Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 4.023.655
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ja sam rekao svoje, Li-Ion baterijama ne odgovara pražnjenje do kraja pa punjenje, a vi radite što hoćete, vaš mob, vaše pare, a mene za to iskreno boli neka stvar {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

1 0 hvala 0
15 godina
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
Mitsuoka kaže...

Ja sam rekao svoje, Li-Ion baterijama ne odgovara pražnjenje do kraja pa punjenje, a vi radite što hoćete, vaš mob, vaše pare, a mene za to iskreno boli neka stvar {#}

Stari kako onda savjetuješ, punjenje svake noći ( jel ima veze kad se baterija napuni pa onda stoji tako na punjaču do jutra)  ili ?

16 godina
neaktivan

Pa da, najbolje je punit svaku noć.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

Litij-ionska baterija (Li-Ion) predstavlja veći korak u evoluciji punjivih baterija. Budući da kao osnovnu aktivnu tvar koristi litij, jedan od najlakših metala, ova vrsta baterije odlikuje se vrlo malom masom. Jedna od najvećih prednosti joj je vrlo velika gustoća energije, čak dvostruko veća od tipične NiMH baterije, a odlikuje je i tri puta veći nazivni napon od niklenih baterija (3.6V u odnosu na 1.2V). Velika prednost joj je i u tome što, za razliku od baterija na bazi nikla, Li-Ion baterija ne zahtijeva apsolutno nikakvo održavanje jer ne pati ni od memorijskog ni od kristalizacijskog efekta. Dakle, moguće ju je puniti bilo kada i nema potrebe za periodičkom pražnjenjem. Li-Ion baterija je, sama po sebi, izuzetno osjetljiva na prepunjavanje i pretjerano pražnjenje, no za to se, umjesto korisnika, brine elektronika koja je ugrađena u svaku komercijalnu Li-Ion bateriju. Iako nije pogodna za pražnjenje jakom strujom, pokazala se kao izvrsno rješenje za mobilne telefone. Njen relativno dug životni vijek (500-1000 ciklusa) može biti skraćen starenjem baterije i bez njene upotrebe, što je znatno naglašenije nego kod baterija na bazi nikla.izvor:http://www.info-mob.com/clanci/baterije-liion-nimh-nicd.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Znači trajanje baterije se ne mjeri u broju ciklusa punjenja/pražnjenja?

EDIT: Ništa, zakašnjeli post.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 19:11 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
spajder68 kaže...

Litij-ionska baterija (Li-Ion) predstavlja veći korak u evoluciji punjivih baterija. Budući da kao osnovnu aktivnu tvar koristi litij, jedan od najlakših metala, ova vrsta baterije odlikuje se vrlo malom masom. Jedna od najvećih prednosti joj je vrlo velika gustoća energije, čak dvostruko veća od tipične NiMH baterije, a odlikuje je i tri puta veći nazivni napon od niklenih baterija (3.6V u odnosu na 1.2V). Velika prednost joj je i u tome što, za razliku od baterija na bazi nikla, Li-Ion baterija ne zahtijeva apsolutno nikakvo održavanje jer ne pati ni od memorijskog ni od kristalizacijskog efekta. Dakle, moguće ju je puniti bilo kada i nema potrebe za periodičkom pražnjenjem. Li-Ion baterija je, sama po sebi, izuzetno osjetljiva na prepunjavanje i pretjerano pražnjenje, no za to se, umjesto korisnika, brine elektronika koja je ugrađena u svaku komercijalnu Li-Ion bateriju. Iako nije pogodna za pražnjenje jakom strujom, pokazala se kao izvrsno rješenje za mobilne telefone. Njen relativno dug životni vijek (500-1000 ciklusa) može biti skraćen starenjem baterije i bez njene upotrebe, što je znatno naglašenije nego kod baterija na bazi nikla.izvor:http://www.info-mob.com/clanci/baterije-liion-nimh-nicd.html

To znači da ju je najbolje puniti negdje na 40% ili kako ? tj nije ju preporučljivo totalno isprazniti

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 19:09 (Gale92).
16 godina
neaktivan

Skraćivanje vijeka bez uporabe se uvelike smanjuje ako se bateriju prije skladištenja na sobnoj temp (~20°C) baterija napuni na ~40%. 

Ovaj dio sa punjenjem bilo kada, da, to je moguće, ali problem je pražnjenje, jer ako se baterija prazni do kraja, to je nepotrebno opterećuje, što pridonosi gubljenju kapaciteta (prosjek je između 10-15% godišnje)

14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Skraćivanje vijeka bez uporabe se uvelike smanjuje ako se bateriju prije skladištenja na sobnoj temp (~20°C) baterija napuni na ~40%. 

Ovaj dio sa punjenjem bilo kada, da, to je moguće, ali problem je pražnjenje, jer ako se baterija prazni do kraja, to je nepotrebno opterećuje, što pridonosi gubljenju kapaciteta (prosjek je između 10-15% godišnje)

Po tome bi onda trebalo cim kupis mobitel nije bitno ga ispraznit do kraja neznam vise ja ostajem pri ovome punim mobitel po noci ispraznim ga do kraja dok se ne ugasi i onda opet tako i baterija mi traje i vise nego ocekivano sad tko voli nek izvoli :)

16 godina
neaktivan

To formiranje baterije je ostalo u praksi od starih baterija, a LiIon baterijama radi suprotno - skraćuje vijek.

Baterija će ti nakon godine dana izgubit po nekim testovima i do 10% više kapaciteta nego da je puniš svako malo.

15 godina
neaktivan
PavoM kaže...
Koma_Zd kaže...

Pozdrav, evo rootao sam mob i nakon par dana provedenih na official jelly bean romu dosadio mi je i mislim da je vrijeme za nove romove.Koje mi custom romove mozete preporuciti da su potpuno stabilni, brzi i da bi se mogli koristiti duze vrijeme.Sto kazete na neke od ovih "top 5" http://reviews.cnet.co.uk/mobile-phones/top-5-samsung-galaxy-s3-custom-roms-50009440/

Kako si napravio root i koji firmware imaš na mobu. 

Rootao sam ga sa odinom tako što sam pod phone stavio CF-Root-SGS3-v6.4. Sada mi je firmware official od samsunga 4.1.1, (baseband) I9300XXDLIB

Koma
14 godina
protjeran

Pa firmware ce ti uvjek biti onaj skuzbeni. Root ti samo daje dozvolu za upravljanje sistemskim datotekama, nista vise.

daniel
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Pa firmware ce ti uvjek biti onaj skuzbeni. Root ti samo daje dozvolu za upravljanje sistemskim datotekama, nista vise.

Da znam to, nego me je taj  forumaš pitao jesam li ga rootao, dok sam ja postavio otvoreno pitanje koji bi mi custom rom preporučili, a da je brz i potpuno stabilan i da sve radi

Koma
14 godina
protjeran

Gle, ja sam isprobaval dosta JB romova i to do prije dva tjedna. Danas sam dobil sluzbeni OTA na JB i brze je nego bilo koji rom do sada. Ja sam AOKP fan, tak da bi ti to preporucil, ali to nije objektivno od mene. Ako hoces stabilan i funkcionalan mob, izbjegavaj CM verzije i slicne, barem jos neko vrijeme. Wanama, Omega, Criscelo su meni radili najbolje.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Wanama sam koristio 7 dana uopće nije loš kao niti na II ci.Ali nikako s baterijom na zelenu granu. Trenutno sam na stock englezu i čini mi se baterija da je najbolja što sam do sada išta probao. Jesam pola apk.isklućio što mi nisu trebali ali eto samo da se nađu na mobu. pa tršili batwriju. Zato sada testiram ovoga i vjerovatno ću se vratiti na stock vipov. Pokušati vratit otg.rom iz backupa nandroida i ponovno pustit update i rotati JB. Jer ipak mi se ćini da je to trenutno best. Naravno ne znam dali će mi ovo upaliti ali netko je već pitao dali je tko vraćao s JB na ICS. Pa ako ima netko iskustva daj bacite rezultat.......

Ne razumijem tehniku, ali brljam po njoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ovo zasluzuje dva posta za redom......

Evo spojim mob na komp, kad ono pise da imam 25,5 BG prostora, a ja kupil mob sa 16 GB??? Ovi mi promjenili maticnu i stavili ovu sa duplo vise memorije?! OK, hvala im. Da su barem zahebali, pa stavili onu sa LTE sa 2 GB rama, di bi mi bio kraj. Bravo Agram!!!

daniel
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina

jel ima netko problema kao ja? od kako sam prešao na 4.1.1. kod kopiranja teksta jednostavno mi se resetira i kada se pokrene bude usporen dok god ga ponovno ne resetiram on se tako ponaša. zna se nekada i zamrznuti pri otključavanju te moram izvaditi bateriju. događa se jednom dnevno, mobitel nije nikada rootan i kupljen je u Vip-u.

Have A Nice Day
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koma_Zd kaže...
PavoM kaže...
Koma_Zd kaže...

Pozdrav, evo rootao sam mob i nakon par dana provedenih na official jelly bean romu dosadio mi je i mislim da je vrijeme za nove romove.Koje mi custom romove mozete preporuciti da su potpuno stabilni, brzi i da bi se mogli koristiti duze vrijeme.Sto kazete na neke od ovih "top 5" http://reviews.cnet.co.uk/mobile-phones/top-5-samsung-galaxy-s3-custom-roms-50009440/

Rootao sam ga sa odinom tako što sam pod phone stavio CF-Root-SGS3-v6.4. Sada mi je firmware official od samsunga 4.1.1, (baseband) I9300XXDLIB

Znači, nemaš nikakvog laga i sve radi savršeno ?

Neki se žale da telefon zna dosta usporiti sa CF-Root-SGS3-v6.4.

18 godina

Skidam ovaj ROM, i vidim u uputama piše: Download ROM and place it on your virtual SD card.. Virtual SD?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1797334

Pa kaj nemrem ROM stavit u internu memoriju i flešat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
zvonac kaže...

Skidam ovaj ROM, i vidim u uputama piše: Download ROM and place it on your virtual SD card.. Virtual SD?

Pa virtualniSD u S3 i jest na internoj memoriji

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
18 godina
segregator kaže...
zvonac kaže...

Ok.. ma našel na internetu, how to create virtual SD..

Pa me zanimalo... Ma furam engleza JB, al nisam baš previše oduševljen, ko da se malo lag osjeti.. A i dok povučem notifikejšn bar, osjeti se zapinjanje.. Pa da malo testiramo ovaj ROM, kolko vidim pjevaju se hvalospjevi...

Kaj je poželjno napravit super wipe, il samo da flešam ROM?

18 godina
zvonac kaže...

Pa me zanimalo... Ma furam engleza JB, al nisam baš previše oduševljen, ko da se malo lag osjeti.. A i dok povučem notifikejšn bar, osjeti se zapinjanje.. Pa da malo testiramo ovaj ROM, kolko vidim pjevaju se hvalospjevi...

Ja sam sebi stavio ovaj (na t-mobile sam)

http://www.hotfile.com/dl/177521919/9e06b9e/I9300XXDLIH_I9300CROLJ3_CRO.zip.html

rootao, pobrisao nepotrebno smeće Titanium backupom, i super sam zadovoljan u odnosu

na ICS

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
18 godina
neaktivan
zvonac kaže...
segregator kaže...
zvonac kaže...

Pise ti u tom topicu: "Download "Super Wipe" script & place it on your SD card (optionally if coming from earlier version of my ROM, obligatory if coming from stock or other custom ROM)"

18 godina
PraskaviRepan kaže...
zvonac kaže...
segregator kaže...
zvonac kaže...

Pise ti u tom topicu: "Download "Super Wipe" script & place it on your SD card (optionally if coming from earlier version of my ROM, obligatory if coming from stock or other custom ROM)"

Jesam, posle nisam uspio bootat zato kaj sam sve na kartici pobrisal, uključujući i ROM.. Na kraju instaliral taj isti, i u njegovim postavkama ima za wipe opcija.. Zasad zadovoljan s ovim ROM-om, radi fluidno i brzo..

Kod povlačenja notification bara, nisam primjetio trzanje, a i dolphin browser, nekak puno bolje radi, bez štekanja...

15 godina

Gle, ja sam isprobaval dosta JB romova i to do prije dva tjedna. Danas sam dobil sluzbeni OTA na JB i brze je nego bilo koji rom do sada. Ja sam AOKP fan, tak da bi ti to preporucil, ali to nije objektivno od mene. Ako hoces stabilan i funkcionalan mob, izbjegavaj CM verzije i slicne, barem jos neko vrijeme. Wanama, Omega, Criscelo su meni radili najbolje.

Šta si dobio preko OTA ili kiesa? Dal imaš nebrendirani uređaj ili ?

15 godina
neaktivan
PavoM kaže...
Koma_Zd kaže...
PavoM kaže...
Koma_Zd kaže...

Nije bilo nikakvog laga, nego sam samo htio probati nešto novo.Instalirao sam jučer aokp i činio mi se lijep i sve ali nije imao nikakvih aplikacija od googlea pa ni play store.To mi je falili pa sam se sad opet vratio na stock 4.1.1

Koma
15 godina
neaktivan
Koma_Zd kaže...
PavoM kaže...
Koma_Zd kaže...
PavoM kaže...
Koma_Zd kaže...

Nije bilo nikakvog laga, nego sam samo htio probati nešto novo.Instalirao sam jučer aokp i činio mi se lijep i sve ali nije imao nikakvih aplikacija od googlea pa ni play store.To mi je falili pa sam se sad opet vratio na stock 4.1.1

ma kako nema prvo ide istalacija rom-a pa instalacija google apps. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1817345

14 godina
protjeran
Gale92 kaže...

Šta si dobio preko OTA ili kiesa? Dal imaš nebrendirani uređaj ili ?

Da, nebrendirani je. Pokrenul sam aktualizaciju i odma mi je flesal 4.1.1. Kies ja ne koristim, imam ga samo zbog drajvera.

daniel
17 godina
neaktivan

A koji ti je csc? I gdje si ga kupio? Meni sa SEE još nema update... 

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Kupljen je u VIP-u, ali su mi mjenjali maticnu, pa su stavili ko zna koji firm.

Evo verzija I9300VFGDLJ1 ak ti kaj pomaze, jer ciji je CSC mi nece ocitati ni na jedan nacin. 

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ugasi ga i drzi volume+, power i home tipku.. trebo bi ti dole lijevo napisat CSC.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice