Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.599.575
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Izašo Darky 9.3 beta, uuuu, mamicu ti, pogledajte ovaj changelog, odlične stvari malo skrolaj dolje  pretpostavljam da će kroz dan, dva izač finalna verzija, jedva čekam

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bok svima!

Molim vas za savjet: znate li ako bi instalirao 2.2.1. ili darkya ili pak lagfix da li bi izgubio mogućnost besplatnog T-mobile Wisepilot navigacije? Sada imam Froyo 2.2 i sporiji mi je dosta od 2.1 verzije. Da li možda izlazi uskoro neka nova službena verzija (u Hrvatskoj, jer koliko sam razumio garanciju gubim kad instaliram 2.2.1 preko registry patchera)?

Hvala puno unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
tvrtkoq kaže...
Voodoo, lag fix uključen (za koji je ekipa pisala da navodno više guta koliko sam vidio), XJPY modem, imam preko 50 aplikacija, pozadinski podaci također uključeni (isto cucla više baterije). Netko ti je par stranica prije pisao o modemima, baterija je isti k.. za sve...
Brzo mi je gutao bateriju do kalibracije onda se ipak stanje popravilo, ali ne očekuj da ćeš prčkat po njemu i da će trajatai 3-4 dana, ko to kaže, po mojem mišljenju laže. Smart phone guta bateriju, Iphone, HTC, Samsung, svi od reda....

ma te provale s 3-4 dana su samo ako netko smartphone koristi kao da nije smartphone - s iskljucenim podatkovnim prometom uopce ili upaljenim dva puta dnevno po 5 minuta ...

ne očekujem to jer sam znao da je to nemoguće i prije no što sam kupio telefon, ali trenutno se ne ponaša nikako normalno

14 godina
neaktivan

koliko vam traje baterija kad koristite mob za pozive i poruke. meni radi najvise 2 dana bez tipkanja po njemu osim par poruka i poziva

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 15:35 (bokbok).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ne sjećam se da sam našao, idem sada staviti gore 2.2.1 JPY pa da pitam jel se može staviti lagfix ako mob nije rootan ili? tražio sam, ali nisam našao postupak.

0 0 hvala 0
17 godina
Blade3 kaže...

Izašo Darky 9.3 beta, uuuu, mamicu ti, pogledajte ovaj changelog, odlične stvari malo skrolaj dolje  pretpostavljam da će kroz dan, dva izač finalna verzija, jedva čekam

gledao sam malo kaj ima i razmisljao mozda da ga puknem - cak i skinuo - ali mislim da cu ipak pricekati do full verzije - tempom kojim ti tipovi rade ne bi trebalo biti dugo

usput - ponovo flashanje 9.2 Extreme riješilo problem sa screen timeoutom - zasad se cini da se i baterija ponaša bolje - ocito sam nesto zmrdao u slucaju prvog flashanja

15 godina
neaktivan
tvrtkoq kaže...
Voodoo, lag fix uključen (za koji je ekipa pisala da navodno više guta koliko sam vidio), XJPY modem, imam preko 50 aplikacija, pozadinski podaci također uključeni (isto cucla više baterije). Netko ti je par stranica prije pisao o modemima, baterija je isti k.. za sve...
Brzo mi je gutao bateriju do kalibracije onda se ipak stanje popravilo, ali ne očekuj da ćeš prčkat po njemu i da će trajatai 3-4 dana, ko to kaže, po mojem mišljenju laže. Smart phone guta bateriju, Iphone, HTC, Samsung, svi od reda....

Bezveze je tvrdit da na smartphonu traje baterija 3-4 dana. Meni sad traje na Tytn II 4-5 dana, ali zato sto ga dvaput dnevno probudim iz sleepa da provjerim poruke. :)

Sa standardnim 2.2.1 mi je baterija trajala dan do dan i pol. Ovo je ipak ekstremno...

Probat cu kalibraciju, ali iskreno nije mi dokraja legao Darky. Izgleda da ce se savrseno uklopit u moj dosadasnji dojam o custom romovima. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 16:34 (civicar).
15 godina
neaktivan
Latz kaže...
Blade3 kaže...

gledao sam malo kaj ima i razmisljao mozda da ga puknem - cak i skinuo - ali mislim da cu ipak pricekati do full verzije - tempom kojim ti tipovi rade ne bi trebalo biti dugo

usput - ponovo flashanje 9.2 Extreme riješilo problem sa screen timeoutom - zasad se cini da se i baterija ponaša bolje - ocito sam nesto zmrdao u slucaju prvog flashanja

ma da, ma ako slučajno ima nekih problema samo se wajpa sve i nanova flsha i sigurno neće bit problema, ja ih usnimavam od 7.0 verzije i nikad al nikad nisam imo nikakv bug, napravio backup, sve lijepo pobriso, formatiro sd, factory reset, clear cache, clear dailvik cache i flash i nikad problema. Kad se flasha direktno na stari normalno da neš neće bit dobro, uvijek ću ostat neke greške.

Zamislite tanjur pun hrane, pojedete to al ne operete tanjur nek sljedeći dan stavite novu hranu na njega, moći ćete ju pojest al će ostati okus od prošle i nova neće bit tako fina, hehe, tak ja gledam na ovu situaciju sa romovima, ako opereš tanjur sve će bit ok :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 17:05 (Blade3).
15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

ma da, ma ako slučajno ima nekih problema samo se wajpa sve i nanova flsha i sigurno neće bit problema, ja ih usnimavam od 7.0 verzije i nikad al nikad nisam imo nikakv bug, napravio backup, sve lijepo pobriso, formatiro sd, factory reset, clear cache, clear dailvik cache i flash i nikad problema. Kad se flasha direktno na stari normalno da neš neće bit dobro, uvijek ću ostat neke greške.

Zamislite tanjur pun hrane, pojedete to al ne operete tanjur nek sljedeći dan stavite novu hranu na njega, moći ćete ju pojest al će ostati okus od prošle i nova neće bit tako fina, hehe, tak ja gledam na ovu situaciju sa romovima, ako opereš tanjur sve će bit ok :D

Ima nesto i u clean instalaciji, ali nesto je i u bugovima. :)

Formatirao i interni rom i interni sd pa opet mi ne radi sve kako treba. ;)

15 godina
neaktivan
Blade,
Clear dailvik cache? Mozes pojasnit?
15 godina
neaktivan
tvrtkoq kaže...
Blade,

http://forum.sdx-developers.com/tips-and-guides/%28how-to%29-clear-dalvik-cache/

15 godina
neaktivan
tvrtkoq kaže...
Blade,

Sorry, krvi napiso, dalvik cache....uglavnom kad imaš nekih problema, radiš clean instal itd, uz factory reset, clear cache, radiš i clear dalvik cache, nalazi se u recovery modu pod advanced clockworkmod features, isto tamo gdje je i za clear battery stats kad radiš kalibraciju baterije.

15 godina
neaktivan

Kada sam instalirao darkija....prvo sam napravio factory reset.....clear cache...formatirao internu sd.....napravio backup externe....formatirao....instalirao darkija......vratio podatke na externu....stavio file od darkija na internu (ako se sta dogodi da mogu nanovo)....instalirao svoje aplikacije.....quadrant score 1300...uključio voodoo lagfix.....quadrant score 1500....

sada bugovi koje sam primjetio....

galerija...tj. onaj media proces.....svaki puta kada mi skenira sd karticu zapne i počne trošiti 100% procesora dok ga ne killam ručno....(nije zbog nikakvog filea, isti podaci na njoj kao i na stock 2.2.1, a tamo nisam imao problema....skenirao s SGS toolsom nije našao nikakvih problema)....

2 puta mi se resetirao sam od sebe.....kada sam instalirao aplikacije s marketa....

dobro.... mislim da baterija ima veze s kalibracijom....došla mi je do 60 posto i sada stoji tako....za to ne mogu tvrditi da je bug...niti očekujem da mi traje više od dana....po meni je baterija dobra ako izdrži 18 sati korištenja...al baš korištenja...što znači sync uključen, w-lan,3-g.....

app brain bug.....svaku puta kada hoću izaći ekran mi se zacrni i ne mogu ništa raditi jedno minutu...onda normalo izađe.....

najviše mi smeta ovaj media proces bug....na stock 2.2.1 mi se događao samo nekad kada sam gledao slike....sada berem 2-3 puta dnevno....ima li netko kakvo riješenje ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Skoro pa zaboravio jedan bug.....wi-fi bug....

u biti ....odspoji mi se s wi-fi mreže...i ne mogu jedno vrijeme uopče upaliti wi-fi....tamo u postavkama mi ispod piše error....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@8rda3+  -> imam sve bugove koje i ti + jos par dodatnih :D

docx - ako ikad procitas ovu poruku, jel moguce da ti baterija duze traje sa Darkyjem nego na stock softveru?

Jesi kalibrirao bateriju, mijenjao modem ( iako je sve vise manje isto) ili nesto trece?

Sto se tice mog dojma o Darkyju zasad -

Cini se isti vrag ko i svi drugi custom romovi, neke stvari radi super i ispoliran je maksimalno za pojedine funkcije, dok u nekima zapinje ili radi lose.

14 godina
neaktivan

Bok ekipa, jel mi može netko u park kratkih crta objasniti kako kalibrirati bateriju na galaxyju?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8rda3+ kaže...

Kada sam instalirao darkija....prvo sam napravio factory reset.....clear cache...formatirao internu sd.....napravio backup externe....formatirao....instalirao darkija......vratio podatke na externu....stavio file od darkija na internu (ako se sta dogodi da mogu nanovo)....instalirao svoje aplikacije.....quadrant score 1300...uključio voodoo lagfix.....quadrant score 1500....

sada bugovi koje sam primjetio....

galerija...tj. onaj media proces.....svaki puta kada mi skenira sd karticu zapne i počne trošiti 100% procesora dok ga ne killam ručno....(nije zbog nikakvog filea, isti podaci na njoj kao i na stock 2.2.1, a tamo nisam imao problema....skenirao s SGS toolsom nije našao nikakvih problema)....

2 puta mi se resetirao sam od sebe.....kada sam instalirao aplikacije s marketa....

dobro.... mislim da baterija ima veze s kalibracijom....došla mi je do 60 posto i sada stoji tako....za to ne mogu tvrditi da je bug...niti očekujem da mi traje više od dana....po meni je baterija dobra ako izdrži 18 sati korištenja...al baš korištenja...što znači sync uključen, w-lan,3-g.....

app brain bug.....svaku puta kada hoću izaći ekran mi se zacrni i ne mogu ništa raditi jedno minutu...onda normalo izađe.....

najviše mi smeta ovaj media proces bug....na stock 2.2.1 mi se događao samo nekad kada sam gledao slike....sada berem 2-3 puta dnevno....ima li netko kakvo riješenje ?

ja npr, nema ni jedan od ovih bugova a neki ni nisu do roma, Npr. appbrain je do aplikacije, meni se isto znalo javljat i onda prošlo samo od sebe...što se tiče galerije, neznam koju koristiš ali npr. Darkyeva galerija mi je loša jer ima gradient bug dok je samsungova dobra ali malo više baterije cucla (sensor bug, neznam dal je to to sa procesorom ke spominješ). U zadnjih par stranica, neznam točno di, stavio sam jedan post sa linkom za skinut i uputama kak se stavlja  jedna 3d gallerija koja ja koristim i odlična je, brza ko vrag bez gradient buga.  Bateriju ni nemreš ocijenit dok ju bar 2 - 3 puta ne isprazniš do kraja i onda napuniš, meni traje pol dana dulje nego kad sam bio na stock 2.2.1 A što se tiče marketa, to mi se nikad nije dogodilo, probaj u sgs tool mislim ima market fix.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 18:53 (Blade3).
15 godina
neaktivan
Lepy kaže...

Bok ekipa, jel mi može netko u park kratkih crta objasniti kako kalibrirati bateriju na galaxyju?

http://hemorrdroids.net/battery-calibration/

17 godina
Lepy kaže...

ne znam je li univerzalno - najvjerojatnije nije - ali ovak ide s Darky's ROMom

Calibrating Battery with Darky's ROM:
1. Use your phone until the phone switches itself off (battery empty)
2. Switch on once more to make sure battery really is 0% (it will then immediately switch off once more)
3. Now, keep switched off (!), plug in charger & leave in charging until 100%
4. When battery is full, switch the phone on, unplug & check if the batter immediately drops 1 or 2 %
5. If battery immediately drops, plug in charger once more (while running phone) & let it charge completely
6. Once charging to 100% is done, keep charger plugged in & Reboot into Recovery Mode
7. in Recovery Mode go to: advanced - Wipe Battery Stats - Yes-Wipe Battery Stats
8. When done: Go To - reboot system now
9. Once system has rebooted, unplug charger

{#} That's it - you might have to do this a couple of times, until you get the feeling that your battery is really used & charged to its full extent.

15 godina
neaktivan

Ako vam se i dalje javljaju neki bugovi, uvijek možete instalirat darkya sa odinom, to je najčišći način i nema šanse da ostane nešto iza njega, znaći on će očistit sve particije od starih stock romova ili darkyevih, svi clear cache i factory reset nemogu to napravit.  Ja sam sa njim stavio 9.2, jako jednostavno, tu je link http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=940671

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

ja npr, nema ni jedan od ovih bugova a neki ni nisu do roma, Npr. appbrain je do aplikacije, meni se isto znalo javljat i onda prošlo samo od sebe...

Sto se appbraina tice na stock romu definitivno nisam nikad imao problema, sve je sljakalo odlicno.

Na Darkyju mi se problem javlja u appbrainu ( crn ekran, i kasni start ) te na astro file manageru.

Nakon instalacije ADW launchera, klizanjem kroz drawer vrlo cesto imam znacajan lag, itd, itd...

Uglavnom sve sitnije stvari, nista veceg, ali smeta. :)

15 godina
neaktivan
civicar kaže...
Blade3 kaže...

ja npr, nema ni jedan od ovih bugova a neki ni nisu do roma, Npr. appbrain je do aplikacije, meni se isto znalo javljat i onda prošlo samo od sebe...

Sto se appbraina tice na stock romu definitivno nisam nikad imao problema, sve je sljakalo odlicno.

Na Darkyju mi se problem javlja u appbrainu ( crn ekran, i kasni start ) te na astro file manageru.

Nakon instalacije ADW launchera, klizanjem kroz drawer vrlo cesto imam znacajan lag, itd, itd...

Uglavnom sve sitnije stvari, nista veceg, ali smeta. :)

Također do launchera, probo sam ga i imo nekih trzavica, probaj ADW launcher EX, njega sad imam,  glatko klizi ko suza ;)

15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

Također do launchera, probo sam ga i imo nekih trzavica, probaj ADW launcher EX, njega sad imam,  glatko klizi ko suza ;)

Isto mi na stocku radio bez trzanja. XD Probat cu sa EXom, mozda bude bolje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 19:05 (civicar).
14 godina
neaktivan
Latz kaže...
7. in Recovery Mode go to: advanced - Wipe Battery Stats - Yes-Wipe Battery Stats

Taj wipe battery stats se dobije samo preko CWM recovery-a?

16 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

Ako vam se i dalje javljaju neki bugovi, uvijek možete instalirat darkya sa odinom, to je najčišći način i nema šanse da ostane nešto iza njega, znaći on će očistit sve particije od starih stock romova ili darkyevih, svi clear cache i factory reset nemogu to napravit.  Ja sam sa njim stavio 9.2, jako jednostavno, tu je link http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=940671

Evo ja sam tako stavio 9.2 preko ODIN-a, pratio upute točno u korak i nisam zadovoljan. 2 puta radio, koristio i Voodo i Speed (ovaj drugi mrvicu bolji) i nikako nisam zadovoljan. Jel ja možda nešto propuštam, jel možda uz Darkia treba ić kakav lagfix ili slično jer nemogu reć da samo dobio nešto što sam očekivao, trenutno mi je 2.2.1 stock bolji od Darkia... Vidjet ćemo šta donosi 9.3, al stvarno izgleda ko da nešto krivo radim ili propuštam instalirat nešto što nije navedeno u uputima za ODIN instalaciju...

15 godina
neaktivan
lujito kaže...

Evo ja sam tako stavio 9.2 preko ODIN-a, pratio upute točno u korak i nisam zadovoljan. 2 puta radio, koristio i Voodo i Speed (ovaj drugi mrvicu bolji) i nikako nisam zadovoljan. Jel ja možda nešto propuštam, jel možda uz Darkia treba ić kakav lagfix ili slično jer nemogu reć da samo dobio nešto što sam očekivao, trenutno mi je 2.2.1 stock bolji od Darkia... Vidjet ćemo šta donosi 9.3, al stvarno izgleda ko da nešto krivo radim ili propuštam instalirat nešto što nije navedeno u uputima za ODIN instalaciju...

Ja sam stavio lagfix kroz clockworkrecovery mod koji je dosao uz Darkyja 9.2 Extreme Edition ( voodoo ) i kako god nisam sretan.

Mozda sam vise ocekivao od Darkyja s obzirom na buru odusevljenja i zadovoljstva kako citam po forumima...

Ali velim, kao sto sam vec puno stranica prije zakljucio - custom rom ima svoje prednosti i nedostatke.

stock rom je prilicno izbalanbsiran u odnosu na bilo koji custom, koji briljira u pojedinim dijelovima a drugdje zaostaje.

15 godina
neaktivan
lujito kaže...
Blade3 kaže...

A neznam, mođda previše očekuješ, možda radiš neš krivo, meni 2.2.1 nije ni blizu Darkyu ali ako je tebi bolji ostani na njemu, taman posla da se zezaš sa flashanjem, ostani na stock i uživaj.

15 godina
neaktivan
dirk_nowitzki kaže...

Bok svima!

Molim vas za savjet: znate li ako bi instalirao 2.2.1. ili darkya ili pak lagfix da li bi izgubio mogućnost besplatnog T-mobile Wisepilot navigacije? Sada imam Froyo 2.2 i sporiji mi je dosta od 2.1 verzije. Da li možda izlazi uskoro neka nova službena verzija (u Hrvatskoj, jer koliko sam razumio garanciju gubim kad instaliram 2.2.1 preko registry patchera)?

Hvala puno unaprijed!

Ja sam izgubio Wisepilota čim sam se prebacio sa 2.1 na Froyo 2.2, a nažalost nisam napravio backup aplikacija, samo kontakte. T-mobile doduše govori o predinstaliranom programu, ali su mi neki vlasnici SGS-a rekli kako im je Wisepilot nestao i nakon factory reseta na 2.1. Zar je moguće iamti WP na Froyu? Govorim dakako o službenim rom verzijama hrvatskog T-mobilea. Ako se reklamira WP kao besplatna predinstalirana navigacija, sasvim je blesavo da u paketu nismo dobili i cd s aplikacjom, što je manji problem, jer se može skinuti trial verzija, ali bi bilo fair da smo dobili licencu. Uputio sam upravo u vezi toga mail T-mobilu i čekam......

Ako netko ima slično iskustvo i uspio rješiti problem bilo bi lijepo kada bi ga podijelio na ovom forumu! Hvala!

14 godina
neaktivan

instalirao sam verziju 2.2.1 i mog radi puno brže nego na 2.1

u quadrantu skočio s 830 na 1030 rezultat

pitao sam gore, ali nitko nije odgovorio ide li lagfix na mob koji nije rootan ili samo na rootane.

naime skinem s applaneta aplikaciju voodoo lagfix i u njoj ima opcija download lagfix i install, jel treba sljediti samo to ili???

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne moraš imati root

http://project-voodoo.org/

sve ljepo objašnjeno

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice