Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 4.023.966
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
Delfinster kaže...
LGA775 kaže...
Delfinster kaže...

Narode opet cu ja...daj jel moze neko konkretno da mi objasni problem sa ovim punjenjem baterije ...dakle otkako koristim JB stock ili custom ne bitno je, punjenje telefona mi se drasticno povecalo sa tri sata na osam sati skoro.....

dakle isao sam wipw bat statis i sve zivo i moguce i neomguce ...i uvijek isto

jel zna neko mozda kako to da rijesim...znaci i na xda forum sam pitao na vise mjesta al tamo ljudi ili ne znaju da citaju ili daju postove namjerno samo da bi imali kao veci broj postova..i uvijek isti odgovor wipe bat stats bla bla bla 

...

i zna mi se desi da mi ide unazad punjenje..recimo stoji 15% i ja ga stavim da puni i nakon sat vremena pise 13% 

dal ga puniš preko računala ili preko punjača,ja kad sam stavio da se puni preko računala 4 sata i isto je tako bio na 15-16% poslije pogledam i na 10% je,na kompu sam onda ima spojeni prijenosni hard tako da je on vukao puno struje,pa se mob gotovo nije punio nego je radio na bateriju,kad na punjač punim uvjek se napuni za 2 sata

uvijek preko punjaca punim. nikad preko kompa...i naravno uvijek pogledam da bude AC a ne USB ...

pa ako si probao sve moguce i nemoguce i neide.... ujtro pravac servisa mozda ti se posreci pa dobijes novog ;-)

15 godina
neaktivan
Delfinster kaže...

...

i zna mi se desi da mi ide unazad punjenje..recimo stoji 15% i ja ga stavim da puni i nakon sat vremena pise 13% 

dal ga puniš preko računala ili preko punjača,ja kad sam stavio da se puni preko računala 4 sata i isto je tako bio na 15-16% poslije pogledam i na 10% je,na kompu sam onda ima spojeni prijenosni hard tako da je on vukao puno struje,pa se mob gotovo nije punio nego je radio na bateriju,kad na punjač punim uvjek se napuni za 2 sata

uvijek preko punjaca punim. nikad preko kompa...i naravno uvijek pogledam da bude AC a ne USB ...

vjerojatno ti onda nešto troši bateriju u pozadini,tako da se duže puni,nisam baš imao problema s time pa neznam,nagađam,probaj vidjeti koje aplikacije ti najviše troše bateriju pa ih poisključuj

Kad ne radi,udri po njemu pa će proradit!
15 godina
neaktivan
MSN kaže...
bobofloki2 kaže...

MSN za koliko bi prodo usb kartivcu od 64gb i koji class je?

Cekam da mi netko procijeni njenu vrijednost, jer ja sam ju malo platil, pa bih htio dobiti barem koliko sam je platil, a marka ti je sandisk class 10

isprike za dupli post

kolko si ju platil?

Kad ne radi,udri po njemu pa će proradit!
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 21:33 (LGA775).
14 godina
neaktivan
LGA775 kaže...
MSN kaže...
bobofloki2 kaže...

MSN za koliko bi prodo usb kartivcu od 64gb i koji class je?

Cekam da mi netko procijeni njenu vrijednost, jer ja sam ju malo platil, pa bih htio dobiti barem koliko sam je platil, a marka ti je sandisk class 10

isprike za dupli post

kolko si ju platil?

mislim da je bilo 36 eura, kod nas za tu cijenu nades 32gb class 10, a ne 64gb {#}

Ukoliko zelite podici ratia/upload na trackerima, javite mi se na pp,VEOMA JEFTINO
14 godina
neaktivan
tommek10 kaže...
Delfinster kaže...
LGA775 kaže...
Delfinster kaže...

Narode opet cu ja...daj jel moze neko konkretno da mi objasni problem sa ovim punjenjem baterije ...dakle otkako koristim JB stock ili custom ne bitno je, punjenje telefona mi se drasticno povecalo sa tri sata na osam sati skoro.....

dakle isao sam wipw bat statis i sve zivo i moguce i neomguce ...i uvijek isto

jel zna neko mozda kako to da rijesim...znaci i na xda forum sam pitao na vise mjesta al tamo ljudi ili ne znaju da citaju ili daju postove namjerno samo da bi imali kao veci broj postova..i uvijek isti odgovor wipe bat stats bla bla bla 

...

pa ako si probao sve moguce i nemoguce i neide.... ujtro pravac servisa mozda ti se posreci pa dobijes novog ;-)

baterija radi bez prbolema a samim tim i punjenje je radilo na ICS  ...al otkad sam na JB to mi se pocelo desavati....sad ga vratim na ICS punice dva i po sata...stavim JB punice osam sati....

i nemam nikakakv program koji radi u pozadini sto bi trosio bateriju da se moze toliko puni....

14 godina
neaktivan
LGA775 kaže...
Delfinster kaže...

...

vjerojatno ti onda nešto troši bateriju u pozadini,tako da se duže puni,nisam baš imao problema s time pa neznam,nagađam,probaj vidjeti koje aplikacije ti najviše troše bateriju pa ih poisključuj

i ja sam imao taj problem sa svojim galaxy s3, isto mu je trebalo preko 5 sati da se napuni, ali onda sam skuzio da je bio problem u punjacu, te kupio novi punjac i sad je sve normalno, mozda je i tebi punjac otisao,,,ako imas koji drugi punjac probaj (stim da koristis punjac iste jacine, kao i od

galaxyja jer inace ce opet sporije puniti, ja sam koristio nakon originala prvo malo neki stari koji imam kod kuce i punio je ali sporo, te kupio original opet i sve je sad opet u redu)

unaprijed isprika na duplom postu :), zaboravio da sam maloprije postao

edit : ipak nije dupli post :)

Ukoliko zelite podici ratia/upload na trackerima, javite mi se na pp,VEOMA JEFTINO
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 21:40 (MSN).
14 godina
neaktivan
MSN kaže...
LGA775 kaže...
Delfinster kaže...

...

i ja sam imao taj problem sa svojim galaxy s3, isto mu je trebalo preko 5 sati da se napuni, ali onda sam skuzio da je bio problem u punjacu, te kupio novi punjac i sad je sve normalno, mozda je i tebi punjac otisao,,,ako imas koji drugi punjac probaj (stim da koristis punjac iste jacine, kao i od

galaxyja jer inace ce opet sporije puniti, ja sam koristio nakon originala prvo malo neki stari koji imam kod kuce i punio je ali sporo, te kupio original opet i sve je sad opet u redu)

unaprijed isprika na duplom postu :), zaboravio da sam maloprije postao

edit : ipak nije dupli post :)

a da li ti je na ICS punio normalno ??? i onda kad si presao na JB poceo da zeza ??? 

jer ja kad vratim na ICS on puni bez problema dva i po sata 

14 godina
neaktivan

iskreno tada sam vec bio na jb pa neznam, ali mislim da rom bas i nebi smio imati previse veze sa punjenjem, malo mi je cudno da na ics ti puni 2.5 sata, a na jb 8...Dali si probao staviti koji drugi jb rom mozda?

Ali kazem ti ako imas koga tko ima galaxy s3 ili neki slican mob koji koristi slican punjac, probaj preko njega puniti dok ti je mob na jb,,mozda ce ti biti isto sto i meni, znaci mozda ti je jednostavno neka greska u punjacu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jedno čisto tehničko pitanje, makar sam trenutno još za sada nekoliko dana uz HTC, a već za par dana uz SGN II pa da ne učinim neku glupost!?

Kada sam kupio HTC DHD, prva dva puta sam punio isključivo na komp preko USB-a, u opciji SAMO PUNJENJE, okvirno po nekih 15 i + sati, da bih slijedjećih četri punjenja radio 12 sati utičnice na struju i 6 na USB kompa, isto opcija SAMO PUNJENJE! 

Koliko vidim, ekipa na SGS III ima dosta problema sa stavkom punjenja, e sada, zašto, zbog čega vam se događaju bilo kakvi problemi takvog tipa uopće?! Ne bih volio kupiti nešto THE BEST & MUST HAVE, a da zapnem i kleknem na nečemu što spada u red "prvog razreda pučke škole", obzirom osobno smatram da su baterije još uvijek najveći problem kod mobova - smartphonea, a i sama činjenica da se samim aktiviranjem dobiva upgrade na 4.1.1 JB, ne uviđam potrebu ( moguće potrebnog ili ipak nepotrebnog ) šaranja po verzijama SW-a!

Još jedno upitanje za kraj ovog upitnog posta, što je ustvari taj KIES kod Samsunga, obzirom sam ga uočio ali nisam za sada uspio dokučiti je li to nešto kao Sense kod HTC-a ili ipak nešto drugo {#}?!  

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

od omehe criscelo wanama ....sad sam na ARHD 14  znaci nije da nisam  mjenjao romove ....nista onda pokusacu i to ...pa da vidim 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Jedno čisto tehničko pitanje, makar sam trenutno još za sada nekoliko dana uz HTC, a već za par dana uz SGN II pa da ne učinim neku glupost!?

Kada sam kupio HTC DHD, prva dva puta sam punio isključivo na komp preko USB-a, u opciji SAMO PUNJENJE, okvirno po nekih 15 i + sati, da bih slijedjećih četri punjenja radio 12 sati utičnice na struju i 6 na USB kompa, isto opcija SAMO PUNJENJE! 

Koliko vidim, ekipa na SGS III ima dosta problema sa stavkom punjenja, e sada, zašto, zbog čega vam se događaju bilo kakvi problemi takvog tipa uopće?! Ne bih volio kupiti nešto THE BEST & MUST HAVE, a da zapnem i kleknem na nečemu što spada u red "prvog razreda pučke škole", obzirom osobno smatram da su baterije još uvijek najveći problem kod mobova - smartphonea, a i sama činjenica da se samim aktiviranjem dobiva upgrade na 4.1.1 JB, ne uviđam potrebu ( moguće potrebnog ili ipak nepotrebnog ) šaranja po verzijama SW-a!

Još jedno upitanje za kraj ovog upitnog posta, što je ustvari taj KIES kod Samsunga, obzirom sam ga uočio ali nisam za sada uspio dokučiti je li to nešto kao Sense kod HTC-a ili ipak nešto drugo {#}?!  

ovo sto se tice baterije, mislim da je danas svejedno, nisu vise baterije kao sto su nekoc bile, da si ga prvo morao isprazniti pa puniti bog zna koliko sati, meni na mom s3 baterija drzi oko dan i pol, a sve je po upaljeno i koristim mob za sve, od surfanja, puno zvanja i sms, kamera, glazba..sve..

A ovaj kies je program od samsunga preko kojeg updtejdas mobitel, vec nisam duze vrijeme imao htc (dhd mi je bio zadnji ;) ), pa se ne sjecam kako se kod njih taj program zvao ukoliko on uopce postoji kod htc-a.

Znaci mozes ga instalirati na komp i onda spojis mob sa kompom i updejtas mob ili mozes kies mobile, pa ga updejtas preko ota

Da note 2 ima odmah jb ali mnogi jos nisu dobili jb na gs3 pa zato i stavljaju custom romove

16 godina

Ista stvar sa S3 i JB otkad sam napravio update, treba mu 100 godina da se napuni, vipov rom

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Eto znaci nisam jedini kome se to desava 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jedno pitanje, imam backup u CWM original roma Vipov ICS rotanog i backup ne rotanog( ne u CWM naravno) kad sam kupio sam napravio oba.

Napravio sam update JB ali sam kasnije stavio engleza i kada bih se htio vratiti na original radi garancije dali s backuparinaim ICS-ovim

ću vratiti  rom s prolazom u slučaju da zatreba za garanciju ( s tim da sam trenutno s trianglom vratio brojčanike).

I najviše me zanima dali će mi update OTA ili Kiesom raditi.

Ne razumijem tehniku, ali brljam po njoj
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 13:05 (robijan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
robijan kaže...

Jedno pitanje, imam backup u CWM original roma Vipov ICS rotanog i backup ne rotanog( ne u CWM naravno) kad sam kupio sam napravio oba.

Napravio sam update JB ali sam kasnije stavio engleza i kada bih se htio vratiti na original radi garancije dali s backuparinaim ICS-ovim

ću vratiti  rom s prolazom u slučaju da zatreba za garanciju ( s tim da sam trenutno s trianglom vratio brojčanike).

Vratit ces rom za prolaz sa backupom sigurno. Ak izgubis backup kojim slucajem, samo skini zadnji firm koj si imal (sa odgovarajucim CSC-om za svaki slucaj), ponisti brojac, factory reset i to je to. Tak sam ja napravil prije dva tjedna i uredno je proslo.

Kod ponistenja brojaca, meni se jedan put desilo da mi je ponistil broj flesanja, ali mi je ostalo "binary;custom", pa sam moral ponovo. Pripazi na to, jer ako ga takvog posaljes na srvis, onda je gotovo!

daniel
14 godina
Luc989 kaže...
Luc989 kaže...

Help :@

Od jučer imam problem sa primanjem poziva.

Kad me netko zove dobije pretinac govorne pošte ,a signala ima konstantno. Sad sam primjetio da je taj problem aktualan samo kada je upaljeno korištenje mobilnih podataka.. any advice? :S

ps. T-mobile mreža sam ,koristim mob cca 4 mjeseca ,nebrendiran ,stock 4.0.4. ,rootan odmah nakon kupnje ,u zadnje vrijeme ništa novo nisam instalirao niti mjenjao u postavkama. 

Bump!

Update: ponekad uspijem primiti poziv kada ništa ne tipkam tj. kada nema prijenosa podataka ,dok npr. ako u isto vrijeme npr. otvaram Facebook i zovem sa drugog mobitela sam sebe apsolutuno nikada se nemogu nazvati.

Itko? o.O

Luc
15 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...
robijan kaže...

Vratit ces rom za prolaz sa backupom sigurno. Ak izgubis backup kojim slucajem, samo skini zadnji firm koj si imal (sa odgovarajucim CSC-om za svaki slucaj), ponisti brojac, factory reset i to je to. Tak sam ja napravil prije dva tjedna i uredno je proslo.

Kod ponistenja brojaca, meni se jedan put desilo da mi je ponistil broj flesanja, ali mi je ostalo "binary;custom", pa sam moral ponovo. Pripazi na to, jer ako ga takvog posaljes na srvis, onda je gotovo!

Da upravo to kažu stari ljudi kada ne znaš stisni HVALA, {#} jer puno ih nezna !!

Šalu na stranu imam taj "binary;custom" i zabrinjavao me , misliš da ga još jednom pustim s trianglom i da će nestati. I nadam se da si me skužio vračam s JB na ICS dali je sigurno nema brickanja, jeli ima da je netko pokušavao ! Netko je već pitao pa nisam siguran jel itko to radio !!!

15 godina
neaktivan
Luc989 kaže...
Luc989 kaže...
Luc989 kaže...

Kad me netko zove dobije pretinac govorne pošte ,a signala ima konstantno. Sad sam primjetio da je taj problem aktualan samo kada je upaljeno korištenje mobilnih podataka.. any advice? :S

ps. T-mobile mreža sam ,koristim mob cca 4 mjeseca ,nebrendiran ,stock 4.0.4. ,rootan odmah nakon kupnje ,u zadnje vrijeme ništa novo nisam instalirao niti mjenjao u postavkama. 

Bump!

Update: ponekad uspijem primiti poziv kada ništa ne tipkam tj. kada nema prijenosa podataka ,dok npr. ako u isto vrijeme npr. otvaram Facebook i zovem sa drugog mobitela sam sebe apsolutuno nikada se nemogu nazvati.

Itko? o.O

Pa skužio jesam naravno da mi prekine podatkovni promet i stavlja pozive kao prioritet, znači poziv i razgovor ide a prekida net. Šta je s 3G ???

A šta se kod tebe sblesalo ne bih ti znao reći, vidim da si već pitao i nisi dobio odgovor pa zato se javljam da ti "ublažim" patnje. A ono što ti mogu reći flashaj JB gore i vjerovatno češ riješiti problem ! {#}

14 godina
robijan kaže...
Luc989 kaže...
Luc989 kaže...
Luc989 kaže...

Bump!

Itko? o.O

Pa skužio jesam naravno da mi prekine podatkovni promet i stavlja pozive kao prioritet, znači poziv i razgovor ide a prekida net. Šta je s 3G ???

A šta se kod tebe sblesalo ne bih ti znao reći, vidim da si već pitao i nisi dobio odgovor pa zato se javljam da ti "ublažim" patnje. A ono što ti mogu reći flashaj JB gore i vjerovatno češ riješiti problem ! {#}

Da ,prekine net kada zovem ja nekoga ,ali kada mene netko zove najvjerojatnije ne prekine i tu onda "zapne" ..hmm..da nadam se da će JB riješiti taj čudam bug/problem ,ali kada sam do sada čekao da dođe OTA na nebrendirani uređaj onda se treba još "malo" strpiti ^^

EDIT : čak mi i poruke kasne ,kada je net upaljen (btw na "EDGE-u sam )

Luc
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 14:34 (Luc989).
15 godina

Probaj u postavkama staviti na automatski način mreže ako ti već ne stoji tako.

Postavke > Bežično i mreža (dodatno) > Mobilne mreže > Način rada mreže > GSM/WDCMA (automatski način)

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 14:54 (iceman89iceman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

vjerovatno je bilo 5mil puta ali me zanima dali gubim garanciju ako stavim eng jb

0 0 hvala 0
14 godina
Po defaultu mi je bilo na automatski ,i to se dešavalo ,pa sam bio predacio na "edge" i opet ista stvar :S
Luc
14 godina
protjeran
bobofloki2 kaže...

vjerovatno je bilo 5mil puta ali me zanima dali gubim garanciju ako stavim eng jb

U pravilu ne gubis jer sve ostaje "official" i nije pokrenut brojac.

Ali.....posto su ovi u servisu govna, ne znam kak bi ti gledali na drugi CSC?! Kraj tih firmova na Sammobilu je ceveni trokut i pise da je to probni firm. Ti kao krajnji korisnik imas Kies i OTA za nadogradnju, tak da...?!

Za svaki slucaj napravi backup trenutnog firma, ili skini isti takav sa Sammobila da budes siguran.

Nek me neko ispravi ak grjesim.

daniel
15 godina
neaktivan

VRAĆANJE NA TVORNIČKO VIP ICS 4.0.4

Evo postupka gospodo,ako sam pomogao nekome biti će mi drago ( imao sam wanam pa engleza), moram napomenuti da imam

recovery-cwm-touch-6.0.1.2-i9300 i da mi je on i nakon svih radnji tui puno pomaže:

1. otkačio sve račune (odjavio se)
  2. skinuo VIP sa samija
  3. vratio sam backup org.rotanog VIP roma
  4. vratio na tvorničke postavke
  5. u recoveryu sam formatirao sd karticu
  6. preko odina flashaoskinuti VIP
  7. upalio ga i toje to
  8. provjerio aktualizaciju ponudio mi JB ---OTA i Kiesom
  9. i naravno skidam ga (na total clean mob)
  10. i sada mi ostaje rotati ga
  11. vratiti par apk. iz back upa

I nadam se uživati i vidjeto dali mi baterija može kao na englezu s svim onim isključenim apk.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 18:08 (robijan).
Moj PC  
0 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

pozdarv svima!imam jedan problem,znaci imam JB na mobu i zelim se vratiti na ICS, ali nikako nemogu uvijek mi se zamrzne mob kod resetiranja.znaci sve radim kako treba preko odina ga flasham i onda kad radi reboot samo se zamrzne!probao sam i wipe data/factory reset prije napraviti, al nista ne pomaze!!!moze neko rjesenje???{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ti post ispod..ali i to ti ovisi koji rom imš dali imaš kakav backup( u biti ne bi ti ni trebao ako je sve ok) ima tu vjerovatno raznoraznih situacija koje ti se mogu desiti.

Probaj ovo dolje....

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 18:13 (robijan).
14 godina
protjeran
zac2 kaže...

pozdarv svima!imam jedan problem,znaci imam JB na mobu i zelim se vratiti na ICS, ali nikako nemogu uvijek mi se zamrzne mob kod resetiranja.znaci sve radim kako treba preko odina ga flasham i onda kad radi reboot samo se zamrzne!probao sam i wipe data/factory reset prije napraviti, al nista ne pomaze!!!moze neko rjesenje???{#}

Skini opet firm, valjda je doslo do pogreske pri skidanju.

Robijan;

Zakaj si stavil backup orginalnog rootanog roma, pa kasnije prek toga stock sa samija?! Mogel si odma ovaj sa samija i bok?!

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 18:35 (daniel.hajdinjak666).
15 godina
neaktivan

Sječaš se EFS jbg sad me frkastalno za to ! Tko se jednom opeće, piri i na hladno !

Bitno {#}je da šljaka .......

16 godina
neaktivan

koji god  ICS firm skinem isto se dogada,sa JB nemam problema,cudno jako cudno {#}

15 godina
neaktivan

Koristin revolution hd 14 par dana, a prije njega sam 13 i nikakvih problema.. sve je smooth, puni se najnormalnije. A kaj se tice gubljenja garancije, prije neg nosis mob na garu, resetiras taj brojac sa triangle away appom i stavis stock software koji bi trebo bit gore.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice