Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.601.361
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
civicar kaže...

@8rda3+  -> imam sve bugove koje i ti + jos par dodatnih :D

docx - ako ikad procitas ovu poruku, jel moguce da ti baterija duze traje sa Darkyjem nego na stock softveru?

Jesi kalibrirao bateriju, mijenjao modem ( iako je sve vise manje isto) ili nesto trece?

Sto se tice mog dojma o Darkyju zasad -

Cini se isti vrag ko i svi drugi custom romovi, neke stvari radi super i ispoliran je maksimalno za pojedine funkcije, dok u nekima zapinje ili radi lose.

Baš ste se raspisali.... Malo sam samo preletio poruke. Moguće je da darky guta bateriju. Meni je sad OK. Ovo sam napravio: Stavio speedmod kernel 12U (predposljednji). Žao mi je za voodoo jer je nekako glađi ali mob je pio prilično bateriju. U kernelu sam data, dbdata i system prebacio u ext4, a cache u ext4nj (možeš probati prebaciti i dbdata i data i cache u ext2, tako si imao i prije i nešto je brže.) Zatim sam stavio BUJP5 modem. Što god tko rekao on je ipak najpoštedniji za bateriju. Kad to sve staviš kalibriraj bateriju.Preko dana sam na 2G podatkovni promet uključen, Kad želim surfati prijeđem na 3G. Kad sam doma a treba mi podatkovni promet - WiFi. I uz normalno telefoniranje, sms, i ponešto Gmail baterija nakon dva dana je na 25 - 35%. Ali mob punim svaka dva tako da ne znam koliko bi trebalo da iscuri cijela baterija. Dakle ja sam s ovim potezima znatno smanjio potrošnju. Kad sam bio na voodoo kad bih imao uključen display jednostvno sam gledao kako postotci cure... Naravno smartphone je ferari. Vozi brzo i troši. Ali mislim da se može oekivati uz srednju upotrebu da baterija traje dva dana.

15 godina
neaktivan

Par postova nazad sam piso o stavljanju ext2 na loop tako da mi je izgledalo ovako u settingsima na speedmodu

data_fs =ext4
cache=ext4nj
DBDATA=ext4
DATA_LOOP=EXT2
CACHE_LOOP=EXT2
DBDATA_LOOP=EXT2
BIND_DATA_TO_DBDATA=False

nebi vjerovo kolko se dobi na brzini i glatkoći, čak je i quadrant bio preko 2100 ali našo sam do to kao nije preporučeno jer može doć do gubitke podataka pa sam vratio nazad na ovo

data_fs =ext4
cache=ext4nj
DBDATA=ext4
DATA_LOOP=false
CACHE_LOOP=false
DBDATA_LOOP=false
BIND_DATA_TO_DBDATA=False

Ovako je isto stvarno brzo i glatko, nikad nemam nikakvih štucavica ali jednostavno sa ext2 je nekak bolji osiječaj.

znači samo uključen lagfix i system lagfix,   al sad nakon neko vremena traženja po netu kako može doći do gubitka podataka jedino što sam našo je ako se mob neprimjereno  ugasi tipa vađenjem baterije tak da mislim da se vraćam na ext2 a ak bude kakvih problema, bum flasho nanovo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
I ja sam također izgubio wisepilot od t-coma ,ali ja sam zapisao username i pass koji dobijes kada prvi puta aktiviras navigacij,znaci imam kljuc odnosno licencu ali mi niti to ne pomaze ,skinuo sam trail i probao otkljucat ali mi uvijek javlja da nemogu koristit kljuc na 2 telefona...ugl zvao sam t-com i trebao bi njima ostavit telefon da ga odnesu u servis i ponovo snime navigaciju a to sigurno traje mjesec dana tako da sam odustao od wisepilot i probat cu crackat garmina.
15 godina
neaktivan
Cro01 kaže...
I ja sam također izgubio wisepilot od t-coma ,ali ja sam zapisao username i pass koji dobijes kada prvi puta aktiviras navigacij,znaci imam kljuc odnosno licencu ali mi niti to ne pomaze ,skinuo sam trail i probao otkljucat ali mi uvijek javlja da nemogu koristit kljuc na 2 telefona...ugl zvao sam t-com i trebao bi njima ostavit telefon da ga odnesu u servis i ponovo snime navigaciju a to sigurno traje mjesec dana tako da sam odustao od wisepilot i probat cu crackat garmina.

Dvije riječi: Titanium backup.... Ili neki drugi sličan.

15 godina
neaktivan
docx kaže...
civicar kaže...

@8rda3+  -> imam sve bugove koje i ti + jos par dodatnih :D

docx - ako ikad procitas ovu poruku, jel moguce da ti baterija duze traje sa Darkyjem nego na stock softveru?

Jesi kalibrirao bateriju, mijenjao modem ( iako je sve vise manje isto) ili nesto trece?

Sto se tice mog dojma o Darkyju zasad -

Cini se isti vrag ko i svi drugi custom romovi, neke stvari radi super i ispoliran je maksimalno za pojedine funkcije, dok u nekima zapinje ili radi lose.

Baš ste se raspisali.... Malo sam samo preletio poruke. Moguće je da darky guta bateriju. Meni je sad OK. Ovo sam napravio: Stavio speedmod kernel 12U (predposljednji). Žao mi je za voodoo jer je nekako glađi ali mob je pio prilično bateriju. U kernelu sam data, dbdata i system prebacio u ext4, a cache u ext4nj (možeš probati prebaciti i dbdata i data i cache u ext2, tako si imao i prije i nešto je brže.) Zatim sam stavio BUJP5 modem. Što god tko rekao on je ipak najpoštedniji za bateriju. Kad to sve staviš kalibriraj bateriju.Preko dana sam na 2G podatkovni promet uključen, Kad želim surfati prijeđem na 3G. Kad sam doma a treba mi podatkovni promet - WiFi. I uz normalno telefoniranje, sms, i ponešto Gmail baterija nakon dva dana je na 25 - 35%. Ali mob punim svaka dva tako da ne znam koliko bi trebalo da iscuri cijela baterija. Dakle ja sam s ovim potezima znatno smanjio potrošnju. Kad sam bio na voodoo kad bih imao uključen display jednostvno sam gledao kako postotci cure... Naravno smartphone je ferari. Vozi brzo i troši. Ali mislim da se može oekivati uz srednju upotrebu da baterija traje dva dana.

e sada meni npr. speedmod kernel 12U guta bateriju i to dolovno gledam na ekranu kako curi. BUJP5 mi je bio odlican za bateriju ali za 3g internt je bio daleko sporiji od JPY . pa ti savjetujem da probas vise kombinacija sa modemima i kernelim dok nisi sam zadovoljan.ja sam najvise bio zadovoljan sa DARKY 9.2 voodoo ali najnovijem 5.4.1 i modemom JPY i bat mi traje s tim da sam non stop na njemu i surfajuci i na razg. (imam besplatne razg. bon bon) tako da ga bas ubijam i izdrzi 24 sata a da ga stedim navucem ga na dva dana. ali meni je dovoljno 24 sata. p.s. sada sam na darky beta 9,3 i zadovoljan sam s njim a za bateriju cemo jos vidjet ako mi pocne gutat lako se vratim na 9.2.

15 godina
neaktivan
Eh sada, dali je ovo bug ili samo greška u postavkama, ne znam, zato i pitam.
Najednom mi se u notification baru pojavila obavijest, New message - you have an unread message. I sve bi to bilo ok (mada nikada nisam vidio takvu obavijest, nego samo ikonicu poruke kada je dobijem) da se može maknuti! Izbrišem sve poruke, mailove i obavijest ostaje! Isključio sam i obavijest o porukama, u samim postavkama poruka, i to je divno, ali sada nema ikonice poruke već samo obavijest o poruci! i ponavljam, pročitam, izbrišem, obavijest ostaje, you have an unread message! Pomagajte ljudi!

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ako koristis neki program za sms oji nije dosao sa mobom onda u postavkama programa koji ti je dosao sa mobom iskljuci sve notifikacije.

:)
15 godina
neaktivan

ne koristim, baš ništa nije drugačije nego prije, odjednom se pojavio i ne miče se.

Flashao sam Darky, no wipe, i dalje je tu, tako da je očito nešto u postavkama, makne mi se tek kada rebootam mob, i onda se s prvom porukom pojavi i ne miče se. Užasno iritantno, ima li itko kakvu ideju??

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 9:15 (tvrtkoq).
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima! Novi sam na forumu ali sam ga pročitao cijelog i pratim ga redovno svaki dan! Kako to obično biva, nije mi vrag dao mira (čitaj - nije mi se dalo čekati službeni 2.2.1) nego sam išao na XEU veziju preko Kiesa. Sve je prošlo ok i nema problema. ALI ipak ima :) 

Ne znam događa li se još nekome da mu ne rade QR aplikacije iliti barcode scanner i to niti jedna a skinuo sam barem 5 komada!

Druga stvar su postavke za mms (internet postavke rade). Naime, dobijem mms i ikonu da je stigao, otvorim ga ali ga ne mogu skinuti! Upisao sam sve postavke kako treba ali neće. E sad, nisam upisao stavku MMS protocol : WAP 2.0   jer ju nemam GDJE upisati?! (možda i ima ali ja ne vidim od očiju :)  )

Kako ste vi riješili ovaj problem budući da ovdje,čini mi se, nema nitko tko nije barem jednom flashirao mob :) 

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni ti je sve ostalo na mobitelu, sve aplikacije i WP...

15 godina
neaktivan

Ostalo je i meni (napravio sam backup) ali postavke nisu i sad nemam (a ne sjećam se je li bilo prije) polje mms protocol

15 godina
neaktivan

ne treba ti nigdje wap upisivati, jesi t-com ili vip

kad ih uneseš upali i ugasi mob i probaj onda, ja sam isto jučer stavio 2.2.1 i radi barcode sccaner normalno i mms, isto naknadno uneseno

15 godina
neaktivan
civicar kaže...
Blade3 kaže...

ja npr, nema ni jedan od ovih bugova a neki ni nisu do roma, Npr. appbrain je do aplikacije, meni se isto znalo javljat i onda prošlo samo od sebe...

Sto se appbraina tice na stock romu definitivno nisam nikad imao problema, sve je sljakalo odlicno.

Na Darkyju mi se problem javlja u appbrainu ( crn ekran, i kasni start ) te na astro file manageru.

Nakon instalacije ADW launchera, klizanjem kroz drawer vrlo cesto imam znacajan lag, itd, itd...

Uglavnom sve sitnije stvari, nista veceg, ali smeta. :)

zamislite čuda....ja išao isključiti voodoo lagfix jer ću danas popodne staviti 9,3 beta (mislio sam to staviti da vidim jel su i tamo ovi bugovi)....i mislio sam   usput probati speedmod....ono..isključim voodoo...rebotam....vrag mi ne da   mira ...idem probati aplikacije koje su mi štekale....sve normalno radi....čak mi se i i onaj media proces vratio u normalu....izgleda da je za sve kriv voodoo.....probat cu popodne jer se isto dogadja i sa speedmodom pa javim...

15 godina
neaktivan

Na T-mobile sam. Meni ne radi barcode scanner niti mms. Neće. Unio sam naknadno, upalio i ugasio mob sve po ps-u i neće.  

15 godina
neaktivan
ja sam prepisao s prve strane ovog topica podatke za mms i sve radi najnormalnije, jedino taj wap to nigdje nije upisano
ime TM HR MMS
APN mms.htgprs
MMS centar htttp://mms.t-mobile.hr/servlets/mms
mms proxy 10.12.0.4
mms ulaz 8080
mcc 219
mnc 0
apn vrsta mms

tako je postavljeno i radi, probaj prvo ti poslati, znam da je meni prije na starom mobu nakon unošenja postavka morao sam prvo sam poslati i kasnije su mi normalno dolazile

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I meni su takvne postavke osim MNC - kada pokušam staviti 0 kaže da vrijednost mora biti veća od 0. Drugo je sve isto. Probao sam slati mms ali ga šalje beskonačno dugo. Za ne povjerovati!

16 godina
neaktivan
sunblock2000 kaže...

Na T-mobile sam. Meni ne radi barcode scanner niti mms. Neće. Unio sam naknadno, upalio i ugasio mob sve po ps-u i neće.  

Jel imaš uključen NAČIN PODATKOVNE MREŽE ili spojen WI-FI kad primaš i šalješ MMS? Ja sam tako na VIP-u sve uredno unio al nije radilo dok nisam mobitel povezao na net. Radi se o tome što nisam ima uključen GPRS pa mi se morao spajati preko mog interneta za primanje i slanje MMS-a.

18 godina
neaktivan

MMC i MNC su oznaka mreze i ne moze biti nula. Za mtel je recimo 218 i 05. Na nekim telefonima to pise umjesto naziva mreze.

15 godina
neaktivan

Što 9.3 nema Hrvatski na Local and text?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
krivo sam prepisao sorry mnc je 01

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sunblock2000 kaže...

Pozdrav svima! Novi sam na forumu ali sam ga pročitao cijelog i pratim ga redovno svaki dan! Kako to obično biva, nije mi vrag dao mira (čitaj - nije mi se dalo čekati službeni 2.2.1) nego sam išao na XEU veziju preko Kiesa. Sve je prošlo ok i nema problema. ALI ipak ima :) 

Ne znam događa li se još nekome da mu ne rade QR aplikacije iliti barcode scanner i to niti jedna a skinuo sam barem 5 komada!

Druga stvar su postavke za mms (internet postavke rade). Naime, dobijem mms i ikonu da je stigao, otvorim ga ali ga ne mogu skinuti! Upisao sam sve postavke kako treba ali neće. E sad, nisam upisao stavku MMS protocol : WAP 2.0   jer ju nemam GDJE upisati?! (možda i ima ali ja ne vidim od očiju :)  )

Kako ste vi riješili ovaj problem budući da ovdje,čini mi se, nema nitko tko nije barem jednom flashirao mob :) 

Hvala unaprijed!

Takve aplikacije obično ne rade ako neko izbriše ili zamijeni stock email aplikaciju.

Stavka za mms, tamo kad upisuješ APN na kraju izabereš internet + mms a i sve ostale postavke ti moraju bit dobre, nazovi providera svog nek ti ih pošalje, ako si tele2 mogu ti ih ja poslat.  Također nemreš dobit mms ako nisi na 3g u tom trenutku, ili skini kvačicu sa automatskog preuzimanja mms u settings tak da ako dobiš mms dok nisi na 3g on će ti ga preuzet kad se ponovo priključiš.

15 godina
neaktivan
8rda3+ kaže...
civicar kaže...
Blade3 kaže...

ja npr, nema ni jedan od ovih bugova a neki ni nisu do roma, Npr. appbrain je do aplikacije, meni se isto znalo javljat i onda prošlo samo od sebe...

Sto se appbraina tice na stock romu definitivno nisam nikad imao problema, sve je sljakalo odlicno.

Na Darkyju mi se problem javlja u appbrainu ( crn ekran, i kasni start ) te na astro file manageru.

Nakon instalacije ADW launchera, klizanjem kroz drawer vrlo cesto imam znacajan lag, itd, itd...

Uglavnom sve sitnije stvari, nista veceg, ali smeta. :)

zamislite čuda....ja išao isključiti voodoo lagfix jer ću danas popodne staviti 9,3 beta (mislio sam to staviti da vidim jel su i tamo ovi bugovi)....i mislio sam   usput probati speedmod....ono..isključim voodoo...rebotam....vrag mi ne da   mira ...idem probati aplikacije koje su mi štekale....sve normalno radi....čak mi se i i onaj media proces vratio u normalu....izgleda da je za sve kriv voodoo.....probat cu popodne jer se isto dogadja i sa speedmodom pa javim...

probaj speedmod, ja sam bio na voodoo svega dva dana i nije mi se svidio, neke trzavice sam imo i bateriju je guto

15 godina
neaktivan
tvrtkoq kaže...

9.3 je baziran na najnovijem službenom stock firmawareu JS5 i čini se da on nema Hrv. jezik.

15 godina
neaktivan

Sve sam ja to već napravio i isprobao. Sad sam zvao i T-mobile (zvao ih i ranije, poslali mi postavke ali nisu nikada došle) i rekli mi da uključim push što uopće niti nema. 

Još nešto, od kada sam napravio update  na 2.2.1 ne radi mi originalni e-mail nego sam stavio k-9. Možda ima neke veze između maila, barcode scannera i mms-a? 

15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
tvrtkoq kaže...

9.3 je baziran na najnovijem službenom stock firmawareu JS5 i čini se da on nema Hrv. jezik.

šteta....

15 godina
neaktivan
Pozz! Jel vama radi applanet?meni ne radi vec par dana.udje mi u njega ali nema aplikacija

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Moras skinuti najnoviju verziju sa njihovog foruma.
15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
tvrtkoq kaže...

nema hrvatsku tipkovnicu i swype ili nema nit hrv. meni?

17 godina
neaktivan

Pozdrav svima, ne kuzim se bas previse u mobove pa imam par pitanja

Nedavno sam kupio u T Mobileu galaxy s koji je dosao sa 2.1 verzijom.sad sam ju updateao na 2.2 no ta verzija mi jako steka, pa me zanima dal se zna kad ce doc 2.2.1 verzija na hrvatski kies jer mi ne nudi nista novije, i da li ima koji drugi nacin da se updatea na 2.2.1 ali da mi ostane garancija i po mogucnosti da ne mogu zaje* mob?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Osim čekanja nema druge opcije za 2.2.1 + garancija....najlakši drugi način....kies hack ali onda "gubiš" garanciju...iako ne vjerujem da bi itko provjeravao ali dobro....

Inače....stavi darky 9.3 beta 1...speed mode lagfix...

poštimao prema ovim uputama

http://darky.ficeto.com/community/index.php?threads/enable-lagfix-on-8-1.463/#post-5289

quadrant score 2100....

kako napraviti screenshot u quadrantu?čim približim prst back tipki izadje mi iz rezultata....

inače...nešto najbolje što sam do sada doživio....mobitel leti....a ja sam mislio da mi je do sada bio brz....jednom riječju SAVRŠENSTVO....

na speedmodu do sada nisam doživio ni jedan bug...ni wi-fi, ni galery..ništa....izgleda da je sve bilo ipak do voodooa.....

aaaaaa...presretan sammmm :-)....baš me zanima da gha overclockam na 1.2 koliki bi mi bio :-)...score naravno...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice