Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.599.575
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
Dell streak je mljac :)
jedina modifikacija je root radi adfree programcica. A baterija traje i traje.
A sto se tice samsunga poznati su po tome. Zadnji sto ga imah je d800 kad je izasao a bio je top tada. Soft je i.ao glupu gresku da podsjetnik u kalendaru nije imao vibraciju i samim tim ne m3bi bio neupotrebljiv.
:)
15 godina
neaktivan

Ej ljudi aj molim vas da sad ne trazim po svim stranicama koji je kies najbolji za nadogradnju moba? Kies_1.5.3.10104_66 jel taj mozda,nisam siguran?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logic kaže...
A sto se tice samsunga poznati su po tome. Zadnji sto ga imah je d800 kad je izasao a bio je top tada. Soft je i.ao glupu gresku da podsjetnik u kalendaru nije imao vibraciju i samim tim ne m3bi bio neupotrebljiv.

Pa nisam doasd imao iskustva sa Samsungovim smartphonima, samo HTC, iPhone, i nesto HPa davnih dana.

Posto sam Samsung dobio na poklon, nemogu se buniti. :) Ali ostaje cinjenica da je softverska podrska od strane Samsunga dosta losa.

Jesi Streak dobio sa 1.6 ili ga isporucuju sa 2.2?

Inace Galaxy S II je na vratima. Ponovno hardverski mrcina...

http://www.gsmarena.com/samsung_i9100_galaxy_s_2-3621.php

http://www.gsmarena.com/here_go_the_official_pics_of_the_samsung_galaxy_s_ii_and_tab_ii_-news-2320.php

Moram priznat da me malo nervira to kopiranje iPhonea i na Galaxy Su a bogme i na dvojci.

18 godina
neaktivan
Meni je dosao sa 1.6 ali update ide preko wifi i jednostavno je. Sad jna 2.2
:)
15 godina
neaktivan
brane_og kaže...
evo pošto sam novi ovdje pa da postavim par pitanja. uzeo sam galaxy u vipu android 2.1 update 1 eclair je gore.

sa kojim god kies-om probao mob se nikako nije mogao poveza sve dok nije instaliran kies 2.0(probani svi načini koji na netu postoje), s obzirom da vidim da nije niko zadovoljan sa 2.2 išao bi na 2.2.1, ali kad idem tamo na update meni ponudi sljedeće i piše nadogradnja moguća na pd:JP9 / PHONE:JPP / CSC:JP8 (VIP), kako isčitati jel to froyo 2.2 ili jer iz ovoga ne kužim jel ništa ne piše.

drugo s obzirom da je način za doći na 2.2.1 samo preko patcha, a tamo se svagdje spominje da bude instaliran kies verzija 1.53, meni je problem kad ga instaliram nema šanse da se mob pojavi u kies programu, jel to znači da ne mogu onda na 2.2.1 ili dok imam kies 2.0 ili?

To ti je (JP9/JPP/JP8) 2.2.  Da, na žalost, prema svim faktima Registry patcher neće raditi sa Kiesom 2.0. Možeš staviti 2.2.1 ali preko Odina. Prije toga provjeri može li u download mod.

15 godina
neaktivan
docx kaže...
brane_og kaže...
evo pošto sam novi ovdje pa da postavim par pitanja. uzeo sam galaxy u vipu android 2.1 update 1 eclair je gore.

sa kojim god kies-om probao mob se nikako nije mogao poveza sve dok nije instaliran kies 2.0(probani svi načini koji na netu postoje), s obzirom da vidim da nije niko zadovoljan sa 2.2 išao bi na 2.2.1, ali kad idem tamo na update meni ponudi sljedeće i piše nadogradnja moguća na pd:JP9 / PHONE:JPP / CSC:JP8 (VIP), kako isčitati jel to froyo 2.2 ili jer iz ovoga ne kužim jel ništa ne piše.

drugo s obzirom da je način za doći na 2.2.1 samo preko patcha, a tamo se svagdje spominje da bude instaliran kies verzija 1.53, meni je problem kad ga instaliram nema šanse da se mob pojavi u kies programu, jel to znači da ne mogu onda na 2.2.1 ili dok imam kies 2.0 ili?

To ti je (JP9/JPP/JP8) 2.2.  Da, na žalost, prema svim faktima Registry patcher neće raditi sa Kiesom 2.0. Možeš staviti 2.2.1 ali preko Odina. Prije toga provjeri može li u down

na trecem postu stisni ono di pise "this" i to skini i instaliraj i onda ce ti ocitat i sa drugim kiesom, barem sam ja tako uspio.

15 godina
neaktivan
civicar kaže...
logic kaže...

Pa nisam doasd imao iskustva sa Samsungovim smartphonima, samo HTC, iPhone, i nesto HPa davnih dana.

Posto sam Samsung dobio na poklon, nemogu se buniti. :) Ali ostaje cinjenica da je softverska podrska od strane Samsunga dosta losa.

Jesi Streak dobio sa 1.6 ili ga isporucuju sa 2.2?

Inace Galaxy S II je na vratima. Ponovno hardverski mrcina...

http://www.gsmarena.com/samsung_i9100_galaxy_s_2-3621.php

http://www.gsmarena.com/here_go_the_official_pics_of_the_samsung_galaxy_s_ii_and_tab_ii_-news-2320.php

Moram priznat da me malo nervira to kopiranje iPhonea i na Galaxy Su a bogme i na dvojci.

Eh ja sam se dvoumio između streaka i galaxy-a. Odlučilo je to da je streak ipak više pad nego mob. A T-mobile ga je tad nudio isključivo u podatkovnoj tarifi. Malo mi je nespretan, I naravno ekran je kod galaxya ipak zakon. Ali budimo iskreni, galaxy sa Eclairom 2.1 je radio sve ono što piše da treba. Ali ljudski je uvijek htjeti više i izvući zadnji atom snage. Kao kod friziranja automobila.... Da bi usporedba bila poštena čovjek bi trebao imati jedan mob do drugog i usporediti sam. Ovako ja imam jednog Jura drgog i svaki viče moj je bolji....

14 godina
neaktivan
nakon dugo muke upravo je uspio i kies 1.53 prepoznati mob, jel mogu ići odmah preko patcha na 2.2.1 ili treba postepeno prvo 2.2. pa onda dalje

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
brane_og kaže...
nakon dugo muke upravo je uspio i kies 1.53 prepoznati mob, jel mogu ići odmah preko patcha na 2.2.1 ili treba postepeno prvo 2.2. pa onda dalje

Možeš odmah ići na 2.2.1

17 godina

Nitko nije probavao staviti CyanogenMod 7?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 22:44 (parizer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sad sam baš isprovao....radi mi 3button mode :-)....bilo mi dosadno...pa sam razmišljao da stavim darkija i da ga rootam...pa ajd da prvo probam jel mi radi 3 bm....i vidi čuda radi :-)....tolko sam sad sretan da mi ga se ne da flashat :-)...

Mobitel kupljen u t-mobileu prošli mjesec...

i da...nikad problema sa gps-om nisam imao....ni na 2,1 stock.....ni na 2,2,1 sa reg hackom...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
evo da ne bi nešto zeznuo pa da pitam prvo

PDA:JPY / PHONE:JPY / CSC:JPY

jel to oznaka za 2.2.1 ili, jer mi to stavi kao posljednju verziju sa patchom? ako je samo nadogradnja i to je sva muka ili ima još nešto

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
brane_og kaže...
evo da ne bi nešto zeznuo pa da pitam prvo

PDA:JPY / PHONE:JPY / CSC:JPY

jel to oznaka za 2.2.1 ili, jer mi to stavi kao posljednju verziju sa patchom? ako je samo nadogradnja i to je sva muka ili ima još nešto

Je, to je oznaka za 2.2.1

15 godina
neaktivan

Trebalo bi pogledat, JPY više nije zadnji službeni, došli su i JS3 i JS5 nakon njega, sve službeni, oni koji ne žele na custom mogu probat pronać ove nove službene preko registry patcha na Kiesu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E da, ovo će ti trebati obzirom da će ti nadogradnja izbrisati postavke:

Internet postavke

Kretanje unutar izbornika aparata odvojeno je / znakom.
Molimo Vas da detaljno slijedite upute.
Hvala.

Aplikacije / Postavke / Bežično i mreža / Mobilne mreže / Pristupne točke (APN) / tipka Menu / Novi APN

Ime: Internet
APN: gprs0.vipnet.hr 
Proxy: 212.91.99.91
Ulaz: 8080
Korisničko ime: Nije postavljeno
Šifra: Nije postavljeno
Poslužitelj: Nije postavljeno
MMS centar: Nije postavljeno
MMS proxy: Nije postavljeno
MMS ulaz: Nije postavljeno
MCC: 219
MNC: 10
Vrsta provjere: Ništa
APN vrsta: Internet

tipka Menu / Spremi
označiti kreiranu postavku / 5x nazad za povratak u glavni izbornik

Nakon upisa postavki potrebno je iskljuciti i ukljuciti mobilni aparat.

MMS postavke

Hvala.

Aplikacije / Postavke / Bežično i mreža / Mobilne mreže / Pristupne točke (APN) / tipka Menu / Novi APN

Ime: MMS
APN: mms.vipnet.hr
Proxy: Nije postavljeno
Ulaz: Nije postavljeno
Korisničko ime: 38591
Šifra: 38591
Poslužitelj: Nije postavljeno
MMS centar: http://mms.vipnet.hr/servlets/mms
MMS proxy: 212.91.99.91
MMS ulaz: 8080
MCC: 219
MNC: 10
Vrsta provjere: Ništa
APN vrsta: MMS

tipka Menu / Spremi
5x nazad za povratak u glavni izbornik

E-mail postavke

Hvala.

Aplikacije / Email

Email adresa: korisnička email adresa
Šifra: korisnička lozinka

Dalje / Ručno postavljenje / POP3 račun

Korisničko ime: korisnička oznaka
POP3 poslužitelj: mail.vip.hr
Ulaz: 110
Vrsta sigurnosti: Ništa
Obriši email poruke s poslužitelja: po želji korisnika

Dalje

SMTP poslužitelj: mail.vip.hr
Ulaz: 25
Vrsta sigurnosti: Ništa
Zahtjev prijave: bez kvačice
Korisničko ime: korisnička oznaka
Interval provjere email poruka: po želji korisnika

Dalje

Naziv računa: VIP mail
Vaše ime: po želji korisnika

15 godina
neaktivan
Chome kaže...

Napravio sam upute na hrvatskom za uključivanje 3buttonmod, za CF-root (znači rootanje), za CWM Recovery i za instalaciju Darky's roma.

Rar arhiva je cca 250MB jer sadrži sve potrebno za flashanje svega ovoga pa i Darky's rom 9.2. Upute su za Froyo verziju firmwarea (2.2 i 2.2.1).

Pass:sammyupute

LINK

Hvala.....rootan.....evo baš radim backup sa titanium backupom pa idem flashati nešto....

14 godina
neaktivan

Pozdrav svima kolko vas ima :)

Evo i ja sam nedavno postao korisnik samsunga galaxi-a i 9000,imam jedan mali problem i nadam se da ce mi netko probat pomoci :)

Znaci mobitel je rootan i snimljen je na njega one click lag fix uz to koristim i pro luncher,nakon sto sam to instalirao primjetio sam kao da mi wifi slabije hvata signal i zna se desiti da mi onaj indikator gore od wifi-a nekad zatreperi, i druga stvar je ta da mi kiess vise ne prepoznaje mobitel...jel imao itko ista slicno?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
@Blade3

kad stavim patch i kod XEU to mi pokazuje kao zadnju verziju koju mogu staviti, morat ću probati s time ili ima tko drugi kakav savjet

@docx

hvala, ali trebat će mi za t-mobile jel je stavljena unutra t-mobile kartica, ali pošalje im se poruka i oni šalju sami konfiguracijsku poruku

15 godina
neaktivan

mislim da ne EU nego probaj za Nizozemsku ili možda Njemačku.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Chome kaže...

Napravio sam upute na hrvatskom za uključivanje 3buttonmod, za CF-root (znači rootanje), za CWM Recovery i za instalaciju Darky's roma.

Rar arhiva je cca 250MB jer sadrži sve potrebno za flashanje svega ovoga pa i Darky's rom 9.2. Upute su za Froyo verziju firmwarea (2.2 i 2.2.1).

Pass:sammyupute

LINK

Chome svaka čast!!

14 godina
neaktivan

@chome

ima jedna greška u tvojim uputama kod ovog 3 button mode, piše tamo stisnite volume up/down, back button i power.

pa šta nije home button, ovaj srednji na mobu, jel back button je nešto drugo(desna tipka na mobu)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 11:19 (brane_og).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
malo o modemu, stavio sam BUJP5 i nakon 2 dana korištenja mi je tokom tel. razgovora pukla veza, zablikirao se mob (crni ekran), na ništa nije reagirao osim na vađenje baterije. Boot prošao najnormalnije no 3G nema "ni na mapi", nikako ga uključiti, čak ni instalacijom drugog modema, postavke ok, provider i to sve i ništa... tek flashanjem Darky-a nanovo je proradio. Ništa nisam prčkao pa da je prestao raditi već samo tokom razgovora kako sam i naveo. Ne znam jel to bilo do modema ili do nečega drugog, ne isključujem i svoju neku pogrešku..... tek toliko....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
docx kaže...
Eh ja sam se dvoumio između streaka i galaxy-a. Odlučilo je to da je streak ipak više pad nego mob. A T-mobile ga je tad nudio isključivo u podatkovnoj tarifi. Malo mi je nespretan, I naravno ekran je kod galaxya ipak zakon. Ali budimo iskreni, galaxy sa Eclairom 2.1 je radio sve ono što piše da treba. Ali ljudski je uvijek htjeti više i izvući zadnji atom snage. Kao kod friziranja automobila.... Da bi usporedba bila poštena čovjek bi trebao imati jedan mob do drugog i usporediti sam. Ovako ja imam jednog Jura drgog i svaki viče moj je bolji....

Da, mislim da je 4" maksimum koji zelm u dzepu, ne zelim nista vece.

Nego Darky 9.2 Extreme Edition, u 12 sati popio 60% baterije, jel to normalno??

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 12:34 (civicar).
15 godina
neaktivan

Meni je u 4 sata popio 25% baterije....isto 9,2 exstreme.....

izgleda mi da puno vise vuce bateriju od stock roma....gledam po juice poltteru....u idlu mi s istim postavkama troši više....i to osjetno...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8rda3+ kaže...

Meni je u 4 sata popio 25% baterije....isto 9,2 exstreme.....

izgleda mi da puno vise vuce bateriju od stock roma....gledam po juice poltteru....u idlu mi s istim postavkama troši više....i to osjetno...

Pa meni je ovo uzasno puno vise pije u odnosu na stock rom. A i nakon sto sam ga "napucao" svojim appovima i podacima, poceo je i štucat ( voodoo lagfix )

17 godina

također Darky 9.2 Ressurection (znaci nesto manje appova), ali baterija ide dosta (bar mi se cini) - imam tek nekoliko dana mob pa nije da bas imam s cime uspoređivati

ali imam drugi problem - otkad sam snimio Darkya screen timeout jednostavno ne radi, ako ručno ne zaključam mob (power tipka) ekran ostaje uključen konstantno - što mi je s jedne stran smiješno jer kad tražim nešto po netu za taj problem najčešće nalazim na firkove koji bi da im ekran stvarno jest stalno uključen bez timeouta a meni se to dogodilo greškom i hoću maknuti a ne mogu

probao sam sve lock sheme (android, samsung, puzzle, epic) (netko naveo da je različito izvođenje ovisno o shemi i nekima s jednom radi a drugom ne) i opet isto

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Latz kaže...

također Darky 9.2 Ressurection (znaci nesto manje appova), ali baterija ide dosta (bar mi se cini) - imam tek nekoliko dana mob pa nije da bas imam s cime uspoređivati

ali imam drugi problem - otkad sam snimio Darkya screen timeout jednostavno ne radi, ako ručno ne zaključam mob (power tipka) ekran ostaje uključen konstantno - što mi je s jedne stran smiješno jer kad tražim nešto po netu za taj problem najčešće nalazim na firkove koji bi da im ekran stvarno jest stalno uključen bez timeouta a meni se to dogodilo greškom i hoću maknuti a ne mogu

probao sam sve lock sheme (android, samsung, puzzle, epic) (netko naveo da je različito izvođenje ovisno o shemi i nekima s jednom radi a drugom ne) i opet isto

Cekat cemo da se iskusniji flešeri na darkyju jave oko ovog s baterijom, mozda ima veze s verzijom modema.

Ovaj problem sa screentimeoutom nemam,  iskreno osim refleša neznam sta bit ti preporucio. Doduse, meni se cesto dogadja da kad udjem u neku aplikaciju ekran bude crn po pol minute, minutu 

Tako da ja imam obratan prolem, meni se ekran zacrnjuje gdje nebi trebao :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 13:10 (civicar).
15 godina
neaktivan
u 8 sati, 17% baterije potrošio, darky 9.2 extreme, sa live wallpaperom, WiFi, 3G, par widgeta, 1,5 sat telefoniranja, 20-tak poruka.... mislim da je to ok..
Probajte kalibraciju baterije, koliko sam skužio nakon svakog flasha treba....
17 godina
tvrtkoq kaže...
u 8 sati, 17% baterije potrošio, darky 9.2 extreme, sa live wallpaperom, WiFi, 3G, par widgeta, 1,5 sat telefoniranja, 20-tak poruka.... mislim da je to ok..
Probajte kalibraciju baterije, koliko sam skužio nakon svakog flasha treba....

bas ga krecem ponovo flashat da vidim hoce li se ponoviti ova sa nepostojećim screen timeoutom - jucer navecer sam napunio skroz i to sa tri overchargea a probudio me u 7 i nesto jer je imao jos 2% ...

ajmo sve iz pocetka...

kaj koristis Speedmod ili Voodoo i slicno - koji modem itd...

15 godina
neaktivan
Voodoo, lag fix uključen (za koji je ekipa pisala da navodno više guta koliko sam vidio), XJPY modem, imam preko 50 aplikacija, pozadinski podaci također uključeni (isto cucla više baterije). Netko ti je par stranica prije pisao o modemima, baterija je isti k.. za sve...
Brzo mi je gutao bateriju do kalibracije onda se ipak stanje popravilo, ali ne očekuj da ćeš prčkat po njemu i da će trajatai 3-4 dana, ko to kaže, po mojem mišljenju laže. Smart phone guta bateriju, Iphone, HTC, Samsung, svi od reda....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice