...

Hvala 

Jel ovo vrijedi isto i za zakljucanje na mrezama?

18 godina

Eto, doguralo do devet i pol dana i još nešto sitno i to će biti to. Izdržalo bi i 10 punih, ali mi se ne da razmišljati o punjenju na poslu pa ću to tijekom noći. Ima l' 'ko jači??? {#}

Čvarci su bomboni od svinje

5 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
bocic kaže...

Eto, doguralo do devet i pol dana i još nešto sitno i to će biti to. Izdržalo bi i 10 punih, ali mi se ne da razmišljati o punjenju na poslu pa ću to tijekom noći. Ima l' 'ko jači??? {#}

Ja ovo ne kužim.... meni 12 sati prosjek. Dobro WLAN i podatkovni promet 24/7 uključeni al opet, nemoguće da samo to toliko suklja bateriju.

14 godina
odjavljen
I meni je 12 sati, uz normalno korištenje nikome nije puno više...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mitsuoka kaže...
bocic kaže...

Ja ovo ne kužim.... meni 12 sati prosjek. Dobro WLAN i podatkovni promet 24/7 uključeni al opet, nemoguće da samo to toliko suklja bateriju.

Frendov otac ima S2 i koristi ga samo za pozive i poruke. Svako 5 dana ga puni.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno svježim vjestima
18 godina
Mitsuoka kaže...
bocic kaže...

Kod ovog telefona doista ima jaaako puno razlike što radiš. Npr. meni je danas povukao 4-5% baterije za update 16 aplikacija i instalaciju jedne nove, a to je trajalo 5-6 minuta. Uglavnom ekran 'pojede' najviše. To sam primijetio po aplikaciji NoLed koja ti na ekranu prikazuje propuštene pozive, primljene poruke, mailove... Ona, kada prikazuje nešto od spomenutog, srče skoro kao da je ekran upaljen. Za Novu godinu su mi stigle poruke dok sam spavao. U četiri sata zgutalo 10% baterije. Dakle, jako puno ovisi o aplikacijama, ne samo koliko procesorske snage troše, nego je i ekran velik potrošač. Pozivi i ne gutaju puno...

Čvarci su bomboni od svinje
16 godina
neaktivan
bocic kaže...
Mitsuoka kaže...
bocic kaže...

Kod ovog telefona doista ima jaaako puno razlike što radiš. Npr. meni je danas povukao 4-5% baterije za update 16 aplikacija i instalaciju jedne nove, a to je trajalo 5-6 minuta. Uglavnom ekran 'pojede' najviše. To sam primijetio po aplikaciji NoLed koja ti na ekranu prikazuje propuštene pozive, primljene poruke, mailove... Ona, kada prikazuje nešto od spomenutog, srče skoro kao da je ekran upaljen. Za Novu godinu su mi stigle poruke dok sam spavao. U četiri sata zgutalo 10% baterije. Dakle, jako puno ovisi o aplikacijama, ne samo koliko procesorske snage troše, nego je i ekran velik potrošač. Pozivi i ne gutaju puno...

da ali preko noci mi ode 12% baterije (7 sati)

14 godina
odjavljen
Čudno meni preko noči pojede 1/3 % .
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Tako je i meni cuclao na stock ROMu i kernelu,tek kad sam stavio custom rom i speedmod kernel,maknuo par samsungovih aplikacija (hubove itd),podesio setcpu i par sitnih tweakova i sad preko noći izgubim oko 2,3 %.

Ako sam ti imalo pomogao stisni HVALA. :)
14 godina
odjavljen
DwightSchrute kaže...
Mitsuoka kaže...

Tako je i meni cuclao na stock ROMu i kernelu,tek kad sam stavio custom rom i speedmod kernel,maknuo par samsungovih aplikacija (hubove itd),podesio setcpu i par sitnih tweakova i sad preko noći izgubim oko 2,3 %.

Meni na stock guta 1-3 %. Ili kažeš da previše cucla out of box? xD

15 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

Meni na stock guta 1-3 %. Ili kažeš da previše cucla out of box? xD

Ne,to je sasvim ok,trajanje baterije ovisi o hrpi toga,npr. svjetlini i korištenju ekrana,radnjama na mobu (nije isto igraš li asphalt ili tipkaš poruku),broju i vrsti sinkronizacija (mail,viber,whatsapp,skype itd)broju instaliranih aplikacija i widgeta itd itd....

Ako sam ti imalo pomogao stisni HVALA. :)
18 godina
neaktivan

postoji li koja app, ili bilo koji način da mogu gledat naše programe na sgs2.

Za ove strane programe znam da ima app, zanima me za naše ( hrt1, rtl, nova)..

tnx

Diritor je lipo reka pali smo na dno homo si skupa na BIRO.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Prvo selektivno citas vidim, jer ne kuzim gdje si ti procitao da ja imam ogrebotine na ekranu... 

Na Desireu da, a i na ovome vjerojatno na ljeto, ako mi ga ostave do tada.

Kada zivis na moru svaki dan si na pijesku, i ljeti i zimi, tako da uvijek imam pijeska po hlačama.

Eto Desire se izgreba, jer ne nosim futrolu na more, pa je po džepovima. I pogledaj malo kemiju, i kako različite tvari djeluju.

Desireov ekran sam jednostavno 'popravljao' aluminijevim sulfatom, malo prođeš, aluminij silikat se popuni i to je cijela filozofija.

Doduse, nakon ovog ljeta opet su tu ogrebotine, ali nemam pristupa kemikalijama više, i eto stoje ta 2-3 frižića.

I opet kažem prođi ključevima preko njega, neće mu ništa bit. 

BTW vjeruj mi iz iskustva, pijesak se nakupi na traperu, pogotovo nakon noćnog kupanja na bačvicama {#}

vidi nigdje nism niti napisao da si ti rekao, kako ti je ekran izgreban, to je rekao troll i spamer diplomat

ti si sada sa prašine koja se nakuplja u džepu došao do pijeska sa kupanja na bačvicama, pa gače (mudante) budu pune pijeska, gdje neće džepovi

ja kada sam na moru uopće ni ne nosim mob, pogledam si sve šta trebam u jutro i navečer, a ostalo vrijeme ni ne želim razbijati glavu s njime, pokotovo ako me netko s posla zove, 2 tjedna gerilskog odmora :D

dakle traper i prašina u džepu NE MOGU izgrebati ekran

e ovako, da se malo vratim na svoj problem sa mobom

ako ste pratili imam problema sa bluetoothom, nenormalno cucla bateriju (u 4 sata 25%)

kada sam uključio onaj dormaci check baterija mi je držala cca 20 sati

da bi se sve samo od sebe sredilo ovu nedjelju i mob normalno sada funkcionira

kolega crojumper je imao isti problem i došao do zaključka da factory reset riješava cijeli problem, ba eto ako tko bude imao sličnu stvar neka si proba

nakon ovoga do izlaska ics ne planiram paliti bluetooth, očito je neki bug ko 2.3.5 (dakle ovo sve govorim o stock romu)

i evo 2 slike s porukama koje sam dobivao dok se mob sam od sebe restartirao dok ne uspijem ugasiti bluetooth:

17 godina
odjavljen

Koliko znam "Feint" je aplikacija vezana uz neke igre koje si instalirao...? http://openfeint.com/android

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find

2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

u prvome sam postu rekao pijesak, u zagradama doduse.

samo da te pitam, dormacy kod bluetootha ili onaj dormacy za mrežu? 

jer koliko sam čitao, na VIPu se poboljša stanje baterije ako se Fast Dormacy isključi za mrežu.

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

u prvome sam postu rekao pijesak, u zagradama doduse.

samo da te pitam, dormacy kod bluetootha ili onaj dormacy za mrežu? 

jer koliko sam čitao, na VIPu se poboljša stanje baterije ako se Fast Dormacy isključi za mrežu.

e ovako krivo sam napisao, sada sam bacio oko na mob, to je fast dormancy, dakle na 2.3.3 je radio probleme i jeo bateriju moba nenormalno, sada kada sam imao ovaj slučaj i reko idem ga uključiti, kada sa nekih 14-15 sati popne se baterija na 20 sati (skoro nikakvoga korištenja), dakle izgleda da je to popravljeno sa 2.3.5, naime nisam imao vremena još to sve istestirati, ali svakako probam pa javim

i mislim da to nema veze sa operatorom, jer to je i kod mene na t-mobile isto žderalo bateriju

i vidi 3g ti dosta jede bateriju, proplem je što nema opcije za izgasiti ga pa koristit 2g, a i wifi ti pojede dosta, pa ako ne trebaš rađe sve pogasi

@kordy

pojma nemam šta je taj faint, držao sam upaljen wifi, podatkovne veze uključio i opet mi izbacivao tu poruku

prvo sam mislio da je problem u tom faintu ali kada sam uključio airplane mode gdje je bluetooth izgašen, mob normalno radio

16 godina
neaktivan

ma mogao bih ga opet i ja upalit pa vidit... koji ono kod treba unijet?

Feint ti je od igri (Stupid zombies, ninja fruit, riptide gp...)

Najbolje ti je skinit Addons Detector i vidit koji app ga koristi kod tebe.

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

ma mogao bih ga opet i ja upalit pa vidit... koji ono kod treba unijet?

Feint ti je od igri (Stupid zombies, ninja fruit, riptide gp...)

Najbolje ti je skinit Addons Detector i vidit koji app ga koristi kod tebe.

zvjezdica-tarabe-9900-tarabe {#}

probam pa javim

14 godina
neaktivan

Daj moze li mi netko konacno objasniti potanko (ako vam se da, a bio bi zahvalan - i moje izvinjenje ako je vec ranije objasnjeno), sto trebam da uradim da otkljucam svoj I9100. Nemam vise zivaca da se mucim sa Kies-om koji je "deep shit". Imam nov I9100 kupljen prije 20-tak dana kod operatera i koji je zakljucan na mrezu. Imam odlicnog iskustva sa flashanjem custom romova koje sam radio na svoj prijesnjem I9000. Zanima me samo sto trebam napraviti i kako da uklonim ogranicenja koja je postavio operator na uredjaj. Hvala...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice